Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

U Wojtka 10 zdjec 150 zł dawała kolezanka 🙂Martus Adasiowi katarek przechdz dzieki inchalacjom no i frida czyszcze wspaniała rzecz gruszka do nosa to sie chowa 🙂Dzis silny wiaterek i zastanawiam sie czy wziac go dzis na spacer 🤨My jedziemy dzis do galeri koło Cerfura jest wyprzedaz butów
orginalnych adidasów damskie i męskie po 70 zł 🤪moze cos znajde dla siebie 🙂Co wy młode mamuski porabiacie ze tu taka cisza? 😜

Martuska_D napisał(a):
malwinka89 napisał(a):
hej dziewczynki dawno mnie nie bylo ale juz jestem 🙂 troche brak mi czasu niestety maly szkola i niestety czas tak szybko mija. jeszcze dzisiaj maly ma taki dzien ze brzuszek mu dokucza niestety 😞 ale moze juutro bedzie lepiej.

Malwinka super, ze pomimo tylu obowiązków zaglądasz do nas 🙂 Powiedz mi jak Filipek? Jak brzuszek? Kurczę pewnie rośnie jak na drożdżach 🙂 Miłego wieczorku dziewczyny- dzisiaj GOTHIKA leci a dawno nie puszczali więc chętnie obejrzę 🙂

niestety cos mu sie dzieje i jak tak dalej bedzie to pojedziemy z nim do lekarza, je duzo ale zaraz go brzuszek boli kropli mu nie daje wiele co 2 karmienie ale widze ze jest dziwnie pobudzony tak jakby ciagl cos go krecilo. nispi tylko poplakuje miaczy i ciagle glodny i tak w kolko. niestety niewiem co jest, chyba pojade z nim prywatnie gdzies. nie spi prawie caly dzien i pol nocy wysiadamy przy nim niy te kolki juz ich nie bylo a teraz jakby byly mocniejsze ze nawet krople nie daja rady 😞 zalamana jestem. Co do reszty pewnie tyje i gdyby nie te kolkki to pewnie by bylo wszystko ok.

Malwinko to sa kolki ja tez niedawałam rady i byłam prywatnie.Lekarz nic ci nie pomoze tylko doradzi musisz kochana to przejsc my tez to przechodzilismy w kółko płacz człowiek bezradny doskonale cie rozumiem.Bedzie dobrze bo jak on sie naje to sie nałyka powietrza i dopóki kupki potem nie zrobi i to wszystko w brzuszku tam boli biedactwo 😞przechdziłam to i współczuje.Prubowałas suszarke ?i ciepła pieluszke na brzuch?

• Mamusia
Reniu dziękuję za informację co do zdjęć 🙂 Super że nie drogo- w tygodniu muszę iść zamówić sesję 🙂 A Wy też tam będziecie robić? A co do butów to kupiłaś jakieś- i co to za promocja, jutro też będzie?? 😉 Super, że katarek przechodzi bo to dla maleństwa męczące niestety. Malwinka co do kolek to masakra- wiemy coś o tym... 🤔 My też byliśmy prywatnie i niby nic nam nie przepisała ale tak nastawiła i uspokoiła że kolki jak ręką odjął- może to zbieg okoliczności ale jestem pewna, że jej rady nam pomogły 🙂 Jeśli chcesz dam Ci numer do tej Pani doktor- ona pracuje w szpitalu a przyjmuje u siebie w domu i tylko 50 zł bierze choć ostatnio wzięła tylko 40 🤪 Dzisiaj Gabrysię tata usypia ale pewnie nici z tego także zmykam się koło niej położyć 🙂 DOBRANOC DZIEWCZYNY 🙂

hej dziewczyny, ja tylko na chwilę bo jestem padnięta, dzisiaj byłam w szkole a potem z mama chodziłam i wybierałyśmy zasłonki do jej pokoju i mam juz dosyc niiby taka pierdoła ale ile prebierania wybierania i srania 🙂 za przeproszeniem 🙂 no a Agatka trochę dostała kaszelek chyba się od nas troszeczkę zaraziła 😞 ale nie jest źle tylkoo czasami tak sobie zakaszle... a wogóle dzisiaj pobiła swój rekord w spaniu 🙂 bo spała w nocy wczoraj od 19 do 7 rano 🤪 wię 12 godzin bez jedzenia wytrzymała,, normalnie aż nie do wiary że takie male dziecko tyle wytrzyma 🙂 ale ona jet poprostu naszym kochanym aniołeczkiem 🙂 a jutro jedziemy prosić na chrzciny do dziadków i cioć i wujków 🙂 a znalazłam fajny taki bujaczek leżaczek na allegro i chyba podpowiem komuś żeby kupił ktoś na chrzciny w prezencie, jeśli chcecie obejrzyjcie sobie

Weronis Fajny ja praktycznie mam taki sam tylko inny materiał i mój maly se długo w tym lerzy jak cos robie w kuchni bo mnie widzi.Wibracje w lezaczku go uspokoajaja wiec uwazam ze to jest dbra rzecz 🙂

• Mamusia
renia33 napisał(a):
Kolezanka mówiła ze do wyczerpania zapsów bo wchodz nowa kolekcja butów dlatego są takie przeceny 🙂

A kupiłaś sobie jakieś?? 🙂 Jak jutro bym zajechała to pewnie i tak by nie było nic więc sobie odpuszczę 😜 Ogólnie lecę oglądać ten nowy program na TVN i później film Przepis na Życie 🙂 Spokojnej nocy mamuśki 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂jaka tutaj cisza pewnie wszystkie na spacerku ze swoimi pociechami ja nadal w dwupaku chociaz juz samopoczucie coraz gorsze takze juz blizej konca a jak wasze malenstwa zdrowe? 🥴A u ciebie Aniu jak samopoczucie sa jakies oznaki zblizajacego sie porodu ? 🙃ja teraz mam wizyte 16 marca wiec zobaczymy co dalej 😉zajrze potem bo mam z mała wizyte u ortodonty i idziemy sie szykowac

• Mamusia
A widzisz Ulu u mnie podobnie. Spać w nocy nie mogę bo mnie wszystko boli i potem chodzę rozbita cały dzień. Ale cieszę się że coraz cieplej. Co do oznak porodu to hmmmm chyba mi sie nie zanosi na razie. Brzuszek duży i ciężko poza tym to chyba mnie córcia wezmie z zaskoczenia 🤪

• Mamusia
Oglądam Na Wspólnej ale musiałam wejść się przywitać 🙂 W TBS-ach trzeba wpłacić ok 39 tyś i około 2,5 tyś kaucji a czynsz ze ściekami ogrzewaniem i wodą ok 600 zł no ale można czekać nawet 15 miesięcy bo jest takie duże zapotrzebowanie i wniosków. A z rodzicami w domu nie wytrzymam a jeśli bym wynajmowała mieszkanie to nie wiem czy wezmą mnie pod uwagę bo niby na coś tam mnie stać. Ech już nie wiem. W środę lecimy zobaczyć mieszkanie z zameldowaniem za 25 tyś ale tylko 35 m- no ale się grubo zastanawiam bo może lepiej dołożyć 15 tyś i mieć min 44 m w TBS-ach - no ale czekać trzeba. Takie decyzje są najtrudniejsze...Dobra nie marudzę tylko lecę się wykąpać póki mała śpi. Dobranoc 😉 🙂 🙂 🙃

my mieszkamy z moimi rodzicami i jest ok ale w ciąży jakiś czas mieszkaliśmy z teściami to myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok! Tragedia! Teście są w porządku ale "dojezdni" he he he

• Mamusia
Martuś co do tych TBSów to nie wiedziałam że aż tyle trzeba wpłacić. Trzeba czekać ale z drugiej strony jest czas żeby odlożyć kaskę 🙂 Przykro mi że macie takie kłopoty. W kazdym razie trzymam kciuki 😉

• Mamusia
Cześć Kobietki..jak Wasze Dzieciaczki kochane? Moja Niunia coś ostatnio marudzi i nie chce spać nawet w dzień... 😞 dziś byłam z Nią u okulisty i niby wszystko w porządku! Mam wielki problem bo pogoda piękna a ja mieszkam na 4 piętrze bez windy i nie mam jak iść z Małą na spacer- masakra...nie mamy pojęcia z mężem jak rozwiązać ten problem, bo niestety w naszym bloku nie ma wózkowni 😠

Hej kobietki Karolinko ja tez mam problemy w noszeniem bo ciezko tylko ja mieszkam na 1 pietrze najpierw odpinam gondole i go w nosze i on se spi a ja schodze po reszte czyli na dwa razy bo tak to za ciezko bym miała 🙂Mamy korytarzy i tam wózek zostawiam bo tez niemamy na dole wózkowni 🙂Juz bylismy na spacerku dwie godziny a wychodzac tez go zostawiam najpier znosze wózek i ide po małego 🙂

hej wszystkim 🙂 najlepsze życzenia dla wszystkich kobiet 🙂
co tam u was słychać, my bylyśmy dzisaij wkońcu na spacerku bo tak ładnie dzisiaj było a długo nie byłyśmy na dworze bo byłam trochę chora i Agatka miała kaszelek ale już jest lepiej 🙂

• Mamusia
Siemka 🙂 Wszystkiego najlepszego z Okazji Dnia Kobiet 🙂 Z TBS-ów zrezygnowaliśmy bo kasy nie mamy póki co a kredyt muszę jeden spłacić a później pomyślimy o następnym 🙂 Póki co wiadomość z jakiej się cieszę ogromnie- wynajęliśmy mieszkanie!!! 🤪 W czwartek podpisujemy umowę i możemy działać 🙂 Koszta miesięczne to 830 zł w tym czynsz 280 a wynajem 550 😉 W czynszu jest woda i ogrzewanie więc super 🙂 A ogólnie to na Górnośląskiej naprzeciwko "Pałacyku" - chyba wiecie o co chodzi 😜 Chyba z Karolinką będę miała teraz najbliżej bo mieszka na Serbonowskiej. A mieszkanie jest na 3 piętrze więc Karolinko witaj w klubie- obie będziemy miały problem ze znoszeniem wózka. Musimy jakoś znaleźć rozwiązanie tym bardziej, że wiosna się zbliża i będzie dużo okazji do spacerów. W czwartek od razu idę podpisać umowę z MMP na TVK i DTV. Jestem podekscytowana bo jutro muszę zacząć pakować rzeczy. Póki co oglądam Na Wspólnej a potem idę się kąpać bo o 21:30 Usta Usta 🤪 Miłego wieczorku 🙂

To super Matuś że taka jesteś cała w skowronkach z tego co piszesz 🙂 a pałacyk to to gdzie mieliśmy spotkanie z pediatrą tak??? No widzisz tyle szumu z kupnem mieszkania a tu jednak wynajem, ale przynajmniej będziecie razem sobie mieszkać bez rodziców, odetchniecie troche i może na spokojnie znajdziecie jakieś mieszkanie 🙂 bo tak chcieliście na hura to nie mogliście nic znaleźć dobrego a teraz świeżo spojrzycie na sprawę 🙂 powidzenia Wam życzę 🙂 no to sie zacznie pakowanie, przeprowadzka urządzanie, przemeblowania itd 🙂 lubię takie sprawy 🙂