Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jeszcze tak niedawno myslałam...juz tylko 3 miesiące, 2 miesiące...a tu juz 14 dni zostało... sama nie wiem czy to do mnie dociera .Niby malo czasu do końca a z drugiej to jeszcze 2 tygodni.e.. już bym chciała mieć mała przy sobie, no i stresuje się dodatkowo tymi ruchami ze może ich za mało.

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

HEJ GRUBASKI 🙂

MAM DO WAS PROŚBĘ OTÓŻ JEDNA Z DZIEWCZYN Z PAŹDZIERNIKA 2010 KAMILA RASTA URODZIŁA CÓRECZKĘ WCZEŚNIACZKĘ W 24 TC 😞 MALUTKA ŻYJE I NAWET SAMA ODDYCHA ALE JEST BARDZO MALUTKA I WAŻY TYLKO 710 GRAMM 😞 I PROSZĘ WAS O TO ABYŚCIE POMODLIŁY SIĘ ZA NIĄ I JEJ CÓRECZKĘ MAJĘ ABY MALEŃKA PRZEŻYŁA TEN TRUDNY OKRES 😞

• Mamusia
AGAK1601 napisał(a):
HEJ GRUBASKI 🙂

MAM DO WAS PROŚBĘ OTÓŻ JEDNA Z DZIEWCZYN Z PAŹDZIERNIKA 2010 KAMILA RASTA URODZIŁA CÓRECZKĘ WCZEŚNIACZKĘ W 24 TC 😞 MALUTKA ŻYJE I NAWET SAMA ODDYCHA ALE JEST BARDZO MALUTKA I WAŻY TYLKO 710 GRAMM 😞 I PROSZĘ WAS O TO ABYŚCIE POMODLIŁY SIĘ ZA NIĄ I JEJ CÓRECZKĘ MAJĘ ABY MALEŃKA PRZEŻYŁA TEN TRUDNY OKRES 😞

Trzymamy kciuki. Ja napewno sie pomodle, wierze, że malutka wyjdzie z tego a mamusia musi być teraz silna!! Najważniejsze że mała oddycha.

JAK JA JESZCZE CHODZIŁAM W CIĄŻY TO WMAWIAŁAM SOBIE TĘDY WSZEDŁEŚ TĘDY WYJDZIESZ 😁
NO CÓŻ TROSZKĘ WIĘKSZY NIŻ WCHODZIŁ ALE MÓWIŁAM SOBIE DAM RADĘ I DAŁAM 🙂 NO BO JAK PRZECISNĄĆ ARBUZ PRZEZ DZIURKĘ OD KLUCZA 😁 😁 ALE MY KOBIETY JESTEŚMY MAGIKAMI I MOŻEMY TO ZROBIĆ 😉 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Może to niefrasobliwość polskich lekarzy doprowadziła do tego dramatu, bo niestety większość z nich jest dobrych, jak wszystko jest ok, a jak pojawia się problem to nie potrafią sobie z nim poradzić 🤔
Mój gin do którego zawsze miałam zaufanie, na ostatniej wizycie tak mnie wkurzył, że chyba po porodzie przestane do niego przychodzić, a zapisze się do poradni przy szpitalu w któym będę rodzić. Od trzech miesięcy gdzies mówiłam temu patafianowi że puchną mi nogi, a on na to że normalne. Więc tak łaziłam jak małe słoniątko, trzymałam nogi w górze nawet całą noc i nic nie pomagało. A na ostatniej wizycie bach, skierowanie do szpitala bo za bardzo puchna mi nogi. Dostałąm zalecenia, żeby brac magzez + wit.b6 (2tabl. rano i 3 na noc), i jeść surówkę z marchwi i jabłka oraz trzymac nogi w górze, i jestem jak nowy człowiek. Nogi już mi tak nie puchną, a jak nawet to po nocy opuchlizna znika, a wystarczyło troche się zainteresować!!

• Mamusia
no wiesz? nie żartuj??!! a która to twoja mamuśka?

znalazlam takie info
Oprócz urlopu macierzyńskiego przyszłej mamie przysługuje 20-26 dni (w zależności od stażu pracy) pełnopłatnego urlopu. Kobieta może go wykorzystać tuż po urlopie macierzyńskim za zgodą pracodawcy lub w czasie ciąży na sugestię pracodawcy.