Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no ja LUsiu tez tak sadze. podobno kiedyś można było we dwoje, ale potem sie z tego wycofali..bo widok rozcietego brzucha i krwi nie bardzo wpływał na tatusiów i często był problem bo musieli jeszcze się nim zajmować. No przestrzegają podobno, w wielu szpitalach oddział jest zamkniety, bo dbaja tez o intymność kobiet. Zobaczymy jak to bedzie, moze jak bys była w tym szpitalu jeszcze przed to sie dowiesz co i jak

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
uciekam kochane bo moj m. powrocil
wiesz Monika ci tam nic w pipulce sie nie zmieni bedzie taka jak byla przed ciaza , a u nas zalezy jak nas ponacinaja oby nie jak nas pozaszywaja i w ogole sama nie wiem co jest lepsze choc wiem ze przy SN szybciej dochodzi sie do siebie ,ale jak mus to mus sama na wlasne zyczenie nie masz cesarki

• Mamusia
Mam nadzieje, że bedziemy wszystkie "zadowolone" z naszych porodów. Mam nadzieje, że mój nie skończy sie cc, bo nie zniose chyba tej rozłąki z Robertem. Jestem do niego tak przywiązana, spedzamy każda wolną chwile, nawet jak sie kapiemy to siedzimy w łazience i gadamy ze soba, więc byłoby mi naprawde ciężko 😞

Tak się zastanawiam, bo w sumie wszystkie największe i najczęstrze bóle odczuwamy wieczorem lub w nocy, i ciekawe, czy w związku z tym jest większa szansa ze poród zacznie sie odbywac własnie w tych godzinach....wiadomo, że nawet jak tak, to i tak skończy sie np. nad ranem albo w południe 🙂 Ale czy należy sie tym sugerować 🤔

• Mamusia
Teraz to juz czekam na konkretne bóle, więc czasami zapominam o tym, że przydałoby sie podjechac do tego szpitala. Ale napewno warto, więc bede napewno. Godziny nie mają znaczenia, bo jak wtedy byłam na izbie to było dosyc pozno i moglam wejsc na oddzial, tylko ze chcialam z Robertem, a on polecial po samochod i nie wzial kom, zebym mu powiedziala zeby wrocil do szpitala.

Justi ma racje, że po cc szybciej wrocisz do formy do nie bedziesz porozciagana w środku, a my to wiadomo...studnie bez dna. I to przeklete nacinanie....podobno lepiej jak oni natna niz ma się popekac we wszystkie strony, bo szybciej sie goi, ale boje się, bo niby nacinaja w momencie najsilniejszego skurczu, a niektóre dziewczyny opisywały, że połozna za wczesnie je wykonała i bolało.....aż ciary mi przechodzą na samą mysl. Ale może nie popekam ani nie beda musieli nacinac 🙂

• Mamusia
Witam! Mam nadzieję, że wieczorek udany???
Nadrobić Wasze pisanie to nie lada wyzwanie 😉...nie wiem od czego zacząć hmmmm...
Ogórkowa jutro u mnie będzie ale smaka na taką kwasotę mam nieziemską 🙂 ja drugi dzień obżerałam się kwasnym kapuśniakiem 😁 mi też brzuszek powoli sie obniża a mała dzisiaj wyjątkowo aktywna i też jak zacznie się wiercić to po same cycki czuje ból tzn. tylko lewej strony i z przodu i z tyłu. Upławy też mam od początku ciązy tylko wcześniej były one gęste, teraz natomiast są bardziej wodniste i przezroczyste ale stwierdzam, że wszystko jest ok skoro w pon gin nic nie mówił na ten temat. pytałam się go o te badanie posiewowe mówił, że nie będe miała robionego dlaczego??? hmmm ciężko sę dowiedzieć cos on jakis durny.... z każdym dniem czuje się coraz bardziej zmęczona nie mam sił dlatego teraz się kładę chciałam tylko dac znać że żyję jutro konkretnego cos nabazgram kolorowych snów 😉

• Mamusia
I tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, więc nie nakręcajmy się negatywnie, że tego nie wolno czy tamtego. Ważne żeby miec dobra opieke w szpitalu, a te parę dni rygoru w związku z osobami odwiedzającymi jakos się przeżyje, później nadrobi sie i tak zaległości, jak wrócimy do domu:

Będe zaraz uciekać, bo coś mały kuje mnie w pipkę i tak mnie boli, że ledwo siedze, ale czasami przechodzi....a jak sie położe, to zaczną się te bóle jak na okres....tylko ciekawe kiedy okażą się tymi właściwymi 🙂
A swoja drogą to dziwne, że jeszcze żadna z nas nie urodziła, skoro tyle ma termin na początek lipca 😉 Ale jak się zacznie to juz na dobre hihi

• Mamusia
Ja też tylko na momencik 😉
Zrobiłam dziś połowę prasowanka dzidziowego, a drugą połowę wyprasowała moja mama 🙂 Także już wszystko mam zrobione. POściel już obleczona, baldachim powieszony i czeka na gwiazdkę 🙂
Michalindzior brawa dla kotecka, że jest taki dzielny no i dla ciebie za wzorowe położnictwo 😜
Ja też boję się strasznie tego nacinania, bo kurcze jedn znajoma też była nacięta nie na skurczu i mówi, że bolało jak cholera 🤢 🥴 😮 😲 Ale bądźmy dobrej myśli 😉
Spokojnej nocki kochane 😘 Lecę się kąpać bo jeszcze muszę namoczyć firanki z salonu coby je jutro wyprać 🙂

• Mamusia
hej laski!!!ja z lipcówek ,ale tych ubiegłorocznych 🙂rok temu przezywałam dokladnie to co Wy 🙂bądzcie dobrej mysli,wktrotce zostaniecie bohaterkami 🙂co do porodu,to nie bojcie sie nacinania 🙂to naprawdę w ogole nie boli!!!a i po porodzie nie jest tak zle 🙂szybko się goi ta mala rana 🙂i w koncu sobie odpoczniecie,bo teraz z brzuszkami co chwile siusiu to pewnie ciezko przespac noc 🙂a noworodki też ciagle spią 🙂powodzenia i zdrowia Wam wszystkim 🙂

• Mamusia
Dzięki za pocieszenie 🙂 Rzeczywiście nie brzmi to strasznie 🙂 Ja nie boje się porodu, ale ogólnie towarzyszy mi pewien niepokój 🙂

Ciekawe czemu przez ostatnie dni bardzo mało wstaję na siusiu, wczorajszej nocy np. ani razu nie wstałam....a tak to max 2 razy. Czy to normalne?

• Mamusia
Witam
Wczoraj późnym popołudniem takie skurcze mnie zaczęły brać że musiałam się położyć a nie mogłam znaleźć odpowiedniej pozycji żeby było lżej. Dzisiaj idę do ginka to pewnie już mi skierowanie do szpitala da i pojadę się umówić na konkretny termin bo małą cały czas czuje że się nie przekręciła bo główka u góry.

• Mamusia
witajcie dwupaki 😉)
wiec tak po wczorajszej wizycie wiesci nastepujace:
wiktor wazy juz 3100
ja jeszcze pozamykana i jak mnie nie wezmie wczesniej to 12 lipca mam sie stawic na porodowce i beda wywolywac ze wzgledu na cukrzyce i insuline takze 7.30 mam byc zwarta i gotowa na oddziale 😲kurde z jednej strony fajnie bo juz na 100%wiem ze nie przenosze 😉)ale z drugiej mam cykora

• Mamusia
Kama, to idziemy łeb w łeb 🙂 Twój Wiktorek taki w sam raz, nie cukrzycowy wcale, tak samo jak mój Staś, 3120 🙂 Ja też się trochę boję tego wywoływania, ale jak mus to mus. Widzę, że Tobie dadzą poczekać do terminu, u mnie zasady są bardziej rygorystyczne, no ale może wyrobię się przed tą środą sama...

• Mamusia
Ja to bym z jednej strony wolała poczekać w domu, ale u nas są problemy z załapaniem się do wybranego szpitala, a jak już będę leżeć na patologii to przynajmniej nie będę się stresować, że mnie potem odeślą gdzieś indziej. Co najwyżej trzeba będzie dzień - dwa poczekać z wywoływaniem, aż się zwolni miejsce na porodówce.
Swoją drogą z tym odsyłaniem to jakaś masakra, moim rodzicom i teściom się w głowie nie mieści, że można przyjechać do szpitala na poród i się nie dostać.

• Mamusia
Czesc brzucholki 🙂
No to Kama i Ann nasze dzieciaczki waza tyle samo,moj Kacper tez wazy3100 hehe;:
Ale u mnie narazie sie nic nie dzieje,chociaz nie wykluczone ze urodze wczesniej tak mi powiedz lekarz,a z usg mi ostatnio wyszedl termin na 8.lipca wiec zobaczymy 🙂A jak nie urodze to mam wizyte na 16 lipca,i moze wtedy mnie skieruje na oddzial,zreszta sama niewiem???

• Mamusia
Cześc ciężaróweczki 😁 he he

Ja noc miałam do bani, nie mogłam zasnać. co 30 minut do kibelka latałam, no szok Męczyłam sie aż do ok 4.40 masakra. a dzisiaj już wstałam bo do teściów mamy jechać, mężuś ma wstać ok 11 bo po nocce jest.Ehh jutro mam egzamin w szkole i jak zwykle brakuje mi czasu na nauke bo zawsze coś albo zwyczajnie jak zaczynam czytac notatki...to usypiam! a po dzisiejszej nocce to juz bankowo!
ANN powiem ci ze dla mnie to tez jest niezrozumiałe, jak można odesłać kobietę do innego szpitala, bo w tym już nie ma wolnych miejsc. równie dobrze możesz pojechać do innego i tez ci powiedzą ze nie maja już miejsc i co wtedy?! dziwne to wszystko. sama sie zastanawiam do którego szpitala w razie czego jechać jak by w tym wybranym nie było miejsca?
KAMA fajnie ze wszystko oki z Wiktorkiem, no i wasze dzieciaczki wazą tyle samo hehe ciekawe jak przy urodzeniu będzie u nich z waga, czy tez podobnie?

• Mamusia
Hej kobietki!
U nas w koncu pogoda super bo tak to ciagle padalo.Tez juz bym chciala byc w 38tyg tak jak wy,a tu jeszcze caly lipiec przede mna. W niedziele jedziemy do poloznej to sobie zrobie dokladna liste co mam zabrac i zapytam sie o ta krew pepowinowa bo wydaje mi sie, ze warto zainwestowac nawet jezeli to troche kosztuje a moze uratowac zycie dziecku...

• Mamusia
No u nas to jest niby tak, że jak przyjedziesz do szpitala i mają pełno, to sami obdzwaniają inne szpitale i szukają dla Ciebie miejsca, odsyłają już do tego konkretnego, gdzie znajdą i wtedy miejsce czeka na Ciebie. Ale czasami podobno się zdarza, że wszędzie im odpowiadają, że mają pełno. Od niedawna i tak jest trochę lepiej, bo remonty są rozłożone w czasie w ciągu roku, a kiedyś wszystkie były zwyczajowo w lipcu, z powodu okresu urlopowego.

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
To widzę, że nasze dzieciaczki idą bardzo równo (moja Emi też w poniedziałek miała 3121g) 🤪
Lusiu ja też ostatnio zauważyłam, że przesypiam praktycznie całą noc, a do kibelka wstaję najwyżej raz...hmmmm ciekawe...
Dziękujemy lipcóweczce 2009 za słowa otuchy 😜
A ja dziś od 8 jestem na nogach, już wyprałam zasłony i firanki z salonu, teraz wiszą i się suszą 😉 A i szczerze polecam płyn do płukania Lenor Perfumelle Magnifique (oczywiście do normalnego prania a nie dzidziowego) bo pachnie fantastycznie!!!!!!! Już nie mogę się doczekać aż powieszę firanki i zasłony 🙂

• Mamusia
no miejmy nadzieje ANN ze tak będzie. Ostatnio czytalam ze dziewczyny czekały na przyjecie do szpitala po ,3 godziny bo takie kolejki były aż jedna z nich zaczęła rodzic na korytarzu to ją wtedy bez kolejki wzięli. no i jak teraz tyle ciężarówek się zwali na termin do szpitala, to tylko modlić sie o miejsce. OLUSIA no zapytaj się o ten krem, warto wiedzieć co i jak.