Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam 🙂

no ja właśnie wstałam, mąż pojechał zrobić zakupy na śniadanie i obiadek 😁 co prawda nie wyspałam się wcale, bo mój szkrabek mi dzisiaj wyjątkowo w nocy dał popalić, ale jak wczoraj cały dzień nie dawał znaku życia, to w nocy zaczął 😁
a ja mam dzisiaj wizytę i się bardzo cieszę z tego powodu! 🙂
😘

no ja mam nadzieję, że wszystko będzie ok 🙂 jak do tej pory wszystkie wyniki badań zleconych przez lekarza mam ok, a dzieciątko ma się równie dobrze 🙂 wizytę mam na 17.40, więc pewnie wejdę dopiero gdzieś koło 19., bo ten lekarz zawsZe ma dużo pacjentek i każdej poświęca tyle czasu ile potrzeba. Jak wrócę z wizyty to zdam relacje. 🙂
Ciekawa jestem ile waży mój dzieciaczek..ostatnio ważył już pół kilo 😁 byłam wtedy w 22tygodniu, a ten tydzień rozpocznie mój 26tc ! 🙂

A co tam u Was? 🙂 tak tu cichutko..

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Pogoda dzisiaj taka paskudna, ze same oczy mi się zamykają 😞 Za to weekend miała bardzo fajny. Wyskoczylam też w sobote na noc zakupów do Pogorii u nas w Dąbrowie i w końcu kupilam coś dla Pawełka, nawet pare cosiów 😁. Nawet fajne były promocje wieć się opłacało. Kupiłam 6 par body, dwie pary smerfich gatków, tych ze stopkami, pajacyka, skarpeteczki i dresik i do dziś jak oglądam to się nad tym wszytskim dosłownie rozpływam. Te wszytskie rzeczy sa tak śliczne, że jakbym mogła to bym pół sklepu wyniosła 🙂 Muszę i tak jeszcze parę rzeczy kupić a przede wszystkim kombinezon, zeby maluszek miał w czym ze szpitala wyjść, tylko zastanawiam się czy ten kombinezon to kupić na 52 czy 56 rozmiar.
Zuziek córeczka sama słodycz 😁
Ja Tuska ma wizytę w przyszły poniedziałek, tez nie mogę się już doczekać jak sobie Szkrabka pooglądam. Ostatnio jak była 9 listopada to ważył kilogram, ciekawe ile przybył bo brzusio mi urósł.

no mnie brzusio też troszeczkę urósł, choć wydaje mi się, że i tak mam Go mniejszego niż kobiety, które są w tym samym miesiącu. Wydaje mi się, że u nich bardziej Go widać.
Ach do mnie nawet z domu nikt nie zadzwonił, że w Pogorii jest noc zakupów..a zawsze mam dzwoniła.. Widocznie ostatnio nie była na zakupach tam 😁 Bo nie wiem czy wiesz KasiaW, ale ja ogólnie wychowałam się w Sławkowie.
Odliczam już godzinki 🙂 choć szwagierka ma zadzwonić jak skończy pracę i mam do niej na herbatkę jechać przed wizytą 🙂

A zuziek tak patrzyłam na Twój profil i Twoje nazwisko wydało mi się znajome, no i okazało się, że nasi mężowie się znają, gdyż chodzili razem do technikum 🙂

• Mamusia
Mi też się cały czas wydaje, że mam brzuszek mniejszy niż inne kobiety w tym okresie, ale wiesz co tym lepeij dla nas, będzie mniej do zrzucania po porodzie 🙂 a co zakupów to kolejna noc zakupow jest w Pogorii 2 lub 4 grudnia, zreszta zaraz sprawdze. A ja jestem ze Strzemieszyc więc bliziutko Sławkowa. W Sosnowcu a tak dokładnie Ostrowy Górnicze to dopiero od roku i juz na stałe.

ja już po wizycie, czujemy się z małym bardzo dobrze 🙂 maluszek waży 780g i lekarz powiedział, że tak jak mówił ostatnio będzie Alan 😁 po prostu to wiedziaaałam! 🙂
tak mój mąż ma na imię Artur! a kiedyś opowiadał coś o szkole i padło wasze nazwisko...no i tak sprawdziliśmy na nk i okazało się, że on ma córkę Zuzię i po zdjęciach poznałam, że to ta sama Zuzia 🙂
😘

no ja przez miesiąc przybrałam 3 kilo :/ ale ja zaczęłam dopiero teraz przybierać..od początku ciąży przybrałam 4 kilogramy, z czego 3 przez ostatni miesiąc. No a dzidzia ważyła miesiąc temu 507g, a teraz waży 780g 🙂
w ogóle lekarz ma nowy sprzęt i mówi mi, że no z USG dzisiejszego wychodzi 24marca,a ja że przecież miałam na 5, a on do mnie kwietnia? mówie nie marca..okazało się, że jemu się nałożyły moje badania z pacjentkom wcześniej..zrobił jeszcze raz no i wyszedł 9marca.. tylko mnie co bardanie to inaczej wychodzi..stwierdził, że urodzę między 1 a 10 na pewno. Ostatnio mówił mi, że będę miała cesarkę, bo łożysko zasłania ujście, ale się podniosło i mogę rodzić naturalnie.. szczerze mówiąc cieszę się..bo od początku chciałam rodzić naturalnie.
No i znów się rozpisałam.. 😜

no widzisz malutki świat, malutki! 🙂 nie no ja powiedziałam mu, że pisze na forum i pisze też dziewczyna, która ma na nazwisko tak jak Adam i jest z Zaborza no i ma córkę, a on stwierdził, że Adam też jest z Zaborza to może jego żona, no i sprawdzałam na nk i okazało się, że tak jest jak wywnioskowaliśmy 😜

Dzień dobry Kobietki 🙂

wstałam już, bo maluch się wierci okropnie i nie da spać..a ja bym jeszcze chętnie pospała, bo jak mąż wrócił z pracy to długo leżeliśmy w łóżku i rozmawialiśmy 🙂 Ogólnie to o tym, że ciekawe jak ten nasz szkrab będzie wyglądał, czy będzie grzeczny 🙂
Śmialiśmy się, żeby tylko nie był po tatusiu, bo tatuś jak się urodził to nie było chwili wytchnienia, cały czas się darł, a spał po 5 minut :P Za to ja spałam jak aniołek, tylko jak się obudziłam, to musiałam mieć mleko już, tak więc mama mówiła, że ona robiła mleko, a babcia mnie nosiła na rękach, ale ponoć nic nie dawało, ryczałam jak opętana. No ale cóż jak to się mówi jak człowiek głodny to zły 😜 😜
Mówiliśmy też o tym jakie mieliśmy durne pomysły jak już byliśmy więksi, tzn. tak około 2-3latek 😜

hej Wam..wpadam, klasam i wypadam...mam duzo pracy, bo
Nastka właśnie wymazała pół paneli w pokoju kredką świecową 🤪 🤪, w klorze ognistoczerwonym, bez komentarza, musze to skrobac, bo nie da sie zmyć 😠
a propos wdawania, u mnie obydiwe małe z wyglądu to tatuś, z charakteru starsza to wykapana JA (czytaj: zołza), a młodsza tez jak tatuś z charakteru.
No nic, ide skrobaĆ....

• Mamusia
Cześć 🙂
u mnie lepiej, żeby maluszek charakter odziedziczył po tatusiu bo ja to zdrowo postrzelona jestem. Poza tym mąż jako dziecko był jak marzenie, dużo spał, mało płakał a jak się go położyło w łózeczku to po prostu rączkami i nóżkami się bawił i nic więcej do szczęścia nie było mu potrzebne. Ale po tym co maluszek wyprawia w brzuchu to wydaje nam się, że raczej a może niestety to wykapana mamusia się zapowiada.

dzień dobry 🙂

no ja wczoraj miałam jakiś dziwny dzień i bardzo szybko poszłam spać.. W sumie nic męczącego nie zrobiłam, a spanie mnie wzięło gdzieś koło 17. Czytałam książkę i w sumie nie wiem, w którym momencie zasnęłam. Nawet sms mnie nie obudził, co ja mam tak, że tylko telefon brzdęknie to ja się budzę, a tu nic.
:*