Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wprowadzić w życie 😉 hehehe
ale tak poważnie, to można pomyśleć o jakimś takim podręcznym sprzęcie do usg 3d/4d do domku. W szpitalu mieli taki mały elektroniczny sprzęcik do badania tętna dziecka. Jakby tak dodać obraz...mhm...nie musi być to jakiś duży ekran bo to tylko dla naszego użytku 🙂 Chyba skoczę do urzędu patentowego i zaczynam szukać sponsora 😉

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ellie mysle zre zbila bys fortune 😉)heheh kazda mamcia chciala by widziec swoje dziecie 24h na dobe 😉..
ja wlasnie gotuje ziemniaczki i czekam na lubego,potem gnamy obadac sprawe z obraczkami i do diabetologa 😉)nastepnie do tesciow bo tesciowce trzeba farbe na leb wrzucic 😉

• Mamusia
Jedni podają,że tętno płodu powinno być do 150, inni,że do 160. Więc w sumie mieści się w górnej granicy, ale zawsze było ok 140 i teraz się przestraszyłam. Może wkręcam sobie za bardzo. Mam nadzieję,że tak.
A przezroczyste brzuchy? To by było super!

• Mamusia
To sobie tu zaglądne zanim mój luby przyjdzie do domku.
Nie wytrzymałam nic nie robiąc: poprasowałam kilka swoich bluzeczek i obrusik też trosze podszykowałam ciuszki do szpitala dla małej, myśle coby tu już troche torbę zacząć pakować ale i tak w szafie mam poszykowane tylko wyjąć i kosmetyki wrzucić te podręczne.

• Mamusia
Emi też ma czkawkę 🤪 Powiem wam, że cieszy mnie to, jak często ją ma, bo przynajmniej wiem, że malutka ćwiczy oddychanie 🙂 i że dzięki temu po porodzie nie będzie miała z tym problemu 😉
My właśnie wróciliśmy z osiedlowego sklepiku zaopatrzeni w górę słodkości hihihhi 😜 Ostatnio tak mnie męczą jakieś zachcianki, czasem sama już nie wiem co bym zjadła 🤪 ☺️
Ale najczęściej mam ochotkę na owocki (truskawki, czereśnie, winogrona). Jutro jedziemy na cotygodniowe duże zakupy to muszę się w nie zaopatrzyć 😜

• Mamusia
tydzień 22 - długość ok. 19 cm. Waga 350g (trzy gruszki)
tydzień 23 - długość ok. 20 cm. Waga 450g
tydzień 24 - długość ok. 21 cm. Waga 530g
tydzień 25 - długość ok. 22 cm. Waga 700g
tydzień 26 - długość ok. 23 cm. Waga 850g
tydzień 27 - długość ok. 24 cm. Waga 1000g
tydzień 28 - długość ok. 25 cm. Waga 1100g
tydzień 29 - długość ok. 26 cm (z wyprostowanymi nóżkami, ok. 37 cm). Waga 1250g
tydzień 30 - długość ok. 27 cm. Waga 1400g
tydzień 31 - długość ok. 28 cm Waga 1600g
tydzień 32 - długość ok. 29 cm(z wyprostowanymi nóżkami 41 cm). . Waga 1800g
tydzień 33 - długość ok. 30 cm. Waga 2000g
tydzień 34 - długość ok. 32 cm. Waga 2250g
tydzień 35 - długość ok. 33 cm (z wyprostowanymi nóżkami - 45 cm). Waga 2550g
tydzień 36 - długość ok. 33 cm. Waga 2750g
tydzień 37 - długość ok. 35 cm (z wyprostowanymi nózkami - 47 cm). Waga 2950g
tydzień 38 - długość ok. 35 cm. Waga 3100g
tydzień 39 - długość ok. 36 cm. Waga 3250g
tydzień 40 - długość z wyprostowanymi nóżkami ok. 48-51 cm. Waga 3500

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Irka piękny brzusio 🙂

Od wczoraj walczymy z przemeblowywaniem pokoju, jeszcze dzisiaj teść przywiezie nam nasza komode którą kiedys zawieźliśmy do nich, ustawimy sprzęt grający i będzie skończone 🙂
Franek ma już swój kącik, także śmiało może przychodzić na świat 🙂
Jestem tak zmęczona, mam zakwasy w udach, lędźwie mi pekaja, ale co najważniejsze, moje nogi nie wyglądają już jak balony 🤪 Wiadomo, lekko sa jeszcze spuchnięte, ale w granicach normalności hihi
Pogoda coś się pokotwasiła u mnie i na całe szczęście, bo jest przyjemnie, można oddychać 🙂 Dzisiaj w pogodzie widziałam, że ma padać. Super 🙂
Zaraz musze się wziąść za ogarnianie kuchni, chociaż nie mam na to ani ochoty ani siły, a na obiadek (taki późny) robię młode ziemniakczki - kupiłam takie malutkie, sałata ze śmietaną i schabowy. Przez ostatni czas wyjedliśmy wszystkie zapasy schabowego jaki miałam w zamrażarce, ale mam na niego taką wielka ochote, jak nigdy 🙂

• Mamusia
Ostatnio mam wrażenie że Franek jest coś mało aktywny 🤢 Nie wiem czy jest sie czym martwić, chociaż na ktg wszystko wyszło ok. Może będzie tak bardzo spokojnym dzieckiem 😉 Najaktywniejszy jest w godzinach między 5-7 rano kiedy Robert wraca do domu, a później to albo ma czkawkę, albo czasem sie wygnie i to wszystko. Jak czasami na youtubeie oglądam filmiki jak dziewczynom brzuchy falują, to mnie wcale tak się nie dzieje, a jak już to bardzo rzadko i nie tak bardzo 😞
Troche mnie to martwi, troche smuci, mam nadzieję że wszystko jest ok.
Też tak macie?

• Mamusia
Ja ostatnio tak miałam (zresztą pisałam o tym), że Emi była jakoś mniej aktywna, ale już wszystko wróciło do normy, może miałą jakiś spokojniejszy dzień 😜 Ale też nie rusza się nie wiadomo jak często, także myślę, że nie masz powodów do obaw 😉 A te filmiki dziewczyny nagrywały zapewne podczas największej aktywności swoich pociech 😜
Noooo też jestem ciekawa co z Agą... 🤢 😲 🥴 Kurcze, może już urodziła...

• Mamusia
Widzę LUSIA, że pełna para wszystko idzie 🙂 🙂 Ale dobrze przynajmniej pójdziesz spokojna rodzic Frania 😉
KAMA zazdroszczę Wam tego slubu, by zdecydowaliśmy że poczekamy do przyszłego roku jak już hania będzie ciut większa, ale wtedy sobie odbije wszystko teraz nawet nie moge zalozyc pierscionka zareczynowego bo place mi schudły 😉 i spada!!!!
Moja malutka tez nie jest aktywna 24/h ale jak juz się obudzi to daje nieźle popalić, ruchów nigdy nie spisywałam wiedziałam, że na godzine wykonuje więcej niz 10 ruchów tak wiec zawsze byłam spokojna teraz właśnie zjadłam truskawki i już ja czuje 😉

• Mamusia
A u mnie są to jednorazowe ruchy, kilka drgineć, czasami jakiś kopniak...może więcej się rusza jak ja spie, ponoć tak jest, że jak mama się rusza to ten ruch kołysze dziecko do snu, a jak mama śpi, to maleństwo wtedy zaczyna wariacje 🙂

Mój luby z tych mazur przywiózł mi prezent, pierścionek i łańcuszek, ale niestety nie noszę ich. Narazie nie jestem ogarnięta w tej ciąży więc źle się czuje jak mi coś wisi u szyi, a przez to ze puchną tez troche palce u rąk, to nie zakładam pierscionka, a szkoda...ale później miałąbym problem żeby go zdjąć.

Znalazłam taką info na necie Słabsze ruchy płodu
Maluch nie boksuje tak mocno jak wcześniej. Nie trzeba się tym martwić ? ma coraz mniej miejsca. Gdy jednak mama jest zaniepokojona, może liczyć ruchy dziecka w porze jego zwykłej aktywności ? w ciągu godziny powinno ich być ok. dziesięciu.

• Mamusia
Hej Kobietki 🙂
Ja też ostatnio już nie czuję takich podskoków małego, bardziej przeciągania i wypinania. dzisiaj rano tak się wypiął że pępek mi się aż taki śmieszny zrobił, prawie płaski, bo nie zrobił mi się ogólnie przez ciąże wypukły jak niektórym tylko płaski że prawie go nie mam.

buty kupiłam, takie jak chciałam, tylko takie kość słoniowa, a nie czarne jak zamierzałam. ale myślę że będzie ok. trochę się boję że maluchy będą rozrabiać i będzie jakaś masakra.... 😉

pogoda u nas ble i fuj, pada i duszno, żadnego wiatru 😞 więc jakaś taka jestem jakby mnie coś wymemlało i wypluło.

kupiłam sernik wiedeński bo dziadek mojego M. miał nas odwiedzić ale przełożyli na niedzielę więc zaraz go bezczelnie zeżrem 🙂

• Mamusia
kaczuszka987 napisał(a):
LUSIA ratuj jak zmieniłaś tą czcionke na necie bo ja cos przycisłam i powikszył mi sie wyglad a nie wiem jak powrocic do normalnych wymiarów???????????????????

na górze masz pasek narzędzi, to wejdz w "strona" tam jes "powiększenie", i musisz miec ustawione na 100% . ja wtedy miałam 125% dlatego takie krowy wielkie mi się zrobiły