Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dokładnie Edytko.... 😉
Ja mam nadzieję, że nasze porody nie będą aż tak długie chociaż moja mama męczya się 24 godziny zanim mnie urodziła i co najlepsze nawet nie dostała pełnego rozwarcia więc ja osobiście trzymam za siebie kciuki żeby mnie takie cos nie spotkało żeby nie było jaka matka taka córka ;/ może jutro zacznę robić truskawki w słoiki, żeby móc sie zajadać nimi na zimę a że u nas są już po 3 zł to korzystam( bo nie tak dawno były za 15) ...teraz nimi się objadam, bo zgłodniałam przy tym żelazku ale na szczescie juz mam wszystko wyprasowane i poprane no i ciuszki przyszykowane do szpitala ale jeszcze nie spakowane... 😉

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wrocilam z wynikami i powiem wam ze sa zadowalajace,nawt swojego gina zlapalam na oddziale i mowi ze super,ten wymaz wyszedl ujemny takze luzik 🙂)...po drodze zaszlam do babci i wrabalam z pol kg truskawek na raz ☺️jakos mnie tak naszlo....
irka wygladasz pieknie 🙂)
co do toreb to ja mam dwie jedna dla siebie druga dla wiktorka 🙂)z ta reklamowka to jakies jaja chyba

• Mamusia
Ja mam jedną torbę, w której zmieściło się wszystko oprócz pieluszek dla małej (wzięłam tylko 3 sztuki do torby, abym mogła dać dla małej zaraz po porodzie), podkładów dla mnie, paczki wkładek laktacyjnych i ręczników kuchennych (i to spakowałam do reklamówki, bo mój mężuś przyniesie mi ją z auta jak już się Emilka urodzi).

• Mamusia
ojej 24h, 48h, co to liczby? 🤔 zobaczycie dziewczyny że my to w kilka godzin się wyrobimy 🙂 Tylko musimy być dobrej myśli 🙂
Jeżeli chodzi o tą reklamówkę to może położna miała na myśli żeby na porodówkę nie brać całej dużej torby (albo dwóch) a wziąć tylko te najpotrzebniejsze rzeczy...no ale można to przecież spakować w jakąś małą torbę a nie w reklamówkę 🤨

• Mamusia
ja tez mam nadzieje ze bede krocej rodzic,mnie mama o malo co nie urodzila w karetce bo tak sie pchalam na swiat,ale za to z moja siora sie nameczyla prawie dobe,ale to niby tak jest przy porodzie pierwszym!!!!
A w sumie niewiadomo moja kolezanka teraz w marcu rodzila drugi raz i stwierdzila ze porod byl dluzszy i ciezszy niz za pierwszym razem....
A co do tej reklamowki to zadz do tej kolezanki i sie dowiem co i jak,ale wydaje mi sie ze w nia trzeba wpakowac rzeczy tylko na porod,napisze wam pozniej jak bede juz wiedziala 🙂
Lapcie po oklasku dziewczynki odemnie za mile slowa 🙂
P.s kaczuszko czekamy na fotke 🙂

• Mamusia
Witajcie brzuszki 🙂 Ja dzisiaj po kontrolnej wizycie u gina. Szyjka skrócona ale rozwarcia brak. Płytki krwi mam na dolnej granicy,więc pewnie pokrwawie mocniej 😞
Martwie się bo na ktg mała miała tętno 150-160/min. Gin kazała mi przyjść na ktg za tydzień,ale ja już sobie wkręcam,że to może jakaś infekcja czy niedotlenienie. Bardzo bym chciała już urodzić- łatwiej by było kontrolować małą.

Ircia-kwitnąco wyglądasz.

• Mamusia
mniam Kama pysznosciowy obiadek sie zapowiada 🙂 🙂 🙂 ja ostatnio tz kupiłam młode ziemniaczki to szlak mnie trafiał jak skrobałam noże po pewnym czasie sie wkurzylam i chwyciłam za druciak i skrobałam juz nim zdecyowanie szybciej mi to poszło 😉 🙂 ja juz zupkę ugotowałam obzarłam sie truskawkami, popiłam cappuciono i zjadłam pączusia teraz ide leniuchować moze jakis film wciagne albo bajeczke 😉

• Mamusia
Amelia, a tętno 150/160 to złe? Mi się wydawało że 160 to jest granica normy. Mojemu małemu też wychodziło wysokie tętno (ok 160) i nigdy nikt mi nie powiedział że to źle. A miałam ktg robione w szpitalu codziennie. Fakt że biorę fenoterol, który przyspiesza pracę serca zarówno u mnie jak i u dzidzi, ale jeśli by to powodowało jakieś zagrożenie to chyba by jakoś zadziałali 🤢

• Mamusia
Też mi się wydaje, że takie tętno u maluszka nie jest niczym niepokojącym...Także Amelko chyba nie musisz się stresować 😉
Ja mam wizytę w poniedziałek, ciekawa jestem czy coś się dzieje z moją szyjką, chciałabym, aby już powolutku zaczęla się skracać...No i nie mogę się doczekać USG, ciekawe ile waży już nasza kochana Emi...

• Mamusia
Ja mam wizytę we wtorek. Też jestem ciekawa czy mały urósł 🙂
Ostatnio tak sobie myślałam, że fajnie by było gdyby skóra na brzuchu w czasie ciąży robiła się przezroczysta. Wtedy byśmy miały możliwość obserwacji i kontroli maleństwa 🙂 no co, natura już tyle zrobiła jeśli chodzi o cud rozwoju dzidzi w naszych brzuszkach i narodzin że mogła się postarać jeszcze o taki bajer dla mamusi, nie? 😉

• Mamusia
ellie heheh super pomysl teraz musisz go opatentowac i wprowadzic w zycie 😁 😁 tak zebys zdazyla gdy bedziemy oczekiwac swoich kolejnych pociech 🙂 😜 😜

zmobilizowalm sie poszlam na poczte parno i duszno na dworze ehh musialam isc bo by mi paczka wrocila do nadawcy tak dlugo z tym zwlekalam , a teraz robie zupke z fasolka szparagowa i na drugie szpina, jajko sadzone i frytki ( mala mieszanka troszke zdrowych rzeczy no oprocz tych nieszczesnych frytek trudno czasem mozna sobie na nie pozwolic 🙂 do wieczorka dziewczyny i badzcie jeszcze w dwupaku :P na kazda przyjdzie jeszcze pora 🙂_ 🙂 🙂 🙂