Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
IRCIA,no to trzeba było się ujawnić hehe a nie tak cichaczem. Chetnie wysłałabym Ci zaproszenie ale nie mam jak cie namierzyć ha ha 🤪

OLUSIA fajnie masz z tym szpitalem, a dokładniej z tymi odwiedzinami mężusia.

MICHALINDZIORKU rodzinka Ci się powiększa, brakuje jeszcze synusia..ale już niedługo i będzie pełen komplet 🙂

fajnie dziewczyny ze wizyty się udały i wszystko jest oki. Pewnie jesteście spokojniejsze. ja tez się budzę w nocy na siusiu tak co 2 godzinki. po godz 5 to juz bywają problemy z zaśnięciem i tez się mecze z 2 godzinki i od nowa sen mnie dopada. Powiem Wam ze ostatnio i tak coś mogę więcej spać niż wcześniej i dobrze..trzeba się wyspać na zapas he he.
Z oddychaniem tez już lepiej, mam mniej zadyszek ale juz nie mam siły na dłuzsze spacerki, nawet wyjście do piekarni to już wyczyn. Sąsiedzi ciągle sie dziwią ze ja jeszcze chodzę w ciąży hehe im się pewnie bardziej dłuży ten czas niz mnie ha ha

• Mamusia
Ircia super komplecik, i nie drogo 🙂
ja zamówiłam dzisiaj i zapłaciłam taką sześcioczęściową wyprawkę do szpitala na wyjście. mam co prawda juz naszykowane pajacyk itd ale w ramach teściowej prezentu postanowiłam kupić. w sumie ponad 40zł wyszło no ale trudno. mam tylko nadzieję że jakościowo będzie w porządku, widzę po komentarzach że dużo osób kupuje i chwali.
ale nudno...
czekam na pościel do łóżeczka ale pewnie najwcześniej jutro przyjdzie.
torby do szpitala spakowane...
pewnie czegos zapomniałam, ale jak sobie uswiadomie czego to dopakuje.

• Mamusia
IRCIA juz przyjęłam zaproszenie 🙂 Śliczny ten komplecik, widzę ze już dużo fajnych rzeczy kopiłaś na allegro 😁

MICHALINDZIOR, ja ciągle coś dopakowuje do torby np dzisiaj papier toaletowy hehe 🤪 a wczoraj ładowarkę. I zrobiłam sobie listę co mam włożyć w ostatniej chwili. czyli takie rzeczy jak np szczoteczka do zębów, krem do twarzy:P

• Mamusia
Ja sobie Machalindziorku wyprawke kupilam 10 elementowa za 55 zl,ale w cenie hurtowej,fajna,ale tak jej nie ubiore bo jest duza na moje oko na 68 cm!!!I wlasnie tym warunkiem ceny hurtowej bylo,ze nie mozna bylo otworzyc pudelka 😞No ale coz pozniej sie przyda tym bardziej ze ma duzo elementow w tym byl nawet recznik 🙂A do szpitala bede musiala ubrac malego w co innego 🙂 Pochwal sie jaka zamowilas 🙂
Ja za 10 min uciekam bo o 17.15 mam gina....

• Mamusia
Hej Dziewczynki,
właśnie wróciłam od lekarza. Główka jest już baaardzo nisko, szyjka jest słabiutka i niewiele jej tam jest, czeka tylko na silniejsze skurcze żeby się otworzyć 🙂 Chciałam zapytać się o czop, bo myślałam że to będzie dla mnie taki znak że coś się zaczyna dziać, a lekarz do mnie że u mnie tego czopu to może już nie być lub jest bardzo mały 😲
Synek waży już 3260g! 🤪 (600 więcej niż 2 tygodnie temu). Ale on może tyć 😉 ważne że mamusia już nie przybiera na wadze.
Martwi mnie jedynie ta okręcona pępowina. Bo mały miał do tej pory jedną pętlę a dziś ma już 1,5 (obrócił się nie w tą stronę co trzeba 🤨 ) Może się okazać, że będę miała dwa porody w jednym (sn i cc) ...ale dam radę...oby malutki był zdrowy.

• Mamusia
Już chciałabym go mieć przy sobie 🙂 przynajmniej bym się tak nie denerwowała 😞 ale staram się być dobrej myśli...i muszę wierzyć w naszą służbę zdrowia 🥴
a waga jest idealna do porodu 🙂 nie za duży, nie za mały, taki w sam raz 😆

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
Mam dzisiaj popierdzielony dzień, że szkoda gadać. Jakos wszystko ostatnio idzie pod górke, nie wiem czemu....czasami mam wrażenie jakby "zyczliwe osoby" rzuciły na nas jakis urok 🤨
No ale co ma być to będzie...
Kama gratulacje na nowej drodze życia, czekamy na fotki!!!
Irka dzieki za zaproszenie na nk, pieknie wyglądałaś w dniu slubu i ten twój piesek to model że hoho 🙂 Słodziak taki, że od razu bym go wytarmosiła 🙂
Ellie i Ann trzymajcie się kobiety dzielnie, może nie będzie tak źle i wytrwacie jakoś do tego lipca, w końcu to tylko kilka dni 🙂
Michalindzior gratuluję powiększenia rodziny, tylko kto na kotki będzie alimenty płacił 😉
Idę zjeść "obiad" 🙂

• Mamusia
JEJU....... IRCIA ale ze mnie gapa 😜 ha ha. LUSIA napisała ze śliczne zdjęcia ze ślubu, a ja tu sie zastanawiam jakie, bo nic nie widziałam!!! A ja taka gapa ze nie zauważyłam albumu ślubnego ehhhh i się dziwiłam ze nie wstawiłaś fotek he he...no ale już wszystko nadrobiłam 🤪 Pięknie wyglądaliście w dniu swojego ślubu, śliczna sukienka. A nawet dojrzałam ze tez miałaś wśród gości ciężarówkę 🤪