Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ojjj dziewczyny coś czuje że tak szybko stąd nie wyjdę... :/ po obchodzie poszłam na badanie... badał mnie ordynator gdzie 2 tyg. temu badał mnie i myślałam że jajko zniose... a dziś normalnie lajcik o.O a wiecie dlaczego bo mam zgładzoną szyjkę skróconą 90% na szczęście bez rozwarcia zamknięta...!!! powiedział też że muszę leżeć bo teraz jest najgorszy czas na rodzenie bo rozwijają się płucka i te tygodnie są najgorsze... a moja infekcja i grzybek jeszcze powodują dodatkowo skracanie się szyjki... !!! no także tyle nie chce myśleć że bede tu np. do 37 tyg. :/ aaa i właśnie dostałam sterydy na rozwój płucek w razie gdybym zaczęła rodzić...

Właśnie miałam pytać czy dali Ci sterydyl..lepiej wziac jakbys miala wczesniej zaczac rodzic (oby NIE!) .. choc ja jak wychodzilam ze szpitala mialam skrocona w80% i rozwarcie na opuszek czy tam na palec,a i tak dochoDZilam do 41tyg..takze trzeba myslec pozytywnoe :*

My dzis na szczepienie..na 12:15

• Mamusia
dzień dobry
wczoraj nie chciało mi się pisać bo czułam się paskudnie cały dzień podbrzusze mnie bolało... 😞 mimo kroplówki z fenoterolu po obchodzie dostałam zastrzyk w dupkę (boże jak to bolało masakra tylko 5 minut ale myslałam że kupe zrobie) :/ i tak nic nie dało bo po fenoterolu dostałam magnez w kroplówce ale o 3 w nocy mnie skurcze obudziły bardzo mocne i znowu fenoterol... :/ na razie cisza ale jak mi odstawią za jakieś myśle 3h i znowu się zacznie to kolejna kroplówka... i leże tylko do kibelka mogę wychodzić a chętnie bym prysznic wzięła z kroplówą nie ma szans się do łazienki doczpałać...

aaaa i cukier tu są hocki klocki zaczęło się wczoraj godzine po obiedzie 228 kazała za kolejną godzine zmierzyć było 180 i mówie to dobrze bo spada... potem po kolacji godzine 209 prosiła po godzinie kolejnej zmierzyć 193 a to dobrze że spada... dzisiaj rano na czczo 129 :/ po śniadaniu godzine 143... no także bomba od rana zaś mi mierzą też w szpitalu i umówiłam się z babką że bede jeśc godzine przed tym kiedy ona przychodzi bo im wychodzi w normie bo ona przychodzi o godzinach gdzie ja jestem 3/4h po posiłku albo zaraz przed posiłkiem...

Hej ;*

Kurde pcha się to Twoje dziecko na świat..oby posiedział w brzusiu przynajmniej do tego 36tc!! No a z tym cukrem to faktycznie przegwizdane :/ mam nadzieje,ze skurcze jak i cukier sie uspokoi! :*

U mnie moj ma na rano w tym tygodniu,wiec popoludnia bedziemy mogli spedzac razem,a pogoda ladna 😉 z tym,ze wtorek na 16:00 sesja,sroda na 18:15 usg bioderek,no i piatek gin 12:20 :/ caly tydz.vos.
Dzis to ja sie ogarnac musze,bo prania stos,porozpakowywac nas,bo wczorqj na wieczor wrocilisny znad wody i bylam tak zmeczona,ze pokapal Artur dzieciaki,my sie wykapalismy i polozylam sie spar..szybciej niz Alan padlam..tak mbie ten upal zmeczyl :/

Ach i u nas chyba,tak jak i u Alana bedzie z napieciem miesniowym cos nie tak..bo lezac na brzuszku nie polozy glowki w jedna,ani druga strone 😞 musze wziac skierowanie do neurologa,jak bede na drugim szczepieniu,bo jest tak bardzo jak u Mlodego,ale jest..moj Artur uwaza ze sie doszukuje,ale wiem co mowie...

• Mamusia
Dzień Dobry ;*
Tuska no pewnie ;* dmuchaj na zimne...
ja kolejny dzień wyniki moczu są ok i odstawiamy antybiotyk... skwar straszny... :/ ale co zrobić... moja mama dzisiaj wychodzi do domu ze szpitala mówi że czuje się b.dobrze na razie co tydzień będzie mieć chemie a potem co 3 tyg. może Zuzia mnie dziś odwiedzi ale się stęskniłam za nią...

No ja nawet nie wychodze z dzieciakami z mieszkania..bo my mamy chlodno,bo na parterze mieszkamy..wczoraj rano na zakupach bylismy to jeszcze byl lajt,ale popoludniu jak jechalismy na zakupy to masakra..myslalam,ze sie udusze..od razu pomysl spaceru,zeby isc na lody zniknal! Nie znosze takich upalow..dla mnie jak poszlam do biedronki po 19.to bylo tak w sam raz 😉

No albo calkiem z rana 😉 o tej 8:00 bylo goraco,ale jeszcze znosnie..
Alan sie obrazil i zasnal 🤢 juz ktorys raz mi tak zrobil.. mala tez teraz zasnela,wiec musze cos ogarnac

Ja sie troche zezloscilam na Artura wczoraj,ale po prostu z Nim nie gadalam,zeby nie wstrzynac niewiadomo jakiej klotni..
Wczoraj bylismu na usg bioderek i prawe jest troszke mniej dojrzale niz lewe,ale w granicach normy..ewentualnie jak bedziemy chcieli to kontrolnie przyjsc jak skonczy 3moesiace..