Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monica no właśnie wiem... dobrze że zadzwoniłam bo bym miała inny wzór niż chciałam wysłany. tel łaskawie odebrali. no w każdym razie mam nadzieje że dzisiaj przyjdzie.

co do znieczuleń to ja nie wiem jak to jest u nas. nie mam pojęcia, jakoś się nie dowiadywałam, chociaż słyszałam że daja czasem sami bezpłatne, ale jakoś pewnie nie skorzystam, jeszcze się ich prosić. tylko się zastanawiam czy jak przyjdę w środę do ginka to skierowania mi moze nie da do wcześniej szpitala.... zależy jakie będą wyniki... zobaczymy, sama się już nakręcam.

oki zmykam bo mam zamiar jakieś śpioszki kupić może dziś 🙂 tak mnie naszło jakoś 🙂

• Mamusia
no no czyzby monica sie miala rozpakowac niedlugo? 😉
Tez juz bym chciala a musze czekac do polowy lipca conajmniej 😞 😞

Mnie jakos wicie gniazda nie dopada za bardzo,jeszcze przeprowadzka wypada nam akurat na porod i nie wiem co robic,przydaloby sie narazie prowizoryczny kont zrobic jeszcze w tym domu bo bedzie pucha.ehh

• Mamusia
OLUSIA no mam nadzieje że jeszcze nie moja pora, ale juz widzę ze zaczyna sie coś dziać. chciała bym doczekać do terminu, ale zobaczymy jak będzie. kurcze to nie ciekawie masz z ta przeprowadzką, oby mala nie wyszła na świat w takim momencie. ale kącik lepiej uszykować, bo faktycznie możesz wcześniej zacząć rodzic 🙂

• Mamusia
A ja niedawno wstałam ☺️ Położyłam się po 2, a luby wyjątkowo godzinę później wrócił z pracy, więc byłam rozbudzona, a zarazem mega śpiąca. Kupił chińskie, więc nie mogłam sobie odmówić takich pyszności, i jadłam o 3.30 🙂 Trochę miałam zgage, ale poratowałam sie specyfikiem i bez problemu mogłam spać dalej 🙂 Nawet Frankowi smakowało takie egzotyczne jedzenie, bo bardzo się wtedy uaktywnił, ale chwilę potem miał tylko czkawkę 🙂
Ostatnio nie moge narzekac na ruchy Franka, bo grzecznie chłopiec się rusza, a mamusia nie ma nerwów że za mało.
I tak jak wy dziewczyny, odczuwam bóle takie jak na okres, ale zawsze w nocy, i jest ich tylko 1-2sztuki, ale za to dosyć bolesne...
U mnie syndrom wicia gniazda juz dawno się zaczął, na przemian z lekkim lenistwem, nawet wczoraj koło północy ustawiałam pierdoły w pokoju 🙂 Muszę tylko okna umyć, firanki i zasłonki już poprane, ale nie będę ich zakładać, bo tylko kurz się na nich osiada, a poza tym po przemeblowaniu nie wymaga tego sytuacja 🙂 Jak już to tylko takie króciutkie firaneczki na pół okna albo mniej, ale niestety nie mam.

Wiem, że w szpitalu gdzie mam rodzic oni dużą uwage przywiązują do tego, żeby wszystko odbywało się jak najbardziej naturalnie, więc myslę że byłby problem ze znieczuleniem, ale mnie to akurat nie przeszkadza, bo nie chcę go stosować. Jak już to coś innego uśmierzającego ból, może da efekt 😉

Wczoraj przejżałam wszystkie foty na NK, macie cudne zdjęcia slubne, żałuję, że ja takiej sukni nigdy nie założę (do cywilnego raczej nie wypada, chyba że skromna 🙂), a twoje dzieciaczki Michalindziorku modele, szczególnie córcia, i sliczniusia, podobna do ciebie, no a ty wyglądasz naprawde super, nie poznałabym cie na ulicy 🙂

• Mamusia
masz rację, moja suknia ślubna czy do kościelnego czy cywilnego i tak nie byłaby jakaś strojna bardzo, ale welonu to juz mieć nie będę 😉 bo tak żadna w sumie ze mnie panienka, dziewica i inne takie którym przypisany jest welon 😉 😉 😁 ale napewno bedzie biała 🙂

• Mamusia
Hej 🙂
Kurka dziewczyny dzisiaj dopiero spokojnie pooglądałam Wasze zdjatka 😉 Wyglądałyście i wygladacie cudnie a Michalindziorku (nie wiem czemu ale jak szukałam Ciebie na nk to wpisywałam Michalina- racibórz 🙂 a tu całkiem inne imię, sugerowałam się nickiem ) rodzinka super tylko pozazdroscic takich "łobuziaków"
dzieki brzuszkowi i nk bedziemy mogly się przynajmniej lepiej poznac 🙂 a moze kiedys gdzies sie spotkamy na jakiś "wspólnych" zaplanowanych wakacjach 🙂 🙂
Pogoda dla mnie dzisiaj tragiczna, wlasnie się niezle zachmurzyło i pewnie lunie ;/
Monica Gabrysi juz sie nudzi w Twoim brzuszku, spragniona wyjścia na świat 😉
Posprzątałam, obiad już w połowie gotowy, prezent dla ojca kupiony i teraz ide lezec bo przecholowałam dzisiaj i z chodzeniem i z robieniem a nie chciałabym już trafić na porodówkę wiec ide odpoczywac do później laseczki 🙂

• Mamusia
kaczuszko bo ja mam z imienia córki zapożyczony nick 🙂

dzięki kochane, Misia powinna czkawki dostać... ale przyznam że mała daje popalić jak czworo chłopaków 😉 żywe srebro po prostu 🙂 męża rodzina mówi że całkiem jak On kiedy był dzieckiem 😉 bo synek chyba we mnie się wdał, też czasem ma swoje dni jeszcze teraz koledzy w przedszkolu mają szalone pomysły które On kopiuje, jak to dziecko, ale lubi spokój, pobawić się po swojemu.

właśnie wróciłam z zakupów. kupiłam kilka fajnych dzidkowych (jak to LUSIA mówi 😉 ) ciuszków w komisie, bardzo fajne, jak mi się uda to fotkę wrzucę. Ale o kapciach zapomniałam 🤪 przez to że tak mi się do ubikacji zachciało a nie miałam gdzie iść 🤪 a jeszcze kupiłam kupe owoców i pomału musiałam człapać żeby sobie nie zaszkodzić. ale nie żałuję bo takie pyszne truskawki że aż miło.

Lusiu pewnie że pasuje, ja szłam do cywilnego w gorsecie i spódnicy, czarno czerwonej, ale mam zamiar wziąć jeszcze kościelny, jak nazbieramy kasiorke. w innym wypadku gdybym brała sam cywilny bez planów na kościelny, to pewnie ubrałabym jakąś konkretną suknię, ale bez welonu, tak jak Ty, uważam że to zarezerwowane dla dziewic, a już na pewno bez dzietnych kobiet 😉 hehe 🙂

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂
Ja już wróciłam z banku 🙂 Obiadek na szczęście mam z wczoraj (robiłam strogonowa) więc nie muszę nic kombinować 😉 Dzisiaj mam ochotkę na arbuza!!! 🤪 Muszę gdzieś go zakupić 😜
Też sobie pooglądałam wasze zdjęcia i powiem wam, że niezłe laseczki z was 😜 Normalnie same piękne dzidzie się na świecie pojawią 😉
Moniczka ojjj kobietko chyba jednak będziesz pierwsza 🤪 bo te bóle to już masz takie konkretne...Czekamy na wieści jakby coś 😜
No chyba, że Ann nas dzisiaj zaskoczy jakąś radosną nowiną...kto wie 🤪
A ciekawe jak tam Kama, nasza świeżo upieczona mężatka??? Chyba odsypia noc poślubną hihihihihihihi 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
[URL=http://img692.imageshack.us/i/dsc00358small.jpg/][IMG]http://img692.imageshack.us/img692/7255/dsc00358small.jpg[/IMG][/URL]
i to :]
w sumie nie drogo, komplecik z misiem 14zł (body cherokee a pajacyk tak tez wyglada ale metki nie ma), spodenki i bluzka 15zł (george) , ale oba kompleciki w idealnym stanie, jak nowe. no i spioszki z kaftanikiem nowe, to droższe troche.

no to się pochwaliłam 🙂

• Mamusia
Dokładnie jak tam nasza Kama,po nocy poslubnej,hehe....Pewnie to byla noc obfita we wrazenia w koncu poslubna hihi.... Chociaz ja w moja klaplam jak nic i tyle bylo z nocy,no ale wesele sie skonczylo o 5.30 rano,wiec skad tu sily na mizianie..... ☺️ ☺️

• Mamusia
Drugi zestaw michalindzior tez cudny 🙂
Ja w poniedz dostalam od siostry cala reklamowke rzeczy bo ona wciaz od kogos cos dostaje,a ma juz tego tyle ze szok i znowu mi sie nazbierala cala kupa prania,ale poczekam na ta przesylke to wypiore to za jednym zamachem 🙂

• Mamusia
Ircia ja w swoją noc poślubną też nie zaszalałam, bo byliśy dosłownie wykończeni, hulaliśmy do białego rana, aż buty musiałam zdjąć, bo bym chyba całkiem padła. Ale za to jak widać niedługo potem daliśmy takiego czadu, że teraz czekamy na Emilkę hehhehehehhe 🤪 😁 😜

• Mamusia
Widac Edycia,ze daliscie czadu,sa tego skutki hehe 🙂 🙂
Nam niestety sie nie udalo tak zaraz chociaz bylismy zaraz po weselu na wakacjach i bardzo intensywnie nad tym pracowalismy,no ale troszke sie termin poczecia naszego Kacperka przesunal o 4 msce hehe.. 🙂

• Mamusia
A ja lezę i czytam ksiażkę na temat niemowląt, jak lezę to lepiej sie czuje, a te bóle to mnie tylko łapią jak siedzę na ubikacji?!! dziwne. Moja mama mi powiedział ze jej znajoma dostała takich mocnych bóli właśnie na ubikacji, dobrze ze zadzwoniła po pogotowie i jak lekarz przyjechał to ona juz była po... dzidzia do muszli wpadła. tak ja bolał a ze nie mogła wstac z tego kibelka, a była biedna sama w domu. aż mi się nie chciało wierzyć. u mnie wszyscy w pracy wiec jak cos to do kibelka z telefonem chodzę 🙃
EDYTKO ale mi ochotę tym strogonowem zrobiłaś 🤪 az mały głodek mnie dopadł 🙂

MICHALINDZIOR ja tez cie wcześniej szukałam na NK pod Michalina he he śliczne te ciuszki i faktycznie się opłacało 🙂