Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
i po Dniu Ojca hehe kupilam mojemu m. czteropak piwka z tej okazji to stwierdzil,ze ma nadzieje,ze jego synus tez bedzie tak o niego dbal 🙃 🤪
i kolejny dzien minol i blizej porodu choc po wczorajszych Rozmowach w toku to mam nie lada obawy 🥴 ale tak jak pisalyscie,ze miejmy nadzieje,ze nasze porodowki sa jakies "normalne"

dzis po poludniu wizyta u ginka tez jesli nie zapomne zapytam o ten bol w okolicach pachwin . . . . jeszcze przed wczoraj ogladajac siebie w odbiciu wystaw sklepowych wydawalo mi sie,ze cos ten moj brzuch opadl . .. . mam nadzieje, ze to tylko zludzenie bo jeszcze mam caly miesiac do porodu 🥴

no nic zobaczymy co mi doktorek powie 😉 A teraz ide zrobic swoje pierwsze dziecinne pranie 🙂 😆

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki,
to dobrze że ja tych Rozmów w toku nie oglądałam, bo z tą moją zakręcona pępowiną to pewnie bym sobie jakichś dodatkowych problemów nabiła do głowy 🥴
Ja nie mam takich bóli/bólów pachwin o których piszecie więc może wcale nie spieszy mi się tak do porodu 😲 i mój brzuch od początku ciąży jest nisko (taki już jego urok) więc nie wiem czy on jeszcze bardziej może mi opaść 😉
Biorę się dziś za mycie okna...mam nadzieję że przyspieszy akcję 😆 no i muszę koniecznie wrócić do haftowania bo w sumie mam umowę z synkiem że wyjdzie dopiero jak obrazek będzie na ścianie...więc może dlatego mu się nie spieszy 😉

• Mamusia
hej brzuszki 🙂)
justi ja tez dzis ide na wizyte do ginka ale az na 20.00 kurde strasznie pozno bo na ostatniej wizycie moj doktor mi oswiadczyl ze sobie idzie na urlop i wraca 11lipca 🤪,a ja termin na 12 hehehe mowie ale mnie pan zalatwil,a on ze jak pjdzie zgodnie z planem to sie 12 zobaczymhy hehehe...dzisiaj popytam o te pachwiny bo mam masakre 🥴
wczoraj wybralismy sie do mojej kuzynki i po drodze jak mnie dopadl bol podbrzusza i jak mi sie gora brzucha zaczela spinac to myslalam ze juz sie cos zaczelo ,stalismy na srodku drogi jak wariaty ,a ja steki jeki 😲 😮szok ale krok za kroczkiem i jakos doszlismy,w kazdym razie strach nas oblecial przez chwile

• Mamusia
Hej, dziewczyny 🙂
Trochę odespałam i mniej więcej nadrobiłam zaległości w Waszym pisaniu. Też mam takie bóle jak na okres i bóle w pachwinach, głównie wieczorem i w nocy, wczoraj lekarka w szpitalu powiedziała, że na tym etapie to już normalne i nie świadczy o tym, że poród się już zaczyna. Z tego, co pamiętam, niektóre czerwcówki tak miały nawet przez kilka tygodni.
Lusia, mój Mały też uwielbia wybrzuszać się pod moim biustem, czasem mam wrażenie, że cały się tam układa. Góra brzucha jest wtedy twarda jak kamień i koścista, a ja mam problem z oddychaniem i czuję się jakbym kij połknęła. Najchętniej przyjmuje tę pozycję do snu, na wieczór i na noc. Czasem udaje mi się go namówić, żeby się trochę przesunął 😉
Co do samochodu, to my też będziemy zmieniać, ale pewnie dopiero najwcześniej w połowie lipca. Do naszego obecnego wózek się nie mieści, a po skasowaniu samochodu przez rodziców doszliśmy wspólnie do wniosku, że najsensowniej będzie, jeśli oni wezmą nasz, a nam dopłacą do większego.
Co do tego szpitala, to ja się w sumie cieszę, że mnie jeszcze nie zamknęli. Dopiero co skończył mi się areszt kanapowy i strasznie mi było żal, że już nie zdążę normalnie pofunkcjonować. Do tego wolałabym jednak uniknąć wywoływania porodu, a do środy może coś się zacznie samo dziać? Zresztą wolę takie podejście, że nie wywołują wcześniej tego porodu rutynowo z powodu cukrzycy, czy wielowodzia, tylko kontrolują na bieżąco i decydują w zależności od wyników badań. Mam nadzieję, że jeszcze urodzę bez wywoływania, szczególnie że szyjka była krótka już dawno 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny!
Ja takie bóle pachwin mam tylko podczas skurczu,ale też nie zawsze.
Wczoraj miałam 2 silne skurcze w odstępie 10 minut i z nadzieją czekaliśmy,że już się zacznie poród,ale dupa...przeszło.
Dobrze Ann,że w domu możesz spokojnie czekać na akcje porodową.

• Mamusia
hej Brzucholki 🙂
a ja jestem po nocy porównywalnej do takiej jakie się ma mając dziecko przy sobie.
wszystko przez to że wczoraj okazało się że jeden osesek z mojego przychówku nie je z cycoszka mamusi... niestety dopatrzyliśmy się późno, i był bardzo słaby, ale po kropelce mleczka mu dawałam całą noc, grzałam termoforem wsadzonym w pluszaka (takie dla dzieci są) i dziś lepiej. ale cycka nie ciągnie. ide zaraz do wterynarza, będziemy podawać mleczko dla niemowląt... są takie dla kociąt ale cena szokująca. aż się popłakałam że taki ssaczek malutki a tak cierpi a my nie wiemy czemu tak krzyczy... bo u niemowlęcia ludzkiego problem rozpoznać a co dopiero u takiego stworzonka.

no to wam po smęciłam, wiem że nie wszyscy mają takiego bzika, ale wybaczcie.

ciekawe czy dziś przyjdzie ta pościel 😠 wczoraj im napisałam maila (bo tel nie odbierali) że rzekomo wysłali we wtorek kurierem a przesyłki nie ma, więc proszę o nazwę firmy kurierskiej. łaskawie odp że siódemka. będę tam dzwonić jak do 15 nie bedzie bo siódemka u nas pare razy była i zawsze ok 14:45....

• Mamusia
dziekuje dziewczyny pokombinuje pierwsza ture bez 🙂 bo jeszcze wyczytalam na necie ,ze lepiej nawet nie uzywac tych plynow do plukania dla dzieci wiec tez poki co ich nie dokupie . . . . no i niby podwojnie płukac ehhh to czeka mnie sterta prania, ale jaka to frajda 😉 przynajmniej na poczatku heheh 🙂 😁 🙃

• Mamusia
Całe szczęście że my teraz mamy pralki które za nas piorą 😉 jak by mi przyszło prać wszystko w rękach to bym chyba się przekręciła. Do dziś wspominam słowa babci, która miała roczne dziecko i urodziły jej się bliźniaki, i jeszcze gospodarstwo na głowie i dom, mąż, brak pampersów i tych wszystkich udogodnień co my teraz mamy. Wiadomo jak to było w tamtych czasach...Podziwiam te kobiety 🙂

• Mamusia
masz racje Ellie choc moja Mama lapie sie za glowe ze musze to wszystko prac . .. . skoro mam rzeczy nowe ze sklepu no, ale wytlumaczylam jej i stwierdzila,ze ok tylko widac ze szkoda bylo jej mnie z tej okazji . . .
cholirka wlozylam czesc ubranek do pralki,ale za oknem sie chmurzy :| zostawie to do jutra moze bedzie lepsza pogoda

Michalindziorku biedny kociak ehh miejmy nadzieje,ze mleczko zalatwi sprawe , a wy sobie cala rodzinka zrobicie dyzury i bedziecie karmic koteczka DACIE RADE

ehhh latały mi mole 2 szt w przedpokoju, a ze mamy wełniany garnitur w szafie od mezusia slubny to kupilam zwieszke raid lawendowy smierdzi w calym domu jak cholera od wczoraj 😞 nie wiem co gorsze te mole czy tn smrod jak dzidzia przyjdzie na swiat to chyba nie ma mowy o tym specyfiku 🥴 zreszta sama tego nie wytrzymam 😮 ble 🤢 🤢

• Mamusia
justi dzieci za małe 😉 to bardzo delikatna robota z takim karmieniem, nawet M. pomaga tylko zmieniając wodę w termoforze bo się boi że krzywde zrobi swoim łapskiem.

Ojj skąd ja znam takie uczulenie na zapachy różne...
wylał mi się taki odświeżacz powietrza co się do prądu włącza i cały czas od kilku dni czuje ten "zapach" i oszaleje niedługo... w całym mieszkaniu go czuć. i tak samo mam z płynami do płukania, kupiłam jakis nowy i nie mogę po prostu, ładnie pachnie, ale za długo i za intensywnie...

• Mamusia
Hej kobietki 🙂
Justi ja nie plukalam tych malych rzeczy,a to z tego powodu,ze mnie wszystkie plyny uczulaja i meza tez wszystko nas swedzi cholira wie czemu i nawet te najdrozsze,i doszlismy do wniosku,ze nie bedziemy plukac ciuszkow nawet w dzieciecym plynie!!!! A co do moli to wspolczuje,bardziej chyba tej lawendy hehe,,,,bo nienawidze tego zapachu bleble 😮 😮
Michalindzior wspolczuje z powodu kotka,ja kiedys u siostry karmilam malego bo tez nie chcial pic strzykawka,i to nielada wyczyn,chociaz tak maly byl jakis chyba od poczatku nietaki bo za 3 dni umarl 😞 😞 Ale trzymam kciukasy za twojego 🙂
A co do auta to my tez niemamy za wielkiego,ale wozek sie na sile zmiesci hehe....,chociaz od tego tygodnia mamy nowe astre III,ale tylko przez pol roku bo to mezus zrobil na sprzedaz i calkiem mu wyszlo,zdolniacha z niego 🙂A juz nie wspomne jak nas pociaglo finansowo,myslalam ze sie wykoncze i tak np,przedwczoraj wydal ostatnie 900 zl na zarejestrowanie i ubezpieczenie go,wiec jestesmy splukani do konca msca 😞ale dobrze ze z rodzicami mieszkamy,wiec nie umrzemy z glodu hehe.... Fajnie sie nim smiga bo jednak wieksze i wygodniejsze,ale ja wole mojego malego zuczka bo wszedzie nim moge zaparkowac i tak jakos sie do niego przzwyczailam!!!!No,ale po Kacperka przyjedziemy tym nowym i bo nasze malenstwo musi miec wygodnie hehe.... 🙂 🙂

• Mamusia
Michalindzior oooo z płynami do płukania też tak mam . . . ale jak mi jakis smierdzi choc w sklepie pachnial to piore rzeczy mojego m. ☺️ mu sie podoba i szybko wystawiam pranie na balkon 😆

szkoda tego twojego kocika, ale dasz sobie rade w takim razie Twoj mezus bedzie musial byc troszke zaangażowany

dzis czekam na gołąbki od mamy moj m. podjedzie po nie jak bedzie wracał z pracy a i jeszcze mam ogorkowa od wczoraj ,ale cholirka taka mi wyszla kwaśna, ze nie da sie jej jesc .. . choc mojemu smakowala, a moze tylko tak mowil hehe 😁

Kama to zobaczymy co nam powiedza lekarze o tych bolach pachwin i pozniej czy przynajmniej mowia to samo 😮 bo u nich to roznie . . . . . a rzeczywiscie wizyta o 20 to bardzo pozno Ja mam na 1730 ale nie wiem czy na porodowke nie podjade pozniej jak mi ten cholerka nie powie co mam wziasc do szpitala

• Mamusia
Michalindzior niemartw sie moze do konca tyg przyjdzie ta paczka,czasami ekonomiczna sie bardziej oplaca bo sie mniej czeka,mi sie zdarzylo tak kilka razy!!!
Ja tez czekam na dwie prioretytowe,juz caly tydz moze dzisiaj przyjda,cholera juz sama niewiem!!!!Ile mozna czekac 😠 😠 I na jedna ktora mi mieli doslac pokretlo do tej karuzeli ciekawe kiedy to bedzie????

• Mamusia
A powiedzcie mi wyparzlyscie juz smoczk do buzii,bo czytalam na ulotce ze trzeba je gotowac 5 min,a niewiem moze to zadlugo i wystarczy je wyparzyc!!!I jak jest z butelkami tez chyba je gotowac chwile ja mam z aventu!!!Bo juz sama niewiem i niechce zeby sie rozlecialy hehe...