Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
A mnie wczoraj na maksa rozłożyło przeziębienie. Leje mi się z nosa, boli gardło i głowa pęka 😞 Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie, i że Pawełek nie załapie ode mnie tego paskudztwa.

doberek! ;*
no a mnie tak długo nier było, ale dużo do czytania nie miałam 🙂
no jeśli chodzi o wagę to ważyliśmy w sootę małego u moich rodziców, no i w ubraniu i pampersie ważył 6600g ;-) pulpeciorek malutki! ;-)
a no spotkać by się w końcu można! 🙂

doberek! ;*
no a my byliśmy w przychodni, bo chcieliśmy Alana zaszczepić(pierwsze szczepienie), ale lekarka powiedziała aby zaczekać do tej wizyty neurologa, bo chce być pewna, że wszystko ok i lepiej poczekać jeszcze te 10dni na szczepienie niż potem żałować, że się nie zaczekało.. powiedziała, że to mocne szczepionki i chce mieć 100% pewność, że nie zaszkodzimy małemu nią..

• Mamusia
Doberek 🙂

My dzisiaj tez byliśmy na kontroli. Pawełek zdrowy i świetnej formie a mama przeziębiona na maksa. Z nosa mi leci tak, że nie nadążam z chusteczkami. Ale na szczęście to tylko mocne przeziębienie. A za tydzień mamy już przyjść na drugie szczepienie.
Tuska a będziesz szczepić na rota i pneumokoki?

na rota na pewno, bo kuzynka mamy mówiła aby zaszczepić, bo ona posłuchała swojej położnej, żeby nie szczepić, bo przecież każde dziecko(teraz słowa położnej) sra i żyga.. no i Agata nie zaszczepiła, no i powiedziała, że teraz by nnie posłuchała, bo mała prawie się odwodniła i w szpitalu leżały, bo tak wymiotowała i miała biegunkę.

a na pneumokoki lekarka powieedziała, że jesli idzie do żłobka bądź ma kontakt z dziećmik przedszkolnymi lub szkolnymi to aby zaszczeić a jeśli nie to nie ma po co.. no a mały ma częsty kontakt z takimi dziećmi..praktycznie za każdym razem jak jesteśmy u moich rodziców.

• Mamusia
Tuska nawet jak zaszczepisz na rotawirusy to dziecko może zachorować każdy lekarz ci to powie jedynie co to może lżej chorobe przechodzić... 🤨 🤨

nawet tu na forum które dzieciaczki były szczepione i chorowały leżały w szpitalu... nie pamiętam tylko które...

cwaniaczek mały nam rośnie! 🙂

• Mamusia
doberek 🙂

my zaszczepiliśmy się na rotawirusy a teraz jeszcze przy drugim szczepieniu dołączymy pneumokoki.
Tuska z Alanka śliczny chłopak, no i ta czuprynka 😁
Ja dzisiaj od 6.30 wygłupiałam się z Pawełkiem na maksa. Pojadł i zamiast spać to on oczka jak 5zł i misja zabawa. A chichrał się na głos jak opętany aż się mąż obudził. I ten go jeszcze brodą po stopkach zaczął smyrać (a Pawełek to uwielbia) i śmiechu nie było końca. Padł o 8, to ja go do bujawki a sama śniadanko teraz wcinam. Jak pośpi dłużej to skocze pod prysznic i ogarnę chatkę a przynajmniej parter. Ale wiecie co uwielbiam te jego chichrawki, nic tego nie przebije 😁