Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Każdy brzuszek jest inny, ale niezaprzeczalnie KAŻDY jest przepiękny 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Emilka z rana zaliczyła 10 ruchów, potem była spokojna, a po wizycie u gina tak się rozszalała, że aż wywołała te skurcze przepowiadające heheheheh 😉 Oby częściej tak, to bardzo chętnie już nieługo ją utulę 😜

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
edyta super wygladasz!brzuszek zgrabny 😉
Nasza kruszynka cos dzis ruchliwa bardziej niz zwykle,przebiera nogami,chociaz i tak spokojnie bo nie kopie tylko sie przeciaga ale jak na nia to juz szalenstwo 😉
Mi lekarka ruchow nie kazala liczyc,w sumie i tak by mi bylo trudno bo mala taka spokojna,jeszcze miejsca ma duzo, ze nie wiadomo kiedy a znika z jednego konca brzucha i sie chowa, ze sama czasem nie wiem gdzie jest 😉

• Mamusia
Dziewczyny, pamiętajmy, że nasze maleństwa mają coraz mniej miejsca, poza tym im my więcej sie ruszamy, tym więcej dziecko śpi, bo traktuje ruch jako kołysanie, a pobudza sie kiedy my lezymy, więc równie dobrze może figlować sobie kiedy śpimy mocnym snem 🙂 Poza tym w tym okresie dziecko podobno przesypia 60% dnia 🙂 Ale ja i tak pomimo tych informacji się denerwuję jak za mało go czuję 🙂

• Mamusia
A ja właśnie definitywnie zakończyłam prasowanie, i teraz idę pochować do szafki, a część spakować do torby do szpitala 🙂
Mam jeszcze jedno pytanie do tych dziewczyn, które zakupiły gruszkę do nosa (nie fridę) - to jaką kupiłyście? Może macie link na stronke z takową gruszka, bo ja nie moge sie zdecydować na konkretną, chociaz myslę o jednej 🙂

Acha, i czy do szpitala trzeba wziąść smoczek dla dzidki...? Bo ja właśnie wyparzyłam i zastanawiam sie 🙂

• Mamusia
A mnie zastanawia właśnie czy jak dzidzia rusza sie w brzuchu intensywnie to moze wywołać szybszy poród, moje dziecko nie należy do tych spokojnych ma już mniej miejsca to zamiast kopać non stop sie przeciąga, rozpycha, jakby miejsce sobie chciał zrobić, wczoraj mój brzuch przypominał górki i dołki aż mi się śmiać chciało. No i jak się tak mocno rusza to mnie bolą pachwiny, brzuch, ale na razie brzuchol wysoko nic sie nie dzieje.

• Mamusia
lusia ja kupilam gruszke do nosa bardzo podobna do tej
http://allegro.pl/item1080405742_super_aspirator_gruszka_do_nosa_baby_ono.html

A smoczek na wszelki wypadek mozesz zabrac ze soba jako uspokajacz ale nie wciskac dziecku na sile jak wypluje bo sie przyzwyczai i bedzie bieda jak smoczek sie zgubi

• Mamusia
Kama, dzisiaj wielki dzień!!! 🤪 🤪 3mamy kciuki i wszystkiego naj naj na nowej drodze życia! Samych radości i spełnienia wszelkich marzeń, tych osobistych i wspólnych 😆

Lusiu, powietrze wydycha się przez usta. Jeżeli chodzi o gruszkę to słyszałam, że dobra jest z szeroką końcówką bo wtedy ładnie zasysa nosek np. http://allegro.pl/item1080878619_gruszka_do_nosa_najlepsza_canpol_tanio.html , ale czy rzeczywiście tak jest to się okaże w praktyce. Ja chyba taką kupię (właśnie przypomniało mi się że brakuje mi gruszki i skarpetek!!!).

Niestety noc nie należała do udanych...jeżeli przespałam 3-4 godziny to maximum. Od wczorajszego popołudnia męczyły mnie skurcze, średnio co jakieś 10 min i utrzymywały się przez noc. Mam nadzieję że chociaż działają na szyjkę, ale to okaże się dzisiaj na wizycie.

• Mamusia
Czesc dziewczynki 🙂
KAMA powodzenia dzisiaj i wszystkiego najlepszego!! Czekamy na relacje z uroczystości 🙂

LUSIA co prawda w tym naszym spisie nie było nic o smoczku, ale ja na wszelki wypadek go spakowałam. Okrycie kąpielowe tez zabrałam. jak coś nie będzie potrzebne to zawsze Grzesiek pozabiera do domu.

ELLIE to daj znać po wizycie co ci ginek powiedział, może będziesz pierwsza:P

• Mamusia
CZESC DZIEWCZYNY

jakos nie moge sie zebrac ostatnio za pisanie z wami ehh

Monika , Lusiu super, ze sie zgadalyscie i macie wspolna znajoma i to jaka ? 🙂 heh swiat jest rzeczywiscie bardzo mały czasem za maly 🙂 moze u was rozwinie sie lepiej wasza znajomosc hehe w koncu macie blisko do siebie a dzieci beda w podobnym wieku 🙂 a kto wie czy sie nie spotkacie na porodowce hehe to dopiero byly by jaja 😜

Edytko no to Twoja Emilka bedzie bardzo fajnym bobaskiem Ja tez mialam 3530 g jak sie urodzilam i 58 cm wiec moze i twoja niunia taka bedzie 🙂 a brzusio masz super 🙂 i wiesz Ja nie zauwazylam bys miala go nisko chyba tak masz od poczatku taka uroda 🙂 brzuszka 🙂 🙂

Kama wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia !!! 😉 czekam na foteczke ze slubu 🙂 🙂

Michalindziorku gratuluje koteczkow to na ilu sztukach stanelo ?? i czy juz znalazlas dla nich wlascicieli ??

Ellie
czekam na wiesci od ginka ciekawe jak tam sprawa u was wyglada 🙂 🙂

Kama, Michalindziorku
ehh tez mnie pachwiny bola wczoraj to w ogole nie moglam siedziec chodzilam jak glupek po domu i nie wiedzialam czy to pipka mnie boli czy pachwiny ehh dziwne to bylo musze oto zapytac ginka w czwartek . .. . . dzis na szczescie ciut lepiej

Ann dobrze,ze jeszcze jestes z nami moze jednak dotrwasz i bedziesz lipcóweczka 🙂 choc wierze ,ze te oczekiwanie przekladanie przez lekarzy terminu jest stresujace i denerwujace

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
u mnie noc w sumie przespana, tylko dużo razy siusiu latałam.
ale udało mi się już o 9 wstać to jakiś postęp.

co do smoczków to z tego co wiem to w szpitalu się często czepiają o smoczki, że nie wolno dawać... ale ja na wszelki słuczaj spakowałam sobie, może po cichaczu w nocy jeżeli będzie potrzeba to będę dawać, chociaż jak juz pisałam kiedyś, przy starszych dzieciach nie uzywałam bo nie był potrzebny a mała nie chciała.

wczoraj miałam niezapowiedzianą wizytę teściowej 🤢
nawet domofonem nie zadzwoniła ani nic,.... 🥴
a M. nie było w domu więc byłam sama. no ale przeżyłam. dała mi pieniądze, dla dziecka, żeby mu coś kupić, tą pościel (którą już zapłaciłam) albo co tam potrzeba, a jak mam wszystko to żeby mieć na wszelki wypadek... no i pytała się pierwszy raz czy mam ubranka, wyprawkę do szpitala i takie tam... zdziwiłam się, bo zawsze takie sprawy z M. załatwiała a tu tak bezpośrednio ze mną...

• Mamusia
Justi kochana cztery są kotecki 😜 każdy inny, słodkie takie... 😜 z tego co tam podejrzałam to dwa koty i dwie kotki. nie wiem dokładnie jak z domkami będzie bo jeszcze nie ogłaszałam nigdzie że już są, ale juz kilku znajomych się deklarowało że chcą kupić.... ewentualnie moja mama chce jednego na pewno przygarnąć, ale wolałabym znaleźć mu lepszy dom niż go tam dać... myślę że znajdą szybko dobre domki 🙂

• Mamusia
to Michalindziorku zrob koniecznie kiedys nam zdjecie 🙂 i wrzuc tutaj 🙂 tych koteczków 🙂 heheh to musicie miec teraz wesolo jeszcze jak pojawi sie synus w domku 🙂 totalne szalenstwio 🙂 Ty z dziecmi mezus i kotki 🙂
i dzielna ta twoja koteczka sama sobie poradzila 🙂 a to jej pierwsze kotki ??

• Mamusia
Justi zrobię, tylko niech podrosną bo teraz szczureczki maleńkie takie jeszcze, ślepka zaklejone 🙂. no to właśnie pierwszy miot naszych dumnych kotów-rodziców, i kotki pierwsze dzieci, i kocura pierwsze spłodzone hehe 🙂 jaki dumny chodzi jak prawdziwy tatuś.... dlatego tak wszyscy przeżywają bo czekaliśmy długo na nie 🙂 fajnie szybko poszło, czasem u młodych kotek są problemy.... nie chcą same rodzić, albo nie wiedzą jak przeć...

a po arbuzie to i mnie goni siku, no i po winogronie strasznie....
ale wczoraj jadłam tylko kilka moreli... a byłam chyba z pięć razy w kibelku. może mały buszował i mi tak gniótł na pęcherz, bo teraz mi brzuch faluje jak szalony hehe 🙂 aż źle mi się siedzi. chyba po płatkach z mlekiem tak... 😉

• Mamusia
dzis Swiatowy Dzien Przytulania 🙂 😜 musze to jakos wykorzystac 😜

eh choc na razie to zdazylam sie o 6 rano z moim przytulaskiem poklocic .. . . nawet zaprostowalam i zrobilam pranie tylko swoich rzeczy . .. . w nosku go mam i mialam byc twarda i nie robic obiadu , ale chyba nie potrafie ☺️ ☺️
zreszta jak tylko dojechal do pracy to wciaz dreczy mnie smskami , wiec juz sie lamie ehh ze tez nie mam silnej woli

• Mamusia
Justi a to nie wiedziałam że taki dzień w ogóle jest 🙂
jutro za to dzień ojca... zastanawiam się czy kupić coś temu oszołomowi mojemu (w imieniu dzieci) czy nie.... On z reguły nie wpada na takie pomysły kiedy jest dzień matki czy inne jakieś okazje....... hmmm... 🙂 zobacze.

• Mamusia
dzis trabia o tym w Pytanie na sniadanie na TVP 2 stad wiem 😜

wiesz , a moze bys kupila jakis drobiazg przynajmniej cholerka dalo by moze mu to do myslenia i za rok to i ciebie by zaskoczyl ( choc rok dla faceta to bardzo dluuuuuuuuuuuuugi okres czasu:unsure 🙂 ale moze mu sie glupio zrobi,ze sam nie pomyslal o takim gescie . . . . na pewno tez bedzie szczesliwy , ze zoneczka pomyslala 🙂