Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

a no Alanek dzisiaj nawet grzeczny jest, tam troszkę popłakuje, ale tak to je i śpi, ewentualnie troszkę przed spaniem sobie pogaworzy i porozgląda się! 🙂 mój kochany! :*

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

doberek! ;* no i pierwsza! 😁
dzisiaj sobie z synkiem pospaliśmy, jak zasnął o 21.30 tak obudziłam go ja o 4.00 ;-) a mnie za to obudziły cyce, bo domagały się ściągnięcia pokarmu 😜 później pospaliśmy do 7.00 i teraz koncert..mały płacze i zasnąć nie umie ;-)

cześć dziewczyny! jakoś ostatnio tu mało wpadam...
narzekam bardzo na bóle pleców ( poporodowe? chyba już nazwać ich tak nie można... ) i chyba wreszcie musze się tym zająć.

Zuziek Ciebie bolały? bolą?

głosy oczywiście oddaje codziennie z komputera i z komórki 🙂

tuska8 napisał(a):
******* zagłosujcie jak macie fb

Tuska...poczytaj sobie w regulaminie punkt 10 L.
mamy zgłaszać takie coś adminowi, ale nie zgłosze bo Cie lubie 🙂 więc tylko go usuń, okej?

• Mamusia
doberek 🙂

a ja za chwile ostawiam malutkiego do teściów na cały dzień i biorę się za porządki bo jak zwykle znów się przez tydzień nazbierało. czekam tylko aż mąż wróci bo pojechał mi zmienić opony na letnie.

Głosik oddany 🙂

mały w końcu zasnął, więc ja idę siebie ogarnąć, troszkę mieszkanko i poszykować rzeczy, które będziemy brać do rodziców, a jest tego trochę.. byleby nic nie zapomnieć 😁

pomyślałam o tym zaraz po tym jak o tym ( 🤪 🤪 🤪 ) napisałam 🙂
eee u nas na szczęście tego zawracania pupy nie było!

hehe Tuska nie ma to jak wyjazd gdziekolwiek z małym dzieckiem ;D jak jade z mała do koleżanki na jeden cały dzień to biore całą duża torbę ze wszystkim 🙂
a na długo jedziecie?

• Mamusia
Doberek ;*

wybacznie mi nieobecnośc ale to co się działo w domu masakra :P trójka dzieci 6 lat, 2 lata i 10 miesięcy :P po za tym ciotka babcia i my hehe szał

Aguś nie mnie nie bolały wogóle plecy troche w ciązy ale mało a po to juz wcale 🤔 🤨

a ja dzisiaj do pracy a jutro wkońcu wolne :P i po jutrze pewnie sie wybiore na zakupy dla Zuzki bo wszystkiego brakuje

milego dnia kochane ;*

• Mamusia
Dziewczyny Zuzka chodzi!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

jak się uda wrzucić filmik to umieszcze 😉 normalnie w szoku jestem bo wcześniej potrafiła się puścić i zrobić kilka kroczków i łapała sie czegoś innego a dzisiaj postawiona na stojąco chodzi i puszcza się sama fakt kończy się to upadkiem na pupcie ale CHODZI! 🤪 🤪 ale jestem dumna z mojej córci ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

oto filmiki 😉
http://www.youtube.com/watch?v=2NcbHQOPNRA
http://www.youtube.com/watch?v=ptT5fzr0FMg

doberek! ;*
no my u moich rodziców byłam na weekend, no i ledwo mieścimy się z tymi naszymi bagażan=mi do auta.. wózek, dwie torby(nasza mniejsza, dla małego duża), łóżeczko turystyczne, a my mamy tylko renault clio..taki mały samochodzik, ale zmienimy w następnym roku, bo masakra, a w tym nie damy rady..
no gratulacje dla Zuzki! 😘 😘
Mnie plecy wczoraj bolały, ale z siostrą chyba z 1,5h chodziłyśmy po sklepie, bo zostawiliśmy Alanka z babcią i pojechałyśmy na shopping! 😁 bo tata pomagał dziadkowi wyroby robić na święta 🙂 No ale synuś ponoć całe 3h jak nas nie było spał, obudził się na jedzonko 10min. przed naszym przyjazdem.
W ogóle nasze dziecko jak są u nas goście albo jesteśmy my u kogoś to normalnie aniołek, a jak jesteśmy sami to daje czasem popalić.

W ogóle musimy z mężem zmienić chrzestnych.. 🤢 miała być moja siostra, a okazało się, że jest w ciąży..kobieta w ciąży nie powinna być chrzestną (zabobony), no ale dla świętego spokoju zmienimy.. więc będzie siostra męża, a chrzestnym miał być kuzyn męża i ma do niego dzwonić jaka sprawa i zapytać się czy nie będzie zły jak dopiero przy następnym dziecku będzie chrzestnym..na pewno nie, ale lepiej się zapytać..no i wtedy na chrzestnego będziemy prosić męża od kuzynki mamy, ale stary nie jest, bo ma 28lat 😜..bo ja kuzynów mam takich po 10, 8lat 🤢
z tą ciążą siostry to jakaś masakra..18lat kończy w maju i zamiast 18stki będzie miała ślub cywilny o ile jej chłopak się na niego zdecyduje, bo u nich to wszyscy na kocią łapę żyją.. no i nie jest to jakaś super rodzina, dlatego moja mama, ja, tata i nawet A. zastanawiamy się jak oni sobie to wszystko wyobrażają.. Siostra dopiero za rok szkołę kończy o ile ją w ogóle skończy, bo jak z mamą liczyłyśmy to tak termin ma mieć na listopad, grudzień. Ach u mnie tym to troszkę są wszyscy podłamani, tym bardziej, że moja mama stwierdziła, że ona wiedziała co robi tylko do końca nie zdaje sobie sprawy z tego jak dziecko wpływa na życie. Ach już nie piszę nic o tym, bo aż się odechciewa.. No w sumie nie wiecie jaka sytuacja jest z nimi to pewnie nie zrozumiecie obaw.

a i mam jeszcze do Was pytanie czy wy po porodzie miałyście takie dziwne napieranie na łechtaczkę i wargi sromowe? Bo nie wiem czy to normalne po porodzie czy coś jest nie tak..

doberek! ;*
no i pierwsza... 😁 zajrzałam, żeby się przywitać i lecę, bo mój marudek płacze,ale to nie z powodu jakiegoś bólu czy głodu, tylko po prostu dlatego, bo nikt się nim nie interesuje 😜 cwaniak z niego! 🤪

• Mamusia
Doberek ;*

Tuska ja w sumie tez takiego czegoś nie czułam... albo nie zwróciłam na to uwage 😮

no teraz się zacznie 😉 hehe ale to na razie początki gdzie daleko ie zajdzie i robi to bardzo ostrożnie gorzej bedzie jak się rozpędzi! 😎 😎 😎 😎 😎he 😎he 😎