Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no ann to mnie zaskoczylas 😉bo myslalam ze ja bede najstarsza 😉ale powiem ci ze w sumie pasuje mi ze w tym wieku zdecydowalismy sie na dzidzie bo jestem teraz dojrzala i bardziej swiadoma i odpowiedzialna 😉)i nie twierdze ze mlodsze dziewczyny nie sa 🙂)poprostu ja musialam tak sobie dojrzac do tej decyzji 😉no poza tym prawda jest ze dlugo nie moglam zajsc w ciaze i juz tracilam nadzieje.....
olusia ja mam kupony z dm i tez jest tam kilka interesujacych pozycj z ktorych napewno skorzystam 🙂)

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oj wy staruchy 🙂 🙂 ja jak zwykle lepiej nie będę sie wypowiadac na temat wyprawki hihihi 😉
Jedyna moja duma to wózek, para skarpetek z Kubusiem Puchatkiem, 1 pajac z krótkimi nogawkami i rękawkiem i czepeczka 🙂 🙂
Dzisiaj też pomarudziłam swojemu czy zdążymy z wyprawką i takie tam, odpowiedział że spokojnie, że za miesiąc kupimy łóżeczko z materacykiem, i resztę rzeczy.
NAprawdę, troche spanikowałam dzisiaj 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Co do marki Nivea, to mam od pewnego czasu wyrobione swoje zdanie alergiczki. Mianowicie, od dawna mam problem z doborem kremów, które by mnie nie uczulały (po jakichś 5 minutach od posmarowaniu twarzy zaczynają mnie potwornie piec oczy i dostaję alergicznego zapalenia spojówek). Próbowałam już miliona różnych kremów, tych tanich i tych drogich, również tych przeznaczonych niby dla alergików, również kremów Nivea. Praktycznie wszystkie uczulają. Na placu boju zostały dwie marki: Vichy (potwornie droga) i Ziaja (z kolei jedna z tańszych). Sama używam od pewnego czasu prawie wyłącznie kosmetyków Ziai i nigdy nie miałam z nimi problemów alergicznych. Mają też linię Ziajka dla dzieci i niemowląt i tam będę szukać kosmetyków dla Małego w pierwszej kolejności, bo już mam do nich zaufanie po tym, jak sama zrobiłam za królika doświadczalnego.

• Mamusia
Moje drogie. Ja w tym roku kończę 31,więc dołączam do tych "starszych" 🙂
Trochę mnie zestresowało to,że już wszystko macie. Ja pewnie urodzę pierwsza z Was bo termin mam na 9 lipca,ale tak jak już pisałam synka rodziłam w 37 tyg,a poza tym już zaczynają mi się napięcia macicy, a tak naprawdę mam tylko ciuszki (ogromne ilości 🙂). Wózek mam upatrzony,ale czekam jeszcze z zakupem. Muszę chociaż łóżeczko już zakupić by coś do przodu ruszyło.

• Mamusia
Szczerze mówiąc, to cieszę się że dopiero teraz dzidzia w drodze. Chociaż zawsze byłam dojrzała i "od zawsze" byłam zdecydowana na dziecko, to uważam, że teraz dopiero jest najlepszy okres na bycie mamą 🙂 Widzę wielką różnicę w pewnych moich poglądach i dopiero teraz chyba świadomiej to przechodzę 🙂 🙂

Amelia od kilku dni też bardzo wyraźnie odczuwam skurcze macicy. Towarzyszy temu jakby lekki "ból" jak przy okresie i w moment brzuch jest twardy jak kamień a za chwile odpuszcza. I tak kilka razy dziennie. Nie martwię się, bo nie jest to duża częstotliwość, natomiast daje przedsmak tego, co będzie w lipcu 🙂

• Mamusia
a chrzanic to,nie bedziemy sie liicytowac 😁,jest jak jest i trzeba sie z tego cieszyc 🙂)w nosie z tym heheheh...powiem ci ze juz sie nie moge doczekac kiedy przytule moje serduszko kochane 🙂)strasznie jestem ciekawa naszego skarba 🙂)no ale w sumie juz nie duzo zostalo 🙂moze jakos zleci

• Mamusia
dobrze by było, jakby mały przyszedł na świat w czerwcu, bo miałabym go wcześniej przy sobie 🙂 a teraz, jak jest coraz cieplej, to wyobrażam sobie spacerki i nie moge się doczekać 🙂 dzisiaj powiedziałam swojemu, że chetnie wyszłąbym na spacerek żeby wózio popchać, ale głupio tak z pustym 😉 to odparł, żebym lalke sobie wsadziła do środka 🙂

oby tylko karmić piersią, bo wtedy też oprócz pozytywów dla maluszka można łatwiej zbędne kg zgubić 🙂

ja właśnie planowałam powoli iść spać, ale jeszcze może chwilę posiedzę, coś bym zjadła, ale daruję sobie, bo inaczej nie położe się, przez cholerną zgagę 😠

• Mamusia
no troszke glupio bys wygladala z ta lalka w wozku 🤪 🤪 😁 hehee ale ja tez jak bylam dzis u tesciow to poszlam poogladac rzeczy maluszka i wozek tez maltretowalam hehehe bo poki co mamy tam wszystkie rzeczy i takie to wszystko slodkie te malusie ciuszki az mi sie lzy w oczach zakrecily na sama mysl ze juz niedlugo bede tulila synusia 🙂)...
tylko z drugiej strony porod mnie troszke przeraza choc wiem ze to nieuniknione no i chce sama urodzic w ostatecznosci cesarka,ale to moje pobozne zyczenia 🙂

• Mamusia
boje się zeby pipka mi nie pękła podczas porodu albo żeby mnie nie nacinali, ale wiem, że w jednm ze szpitali w którym planuje rodzić, nacinają wszystkie kobitki jak leci....co to jakieś średniowiecze że nie mamy nic do gadania?? Wiadomo że nie czuć tego, ale później to sikac ciężko....i dlatego z drugiej strony myslę że może cesarka jest lepsza...
Z resztą, to nie koncert życzeń tylko poród, i tyle będziemy miały do gadania, co nic....

Miłej nocki, mnie juz zgagulec zaatakował 😞