Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
pytalam sie mamy jak sie przekladaja ruchy w brzuchu na po porodzie. I co do tego to u nas sie sprawdzilo bo ja w brzuchu sie tylko rozciagalam a brat skakal jak szalony i dzienna norme ruchow wyrabial w 5min.Po urodzeniu ja moglam lezec z pelna pielucha i gadalam do siebie a jak spalam to starzy stali z lusterkiem bo nie wiedzieli czy oddycham, a z bratem to juz mieli urwanie glowy,darl sie caly czas,nawet jak troche podrosl to byl nie do ogarniecia.

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja tak nie miałam. synek bardzo szalał w brzuchu, nie mogłam spać po nocach przez to, tak mocno turbował, a po urodzeniu aniołek... czuwałam żeby sprawdzać czy oddycha i budzić go do jedzenia.
a mała w sumie jakos szczególnie nie skakała, a do teraz mamy z nią urwanie głowy.
zobaczymy jak będzie tym razem 🙂

• Mamusia
Wiesz Amelia ja niewiem jak wygladaja te skurcze,ostatnio mnie brzuch wieczorem rozbolal i za jakis czas mnie puscilo,i tak sie jeszcze raz powtorzylo,moze to bylo to!!!Sama niewiem,a narazie te moje bole sa takie niezbyt regularne,co 2,3 dni zobaczymy co bedzie dalej-moze jednak szybciej urodze???

• Mamusia
czesc moje kochane brzuchatki 🙂)bylam dzisiaj na wynikach w czwartek po odbior i zobaczymy co mi ten wymaz wykarze 🙂...naskrobalyscie tyle ze nie ogarniam ale juz polowe doczytalam,jeszcze pol i bede w temacie 🙂)
u nas nigdzie nie moge dostac ziajki tej emulsji z filtrem no ni huhu ,a masc kupilam bephanten i kremik na odparzenia i mydelko do mycia z nivea 🙂

• Mamusia
ja juz w domeczku, zaraz was doczytam:0
Wróciłam od lekarza, powiedział ze szyjka oki, jeszcze długa. nogi już miały mniejsza opuchliznę,, właściwie to ładnie wyglądały jak byłam u niego, wiec zalecił mi razy w tygodniu dietę tzw surówkową. A tak poza tym to zero soli, czyli nie można mi sledzi, wedlin,ogórków małosolnych..no ogólnie tego wszystkiego w czym występuje sól...nawet białego pieczywa mi nie wolno 😞 Za to duzo truskawek, arbuzów i innych owoców i mam duzo pic! Powiedział ze jak mi tak nogi napuchną jak mówiłam to mam do niego zadzwonić i przyjechać sie pokazać, wtedy jak cos to do szpitala.
No i wizyta za tygodnie..

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂 Malutka uaktywniła się na wieczór hihihi 🤪 Cosik jej się poprzestawiało dzisiaj 😉 Ja wolę liczyć ruchy, bo wtedy wiem, że codziennie, systematycznie skupiam się na tej czynności i mam pewność, że mała jest zdrowa 😉 A gdybym nie liczyła to pewnie w ciągu dnia umykałoby mi to czy w danym dniu się już ruszała, czy jeszcze nie...Wiem, wiem jestem nawiedzona heheh ale poprostu lubię wszystko zapisywać i kontrolować 😜
Amelia ja jeszcze nie mam żadnych skurczów przepowiadających, żadnych bóli, szyjka mi się nie skraca... 😮 I tak się właśnie obawiam, że mogę przechodzić termin, bo kurcze nic nie zapowiada, aby rozwinęła się jakaś akcja wcześniej...
A co do aktywności maluszka w brzuchu, to nie zauważyłam, żeby Emilka była jakoś przesadnie rozbrykana, ani zbyt spokojna, także chyba będzie pół na pół 😉 Raz spokojna, raz szalona hihhiihihihi 😜 Zresztą przekonamy się już wkrótce 😜

• Mamusia
A powiedział jeszcze ze mam sie zgłosić natychmiast do szpitala jeżeli, odejdą mi wody, przezroczyste albo zielonkawe, jak będę miała skurcze i jak będzie cos nie tak z ruchami małej. Bo praktycznie rodzic można w każdej chwili. Jeżeli doczekam to cesarka będzie terminowo. 🙂

• Mamusia
Kurcze Monica ty to już naprawdę lada chwila możesz urodzić 🤪 Chociaż póki co nic nie zapowiada wcześniejszej akcji skoro jesteś jeszcze pozamykana i szyjkę masz wporządku...No ciekawe jak to będzie z tobą kobietko 😜 Ale jak patrzę na twój suwaczek i czytam 19 dni, to aż nie mogę uwierzyć, ze już tak mało ci zostało 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
uff doczytalam was 😜

Edytko tez nie licze ruchow dzidzi ,ale jak jest malo ruchliwy to tez mam juz rozne czarne mysli, ale zazwyczaj wystarczy,ze cos zjem i moj malutki sie odzywa

Ircia bedziesz na pewno zadowolona z karuzelki jest przesliczna 🙂 co prawda mam ja jeszcze w opakowaniu zeby sie nie zakurzyła ale ogladam ja codziennie hehe . .. .jeszcze nie wiem jak swieci bo trzeba do niej az 6 baterii musimy je w koncu zakupic 😆

wrocialam od ginka wg badania termin przesuniety na 20 lipca 🤪 siuper cale 5 dni szybciej ciekawe co z tego wyniknie i waga 2530 g lekarz stwierdzil,ze jak na moj wzrost prawie 180 cm to nie jest za duzy i podobno dziecko przybiera na wadze w ciagu tygodnia 200 g wiec wynika,.ze bedzie mial ok 3500 g wiec jak dla mnie w sam raz 🙂 zwlaszcza jak na rodzenie SN .....
aaaa i dzis urodzil sie im na oddziale chlopiec 4200 g MASAKRa i w zwiazku z tym lekarz opowiadal jak kobieta silami natury rodzila kiedys u nich chlopca 5600 g no przeciez to mozna sie wykonczyc 🥴 🥴 🥴 taki "maly" rekordzista

zaczepila mnie kobieta ktora od 2 mies lezy na patologii i opowiada ,ze jej kolezanka wczoraj miala USG mala 4300 gi zdecydowali sie w zwiazku z waga na CC a po narodzinach okazalo sie ze ma 3300 ehhh zle zmierzyli mala taka 1 kg roznica

nie obylo sie bez przygod kobieta wymusila nam pierwszenstwo i walnelismy jej w bok wlasciwie w zderzak . .. . dobrze ze moj m. prowadzil bo ja to bylam w totalnym szoku . .. .. tylko slyszalam pisk naszych opon , klakson auta i wyciagnelam rece by sie asekurowac ehh w tym przypadku dobrze,ze nie mialam zapietych pasow . . . . i wlasciwie to tylko troche mamy auto rozczaskane nie wzywalismy policji bo po co kobiecie robci problemy ona cala w szoku wyszla roztrzesiona i mowi " o matko boska jeszcze pana zona w ciazy co Ja narobilam " obylo sie na malym wzgnieceniu i strachu Dzieki Bogu

• Mamusia
Monica- najważniejsze,że córeczka jest już donoszonym dzidziusiem i nie grozi Ci już poród przedwczesny 🙂
Edytka- coś mi się wydaje,że rzeczywiście jest szansa,że przenosisz Emilke 🙂
Mnie łapią już takie mocne, bolesne skurcze. Nagle twardnieje mi cały brzuch, chwile potrzyma, poboli i puści. Czasami biorę no-spe i magnez. Ale pocieszam się,że od soboty mogę już rodzić 🙂
Najlepiej jak prowadzę auto i łapie mnie wtedy skurcz. Wtedy głośno krzyczę: SKUUUURCZ!!!He,he.

• Mamusia
dokladnie Amelia ehh tak to jest raz w tygodniu gdzies wyjde / wyjade i przygoda , a jak moj m. jezdzi po calych dniach to odpukac nic . .. . no ale szczescie w nieszczesciu ze nic powaznego nam sie nie stalo i tej kobiecie rowniez bo jechala z ok 5 letnim dzieckiem w aucie
a Twojego syna urodzilas w terminie .??

• Mamusia
Justi kochana całe szczęście, że wszystko skończyło się dobrze i nic wam się nie stało!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kurcze też bym pewnie niezłego stresa przeżyła 🥴 A ta kobiecina pewnie jeszcze teraz dziękuje Bogu, że nic ci się nie stało...
A co do wagi twojego synusia to wręcz książkowa 😉 Oby tak dalej, to nie będziesz miała większego problemu z rodzeniem SN 🙂 🙂 🙂 Moja Emilcia według USG sprzed 3 tygodni też ma się zmieścić w przedziale 3-3,5kg 😉 Zobaczymy ile będzie ważyć za tydzień na kolejnym USG 😜 Mam nadzieję, że nie zrobił się z niej nagle mały kolosik hihihiih 🤪
Amelka ty to może już staraj się nie prowadzić samochodu skoro łapią cię takie bolesne skurcze, bo może się to źle skończyć 🥴 😲 Lepiej dmuchac na zimne...