Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hehe mezus kupil mi pol kg mlodej kapusty kiszonej bo wie, ze od dawna na nia polowalam, a niestey w supermarketch nei spotkalam jeszcze . . . jak ja zjem to pekne hehe

no i mam wyrzuty sumienia bo przyszedl wczesniej i zabral sie za obiad stwierdzil,ze to Ja przez caly tydzien robie wiec on pokombinuje z rybka ufff to mi sie udalo 🙂
a i czekaly na niego 2 niespodzianki ciasto bardzo sie ucieszyl ale jeszcze bardziej z karuzelki ktora zaplacilismy 6 maja a dopiero dzis przyszla a tatus tak jej oczekiwal hehe zawsze jak bylo awizo to tylko sie pytal czy to nie karuzela w koncu to pierwszy zakup powazniejszy ktory kupil dla swojego pierworodnego 🙂

http://allegro.pl/item1013802168_fisher_price_karuzela_pilot_projektor_gwarancja.html
no ale widac po komentarzach koles przegiol mnostwo negatywow ehh ale za to cene mial konkurencyjna bo na innych aukcjach jest duzo drozsza i w sklepie byla po 199,00 takze przegiecie za karuzele tyle pieniedzy 🥴

najwazniejsze ze po dłuuuuuuuuuuuuugim oczekiwaniu przyszla

• Mamusia
pewnei Edytko przeciez jak my urodzimy tez bedzie nei jedna jeszcze promocja 🙂

Ja mam 2 opakowania pampersow jedna paczke od 3-6 kg, a druga 4-9 kg bo byly wtedy w pomocji w LIDLU z chusteczkami i poki co zaprzestalam zakupow pampersikow , a do szpitala nei bede kupowala jakis innych tylko wezme pol opakowania tych 3-6 kg i tyle

• Mamusia
No to widzisz Justi udało ci się z obiadkiem 😉 Ja niestety nie mam tyle szczęścia i jak sobie pomyślę, że zaraz muszę iść smażyć kotlety i wstawić ziemniaki to żyć mi się odechciewa...W domu będę mieć dosłownie saunę 😞 😞 😞 Ale cóż, czego się nie robi dla mężusia hihihi 😜

• Mamusia
Ja mam pokupowane narazie tylko newborny bo nie zapowiada się, coby nasza Emilka była jakimś kolosem 😉 (zmieści się między 3-3,5 kg) więc dwójki mogłyby być na nią za duże 🙂 A potem jak już przetestuję Pampersy i Huggiesy to będę mogła zaszaleć na promocjach 🤪

• Mamusia
pewnie Edytko dla mezusia i Emiki ktora na pewno tez z checia zje sobie kotlecika 🙂 teraz masz dwie glowy do wyzywienia 🙂 a my to jemy w tym upale chyba tak bo musimy przynajmniej Ja tak mam . . . . moglabym jesc ale truskawki i arbuzy non stop , a jesli chodzi o konkrety miesko czy rybke to jakos nie koniecznie . . . . .

• Mamusia
Ja też wogóle nie mam apetytu na mięso, najchętniej też jadłabym tylko owoce i piła mnóstwo wody (wczoraj wypiłam ponad 3 litry). Ale jeść trzeba, coby nasze kruszyny rosły zdrowo 😜 Ja mam newborny 2-5kg i jak je ostatnio rozpakowałam coby parę sztuk wrzucić do torby szpitalnej to one są takie rozkoszne i maluśkie 🙂 A do tego te Huggiesy mają nadruki z Kubusiem Puchatkiem 🤪

• Mamusia
Dobra ja uciekam z tego kompa, bo chyba do niego przyrosłam hihihihihih 😜 A trezba się wkońcu brać za ten obiad...I tak mnie to nie minie, więc nie ma co odwlekać 😉 Buuuuziaki, może wpadnę jeszcze wieczorkiem jeśli oczywiście nie roztopię się całkowicie 😁

• Mamusia
To ja już powrócona od lekarza. Pan doktorek zadowolony ze wszystko jest dobrze i KTG też oki.
Jeszcze doktorek powiedział że ze względu na cukrzyce ciążową to możemy przyspieszyć poród i ja bym był bardzo za tym też. Nawet mi nogi nie puchną i jeszcze udało mi się na tej dietce cukrzycowej schudnąć.
Wróciłam to cała mokra byłam ale to urok tego upału i nic nie zrobimy. Teraz tylko leniuchować mi zostało póki sama w domciu jestem.

• Mamusia
Ja już jestem cała happy, bo wentylator w domu, więc da się jakos funkcjonować. Niestety ja zaraz ląduje w kuchni żeby obiad robić, więc nie będzie już tak wesoło 😞
Jak jechaliśmy samochodem to było cudownie, bo działała klimatyzacja, ale jak z niego wysiadłam, to ledwo co doczłapałam się do domu, a poza tym jak szłam to w pewnym momencie miałam dreszcze, gęsią skórkę i było mi bardzo zimno przez zbyt dużą różnicę temperatur...
Zakupiłam jeszcze kosmetyki dla młodego, ale nie mam tylko kremu piel. do buzi i ciałka i na słoneczko, bo dziadoki wszystko mi wykupili, ale kupię w poniedziałek.

Ann niestety często jest tak, że na zdjęciu kolorek jest fajny, a w rzeczywistości okazuje sie zupełnie inny.
Dlatego tez min. nie jestem zwolenniczką kupowania przez net, chociaż w twoim przypadku jest to zrozumiałe, bo musisz leżakować dużo.

A z tymi listonoszami to zawsze są jakieś problemy. Ja ich nie żałuję, bo ile sobie dorabiają jak dostają od emerytów i rencistów tzw. "końcówki" a niektórzy sami sobie je biorą, więc nie mają powodu do narzenkan. Tu wpadnie 2 zł, tam 5zł, i w sumie będzie więcej jak dnióweczka.

• Mamusia
Teściowa zapodała mi pomysł, który chcialabym zrealizować, a mianowicie chodzi o kupno małego żelazka do prasowania dzidziowych rzeczy. Dzisiaj nawet oglądałam, jedno mi się spodobało i było porządnej firmy a nie jakieś bezimienne, a moja mama powiedziała że da mi pieniążka 🙂
Właśnie prasowałam teraz ubranka zwykłym żelazkiem, i jestem umęczona, nie tylko pogodą, ale po prostu to żelazko jest za wielkie i nie wygodnie się prasuje...
Co sądzicie o tym pomyśle??
To jest to żelazko (tyle że u mnie jest fioletowe 🙂)

http://www.euro.com.pl/zelazka/rowenta-da151.bhtml

ewentualnie takie

http://www.euro.com.pl/zelazka/mpm-ypz-2188.bhtml

• Mamusia
Lusiu JA uwazam to za zbedny wydatek,ale kazdego indywidualna sprawa Ja mam swoje dobre zelazko (prezent slubny) i bede nim prasowala ciuszki .. . ..
swoja droga ta twoja tesciowa to niezla spryciara skoro dala ci taki pomysl to mogla tez na niego dac ehhh . . .. dobrze ze choc twoja mama wykazala sie dobra wola .. .

• Mamusia
tak sobie teraz mysle,ze wy chyba wszystkie macie juz wozki, albo wybrane a najczesciej w domu .. . czy ktoras jeszcze nie ma tak jak Ja ??

ehh jak te upaly ustana to musze mojego mezulka wyciagnac raz jeszcze do sklepu by poogladac wozki i moze na jakis sie zdecydowac . . . .

ale mi sie zapowiada wieczor moj m. bedzie ogladal mecz, a ze tv mamy w sypialni to jestem tez skazana na ogladanie 🥴 🥴 🥴 chyba szybko zasne

• Mamusia
Justi też o tym pomyślałam, że to teściowa powinna zrealizować ten pomysł. Nie jestem jeszcze pewna czy kupie takie żelazko, może wystarczy jak się przyzwyczję do prasowania takim dużym. Zobaczymy, przedyskutuje z lubym 🙂
A swoją drogą to teściowa troche gula by miała, bo opowiadała, jak swojemu pierwszemu wnusiowi ukochanemu wyprawkę zasponsorowała i widziała u znajomej takie żelazko - ponoć rewelacyjnie sie nim prasuje 🙂 ale juz nie miała tyle pieniędzy żeby kupić dla małego takie żelazko.
Więc skoro kiedys pytała zdziwiona czy moi rodzice nam nie pomagają z wyprawką, to jak będe miała takie żelazko, to będzie zazdrosna, że mój synek ma a jej tamten wnusio nie 😉
Oczywiście nie chce kupić żeby jej pokazać że moi rodzice stoją na wysokości zadania, ale może z jednej strony tak... 🤔
Poza tym za cene żelazka mogę kupić jeszcze tyle fajnych rzeczy małemu...
W sumie żelazko mam nowe i dobre, dostałam też od mojej mamuśki na imieniny w zeszlym roku 🙂 Ach ta teściowa....

• Mamusia
zajrzalam do was na chwilke choc ledwo zipie 😞((...lusiu alergia swoja droga ale mnie zalatwila klima w aucie,wiatraki i chlodne kapiele 😞(i teraz mam za swoje 😞(...ale moj misi juz sie o nas zatroszczyl i kupil co trzeba w aptece,nawet znalazl te majtki poporodowe z siateczki 🙂)i mi wziol 4 szt do tego fride i wode morska dla malego,a i gaziki leko do pepuszka bo u nas tego wymagaja 🙂takze spisal sie chlop na medal 🙂)