Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No hej dziewczynki ja sie melduje 😜dzis jedziemy na bioderka na 15ta mały tak sie zmienia z dnia nadzien tak fajnie se juz gada do karuzeli i do nas jak sie znim rozmawia tylko go schrupac 🙂Najpiekniejsze chwile to są a one tak szybko mina wiem jak z pierwszym synkiem tak zleciało ze człowiek sie nie moze nacieszyc.Wczoraj juz nie miał kolki było cudownie 😜Co tam u was wstawac kobietki! 😜

• Mamusia
Siemka 🙂 Ależ się rozpisałyście 🤪 Ewa - witaj w klubie- ja nie mam na sex ochoty W OGÓLE!! Może przez to, że nie mieszkamy sami , nie wiem 🤔Mąż chodzi struty ale co ja mam na to poradzić? Nie zmuszę się... Byłam oglądać mieszkanko i bardzo mi się podoba! 🤪 Kuchnia jest przecudowna i łazienka, pokoje malutkie ale jednak dwa także źle nie jest 🙂 Wszystko schludne , wyremontowane i przyjemne także raczej się zdecydujemy. Orientujecie się, czy później można dobrać kredyt i zamienić na większe??? Ewa- to Wy też w małym mieszkanku jesteście?? Idzie się przyzwyczaić?? Gabrysia mnie zaskakuje coraz bardziej- właśnie zasnęła w łóżeczku! 🙂 🤪 Wczoraj byliśmy Pod Orzechami, zamówiłam sobie suflet serowy z kuleczkami ziemniaczanymi i surówką więc zgrzeszyłam ale mam nadzieję, że małej nic ni będzie, przekonamy się pewnie jutro jak będzie w mleku to co zjadłam bo chyba reakcję trzeba sprawdzać po 2-3 dniach, tak? Suflet zjadałam jeden, surówkę tylko poskubałam bo z białej kapusty była a kuleczek tylko kilka sztuk. Poza tym wypiłam lampkę czerwonego winka- ach jakie było pyszne!! 😁 Pytałam się o chrzciny to tak sam obiad u nich kosztuje w granicach 40 zł a z przystawkami ok. 70 zł także raczej się tam zdecydujemy zrobić. A kiedy się na spacer umawiamy kobietki??? 🙂

Ja zakładam zawsze body i bluzeczke czyli daw długie rekawki zakładam mu rajstopy i spodnie no i kombinezon.Mówią ze niema co przegrzewac bo to jeszcze gorzej dla dziecka no i czapke a na to kaptur od kompinezona 🙂

• Mamusia
karolina36tydz napisał(a):
Kochane moje Mamusie prosze pomóżcie mi...jak ubieracie Wasze Dzieciaczki np do lekarza...bo nie wiem jak ubrać Dziecinke na taką wizytę. Może to śmieszne ale naprawde nie mam pojecia a cały marzec obfituje we wizyty lekarskie 😞

Ja zakładam body, rajstopki+ jakieś spodnie na to i bluzę polarową np 🙂 Ważne, żeby było łatwe do ubierania i rozbierania u lekarza więc najbardziej praktyczne są body a reszta kwestia tego jak jest na dworze 🙂

W kazdym sklepie dzieciencym ja kupywałm w Pepco i w hurtowni na czestochowskiej musisz popytac 🙂Ja dzis na bioderka wiec mu załoze na ciuchy kompinezon a za tydz na szczepienie wiec mu założe wtedy kurteczke bo szybciej go ubiore jak bedzie płakał po szczepieniu.Martus a mała ci marudziła po szczepiące?

• Mamusia
renia33 napisał(a):
W kazdym sklepie dzieciencym ja kupywałm w Pepco i w hurtowni na czestochowskiej musisz popytac 🙂Ja dzis na bioderka wiec mu załoze na ciuchy kompinezon a za tydz na szczepienie wiec mu założe wtedy kurteczke bo szybciej go ubiore jak bedzie płakał po szczepieniu.Martus a mała ci marudziła po szczepiące?

Nic jej nie było także dobrze to zniosła po wszystkim bo sama szczepionka to dla mnie do tej pory trauma 🤨 😞 😞 A tu kolejne przed nami ale już tylko po 1 kucie zamiast 3 więc tym się pocieszam 🙂 My drugi raz na bioderka 24 lutego na 9:00. A Wy kiedy na szczepienie, zdecydowaliście się na te płatne?? 😉

Tak idziemy 21ego na szczepienia i tez płatne bo niewyobrazam se kłócia potrójnego 😞Dzis se cały czas spi od rana i jest spokojny całe szczescie a tak sie smieje do karuzeli jak mu włacze ze az slychac w całym pokoju to jest boskie 🤪

hej dziewczyny 🙂 a my z mężusiem wczoraj mieliśmy "romantyczną" obiado-kolację z winkiem 🙂 tylko zjedliśmy i do małej bo przez cały dzień wczoraj Agatka marudziła, nie chciała wogóle spać, coś musiało jej być, tak dziwnie sie zachowywała, bo zjadła a potem wogóle nie zasypiała 😞 a wieczoram to dała czadu, normalnie walentynki piękne jak nie wiem 😞 a dzisiaj już lepiej, śpi 🙂
ja ubieram Agatkę w body, półśpioszki, na to pajac polarowy i kurtka cieplutka i czapa 🙂 no i jak jest w nosidełku czy wózku przykryta jest grubym kocem 🙂 no i kremik na buzię 🙂

My idziemy na szczepionkę 20 lutego ale zdecydowaliśmy sie na te refundowane czyli po 3 ukłucia za każdym razem 😞 jakoś damy radę 🙂 no i zastanawiamy się nad tymi na pneumokoki, a Wy bierzecie jakieś dodatkowe???

My sie zastanawiamy jesli chodzi o pneumokoki kolezanka moja szczepiła a potem załowała niewiem czemy niepytałam kazdy ma inne zdanie o szczepionkach ja jeszcze poczytam i sie zastanowimy czy szczepic 🙂Mały cały czas spi no szok ale dobrze bo przez dwa dni dał nam czadu przez kolki 🙂

• Mamusia
Jeśli dziecko idzie do żłobka lub później do przedszkola to myślę, że warto zaszczepić na Pneumokoki ale ja chyba szczepić teraz nie będę. Moja siostra ma córeczkę, ma niedługo 2 lata i będzie ją szczepić na Pneumokoki bo w przyszłym oku idzie do przedszkola. Ja pewnie też tak zrobię 🙂 P.S. Wercia- odważni jesteście co do szczepionek refundowanych -ja bym tego nie zniosła 🤨 🤨 🤨 🤢 Nikomu nie życzę tego jak się czułam podczas szczepienia ostatniego kiedy dziecko na Ciebie patrzy a Ty nic nie możesz zrobić- to okrutne! 😞 Ech i znów mam traumę bo mi się przypomniało...Pocieszam się, że teraz już do końca szczepień tylko po jednym kuciu będzie 🙂

Wróciłam z bioderek wkurzona na maksa odwołali wizyte za tydzien 😠Tak ładnie mi spi dzis cały dzien tam tez spał byłam druga a tu z powrotem do domu masakra!