Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
msr_monica napisał(a):
no jak by sie tak stało, to napewno ich nie przegapimy 🙂
ja mam egzamin 3 lipca i dzisiaj mi sie śniło ze właśnie w szkole podczas pisania wody mi odeszly 🤪 teraz mam takie sny, bo sie coraz więcej myśli o porodzie.

hehe, Monica, od razu byś 5 dostała z tego egzaminu 🙂

• Mamusia
MOniaka to moze choc na ten egzamin zaloz pieluszKe ;p zeby to nie byl sen proroczy 😁

ELLIE skoro nasi synowie maja taka wage to juz jestem ciekawa poniewaz masz termin szybciej niz Ja jaki twoj maluszek bedzie po urodzeniu 😉 czekam na info za kilka tyg 😉 niech sobie jeszcze troszke posiedzi u mamusi w brzuszku 🙂

• Mamusia
Czesc brzuszki 🙂
Matko Ann to ty mozesz isc jutro na oddzial masakra tak szybko,a z drugiej strony fajnie tyle czekania i juz niedlugo zobaczysz swojego skarba 🙂
Ja tez z jednej strony chcialabym go miec przy sobie,a z drugiej niech jeszcze sobie tam posiedzi hehe....bo mamusia jest troche przerazona 🙂
Wczoraj kilka razy mialam te bole jak na okres,dobrze ze we wtorek ide do gina to sie wypytam co i jak,bo wszyscy mi mowia,ze to sa objawy na wczesniejszy porod,ok zgadzam sie,ale niech zacznie sie 37 tydz,a to dopiero w nastepnym tyg.....

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki 🙂
Widzę, że rozwinął się temat wcześniejszych porodów 🤪 Dziewczyny ale wy gnacie 🤪 Co słyszę, to coraz wcześniej macie rodzić 🤪 Mnie się wydaje, że czas stanął mi w miejscu, a jeszcze nic mi się nie dzieje, więc wcale bym się nie zdziwiła, jakbym urodziła po terminie, czego chciałabym uniknąć 🥴 Ale co ja mogę...tylko czekać...
Ja dzisiaj mam w planach zabrać się za sprzątanie i prasowanie, bo ostatnio troszkę sobie odpuściłam ☺️ A póki są chłodniejsze dni, to trzeba to wykorzystać...

• Mamusia
Ok Justi, dam znać, tylko ja mogę urodzić przed terminem, a nawet już w przyszłym tygodniu 🙂 bo odstawiam fenoterol, który łagodził przedwczesne skurcze...więc od niedzieli może się zacząć akcja 😉 a wtedy dzidziuś dużo nie podrośnie...ale na pewno się zgłoszę z informacją 🙂

• Mamusia
hehe chyba Edytko bedziesz niedlugo dopisywala urodzone dzieciatka do tabelki

mi jakos czas stanol w miejscu moj m. tylko wczoraj po badaniu pyta kiedy po wozek w koncu jedziemy musimy sie na jakis zdecydowac 😉 no w koncu ruszyl rozczochrana 😜 jak zobaczyl swojego synusia na monitorku, a jaki byl dumny hehe ciekawa jestem jak to bedzie przy porodzie . .. . tak bardzo chce rodzic ze mna do czego Ja nie jestem przekonana w ogole 😞

• Mamusia
No tak już wkrótce zacznę uzupełniać tabelkę 🤪 Masakra wtedy dopiero do mnie dotrze, że się zaczęło u lipcóweczek hihihi 🤪 🤪 🤪
Mój mąż też mnie zaskoczył jakieś cztery miesiące temu jak poruszyliśy ten temat, że chciałby rodzić ze mną 🤪 Byłam w szoku, bo zawsze uważałam, że nie będzie chciał... 😮 A tu taka niespodzianka. Ale dałam mu ultimatum, może ze mną być pod warunkiem, że nie będzie zaglądał mi między nogi 😉 Bo tego sobie nie życzę. Ma być za moją głową i mni wspierać, a nie robić sobie teatr 😜 Zgodził się, więc jestem spokojniejsza 🙂

• Mamusia
no dokladnie tez nie wyobrazam sobie by tam zagladal 🥴 🥴 o nieee . ... . sama bym tego nie chciala szczerze mowiac widziec . . . . tez mielismy ten temat wczesniej poruszony,ale mialam nadzieje,ze sie jakos urwie wczoraj jednak powrocił . . . . no nic zobaczymy hehe tylko niech sie nie zdziwi jak bede go przeklinała 😁 😁 jak bedzie mnie strasznie bolało ☺️

znajome ktore mialy porod rodzinny to nie wyobrazaja sobie nastepnego innego . .. no to jestem ciekawa 🙂 🥴

• Mamusia
Moj mnie zaskoczyl,ze wogole zgodzil sie na szkole rodzenia w sumie on sam zaproponowal,i ze bedzie ze mna przy najgorszych bolach,a na sam porod wyjdzie...Bo jednak nie chce zeby byl przy tym,w sumie on tez nie chce i na ta godzinke pojdzie sobie posiedziec na korytarzu!!!A przy bolach niech siedzi ze mna,w koncu musi troszke pocierpiec ze mna hehe... 🙂
W czwartek mamy ostatnie zajecie w szkole rodzenia,bedzie o porodzie w sumie film nam puszcza,a ja nie jestem przekonana zeby go ogladac,cala ciaze unikalam takich filmow a tu teraz masz klopsa,i porodowke bedziemy ogladac o ile wolna bedzie oczywiscie 🙂
Justi,a macie juz mniej wiecej wybrany wozek????

• Mamusia
Ja też chodziłam ze swoim mężulkiem do szkoły rodzenia. Jak byłam w szpitalu a później leżakowałam w domu to czasami musiał sam chodzić na zajęcia . Wracał i zdawał mi relację z tematu laktacji i karmienia piersią 😉 śmiesznie było 😁 w pt mamy ostatnie zajęcia i będziemy przewijać i kąpać lalę - też może być ciekawie 🙃

• Mamusia
Ircia no wlasnie z tymi wozkami to jest problem bo chcemy z duza gondola zeby malutki mogl przezimowac w niej,a nie w spacerowce .. . . niestety jak juz jest duza gondola to spacerowka jest beznadziejna . . . takze mam na oku 4 wozki i chyba sie w tym sklepie im rozplacze jak bede musiala wybrac 🥴 🥴 😮 😮 ehhh w zyciu nie myslalam,ze wybor wozka moze byc tak trudny . . . . . . . a i ten twoj wozek jest jednym z moich 4 ktore mam na oku 😆 w przyszlym tyg wybierzemy sie na wycieczke i na jakis sie zdecydujemy jeszcze nie wiem czy nie wypatrze w sklepie a nie zamowimy na allegro zobaczymy jak cenowo nam to wyjdzie . . . . .

ten ostatni miesiac troche nam sie nazbieralo musimy meble kupic do duzego pokoju . . . . moj m. cos o zmianie auta wspomina coraz czesciej wczoraj np. mi dzwoni ,ze znalazl auto ale na mazurach a my mieszkamy na slasku wiec jakeis 400 km i moze bysmy po nie pojechali naszym autem, a pozniej on by wracal nowym a ja starym z drugiej strony w zabardzo zaawansowanej ciazy jestem ehhh myslalam,ze go udusze ( oczekiwal chyba odpowiedzi jasne Kochanie bierz jutro wolne i jedziemy ) wariat . . . . po moim milczeniu stwierdzil,ze wie,ze to w moim stanie nie realne ufff zmadrzał 🙂

😮 😮 😮 .. . . jeden plus ze jak mam cos do zalatwienia to szybciej czas mija . . ..

• Mamusia
No i planujemy poród rodzinny...ale podobnie jak Wy, nie chcę żeby widział za dużo. Ma mi pomagać w oddychaniu i parciu 🙂 aha, i w pierwszej fazie porodu koniecznie masaż krzyża...wczoraj jak się kładłam to taki masaż był zbawieniem na moje obolałe plecy 🙂

• Mamusia
Powiem Ci Justi,ze ja jestem bardzo zadowolona z tego naszego wozka,dobrze ze nam sie trafila taka okazja 🙂bo ma naprawde duza gondole i dzidzia bez niczego w nim przezimuje,a i spacerowka jest zgrabna nie taka oratyna wielka 🙂
Bo naprawde jakbym miala kupic w sklepie jakis wozek to niewiem czy bym sie zdecydowala bo jest tak jak piszesz,podobal mi sie strasznie jeden,i spacerowka byla calkiem ok ale w gondoli to by sie zmiescil chyba tylko 2 msce!!!!

• Mamusia
Mój od samego początku chciał być ze mna a od momentu kiedy na youtube obejrzał poród powiedział, że nie chce...ale sie okaże co będzie....dzielni moze są ale jak dla mnie też dziwni 🙂 🙂 🙂 to chyba naprawde przez te skoki nastrojów...zreszta sama nie wiem już co myśleć...

• Mamusia
ehh no tak Edytko wlasnie tak to wyglada,ze zostawilismy sobie na sam koniec za duzo na glowie , bo z autiem mielismy poczekac , ale jakos mojemu mezulkowi sie pali . . . . bo w tym mamy bagaznik sredni teraz wymyslil sobie kombi , a jeszcze wczoraj po tej stłuczce stwierdzil, ze juz nawet niechce mu sie tego robic wolalby juz je sprzedac

a z meblami to nam babcia jego zyc nie daje bo mamy w duzym pokoju az stol i 4 krzesla i tylko nam co 4 dni truje zebysmy juz kupili sobie w koncu te mable , ale jak pomysle jak mam za nimi chodzi 🥴 jutro po uczelni podjedziemy po drodze do jednego sklepu moze cos akurat nam wpadnie w oko , bo ma racje mamy pusto hehe jak ktos przychodzi np. z ADM to mowi,a panstwo jeszcze remont bo tak pusto bez mebli 😜 przynajmniej mnie kurzy do wycierania 😆

no Ircia wlasnie nam kobieta ze wzgledu na gondole tez ten twoj proponowala ehhh zobaczymy i tak chce go odebrac po urodzeniu a z tego co sie dowiadywalam to 4 tyg maja na dostawe wiec mam czas 😜 😆