Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Lusiu a spirytus to do pępuszka? Bo u nas w szpitalu i na szkole rodzenia mówili żeby go nie używać a w zamian stosować Octenisept. Spryskać tym na wieczór, a przy każdym przebieraniu malca na sucho przecierać patyczkiem. Podobno jest to środek bezpieczniejszy niż spirytus. No i właśnie nie wiem czy to kupować, bo mam spirytus 70% od siostry, która niedawno rodziła.

Ja się urodziłam 3750 i 57cm także maluszkiem jakimś nie byłam 😉 ale podrosłam tylko do 164cm 😉
No to Lusiu skoro się zgłosiłaś na ochotnika jako pierwsza to jaką datę sobie wybieracie? 😉

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
olusiiaa napisał(a):
Znajoma ostatnio opowiadala jak z mezem zakupili hustawke ogrodowa przez internet,przyszlo awizo,poszli na poczte a tu taka mala paczka na pol stolu.W domu atwieraja a tu buda dla psa:P
Tylko zapomnieli dołączyć instrukcje jak ja przerobic na huśtawkę ogrodowa:P

ale jaja, tez bym się zdziwiła jak przerobić budę na huśtawkę he he

• Mamusia
KAMA to ja dziękuje za przyjecie zaproszenia :P
No to teraz się robisz na " Bóstwo" już niedługo wasz wielki dzień!! super, czas ci pewnie jeszcze bardziej zasuwa he he

LUSIA moja mama dziękuje za pozdrowienia i tez kazała cie pozdrowić i życzyć lekkiego porodu. Wychwaliła cie po niebiosa... 🙂 ze taka fajna jesteś he he.
ja się wstrzymałam z tym spirytusem, trzeba go samemu zrobić wiec poczekam i zobaczę co mi w szpitalu powiedzą. jak coś to zawsze można go kupić i zrobić 🙂

ja miałam 2750g jak się urodziłam i 54cm a teraz mam 171cm 😁 swoja droga to tez jestem ciekawa która z nas pierwsza się rozpakuje, powiększa się grono faworytek do pierwszego terminu he he

AGA synuś to duży chłop już!! Ciekawe jaka wagę będzie miał przy rozpakunku? najważniejsze ze zdrowy a taka waga tez ma swoje plusy, dzidzia większa i mniejszy strach by wziąć na ręce he he

Mnie dzisiaj wpieniła koleżanki mama, spotkałam ją w sklepie i mowi do mnie; Ale gruba jesteś, moja córka miała dużo mniejszy brzuszek.ja jej ze każda będzie miała inny, ze nie ma reguły!
ona sie pyta ja na imię mała będzie miała? ja jej ze Gabrysia, a ona : takie brzydkie imię?! to ja juz wpieniona odpowiadam ze każde imię jest ładne, zależy co się komu podoba. a my imię wybieramy jakie my chcemy, a nie by się komuś podobało i ze wszystkim się nie dogodzi!!!. już jej miałam dogadać ze nie nazwę dziecka tak jak jej wnusia, bo potem co druga w klasie będzie miała tak samo na imię!!! ale się powstrzymałam, bo jeszcze by miała satysfakcje, a tak to powiedziałam jej co myślę i już.

• Mamusia
masz racje OLUSIA a do tego jak zwykle ze ich wnusie sa najlepsze, najcudowniejsze itp. a tak naprawdę dla każdej z nas, czy to babci, mamy ich dzieciątko będzie najlepsze i najukochańsze. to normalne.Ale to nie znaczy ze można krytykować innych.. czekałam jeszcze czy się o coś zapyta, ale naszczescie moja mama mnie pociągła w kierunku kas i się rozmowa zakończyła!!

a z tym tekstem ze już taka gruba jestem, ten brzuch taki duży to powinnam koniecznie juz urodzić, bo pewnie dziecko będzie duże!! to tez przegieła.

• Mamusia
Monica, co za wredna baba! 😠 Jak w ogóle można tak powiedzieć drugiemu człowiekowi?? Niektórzy to za grosz kultury osobistej nie mają i taktu.
A w ogóle to ona za mądra to chyba nie jest...przecież wiadomo że każda ciąża i każdy brzuszek jest inny. Grrrrr 😠

• Mamusia
Monica na twoim miejscu, to chyba bym tą babę rozszarpała na strzępy w tym sklepie 😠 😠 😠 Nie powiedziała tego do mnie, a ciśnienie mi tak podskoczyło jak to czytałam, że hej 😠 😠 😠 Wredna sucz!!!! Tylko tak można ją nazwać!!!!
Aga to dobrze, że nas posłuchałaś i pojechałaś do lekarza, bo jeszcze urodziłabyś za wcześnie 😲 🤢 Kurcze, ale twój synuś to naprawdę spory facet 😜 Przynajmniej jak urodzisz przed terminem, to nie będzie z niego kruszynka 😉 Ale wstrzymaj się jeszcze kobietko z tym porodem, bo masz jeszcze sporo czasu do terminu!!!
Ja byłam dzisiaj na wizycie u gina i nic nie zapowiada zbliżającego się porodu. Szyjka dalej długa 😉 Gin powiedział, że jestem strasznie niecierpliwa 🤪 Bo jeszcze nie dotrwałam do terminu, a już mu wspominałam, żebym tylko się nie przeterminowała 😉 Ale taka już jestem w gorącej wodzie kąpana hehehehehehhe 🤪 A malutka waży już 3121g 🤪 🤪 🤪 I jeśli dotrwa do terminu to powinna ważyć ok. 3500g także maluśka też nie będzie jak na dziewczynkę 😜
Ach no i chwilę temu miałam dwa pierwsze skurcze 🤪 Brzuszek mi na chwilkę stwardniał dwa razy, a po chwili ustąpił 😜 😜 😜 Nie były bolesne tylko takie dziwne uczucie jakby mi ktoś zalał brzuszek betonem hihihhihihihihi 😁

• Mamusia
No ja własnie wstałam, trochę sobie pospałam hee. Ostatnio coś wiecej snu potrzebuje, jakaś senna bardziej jestem.
EDYTKO no to spora już jest twoja Emilcia. A na kiedy masz kolejną wizytę u ginka? mnie tez mowił ze jeszcze szyjka jest długa, ale na wszelki wypadek dodał ze jak coś to mam się zgłosić bez biżuterii do szpitala, z nieumalowanymi paznokciami. Wiec możliwe ze nie doczekam terminu?! a i dodał ze jeszcze by mnie chętnie zobaczył na wizycie 29 🙂 no mam nadzieje ze spełnię jego proźbe i się tam pojawię 😁 🙃 🤪

• Mamusia
Ja mam kolejną wizytę 5 lipca i niby gin powiedział, że raczej dotrwam do tej wizyty 😉 ale wystawił mi już skierowanie do szpitala, jakbym jednak postanowiła urodzić wcześniej 😜 Wolałabym już nie dotrwać tej wizyty, bo szkoda mi płacić znowu kaskę (bo chodzę prywatnie) jak już nic w sumie pożytecznego mi nie powie 😉 No ale cóż, zobaczymy...

• Mamusia
Monica perfidne babsko... 😠 straszne.... 😠

a ja babcią zostaje właśnie... 🤪 w końcu po całym dniu łażenia za mną i dziwnych w ogole wygibasów moja koteczka rodzi, ma na razie dwa 🤪 na szczęscie nie wymaga mojej asekuracji czego sie obawiałam 🤪

Edytka no no, kawał dziewuszki 🙂

ja miałam w sobotę takie stawianie się brzuszka mocniejsze.... aż się wystraszyłam 🙂 mówie mojemu że to chyba ten skurcz przepowiadający a on patrzy na mnie pobladły na twarzy... 🙃 nie wiedział co to... 🙂

• Mamusia
Michalindziorek to trzymamy mocno kciukasy za twoją kotkę 😜 Niech będzie dzielna heheheh 😜
No ja też teraz jak powiedziałam mężusiowi, że brzuch mi stwardniał i że to pierwszy skurcz przepowiadający, to zapytał żartem: "a jak tam wody?" a ja mu na to, że "w butelce" heheheheh 😉

• Mamusia
Tak mnie pochlonęło prasowanie że nie odpisywałam 🙂
Termin wybieram sobie w przyszłym tygodniu, muszę dac sobie jeszcze czas na dokończenie porządków domowych 🙂
Monica dziękuję za pozdrowionka, aż się zawstydziłam że tak mnie wychwala twoja mamcia ☺️ 😆 A tą suką sąsiadką nie przejmuj się, tyle głupich ludzi dookoła że aż dziwota, aż strach pomyślec na kogo taka może wychować swoją wnusię!!
Edyta dziewuszka twoja będzie w sam raz, ani nie za duża, ani nie za mała 🙂 Fajnie, może dzieki temu łątwiej będzie ci ją urodzić 🙂

Musiałam dzisiaj pojechać po swojego pieska do rodziców, bo już prawie tydzień tam był. Bidulek tylko obserwował czy go zabierzemy, a po mieszkaniu chodzi dziki, musi się przyzwyczaić 🙂 Poza tym tydzień wystarczył żeby znowu zaczęła mu sierść wychodzić, bo ja mu zawsze daję do jedzenia olej a rodzice to zaniechali....musze teraz zadbać o niego przed porodem małego.
No i mam też już peiluchy tetrowe, nie wiem ile ich jest, ale niedługo je rozpakuję i poukładam w szafce, bo zaraz muszę wyjść kupic sobie żel pod prysznic i szampon bo mi się pokończyły 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, nie wiem czy do szpitala spakować body z długim czy krótkim rękawkiem 🤨
Ja mam zwolnienie wystawione do 28.06 i tego samego dnia ide na wizytę. Zobaczymy co mi powie i czy zrobi to usg. Musi, nie ma wyboru, później może być juz za późno jak wyląduje na porodówce 🙂
I chyba wstrzymam się z tym spirytusem do pepuszka, zobaczymy co powiedza w szpitalu, a tak poza tym to słyszałam że ten preparat do pępuszka jest znacznie lepszy. Zobaczymy jeszcze...
Michalindzior ty w roli akuszerki, no proszę 🙂 Jesteś kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boisz 😁

• Mamusia
Lusiu na wyjście napewno z długim, a w szpitalu jeśli będziesz Frania ubierać w swoje ciuszki to chyba lepsze będą z krótkim rękawkiem. Zresztą wszystko też zależy od pogody, bo nie wiadomo, czy na oddziale będzie wtedy chłodniej czy gorąco...Ale możesz spakować i takie i takie 😉

• Mamusia
ja spakowałam z długim bo takie śpiochy mi mama kupiła w komplecie 3 szt na 56cm ale zabrałam tez bluzeczkę i spodenki krótkie no i body z krótkim rękawkiem, a jak coś to Grzesiek mi doniesie.
Edytko śliczne zdjęcie, widzę ze bardzo lubisz pozować w tym jednym miejscu he he 🤪
my właśnie jesteśmy w trakcie oglądania filmu na kompie, jak narazie ciekawy zobaczymy dalej..
Kurcze mam jakies schizy z tymi ruchami małej, coś mi sie tak zdaje ze za mało się rusza...wieczorem jest bardziej aktywna, a dzisiaj cos tak delikatnie się porusza i to jeszcze muszę stukać w brzuszek by częściej się ruszała...

• Mamusia
Monika bo te zdjęcia robiłam sobie sama, a akurat w tym miejscu mam komodę ustawioną, z której idealnie zdjęcia wychodzą hehehehehheh 🤪
Nie martw się ruchami malutkiej, bo może ma poprostu takie same "fochy" jak moja ostatnio. Nie chce jej się wariować i już 😜 Jutro pewnie wszystko wróci do normy 🙂

• Mamusia
Szczerze mówiąc to mam więcej z krótkim rękawem, a te z długim to troche wieksze rozmiary...no ale wezmę rzeczywiście takie i takie i jeszcze na to pajaca włożę małemu i powinno być ok 🙂
Edytka bardzo zgrabniutki brzuszek, mój to taki ulany jakiś mi się wydaje w porównaniu z twoim, ale to pewnie przez to, że mam inną figurę niż ty 🙂