Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂

ehh dzis mialam dluga noc bo od 3-5 nasz Wojtus tak szalał na calego,ze nie mialam szans spac . . .. hehhe cos czuje.ze bedziemy miec nocki nieprzespane, a juz na pewno jak sprawdzi sie to co mowia , ze " godziny urzedowania w brzuszku sa takie jak juz poza nim" ,ale to wszystko nie wazne niech rosnie zdrowo, a wszysto wytrzymamy 🙂

jeszcze przed wczorajsze dzidziusiowe / szpitalne zakupy to snilo mi sie,ze mały jest już z nami , jakies akcje porodowe i w ogole mowie wam tak jak sie nameczyłam dzis w nocy ehhh juz dawno takiej nie mialam . .. ale czym blizej rozwiazania to juz chyba tak bedzie czesciej 🙂 🙂

• Mamusia
Dzien dobry kobietki!
Macie piekne foty na nk, wczoraj poogladalam wiekszosc a troche tego bylo 😉
Wczoraj z dnia przytulania pucha wyszla bo sie porobilo troche problemow i oboje nie mielismy weny za bardzo ale to jest do nadrobienia 😉
Ciekawe jak tam Ann i kama sie dzis maja.

• Mamusia
Dzień doberek brzuszki 🙂
A ja dzisiaj wyjątkowo obudziłam się w nocy tylko dwa razy do WC, a tak to spałam jak zabita. Dopiero o 5 rano się obudziłam, patrzę, a tu mężuś jeszcze śpi, a miał wstać o 4:30. Obudziłam mojego śpiocha i przez to nie mogłam usnąć przez godzinę. Wkońcu mi się udało i wstałam o 8:30, bo budzik zadzwonił. Ale niestety czuję się niewyspana, brakło mi z dwóch godzinek...Ale muszę podjechać dziś do banku, więc nie mogłam sobie niestety pozwolić na wylegiwanie 🤨
Mnie też się dzisiaj śniła nasza córcia, ale była już większa, miała ok roczek, chodziła, mówiła i wogóle była śliczniusia 🤪 Takie sny to ja mogę mieć 😜
Zaraz lecę uszykować sobie jakieś śniadanko i wysuszyć włosy.

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂
Kama-wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!To teraz możesz już spokojnie przygotowywać się do powitania Wiktorka 🙂

Ann- trzymaj się dzielnie i czekamy na info.

Ja nie mam profilu na nk,więc nie włącze się w waszą akcję 🙂

Od wczoraj mała mniej się rusza. Jak stuknę do niej czy jak się położe to trochę się porozciągać ,ale ruchy są znacznie mniej nasilone. Zastanawiam się czy to już jej przygotowanie do porodu. Jak będzie dzisiaj zbyt cicho to wybiorę się na ktg.
Obstawiałam,że dzisiaj urodzę (dzień taty- fajna data 🙂),ale chyba nici z moich planów.

• Mamusia
Oj Ellie ja nie mam pomysłów.
Mój synek jak mu powiedziałam,że jest dzień taty to stwierdził,że musi dać tacie prezent. Wziął swojego ulubionego ludzika z klocków lego, obudził tate buziakami i ofiarował tego ludzika 🙂
Dzieci są niesamowite! Rozczulił mnie strasznie.

• Mamusia
amelia napisał(a):
Oj Ellie ja nie mam pomysłów.
Mój synek jak mu powiedziałam,że jest dzień taty to stwierdził,że musi dać tacie prezent. Wziął swojego ulubionego ludzika z klocków lego, obudził tate buziakami i ofiarował tego ludzika 🙂
Dzieci są niesamowite! Rozczulił mnie strasznie.

Sama słodycz!! 🤪 Ja już chcę mieć swojego przy sobie!!
Edytko, dzięki za podpowiedź 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂Ja sie dzisiaj wyspalam wlasnie wstalam i bardzo niepokoi mnie ze dzidzia sie nie rusza przed chwila leciutenko sie poruszyl!!!Wczoraj lekarz mowil ze jest ok i moze sie tylko cicho przeciagac,ale przeciez zawsze szalal,i napedzil mi stracha ze jak sie nie bedzie przez caly dzien ruszac to mam jech do szpitala masakra!!!!!!!!!!!!
Edycia sliczne foteczki,obejrzalam kilka,a reszte waszych nadgonie pozniej 🙂Jestes bardzo podobna do mojej znajomej hehe....jak dwie krople wody 🙂
Kama i twoje tez superowe 🙂

• Mamusia
Irciu, mój mały też ostatnio jest bardzo spokojny. Wczoraj na ktg spał cały czas i musiałyśmy z położną budzić go żeby mieć jakiś "normalny" zapis. Chyba z 40 minut leżałam 😮 Dzisiaj też jak go nie zaczepię to sam nie zacznie się ruszać. Może nasze dzieciaczki zbierają siły na poród ? 🤪

• Mamusia
hej kobietki 🙂
ja dopiero po śniadaniu. miałam dyżur przy kotach o 5 rano więc teraz jakoś wstać nie mogłam. w ogóle brzuch mnie jakos bolał, juz się bałam że będę Męża budzić i jechać...

ja chyba zaczynam wić gniazdo 😉 wczoraj firany prałam i zmieniałam....

A mój mały za to wczoraj akrobacje odstawiał, w nocy też, teraz juz standardowo chwile się poprzeciągał jak wstałam, czawka czuje dopadła go... 😉 😜 😘

Ircia mój tez tak... jak tylko cos zjem takiego konkretnego to mnie turbuje 🙂 bardzo lubi się wypinać przy obiedzie, i muszę kombinować bo się pochylić nad talerzem nie mogę 🙂

• Mamusia
Hej brzuzki
właśnie mnie złapały takie cholerne bóle ze az się wyprostowałam, a siedziałam. Jeszcze takich silnych nie miałam i to nie byly raczej te bóle miesiączkowe. Sama dokładnie nie wiem gdzie bolało bo siedziałam i byłam zgięta. Normalnie jak jakieś pioruny! kurcze mam nadzieje ze to nie skurcze 😮 czekam teraz czy mnie jeszcze złapią, ale mam nadzieje ze nie

• Mamusia
Elli mam nadzieje,ze tak jest,ale wiesz czlowiek sobie cos nawkreca i pozniej o niczym nie mysli tylko o tym 😞
Moni daj znac jak cos bo w sumie moglabys juz rodzic tak niewiele ci zostalo,ale by byla heca hehe...
A wlasnie czemu bedziesz miala cc,Gabi sie nie obrocila czy z innego powodu????

• Mamusia
IRCIU ciecie będę miała ze względu na oczy, cieńka siatkówka i do tego krótkowzroczność i zwyrodnienie na siatkówce. Kiedyś chciałam starać się o przyjecie do Policji ale lekarz mi odradził, bo nie wolno mi robić fikołków, zwisów, dźwigać no i chodzić na siłownie by nie wysilać oczu. Juz od wielu lat miałam mówione ze jak zajdę w ciąże to będę mieć CC wiec juz od dawna byłam nastawiona na taki rodzaj porodu, wiec może to dla tego ta cesarka mnie nie przeraza.

• Mamusia
Ale mi dłonie puchną ostatnio oropniaście.... muszę powiedzieć ginkowi za tydzień...
mama mnie straszy że o ile zdążę pójść bo kota rozpakowana, teraz moja kolej, a tata dodał że tyle samo mam urodzić (odp mu że oki ale jemu podrzucę 😉 )

Monica może to taki przepowiadający mocny skurcz, ty już tak bliziutko masz... w sumie nie było by jakoś bardzo dziwne jakby się okazało że to już.... 🙂

dzisiaj czekam na pościel..... czekam niecierpliwie. chamiacze... nie jestem zadowolona z obsługi... przez tydzień odp mi raz właśnie dziś na maila... 🤨 niech zaznaczą na aukcji że nie odp na pytania drogą mailową.

a teraz zmykam za chwilkę kapcie do szpitala kupić i coś Tatusiowi w imieniu maluchów, laurki zrobione, może znajdę jakiś miły drobiazg.

• Mamusia
IRCIU moja koleżanka co rodziła w innym szpitalu, miała poród SNi mówi ze na szczęście wytrzymała i wzięła tylko to bezpłatne znieczulenie, ale to podobno prawie nic nie daje, przynajmniej w jej przypadku. A ciekawe jak jest po tym płatnym, pewnie ma dużo większa moc działania niż to bezpłatne