Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

Gorące buziaki ode mnie i Pawełka z okazji Walentynek 🙂

No mamusie i brzusiu w końcu dochodzimy do siebie i docieramy się z naszym szkrabkiem. Muszę Wam powiedzieć, że cudowne jest to nasze maleństwo, nie mogę się na niego napatrzeć 🙂
A i wiecie co, wywalczyłam ten pokarm. Co prawda Pawełek nie je z piersi, bo tak jak wam pisałam przez tą butelkę nie potrafi, ale ściągam laktatorem i tak codziennie ma jedną lub dwie pełne porcje od mamusi 🙂 Największym jak na razie wyzwaniem jest dla nas kąpiel. Przygotowujemy się do niej jak do jakiejś ceremonii. Ale na szczęście jak tylko już wkładamy Pawełka do wanny uśmiecha się i uspokaja, lubi też jak się go czesze po kąpieli.I to jest też dobry moment, żeby maluszka dokładnie pooglądać. Tak właśnie znalazłam odparzenie pod paszką. Boże aż się popłakałam, że jak mogłam nie zauważyć i że jestem beznadziejna. Ale mąż mnie uspokoił, zaczęliśmy smarować sudocremem i schodzi ... ufff. Ile jeszcze nas takich rzeczy spotka, pewnie mnóstwo 😞
A i moja szczera rada dla Ciebie Tuska, śpij dziewczyno ile wlezie. Ja już teraz wiem, że to nie jest czcze gadanie 🙂 No i oczywiście czekamy na Alanka 🙂

Głosik na Zuzię oczywiście oddany 🙂

no to przynajmniej masz zuziek córę.. ja się nudzę sama.. normalnie dostaje już szału. No jakby się dało wysypiać to bym spała, a dziś to już w ogóle masakryczna noc... ;/ non stop na siku pobudki, a do tego ból w krzyżu, no i podbrzusza. Mój organizm intensywnie przygotowuje się do porodu chyba ;-) dla mnie to mały juz by mógł do nas wyjść ;-)
no ja kasiu też najbardziej obaiwam się kąpieli maluszka..niczego więcej.

• Mamusia
ojjj kapiel nie jest taka straszna 🙂 dla mnie 1 kąpiel była porażką 😁 nic nie zorganizowane a moja siostra latała z aparatem... wydarłam się na wszystkich i se tak z Zuzką beczałąm na wzajem 😁 hehe ale potem juz z górki 🙂 sama przyjemność :P hehe

bry ;*

no ja czuję się ok, tylko mam kłucie w kroczu, częste bóle miesiączkowe, skurcze przepowiadające się zdarzają..no i mój mały jest bardzo niziutko, bo jak się wierci to czuję jego główkę tak nisko jaby zaraz miał wyjść ;-) jutro mam wizytę u gina zobaczymy co powie..mam dziwne przeczucie, że do tygodnia po tej wizycie mały będzie z nami 😁 z tym, że moje przeczucia nie zawsze się sprawdzają.. 😜
się okaże, że jeszcze po terminie Alan nas przywita.. a i dziewczyny strasznie mi ręce drętwieją w nocy, tzn. dłonie... i jak budzę się rano to mam strasznie spuchięte palce, ale później wszystko przez dzień wraca do normy, no ale w kolejnym dniu to samo.

nie ja na razie mam pierścionek i obrączkę.. jeszcze nie ściągnęłam, bo nie mam tak spuchniętych palców, żeby nie zeszły. Jedynie rano mam grubsze palce i ciężko ściągnąc, ale się da. W ciągu dnia spokojnie palce dochodzą do normy ;-D

nom. a ja się zdrzemnęłam godzinkę, pewnie jakbym się jeszcze położyła to bym zssnęła, ale później będę miała noc z głowy, nawet przyśnięcia nie będzie wtedy.
Ja chcę urodzić! 🤔 już nie daję rady, wolę chyba nie wysypiać się dlatego, że mały z nami już będzie, a nie tak jak teraz.
Jeszcze przez to, że ja źłe śpię to mąż tak samo, zawsze miał twardy sen, nic go nie obudziło.no a teraz już cyba się tak stresuje, że co ja się poruszę albo wstaję do toalety to on już nie śpi i tylko pyta: "co jest? co się dzieje? gdzie idziesz?" itd. Szkoda mi go strasznie ;-(