Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja mam termin na poczatek sierpnia ale czy bede sierpnioweczka nigdy nie wiadomo może zostane lipcoweczka wszystko zalezy od naszego szkraba.... a wy lipcoweczki jak sie czujecie??? objawy zaczynają znikać 😎 ??? trzymajcie sie cieplutko i piszcie co tam u was :P

• Mamusia
My czujemy się juz o wiele lepiej :-) Senność zniknęła a Okruszek zaczyna szaleć w brzuszku. Jeszcze tak wyraźnie tego nie czuję, ale jak położę rękę to czuć delikatne "falowanie".
Jutro idziemy do lekarza i zobaczymy ile Maleństwo urosło :-)Pozdrawiam wszystkie Mamuśki.

• Mamusia
Obecnie mamy do wykorzystania 20 tygodni urlopu macierzyńskiego oraz dodatkowe 2 tygodnie jeżeli matka chce. Należy wówczas złożyć pisemną prośbę do pracodawcy najpóźniej tydzień przed tymi planowanymi dwoma tygodniami. Pracodawca nie może odmówić przyznania tego urlopu.
W 2010 roku jest jeszcze tydzień urlopu tacierzyńskiego 🙂
Tu również pracodawca nie może tego odmówić 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Anusiak86 🙂pewnie, że możesz się przyłączyc każdy może... 😉 Dawno mnie tutaj nie było, jak dziewczyny samopoczucie??? Szczerze wam powiem, ze u mnie jeszcze bywa, ze musze odwiedzic kibelek, poza tym czesto pobolewa mnie brzuch ale w górnej jego części tak jakby żołądek...czy wy odczuwacie coś podobnego? Pozdrawiam was serdecznie!

• Mamusia
Witam lipcóweczki!!! 🙂
Jak samopoczucie?? Czy któraś z was wyczuła już pierwsze ruchy?? Bo ja się zastanawiam czy to ruchy, a może niestrawność 😲 🙂
Jak Wasze przygotowania do narodzin?? Zaczęłyście już poszukiwania rzeczy dla dzieciaczków czy jeszcze się wstrzymujecie??
Pozdrawiam serdecznie 😉

• Mamusia
Witam ja już od tygodnia czuję jakby bąbelki w brzuchu(coś niesamowitego 🙂...) A od wczoraj już wiem,że na 100%(innej opcji niema powiedział mi lekarz 🙂) będziemy mieli synka 🙂 🙂.I teraz już powoli zaczniemy kompletować wyprawkę bo w końcu wiem jakich kolorów mam szukać!! Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki:O)

• Mamusia
Ja ruchy czuję od jakiegoś już w sumie czasu, takie delikatnusie, tak wczesnie chyba dlatego że to nie jest pierwsza ciąża...
nie byłam pewna czy to napewno one, ale dwa tygodnie temu lekarz słuchał serduszko, i po tym badaniu dzidzia się zdenerwowała i zaczęła ruszać się wyraźnie.
za to od paru dni da się je wyczuć pod ręką.... 🙂 teraz właśnie sobie buszuje 🙂
we wtorek USG więc może poznamy płeć 🙂
A ciuszki szczerze mówiąc już zaczynam kompletować... łóżeczko zaklepane, ale w domu nie stoi... z doświadczenia wiem, że lepiej wydatki porozkładać, zaplanować zakupy na spokojnie, niż potem z wysokim brzuchem biegać w szaleńczym tempie po sklepach 🙂
a samopoczucie dobre, chociaż bardzo dokucza mi bezsenność.... no i zaczynają się zadyszki :]
pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie 🙂
trzymam kciuki za was, życzę wszystkiego dobrego 🙂

• Mamusia
Hej przyszłe mamusie 🙂 ja też się czuję bardzo dobrze 🙂 maluszek daje o sobie znać:laugh: ,na razie to słabe kopnięcia ale uczucie jest niesamowite 🙂(to moja pierwsza ciąża) pozdrawiam Was ciepło, życzę dużo radości i uśmiechu w te mroźne dni.

• Mamusia
😉 Ja mam termin na lipiec i już kurcze nie moge się doczekać właśnie rozpoczał mi się 17 tydzień ciąży . .. 🙂 a brzuszka jak nie było tak nie ma . . . pewnie pewnego dnia wstanę i sie troszeczkę zdziwie 🙂 a jak jest u was ?? Nie wiem czy będzie to chłopczyk czy dziewczynka i mój uparciuszek maż neichce sie dowiedzieć, więc ja spełnie jego życzonko i te4z będe czeka do rozwiązania choc pewnie bedzie bardzo trudno 🙂

witam lipcoweczki:laugh: nadal remontowo 😠 !!
dawno mie tu nie bylo ☺️ poczytala sobie troszeczke i ucieszylam sie jak zobaczylam ze juz czujecie swoje malenstwa ... moje tez daje znac o sobie sa to delikatne musniecia jak skrzydeklami motylka w podbrzuszu ale na 100% to dzidzia:laugh: we wtorek bylismy u gin zrobila nam ugs jeszcze dopochwowe i nirmalne przez brzuszek ale dzidzia chyba sie wkurzyla ze mamusi cos robia i obrazila sie przez ponad 20 min badan byla odwrocona pleckami albo bokiem i nie malenstwo robilo wszystko by nie zobaczyc co ma miedzy nozkami 😠 :laugh: wiec nadal nie wiemy 🤨 ale po za tym jest wszystko ok 🙂 😆 😁 :P :laugh: i jest wyjatkowo duze jak na swoj wiek 😉 nawet nie dalo sobie zrobic fajnej fotki i nie mam sie czym pochwalic bo tylko widac tyl glowy , plecki d kawalek dupki 🤨 🤔 😲

pozdrowionka

• Mamusia
witam wszystkie przyszłe mamusie 🙂
jestem na forum po raz pierwszy ! ja mam termin porodu na początek czerwca i w zeszłym tygodniu dowiedziałam się że będę miała córcię -->> szalenie mocno się cieszę 🙂
cały czas trwają u mnie przygotowania do przyjścia maleństwa na ten świat 🙂
ostatnio dużo czytam nt. pielęgnacji niemowlaka i mam do Was pytanko 🙂
czy słyszałyście o tzw wkładkach do pieluch???? czytałam na innych forach i jedne mamy sobie chwalą i twierdzą że wkładki są rewelacyjne a innne pochodzą do nich z dystansem. Zazwyczaj sugerują że wkładki te są do pieluszek tetrowych i do franelowych ale niektóre mamy twierdzą że nadają się one do tzw. pampersów.
Ja osobiście uważam że wkładki mogą mieć swój byt w pierwszych 2 może 3 miesiącach kiedy kupka dziecja jest malutka.
co sądzicie o tych wkładkach ????? może któraś z Was ich używała lub ma zamiar używać???
z jdnej strony to oszczędność pieluch a z drugiej czy nie wywołają one np. odparzeń na pupie ????

odpiszcie prosze 🙂
pozdrawiam!