Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
więc wszystkie narazie jestesmy jeszcze w dwupakach 🙂 🙂 🙂 oby taka atmosfera utrzymywała sie przez jakiś czas- wszystko dla dobra naszych pociech 🙂 🙂 🙂
jA TEZ JAK WIDZE DZIECIACZKI TO MAM OCHOTE JUZ MIEC SWOJA MALUTKA PRZY SOBIE ALE WIEM, ŻE CZEKAŁAM TYLE TO POCZEKAM JESZCZE PARE TYGODNI 🙂 🙂 🙂
jA TEZ MAM BÓLE JAK NA OKRES ALE NIE SA ONE CZESTE NO I ZNOWU POBOLEWA MNIE KROCZE ALE TO NORMALKA WIEC NIE PANIKUJE ...NA OBIAD TEZ NIE MAM POMYSLU ALE ODMROZIŁAM PIERS Z KURCZAKA WIEC ZROBIE KOTLETA Z ZIEMNIACZKAMI I JAKĄS MIZERIA 🙂 🙂

• Mamusia
jUSTI MÓJ STRASZNIE NALEGA, ŻEBY TEN WÓZEK JUŻ ZAMÓWIC BO POWIEM WAM SZCZERZE ZE CHYBA DOCIERA DO NIEGO ZE ZA WIELE CZASU NIE ZOSTAŁO I PRZEZYWACZKE MA "A JAK URODZISZ SZYBCIEJ A MY NAWET FOTELIKA NIE MAMY DO SAMOCHODU...ITP. " NO TO Z CHLOPEM NIE BEDE DYSKUTOWALA MAM WYBRAC JAKIS ON WROCI Z PRACY I TYLKO ZOBACZY NO I KWESTIA KOLORU TEGO NIE NAWIDZE BO JEST ICH CHOLERA ZA DUZO I CIEZKO MI SIE ZDECDOWAC...JAK WYBIERALISMY POSCIEL TO NAJPIERW JA SPISALAM ULUBIONE WZORY A POZNIEJ MÓJ I TE KTORE NAM SIE ZGADZALY TO WYBRALISMY 😉 WIEC JAKOS Z TEJ OPRESJI WYBORU UDALO NAM SIE WYJSC MAM NADZ ZE Z WOZKIEM( KOLOREM) TEZ BEDZIE TAKA ZGODNOSC 😉

• Mamusia
Wiesz co Justi sama nie wiem co bm chciała bo tych modeli jest od cholery...ale nie ukrywam, że finanse też sa ważne i nie stać mnie żeby wybrac sobie wózek za 1000 zł czy jeszcze więcej bo z jednej wypłaty to chujnia....
http://www.allegro.pl/item1068065628_zestaw_baby_merc_wozek_merc_s6_fotelik_tacka.html
jeden z tych co w miare mi odpowiada może nie jest wypasiony ale nie jest tez najgorszy ale szukam dalej....

• Mamusia
ehhh rzeczywiscie z jedna wyplata jest ciezko . . . . . sama sie juz boje bo do pracy musze wrocic bo nei ma szans zebysmy wyzyli z jednej wyplaty . . . a nie bede sie martwila na zapas 🙂 najwazniejszy jest teraz nasaz synus a pozniej sie pouklada

a ten wzor wozka ktory wybralas wydaje sie fajny, ale musialabys go zobaczyc na zywo bo wiadomo to nie maly wydatek, a jakbys miala byc niezadowolona .. . ..

• Mamusia
Kaczuszko,a szukalas uzywanych wozkow,bo czasmi za niewielka kase mozna kupic superowy wozek,ja wlasnie taki kupilam od kolezanki i tez zaplacilam 750 zl,fakt ze chciala 1000 za niego,ale co sie nie robi dla kolezanek 🙂A na allegro jest naprawde duzo fajowych uzywanych wozkow 🙂 A co do tego wozka co nam pokazalas to pochodz po sklepach,bo u nas takie same widzialam tansze za 550 zl czy cos kolo tego,to jeszcze bys zaoszczedzila 🙂

• Mamusia
kaczuszka za tą cenę spokojnie znajdziesz jakiś w fajnym stanie i w ogole. ale ten też fajny co wybrałaś. znajoma ma taki tylko czerwony i zadowolona.
Justi to fajnie że pościel przyszła, i miło że nawet gratisik się trafił... 🙂

co do wesela to miałam nie iść. ale w sumie teściowa tak nalegała, a że taka bliska rodzina, to pójdę. nie będę siedzieć do nocy bo uroczystość zaczyna się już o 10 rano... a dzieci jeszcze będą z nami, to pewnie do wieczora moooże posiedzę,zależy czy maluchy się będą dobrze sprawować, bez szaleństw. tym bardziej że nie mam być jedyną ciężaróweczką. z tego co wiem to tamta też zdecydowała się dopiero jak się dowiedziała że ja pójdę.

butów nie kupiłam 🤢 wszystko albo na obcasie takim że bez brzucha bym się ciężko zastanawiała czy włożyć.... a jak nie, to nie obrażając nikogo, jak dla starych babci... a klapki do sukienki nie bardzo pasują, jeszcze na płaskim... 🤨

wiecie jaki miałam problem żeby znaleźć takie spinki "żabki" malukie takie? no ludzie śmiechu warte... pół miasta zleciałam za chorymi spinkami żeby małej zrobić jakos włosięta, dopiero jak zrezygnowana kupiłam opaske taka szeroką z cekinami, to znalazłam te cholerne żabki...

• Mamusia
Dziewuszki u mnie w mieścinie nie ma sklepów z uzywanymi wózkami ( niestety) a cena takiego wózka u nas w sklepie wynosi 780 zł wiec jestem skazana na allegro bo nawet z przesyłka taniej wyjdzie ale to jeszcze nie koniec moichposzukiwan bo szukam innych modeli 🙂 🙂 wiec to nie jest jeszcze ostateczny wybór ;]

• Mamusia
My wesele mamy za tydzien ale ja niestety nie jade po pierwsze 5h przynajmniej jazdy i to jeszcze autokarem, po drugie tak mnie pecy napierdzielają, że nie ma sensu abym jechała i tam przeleżała całe weselicho po za tym już się boje troche takich podrózy, gdyby było to na miejscu to moglabym podejsc na pare godzinek ale jednak jest daleko wiec tylko mój jedzie bo to ślub jego siostry a mojej przyjaciółki ahhh trudno spotkamy się już w 6 bo ona w maju urodziła córunie 😉 🙂 mniam fasolka...Michalindzior drugi raz już mi przez Ciebie slinka leci !!!!!!

• Mamusia
Kaczuszko zanim kupiłam swój obecny wózek (zresztą od tego samego sprzedawcy 😉) To też się zastanawiałam właśnie nad tym, który pokazałaś 😉 Moja znajoma ma taki i są z niego zadowoleni 😉 Ja wybrałam droższą opcję głównie dlatego, że rodzice dali nam 600 zł na wózek więc my musieliśmy ze swoich dopłacić tylko 220zł a tamten był dużo lżejszy ( a ja mieszkam na 2 piętrze bez windy).

• Mamusia
Witam Brzuszki
Dzisiaj nad ranem taki skurcz nogi mnie chwycił że myślałam że nie wyrobie, później już spać przez jakiś czas nie mogłam aż wreście po dwóch godzinach usnełam i troche pospałam.
Obiadek już prawie gotowy, sprawy finansowe załatwione, które na dzisiaj zaplanowałam.
Dziewczyny ładne te wasze pościele. Ja swoje zobacze dopiero jak moja mama przyjedzie z łóżeczkiem i pościela jak mała się urodzi.

• Mamusia
Ale naskrobałyście już stronic, zaraz Was doczytam bo teraz muszę podzielić się z Wami niusem 🙂
Spotkałam Laaf na korytarzu w szpitalu!! Poznałam ją ze zdjęcia z forum i zaczepiłam- trochę się zdziwiła 😉 no ale dziewczyna śmiga już po oddziale jak młody Bóg, dobrze się czuje, synek też zdrowy- 3600g, urodziła o 10:20. Mówiła że jak będzie jutro wszystko ok, to chce już iść do domu. Szalona dziewczyna 🙂 Odwiedziłam jeszcze dwie koleżanki z którymi leżałam na patologii a które już się rozpakowały. Także wizyta w szpitalu udana 🙂

A co do mojej szyjki to jest dosyć mocno skrócona,ale jak na ten tydzień ciąży to już taka może być. Dobrze że jej trochę jeszcze jest bo już się obawiałam że zanikła 😉

• Mamusia
Kaczuszko u mnie tez niema sklepow z uzywanymi wozkami,a ten czarno rozowy byl w zwyklym sklepie dzieciecym i tanszy niz na allegro moze na niego akurat byla promocja,ale co sklep i miasto to inaczej 🙂 Ale jest naprawde fajny,jakbys go miala kupic 🙂 Ale zycze dalszych milych poszukiwan 🙂

• Mamusia
No dobrze, jestem dziewczyny po zgrubnym ogarnięciu. Dziś przyjechała szafa, na którą już nie miałam nadziei przed urodzeniem Małego, awaryjnie ściągnęliśmy Tatę do obsługi, ale skoro nie jestem w szpitalu to przynajmniej się trochę poczepiałam osobiście 😉 Jakoś wygląda na to, że co prawda w ostatniej chwili, ale wszystkie istotne rzeczy się dopinają.
Rano byłam na krótkim usg, mierzeniu AFI. Wygląda na to, że od poniedziałku przybyło (z 23 do 24,7), no i lekarz mówi, że widać znaczne napięcia w dole macicy. Napanikował mi, że to już za chwilę i że lepiej z wielowodziem być w szpitalu, bo może przy dużej ilości wód wypłukać pępowinę albo jakąś kończynę dziecka i będzie kłopot. Kazał jechać od razu do szpitala. A w szpitalu luzik 😉 Najpierw okazało się, że nie ma miejsc. Na ktg Mały szalał jak nigdy dotychczas rano ("No co, Pani jest zdenerwowana, to on też"), napięcia w podbrzuszu się potwierdziły, to dlatego mnie brzuch boli jak na okres ("No bo poród się zbliża, to co Pani chce?"). W końcu stwierdzili, że nie ma powodu do zatrzymywania mnie natychmiast, ale kazali w poniedziałek rutynowo przyjść na ktg, a we środę zgłosić się prosto na oddział patologii na konsultację, w ramach której wyznaczą mi termin przyjęcia do szpitala. Przy czym mam być przygotowana, że ten termin będzie właśnie we środę. A do tej pory mam się standardowo oszczędzać w domu. Chyba wolę tak, bo skoro jeszcze nie rodzę, to bez sensu gnić w szpitalu, tym bardziej że mnóstwo spraw nam zostało na ostatnią chwilę, wymagają tego, żeby ktoś był w domu, więc się do tego nawet leżąc, doskonale nadaję, a mąż nie musi się zwalniać z pracy z powodu głupot.
Ciekawostka w tym jest taka: gin prowadzący zastanawia się, skąd to wielowodzie - najpopularniejszym powodem jest cukrzyca, ale taka z nieuregulowanymi cukrami - moja jest pod kontrolą, ale ostatnio z okazji dobrych pomiarów zaczęłam sobie na więcej pozwalać. Doszliśmy do wniosku, że bezpieczniej będzie mimo dobrych pomiarów wrócić do czasu porodu do bardziej restrykcyjnej diety, może tego cholerstwa już nie będzie przybywać. Młodemu tylko z tym dobrze, bo ma nadal duży basen do pływania i może śmigać jak chce.

• Mamusia
Ellie to fajną miałaś wizytę, a Laaf musiała być nieźle zaskoczona, że jakaś obca dziewczyna ją zaczepia hahahahahah 🤪 Czyli kolejna czerwcóweczka się rozpakowała uffff ale ten czas leci 😜
Cieszę się, że nie zostawili cię w szpitalu i, że twoja szyjka jeszcze całkowicie się nie skróciła 😉

• Mamusia
ANN to też się dzisiaj nalatałaś biedaczko 😮 więcdostosuj sie do zaleceń i oszczędzaj jeszcze te pare dni!!!
Kurcze zazdroszcze tym dziewczyna juz rozpakowanym....i wiem, że jak nasz moment się zacznie to pojdziemy jak burza - oby!!!!
Zobaczymy laski coz tym wózkiem wyskoczy już mi sie w bani powaliło od ogladania tych stron przerwe robie i ide konczyc obiadek 🙂

• Mamusia
Ann to niewykluczone, że w środę już będziesz mieć synusia przy sobie 🤪 Z jednej strony troszkę ci zazdroszczę, bo dzisiaj jak oglądałam program o noworodkach, to tak strasznie zatęskniłam za Emilką, a z drugiej strony chyba bym się troszkę wystraszyła...Wkońcu to tak szybko...Chociaż ty już jesteś chyba nastawiona psychicznie na wcześniejszy poród, bo już od dawna lekarze ci o tym mówią 😜