Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Koralik, super ze wszystko dobrze się skończyło i że jesteście już w domku 🙂
Amelko, fajnie że Hania ma już kandydata na męża 😉 a Ciebie synek nieźle podsumował 😉 Swoją drogą mój mąż też mówił że ożeni się ze swoją mamą 😁 Ciekawe czy mój synek mnie wybierze 🤪
Wczoraj Tymonek skończył 1 miesiąc a ubieram go w niektóre bodziaki 3-6 m-cy! Rozmiar 56 porzuciliśmy już w drugim tygodniu i niektóre 0-3 są już za małe 🤪
Czas leci jak szalony a nasze dzieciaczki rosną jak na drożdżach! 🙃 🙃

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

mam pytanko..może panikuje, ale wolę się zorientować jak to u Was wygląda..mój synek ma 10 dni na początku popłakiwał spał około 2 godzin budził się z płaczem do jedzenia...stopniowo sen sie minimalnie wydłużał, ale od dwóch dni syn spi po 3 godziny, budzę go do jedzenia, zdarza mu się pojękiwać , płacze tylko w kapieli 🥴 jak się obudzi to raczej spokojnie obserwuje co się dziej dookoła lub zajada paluszki 😉czy Wasze dzidzie też są takie spokojne?

• Mamusia
Karulina, ciesz się dziewczyno że masz Aniołka : 😁
Mój synek jak się obudzi to po chwili postękuje a później zaczyna krzyczeć 😉 No i pokazuje swoje umiejętności wokalne również w innych sytuacjach w ciągu dnia 😉

Aha Dziewczyny polecam książkę "Język niemowląt" Tracy Hogg. Jak dla mnie super!
Karulina, znajdziesz tam charakterystykę takiego właśnie Aniołka jak Twój synek 🙂

• Mamusia
Karulina masz aniołka 😉 mój starszy synek tez taki był, w sumie musiałam go dobudzać do jedzenia, potem z czasem sam zaczął idealnie jak w zegarku budzić się o swoich porach do jedzenia. z tym że On do roku czasu wstawał co noc jeden raz jeść. szkoła bardziej babci niż mamy 😉 ale ogólnie był jako niemowle taki spokojny.... tylko te łapki swoje zjadał.
za to teraz mamy zupełną odwrotność Adasia hehe 😉 tzn Sewcia 😉 już Michasia była żywsza ale On to juuz w ogóle, mam wrażenie że za dwa miesiące w ogóle przestanie spać w dzień hehe mój rozbójnik kochany 🙂
na pewno wasze maluszki tez tak sie uśmiechają przez sen 🙂 ☺️ 😘 🙃 kochane.
Justi Słońce trzymam za ciebie kciuki bo widze że malutki ćwiczy cierpliwość swojej mamuni jeszcze w brzuszku 😉
my za jakąś godzinkę na spacerek idziemy....
dzisiaj wstałam o 6 bo mały płakał jeść' wzięłam go do łóżka a on usnął... potem otworzył pół oka... zrobił kupola....i znowu usnął.... aż się zastanawiałam czy mi dziecka nie podmienili w nocy 😉 zjadł niewiele, spał do 9, potem zjadł duuużo z butli... i spi dalej. a na dworze da koncert 😉hehe 🙂

• Mamusia
Witaj Koralik 🙂 Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i już kochana wraz z maleństwem jestes w domciu.

Dziewczynki, widze, że nie chcą się ruszyć na świat te wasze maleństwa....zimno na dworzu, a w brzuszku u mamy tak cieplutko, więc wolą poczekać 😉

Właśnie korzystam z okazji że mały śpi, zjadłam chociaż śniadankie, bo na nogach jestem już od 5-6 i jakos nie miałam możliwości zjeść wcześniej.
Wczoraj myslałam że mnie cos trafi, bo nie mogłam sobie poradzić z Frankiem, poza tym górę wzięło moje zmęczenie, bo cały dzień na nogach bez chwili wytchnienia i liczyłam na to, że jak mały zje wieczorkiem to grzecznie pójdzie lulu, ale on miał inne plany....
Płakał, nic nie pomagało, w końcu położyłam go na przewijaku sprawdzic czy pampers czysty czy nie - był czysty 🙂, wziełam go z powrotem na ręce, a on nagle cisza spokój, i postanowił że pójdzie spać. Więc lulałam go i śpiewałam kołysanki, że sama prawie od nich usnęłam. Cała akcja trwała od 22 do 23.30. W końcu jak usnął walnęłam się do łóżka i w mig zasnęłam.

Najbardziej usmiałam się, jak przed wieczorną wyżerką dałam mu cyca, to mały zaczął sie napinac, słyszałam i czułam pod ręką jak idzie kupa. Przewijam go, a tam całe plecy umaziane kupskiem, dołem tez wyszło i spłynęło mu na nogi i nawet stópke miał lekko brudną 😁 Szok hehe
Ale tyle zjadł tego dnia, więc nie mogło się skończyć inaczej 🙂
A dzisiaj miał tak zawalony nosek, że wystraszyłam się że to jakies przeziębienie, ale wyciągnęłam gruszką to co mu zalegało i jest ok.
Od jakiś dwóch dni Franek strasznie przesikuje pampersy, bez względu na to, czy ma firmowego pampersa czy nie. Rano dzisiaj jak się obudził to zaczął wyc, a jak go wzięłam na ręce, to był cały mokry!!!! Zmieniam mu często pampersy, ale on chyba tak dużo sika....
Czy wam tez dzidzie przesikują pampersy? 🙂

• Mamusia
Oj tak Michalindziorku cierpliwosc moja ten nasz Uparciuszek cwiczy na mnie od poczatku jak widac , a moj maz sie tylko smieje jak rozmawiam z brzuszkiem i prosze by juz sie zdecydowal wyjsc . . . dzis przeszlismy kolejna powazna rozmowe , ale poki co cisza 🙂

Lusiu u nas od dzis znow bardzo ladna pogoda 🙂 zreszta powiem szczerze,ze cieszylam sie jak bylo chlodno i myslalam,ze w taki zimny dzien urodze , ale jak widac upaly wracaja , a maluszek w brzuskzu 🙂

Buziaczka
witam 😜 o to nie jestem sama choc twoj termin jutro

• Mamusia
cześć dziewczyny

KKKORALIK Moje gratulacje!!! Najważniejsze że wszystko jest oki. Wyobrażam sobie ile strachu się najadłaś, dobrze że juz w domku jesteście. Dużo zdrówka dla was:*

moja gwiazdeczka tez jeszcze śpi, wiec korzystam z okazji hehe
LUSIA ja tez mam akcje częsta zmiana pampersów, nie tylko częste siusiu ale i kupki. potrafię przebierać mała po 3 razy albo nawet i 4 dziennie bo z pampersa przeleci. My używamy nadal 1 bo w 2 to sa trochę za duże i więcej było przebitek na ubranko. najlepsze jak zdejme jej brudnego pampersa a ona mi sie zesiusia na przewijak nakładam kolejnego...a tu kupa po 2 minutach.... heh

AMELIO ja ci gratuluje zięcia dla córci hehe. Super że synek taki zakochany w siostrzyczce 😁
Tez juz mala wyrosła z niektórych ubranek. najśmieszniejsze jest to ze czasami rozmiar 62 jest mniejszy niż 57cm!!! i teraz juz głupia jestem czy kupować jej coś przez neta bo może byc za małe...

JUSTI powiem ci ze ja bym pewnie tez urodziła po terminie, bo nic nie zapowiadało porodu. Najważniejsze że wszystko jest z dzidziusiem oki, a te kilka dni dasz rade wytrzymać. trzymaj się dzielnie!

• Mamusia
hej dziewczyny!melduje sie dalej zapakowana 😉

ellie tez mowilam o tej ksiazce,jak dla mnie super...

A my w trakcie przeprowadzki,maz wczoraj pomalowal sypialnie,zlozyl szafe(ponad3m dluga) i tak sie nakurwil przy tym:P Ja mialam do ogarniecia kuchnie i te wszystkie szpargaly,popadalismy jak muchy.Jeszcze nie chcialo mu sie juz przenosic lozka to spalismy na samym materacu,masakra,spojenie lonowe mnie boli a jak mialam sie podnosic z tej podlogi w nocy na siku to wyc mi sie chcialo:/
Dzisiaj jedziemy do poloznej do szpitala i powie co robic,pewnie juz tam zostane...

• Mamusia
Lusiu, teraz Tymek baardzo rzadko przesikuje pampersa. Jak nosił 2-5 kg to wtedy bardzo często ale zmieniliśmy mu w drugim tygodniu na 3-6kg i jest dużo lepiej. Ja w ogóle zauważyłam że to przesikiwanie bierze się u Tymonka z tego że z boku pieluszki, jej warstwy (przednia i tylnia) nie zachodzą na siebie. Sprawdź Lusiu jak przewijasz Frania gdy jest zasikany, czy nie zrobiła mu się tam szczelinka. Tymek czasami jest tak ruchliwy i kopie nóżkami że wysmykuje się ta przednia warstwa i siku ma łatwiejszą drogę na bodziaka 😉

Justi Kochana, ta cierpliwość wyćwiczona teraz, przyda Ci się jak już maluszek będzie przy Tobie 🙂

• Mamusia
My używamy 2, i martwię się, czy zdążymy wykorzystać wszystkie zapasy przed zmianą na wiekszy rozmiar hehe
Czuję po tym jak trzymam Franka na rękach że sporo przybrał na wadze, ale nie wiem ile. Może w niedziele bede u rodziców to sie zważę, później z nim i odejme różnice 🙂
Kurcze, poszłąbym z małym teraz na spacer, ale nie ma mi kto wóżka znieść, bo Robert wyszedł, a jest niestety ciężki, więc boję się żebym się nie wywaliła po schodach z małym. Ale ubiorę go cieplej i wystawie z wózkiem na balkon 🙂

Monica z tymi rozmiarami tak jest, że jeden nie równa sie drugiemu. W sklepie facet nawet mi mówił jak chciałam śpiochy w rozm. 62 że akurat nie ma takich jakie chce, ale moge wziąść 57, bo niektórzy producenci na życzenie firm szyją tak, żeby ubranko było w rozmiarze 62, ale żeby wszyli metke 57, i nawet pokazywał mi takie spiochy, że 57 to 62, a normalne 57 było bardzo malutkie. Więc nie można im wierzyć!!!

Wiecie co, tak się zastanawiam i martwie się, czy przypadkiem nie dostałam hemoroidów po porodzie, ale nie jestem pewna czy to one i czy 3 tyg. po porodzie to nie za późno na ich pojawienie się, chociaż w ciąży nie miałąm problemów 🤢 Mam nadzieję ze ich nie mam...

• Mamusia
Ellie tez mi sie tak właśnie wydawało, że bokiem mu siuski wychodzą, ale staram się dobrze zapinac pampersa, bo nie wiem czy to przez ruchliwość się może przesunąć, bo raczej tylko podczas snu przesikuje...musze zwrócić większą uwagę na zapinanie. Co do kupy to wiadomo, że jest pewne ograniczenie i wiecej kupy się nie zmieści w pampersie 🙂 ale z drugiej strony to nie wiadomo ile siusiek narobi w pampersa bo tego tak nie widać....

• Mamusia
czesc dziewczyny,,te zszywanie ponowne bylo straszne,,,,ehhhh....moj maluch bedzie mial rehabilitacje na nozke 😞 😞 😞 😞 😞moj byl przy porodzie a teraz ani raz syna nie odwiedzil i tylko od czasu do czasu napisze co u niego i to wszystko 😠ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

mam pytanie o skurcze,bo już większość z Was ma to za sobą
od soboty mam nieregularne bóle,a dzisiaj mam co kilkanaście minut skurcze-czasem w podbrzuszu ale przeważnie na pośladkach i plecach. tyle,że jest tak,że mam ich kilka,potem przerwa,znowu kilka i tak w kółko. rano był jeden mocniejszy. czy miałyście skurcze po jednym czy po kilka jeden za drugim? pytam,bo to coś nowego dla mnie i w dodatku mi niedobrze,mleko się ze mnie wylewa i nie chcę panikować,ale zastanawiam się czy tak właśnie wygląda początek drogi maluszka???
poczekam jeszcze jakiś czas i jak nie przejdzie to pojade,najwyżej mnie odeślą...

• Mamusia
Karulina napisał(a):
LIPCOWE MAMUSIE czy jak wychodzicie na spacer smarujecie Wasze pociechy jakimś kremem?( i tak nie mogą być eksponowane na słońcu)czy po kąpieli smarujecie ciałko Maleństw jakimś kremem?

ja smaruję bambino ochronnym, a po kąpieli - oczywiście jak tylko da się nakremować 🙂 bo czasem wycieranie i ubieranie jest robione w biegu bo tak płacze - to stosujemy bambino pielegnacyjne 🙂

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂
Malutka też mi się wydaje, że poród nadchodzi 😉 Także szykuj torbę i obserwuj jak się akcja rozwija 😜 Trzymam kciuki 😘
Karulina ja małej nie smaruję żadnym kremem po kąpieli, tylko pupkę smaruję. A do kąpieli używam Oilatum i to w zupełności wystarczy 🙂 🙂 🙂 Na początku użuwaliśmy płynu do kąpieli z oliwką Nivea do wody a ciałko myliśmy mydełkiem nivea i małej skórka schodziła. Zaczęliśmy po kąpieli używać oliwki na ciałko i wyskakiwały jej krostki. A teraz jak zrezygnowaliśy z tego wszystkiego i używamy tylko Oilatum nareszcie Emi ma delikatne zdrowe ciałko 🙂 A jak wychodziliśmy na pierwszy spacer to posmarowałam małej buźkę kremem Nivea z filtrem i potem przez 3 dni nie mogłam się pozbyć z jej twarzyczki takiego jakby fioletowego osadu i stwierdziłam, że tez nie będę go używać. Jedynie lekko smaruję buzię kremem do całego ciałka z Nivei. Wogóle z tej firmy polecam jedynie krem SOS bo jest super na odparzenia w zagłębieniach np. pod paszkami, czy pod szyjką. No i kremik do twarzy i ciała 🙂 A reszta kosmetyków jest do bani 😠
Izunia zachowanie twojego chłopaka jest poniżej krytyki 😠 😠 😠 Nie znam dokładnie waszej sytuacji, ale współczuję...
A Emi wczoraj po kąpieli znowu dała czadu, nawet nie zdołałam zjeść kolacji...Dopiero ok 23 się uspokoiła, a ja szybciutko poszłam się kąpać i położyłam się spać. Za to w nocy wstawała tylko raz 😉 Teraz też śpi, ale pewnie wkrótce obudzi się na cycorka 😜
Buziaki mamuśki i dwupaczki 😘