Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie!
No to Michalindzior szaleje na weselu 🙂 Kama,a Ty za tydzień ślubujesz? Dzielna jesteś kobietka-tak trzymaj!
Ja będę też musiała wrócić szybko do pracy po macierzyńskim i zaległym urlopie,więc tak styczeń-luty. Muszę rozejrzeć się za żłobkiem, bo to już w sumie późno. Mój synek poszedł do żłobka jak miał 9 miesięcy i zaczął strasznie chorować,więc zrezygnowaliśmy na rzecz niani.
Tak więc obawiam się,że znowu tak może być.

• Mamusia
Jeśli chodzi o imprezy typu pępkowe czy kawalerskie to normalnie szlag mnie trafia na samo wspomnienie. Masakra! Jakoś dziewczyny potrafią szaleć z klasą i zasadami,a faceci to normalnie czasem zachowują się jakby ktoś ich ze smyczy spuścił!

Podziwiam dziewczyny,które szybko decydują się na drugie dziecko. Ja pamiętam jak cieszyłam się jak już przestałam karmić piersią, jak mały zrezygnował z pieluch, jak stawał się coraz bardziej samodzielny. Czułam,że trochę siebie odzyskuję. I nie chciałam znowu ładować się w nieprzespane noce, pieluchy. Dopiero po 3 latach poczułam,że znowu chcę mieć małego szkraba w domku 🙂 I cieszę się,że synek jest już duży i będzie mógł mi troszkę pomóc.

• Mamusia
Ja póki co nie zamierzam mieć nastepnego dzidziusia, chce w całości poświęcić sie Frankowi. Nie wiem, czy kiedyś to się zmieni, ale świadomie narazie nie wchodzi w grę rodzeństwo dla małego 🙂
Już i tak będzie miał braciszka starszego, a wiadomo, dzieci kosztują, więc tym bardziej nie chcę aby czegokolwiek im brakowało, dlatego dwójka spokojnie wystarczy.
Poza tym los pisze różne scenariusze i nigdy nie wiadomo jak to będzie....

• Mamusia
A ja wyruszam w poszukiwaniu mojej farby do włosów, bo w kauflandzie jej nie było i chyba juz jej nie bedzie, bo nie mieli ani jednej sztuki z tej serii. Ciekawe gdzie ja teraz znajdę. Może w żabce będzie, a jak nie, to mam jeszcze 2 sklepy długo otwarte, to może tam....musze przeciez jutro na tej rocznicy wyglądać jak człowiek a nie jak straszydło!!

• Mamusia
🤪ehhh tak mi pachnie swiezo upieczonym ciastem ,ze chyba zwariuje 😞 w nocy snilo mi sie,ze kupuje 30 dag takich mini mini ptysiow spozniam sie po macierzynskim pierwszy dzien do pracy . . . .
i rano mezusia prosze by poszedl po francuskie drozdzowki i cholera wykupili zostaly tylko z dzemem ,a tych nie znosze 😞 buuu jak bedzie tak chlodno jak zapowiadaja do srody to chyba sie zdecyduje upiec jakies ciasto moze na dzien ojca ktory juz w srode 🙃 heh ostatnio moj m. mowi " cholerka dzien ojca a ja sie jeszcze nie zalapie za pozno sie postaralismy o miesiac o naszego synusia " 😁 🤪 🤪 🤪 tak wyszlo 🙂 wszystkiego do konca sie nie zaplanuje Ja planowalam naszego szkraba na kwiecien, a bedzie w lipcu 🙂 samo zycie BYLE ZDROWY

• Mamusia
My niestety też nie załapałyśmy sie na dzień matki, więc sprawiedliwie poczekamy wszyscy do przyszłego roku 😉
Nałaziłam się po tych osiedlowych sklepikach, ale ani jednej sztuki farby!! Trudno, będzie bez!! A nie chciało mi sie jechac po żadnych marketach, gdyby chociaz oprocz tego kauflandu był jeszcze jakiś (i oprócz biedronki)...
Ładnie sie ubiore, umaluje i uczeszę, i wystarczy 🙂

Za mną ostatnio tez chodzi jakieś ciasto. I chociaz najczęściej to ja go zjem najmniej albo wogóle (najbardziej lubie takie świeżo upieczone), to chociaz luby zje ze smakiem 🙂
Biore się za prasowanko, tak będzie najlepiej, coś pożytecznego 🙂

• Mamusia
Lusiu ze ci sie chce o tej porze prasowac ?? podziwiam
szkoda ze nachodzilas sie i nie znalazlam farby . .. wloski ci odpoczna troszke a i tak wszyscy beda sie toba zachwycac na tej imprezce 🙂 a bedzie duza liczba gosci ??

z tym ciastem to tez tak mam ze upieke , a pozniej rozdaje ale byle by bylo swieze w domku 😜 przez chwile zapach i w ogole nie musze go nawet jesc ehehe taki swirek ze mnie 🤪 ☺️ ☺️

• Mamusia
a co do tych dni heheh to rzeczywiscie nas dzien matki tez ominol choc moj mezus wreczyl mi z tej okazji rozyczke . . . . . tylko od razu mowil,zeby nie zapeszyc,ze to dla przyszlej mamuski slodkie to bylo . .. . .. . moze kupie mu tez jakis drobiazg 🙂 🙂 😜

• Mamusia
Zapomniałam że takie rzeczy - farby sa nawet w kioskach, ale wyszłam o pół godz. za późno i kiosk był juz zamkniety. Szkoda, ale zafarbuje sobie w poniedziałek, tak, żeby nie robic tego bliżej porodu, a i po porodzie żeby miec tez troszke spokoju z włosami 🙂

Impreza miała się obdyc w restauracji, tzn. tylko obiad, ale ze wzgledu na babcię uznaliśmy, że lepiej zrobić w domu. Tak więc po obiedzie będzie tort i szapman, na który bardzo sie ciesze 🙂 Od dłuższego czasu chodzi za mną cos wyskokowego, a przedwczoraj sniło mi się że pije pyszne czerwone wino 🙂, więc skosztuję sobie łyczek szampana, no może dwa 🙂, ale nie więcej, bo będę miała wyrzuty sumienia że dziecko opijam...
Na uroczystości będzie 7 osób, tak, żeby tłoku nie było 🙂

Musze troszkę poprasowac bo niedawno jadła a i tak nie nie położę bo mnie zgaga może dopaść, a czasu tak niewiele, a ja codziennie obiecuje sobie że poprasuję, i tego nie robię. Mam wyrzuty sumienia za swoje opierdzielactwo!!

• Mamusia
hehe za mną tez chodzi jakieś ciasto z truskawkami albo czekoladowe, tylko nie bardzo wiem jaki przepis , najlepiej jak by byl sprawdzony.
Ja sobie postanowiłam ze po ciąży zadbam o siebie, pójdę do fryzjera, ufarbuje i podetnę włoski no i ze tak powiem się ogarnę hehe
JUSTI5 ale ty masz sny hehe 🤪

Właśnie usmażyłam sobie naleśniki i zjadłam z dżemikiem i nutella..jak ciasta nie ma to zawsze jakiś zamiennik 😁

• Mamusia
Lusiu zapewniam cie ,ze jestes bardziej obrotnia niz Ja w ciazy . . . . ale teraz widze ze czym blizej godziny zero tym ieksza mam ochotke sie ruszac, posprzatac dla swojego szkraba ktory w niedalekiej przyszlosci u nas zawita 🙂 juz widze,ze jeszcze sie nie urodzil, a juz swiat kreci sie głownie w okol niego 🙂 ☺️

• Mamusia
Ja niedawno jadłam ziemniaczki z jajkiem sadzonym i maślanka, i tak się tym objadłąm że myslałam że peknie mi brzuch 🙂 Ale ze słodkich rzeczy jak mnie bierze chcica to robie sobie kanapki z miodem 🙂 W ciąży zjadłam kilka słoików miodu, i teraz tylko resztki wyskrobuje ze słoików 😁

Tak, po porodzie trzeba będzie o siebie zadbać 🙂 Ostatni raz u fryzjera byłam w tłusty czwartek, a włosy farbuje regularnie, raz w miesiącu - teraz chyba trochę dłużej. No i przede wszystkim zgubić zbędne kiligramy 🙂 Powiem wam że jak ładnie poradziłam sobie z rozstepami na brzuchu to wylazły mi dziadoki na udach zarówno po zewnętrznej jak i wewn. stronie i pod pachwinami. Obłęd jakis!! Ale na szczęście nie są duże, więc nie martwię się tak, nawet je i tak ledwo co widze przez brzuch 🙂

• Mamusia
Biały Jeleń to podobno najlepsze mydło bo nie zawiera alergenów, czytałam że dla dzidzi jest ok. Możesz spróbowac jak zareaguje na nie maleństwo, w razie czego sama zuzyjesz 🙂
Moja kierowniczka zawsze zachwalała białego jelenia, mówiła że cała rodzina się w nim myje i że nie wyibraza sobie czegos innego. Ja narazie dla swojego kupiłam bambino 🙂

• Mamusia
ehhh wlasnie te nasze maluszki 🙂 tak nam namieszaly w glowkach 🙂 ale to cudowne,ze taka mala niewinna istota nie dlugo bedzie juz z nami 🤪 😁
hehe z wami Lusiu i Moniko o jakies 2/3 tyg szybciej no, ale wytrwale wyczekam na swoja godzine zero 😜

a co do rozstepow to sie nie wypowiadam , w ogole moje cialo jest teraz do duzej poprawki , ale damy rade cos z nimi zrobimy by wrocilo do normalnosci, a moze bedzie jeszcze lepiej niz przed 😜 jak mojemu m. dzis powiedzialam,ze musze kupic "namiot - biustonosz" o 2 rozmiary wiekszy niz teraz nosze to stwierdzil,ze chyba czesciej w tej ciazy bede wariat 🤪 🤪

• Mamusia
Ja nawet dzisiaj widziałam białego jelenia z dozownikiem chyba w sklepie Rosa - taki spozywczy koło mnie, ale nie jestem pewna na 100%. Są nawet proszki do prania do koloru i do białego, ale ich nie widziałam w zadnym markecie, może prędzej w prywatnych małych sklepikach będą, które pamiętaja czasy prl-u 🙂

• Mamusia
no wlasnie tak zakupuje ostatnie rzeczy typu okrycie kapielowe , podklady dla siebie , ten aspirator do noska Frida moja kuzynka przy pierwszym dziecku miala gruszke, a przy drugim ta fride i stwierdzila,ze bez porownania i mam kupic fride tylko jakos ten mechanizm jej na mnie dziala na NIE ale trudno dla dzidzi sie przelamie . .. . i ten sprzedzwca ma tez te mydelko wiec pewnie przy jednej przesylce zakupie bo moze rzeczywiscie jak nei szkrabek to my zuzyjemy . .. . .

ehh uciekam bo moj m. zazdrosny o brzuszka ,ze tak siedze i siedze na tym kapie , a osttanie dni sie nim nie zajmuje ahhh co mezczyzni

dobranoc przyszle mamuski 🙂 😘 jak to fajnie brzmi 🤪 😁

• Mamusia
Ja coprawda mieszcze się w swoje stare staniki (bo i tak zawsze kupuję takie zeby wydawały się większe, więc na okoliczność ciąży powiększone cycuchy znalazły w nich sporo miejsca 🙂), tylko pod biustem troche ciasnawe były, ale znalazłam patent i jest ok - ze starych staników doszyłam sobie haftki i w ten sposó przedłużyłam w obwodzie. A nowych nie kupuję do karmienia, bo pewnie nawet nie ma takiego rozmiaru 🙂 małego rozmiaru oczywiście 😁 (aczkolwiek teraz są bardziej pełne z czego oboje sie cieszymy)

• Mamusia
moje stare staniki na mnie nie wchodzą, w obwodzie mi doszło przeszło 10cm no i miseczka większa. Kupiłam sobie jeden stanik dla karmiącej i muszę powiedzieć ze jest super mięciutki i wygodny. nic mnie nie uciska. nawet jak nie będę karmić to mogę w nim chodzić 😉 a po ciąży zastanowię się nad kolejna sztuką 🙂