Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej Kobietki 🙂
wczoraj was trochę doczytałam ale już mi sił brakło na pisanie 😉

Justi 🤪 hehe jeszcze nie pojechałam 😁 🙂

bylam u pitologa, no i pocieszył mnie że rozwarcie nie postąpiło od poprzedniej wizyty. no i już nie jest groźne, pod tym względem że dziecko już nie jest takie małe jak miesiąc temu. teraz waży już ok2700g więc stosunkowo duży, gdyby się urodził to nie ma takiego ryzyka. popatrzył na te girki moje i i mówi że faktycznie obrzęk jest, ale ciśnienie ok więc jakis specjalnych zaleceń nie ma. w razie czego dostałam nr na kom żeby dzwonić.
trochę go rozbawiłam moimi obawami że dziecko może mi gdzieś wypaść w locie... ☺️ mówił że powinnam zdążyć do szpitala, bo tak że tylko "UUUh" i łapią dziecko to tylko w filmach.
mam przyjść za dwa tygodnie, chyba że coś się będzie dziać to dzwonić.

dzisiaj czeka mnie poszukiwania butów na wesele C.D bo wczoraj tylko mężczyzn wygoniłam do fryzjera i nic nie zdążyłam więcej.

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no Michalindziorku WITAM 😜 super ,ze z maluszkiem wszystko ok wiec wyglada na to,ze na weselu bedziesz sie bawila i jest duza szansa na donoszenie do terminu swojego szkraba 🙂
powodzenia w zakupie butow ehh wiem nie bedzie to latwe moze idz z samego rana to nogi nie beda opuchniete i tez na dworze jest chlodniej ,a nie taki skwar feeee

Laff czerwoweczka ktora nam wczoraj pisala ktora chce urodzic z nia w czerwcu od samego rana wyglada na to,ze rodzi . . .. rzeczywiscie tam na palcach jednej reki mozna policzyc jeszcze kobiety w dwupaku 🙂 ale u nich wieKSZosc miala terminy na poczatek czerwca wiec nei ma sie co dziwic 🙂

• Mamusia
Czesc kochane 🙂
Wlasnie wstalam i mi sie juz nic nie chce od rana masakra najgorzej jak mi to zostanie hehe.... 🙂
Moze wypiore posciel bo taka fajna pogoda,ale to sie jeszcze musze zastanowic i naprawde zebrac wszystkie moje sily i energie 🙂 Ciekawe o ktorej Ann bedzie wiedziala co i jak????
michalindzior to z twojego synka to juz niezly smoczus jest 🙂Ciekawe ile moj bedzie wazyl hmhm....

• Mamusia
nie wiem jak będzie z tym terminem, myślę że może być trochę wcześniej ale nie aż tak bardzo, no ale na wesele mogę " iść i nawet trochę potańczyć" jak powiedział p. Doktor ale on oczywiście nie jest w stanie stwierdzić jak bardzo intensywnie ja będę tańczyć, zastrzegł. Tańczyć pewnie nie będę wcale bo takiego mam chłopa wrednego, a inni pewnie będą się mnie bali 🤪
ale z tego co wiem nie będę sama, bo jakaś tam nie wiem, kuzynka czy ktoś, też będzie z brzuchem i podobno też gdzieś na lipiec ma termin.

u nas dzisiaj słonko ale jakoś specjalnie gorąco chyba nie ma, to może dam radę. z resztą jakoś lepiej wziąć buty na spuchniętą nogę bo jak założę a na weselu spuchną mi stopy to będę na boso śmigać... 😉

• Mamusia
a ja zamówiłam pościel maluszkową, (postanowiłam nie czekać na teściową, ani nie prosić M. tylko po prostu zamówiłam i koniec, a po małej kłótni to było więc ani nic nie bąknął 😉 ) dzisiaj dostaną kasę na konto więc teoretycznie kurier powinien jutro z nią być...
ale ostatnio kurierzy mnie wk... albo może nie oni, tylko tym sprzedającym się nie spieszy... 🤨

• Mamusia
Ellie to moze ja jeszcze spotkasz 😜 kto wie 🙂 bedziesz miala wiec info z pierwszej reki 😉

Michalindziorku ale Ja widze,ze masz juz 37 tydz wiec jeszcze do konca tego tyg i ciaza donoszona 😉 wiec super 🙂 a co do butkow to moze i masz racje .. .
fajnie,ze nie bedziesz sama na weselu w ciazy ehh u mnie bylam tylko Ja przynajmniej w takiej widocznej,a tak to same laseczki ale bylo, minelo przezylam 🙂 nawet nei bylo tak zle a najadlam sie dobroci do nastepnego jakeigos wesela 😁 😁 😁

• Mamusia
a jaka sobie zamowilas tn niebieski zameczek ?? Ja wlasnie czekam na swoja niby wczoraj ja wyslali bede spokojniejdsza jak bedzie w domku juz lezala w ogole postanowilam pod koniec 37 tyg dzialac tzn wić gniazdo 😜 przebiore posciel powiesze firanki u malego , umyje okna 🙂 mezowi tez nieodpuszcze moze zdaze zanim moj doktorek pojdzie na urlop ehh 🙂 🙂 ciekawe jak ten moj plan wejdzie w zycie

• Mamusia
Ellie właśnie, może się spotkacie 😉

Justi no ja z tego powodu też idę 🤪 😉 ☺️ może coś dobrego będzie 🙂
chociaż na poprzednim się zatrułam czymś i miałam po powrocie okropną noc, a wróciłam wcześniej bo miałam egzamin maturalny na drugi dzień...
tym razem będę uważać 😉
no i dzieci mają swoje piękne stroje naszykowane, i się cieszą że na "bal" idą 😉
pewnie trochę na rozrabiają ale może będzie wesoło.

• Mamusia
bede miala te http://allegro.pl/item1036155369_2_elementowa_posciel_promocja_baby_raj_135x100.html
025 myszki na serku 6 elem chyba i 012 dinusie ale to tylko na zmiane ,ale ten twoj zameczek tez mi sie bardzo podobal ehh w ogole z tym wyborem na allegro sa przepiekne wczoraj bylam w dziecinnym sklepie i takie beznadziejne te wzory , a tutaj co jeden to piekniejszy i jak tu sie ma czlowiek zdecydowac

• Mamusia
dokladnie justi jest problem z wyborem wszystkiego bo wszysko cudne 🙂 Za mnie polowe decyzji podja moj Raafal bo ja bym sie nigdy nie zdecydowala i caly dzien bym spedzila w sklepie 🙂A co do poscieli to mowi mi wybierzesz sobie taka jak ci sie bedzie podobac,jak ja w koncu wybralam to stwierdzil ze ten mis jest jakis nie wyrazny i tylko jeden,a on chcial cala kolorowa,i gadaj tu z nim hehe...

• Mamusia
Justi no myszki też super 🙂
a dinusiowy to ja mam sam rożek ale kupiłam go już prędzej w sklepie gdzieś.... 🙂
fakt, ja też nie mogłam się zdecydować na zwór... 🙂 teraz muszę właśnie dokupić na zmianę, jakieś kompleciki mam co dostałam, ale takie podobierane... i chciałabym jeszcze jeden dokupić.

żebyś wiedziała. jak mi w sklepie podała cenę 3el. kompletu (poszwa mała i duża+ ochraniacz) to mnie zatkało, bo ja tyle zapłaciłam za wszystko, z baldachimem, stelażem, wypełnieniem, prześcieradłem,rożkiem i pościelą do wózka... a wzory mi się nie podobały wcale a wcale...

• Mamusia
I ja się melduję brzuszki 🙂
Michalindziorku pościel super i jaki wypasiony zestaw 🤪
Ellie kurcze nie zostawaj tam czasem na dłużej w tym szpitalu, tylko wracaj jeszcze do nas 😜
Faktycznie ciekawe co z naszą Ann...Ale mam jakieś przeczucie, że jeszcze nie urodzi...
Cholirka a ja miałam dzisiaj fatalną noc 😞 Nie mogłam sobie znaleźć wygodnego miejsca, co chwilę się budziłam, to do WC, a to tak poprostu 😠 Kurcze wszyscy mówią, że póki nie urodziłysmy, to powinnyśmy starać się wysypiać, ale jak tu odpocząć, jak spać nie można 😠 A w dzień trzeba się brać za robotę i też nici z wypoczynku...ehhh.
A na dodatek nie mam kompletnie pomysłu na dzisiejszy obiad 😞 W lodówce samo światło, a mnie się nie chce ruszyć tyłka na zakupy...

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
Michalindzior podziwiam Cie z tym weselem. Ja ledwo chodzę hehe a tu jeszcze wytrzymać cześć dnia i noc. Na moje wesele była proszona koleżanka w 7 miesiącu i nie przyszła bo powiedziała ze to już za bardzo zaawansowana ciąża...a powiedziała już to po weselu, wiec miejsca sie zmarnowały.
Wypoczywaj z nogami w górze, by ci odpoczęły do soboty i były cacy 🙂

Ann miała jechać rano do lekarza i dać znać co i jak którejś z Nas na tel...dziwne już zaraz 11.30

• Mamusia
A u mnie Monika byla na weselu kolezanka 2 tyg przed terminem,fakt ze cala ciaze sie dobrze czula,a mala tak urodzila 2 tyg po terminie 🙂I wytrzymala do 2 w nocy ja ja podziwiam bo ja niewiem czy dalabym rade hehe.... 🙂 🙂
Michalindzior super ta posciel 🙂 slodziasna jak niewiem 🙂
Dobrze ze ja mam zupke od wczoraj to nie musze gotowac 🙂,ale zjadlabym sobie spagetti,albo placki ziemniaczane mmmniam pychotka 🙂

• Mamusia
Dokladnie tak jak monika piszesz lepiej obejrzec na zywo i zobaczyc jak sie jezdzi,bo pozniej juz latwiej!!!Mojej siorze sie kilka na allegro podobalo,ale jak je zobaczyla na zywo to sie okazalo,ze albo za niski,albo spacerowka beznadziejna itd,ale wczoraj w koncu zamowila taki jak moj tylko inny kolor,tez uzywany zaoszczedzila 1000 zl i wozek jak nowy ma jeszcze 1,5 roczna gwarancje,a napewno bedzie z niego zadowolona,bo w koncu wie jak wyglada 🙂

• Mamusia
Ircia to właśnie zależy od każdej z nas. ja jeszcze tydzień temu, tez bym chętnie poszła hehe 😉 Kurcze przez te dietę, co mi lekarz zalecił to dostałam większy apetyt na zakazane rzeczy 😜 Dzisiaj mężuś po nocce odsypia, a potem jedziemy do teściów do Kutna. Chyba ostatnia moja taka wyprawa?! no ale się zobaczy za tydzień, jak to będzie 😉

• Mamusia
Ja Edytko mam bigos z mlodej kapusty ale to prezent od mamy hehe wiec choc raz sie nei zamartwiam co bytu zrobic na obiad . . . . tez mi sie niechce isc do sklepu choc juz jeden sklep zaliczylam ale to o 9 rano a by sie przydalo isc raz jeszcze dopiero co sniadanko zjadlam choc na nogach jestem od 6

ijeeeeeeeee i przyszla mi posciel hehe jeszcze za oczekiwanie miesieczne dostalam dodatkowa posciel nie bardzo wzor mi sie podoba,ale gratis to gratis 😜 🙂