Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny!Zastanawiam sie nad kupnem nocnika i nie wiem jaki wybrac...Sa zwykle i wypasione i nie wiem jakie lepsze...
znalazlam taki,kilka funkcji ale nie wiem bo jest z melodyjka,a jak nasiusia i zacznie grac to mala bedzie ciekawa skad to i bedzie zlazic i zagladac...

http://allegro.pl/rozowy-nocniczek-z-fanfarami-fisher-price-nocnik-i1516210864.html

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Emi też śpi od jakiejś godzinki 😉

Olusiu troszkę drogi ten nocniczek 😮 😲 Ja chyba raczej zainwestuję w coś tańszego np. ten 😉
http://allegro.pl/wielofunkcyjny-nocnik-krzeselko-z-wyjmowa-ssp-114-i1524337287.html

Koraliku, Kama współczuję takiej charówy, ale z drugiej strony tak jak piszecie odbije wam się to na plus na domowych finansach 😉 Także przynajmniej człowiek wie za co robi 😉 Jesteście dzielne dziewczyny i tyle 😘

Lecę się kąpać i lulu, bo po tej zmianie czasu kompletnie się nie wyspałam...
Spokojnej i przespanej nocy kochane mamuśki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej mamuśki,
Amelko, no to Hania super sobie radzi z używaniem nocniczka 🙂 ja też muszę jakiś zakupić i uczyć Tymka co z tym się robi 😉 Edytko fajny jest ten co znalazłaś. Jak dla mnie to ten z muzyczką też jest za drogi 🤢 A jak się miewa Emi? Lepiej już?

Fajne te nasze lipcowe dzieciaczki 🙂 Takie spryciule małe!

Jutro teściowie nas odwiedzają więc pracowity dzień się szykuje.

• Mamusia
Hej 🙂

Dzięki za wskazówki 🙂 Cieszę się, że w tej diecie można słodzik dodawać, chociaż ja od ponad tyg. nie stosuję wogóle cukru i pije gorzką herbatę, ale mam wielka ochotę na kawę z mlekiem, ale bez cukru juz nie przejdzie....

Ja dzisiaj jestem pierwszy dzień na diecie....narazie zjadłam tylko sniadanie, i to nie duzo, bo najadłam się niewielką ilością sera białęgo wymieszanego z jogurtem.
A R jest zdziwiony, że jestem aż tak zmotywowana 🙂 Kiedyś musiał nastapic ten moment 😉 😉

Dzisiaj miałam juz pobudke o 6 rano, ale odespalismy sobie 🙂

• Mamusia
Dzień doberek w ten słoneczny, wiosenny dzień 😎

Emi ma straszny katar 🥴 🤢 Kaszelek nie jest taki straszny raz na kiedy ją lekko dusi. Ale katar daje się strasznie we znaki 😞 Także mimo pięknej pogody jesteśmy uwięzione w domu 😞

Lusiu brawo za motywację 😘 A R będzie jeszcze pod wrażeniem 😉 I dobrze, może zmusi go to do działania i też zacznie się starać 😉 Tego ci z całego serca życzę 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Dziewczyny, napiszcie mi bo nie wiem:
1. Ile trwa faza uderzeniowa?
2. Jak jest II faza naprzemienna (2/5), to czy moge ja stosowac zaraz na poczatku diety, czy właśnie po upływie tej fazy uderzeniowej?
3. Czy w fazie naprzemiennej warzywa moge jeść oddzielnie np. na obiad fasolka szparagowa a na kolacje coś proteinowego, czy musze łączyć warzywa z białkiem?

• Mamusia
Co racja, to racja, ani sięobejrzymy a będziemy po kolei wyprawiać roczek naszym pociechom 🤪 Niesamowite!!!!
A wczoraj jak jechaliśmy na zakupy staliśmy z M. na tych samych światłach, które zatrzymały nas jak jechaliśmy rodzić 🤪 I tak sobie pomyślałam, że dopiero co rodziłam a tu minęło 8,5 miesiąca to aż się przeraziłam, że czas ucieka nieubłaganie...

• Mamusia
Nie wiem, czy to lipcowe dzieciaczki są takie zdolne, czy o co chodzi 😉 Bo np. 13,5 miesięczny synek mojej koleżanki jeszcze nie chodzi 😮 😲 🤔 To znaczy przy meblach chodzi, już zaczął stać samodzielnie i robić bez podpórki dwa kroczki, ale jak dla mnie to bardzo późno...Nasze lipcowe bąble to roczek raczej przechodzą samodzielnie 😎

• Mamusia
Sto latek dla naszego malego solenizanta!

Lusia faza naprzemienna jest po fazie uderzeniowej. To chodzi o to zeby w tych dniach jesc warzywa,ja jem np piers z kurczaka a potem salatke itp.
A dlugosc fazy uderzeniowej najlepiej wyliczyc w tescie dukana,poszukaj linku i tlumaczenia w google 😉Ja np mialam 2 dni.

• Mamusia
Dziękujemy cioteczkom za życzenia! 🙂
Gratulujemy Lence kolejnego zębolka a dla Emi nowej umiejętności 🙂 Teraz Edytko tylko patrzeć jak Emi będzie śmigać przy meblach i sofie. Tymi powoli już przechodzi z sofy do stolika, ze stolika do łóżeczka itd, trzymając się jedną rączką jednego mebla a łapiąc drugi 🙂 aha no i super mu już wychodzi siadania na pupkę jak mu się znudzi stanie czy chodzenie 🤪

Ja też już odliczam czas do 1ego roczku bo to bliżej niż dalej!! Naprawdę ten czas biegnie jak szalony! Aż szkoda że po wakacjach będziemy musieli rozstać się z małym: on do żłobka a ja do pracy 😞

Mam nadzieję że ta wiosna już się u nas zadomowi! Można cały dzień spędzić w parku 😉

• Mamusia
hej dzisiaj dalej z doskoku. nadal jestesmy u tesciów bo mezus ma juz urlop wiec korzystamy i wypoczywamy.
mężuś zrobił mi niespodziankę i kupił mi na urodziny 3 tomy Pamiętników wampirów, normalnie w szoku byłam ze wpadł na taki pomysł 😁
Wczoraj kupiliśmy blender bo postanowiłam sama malej gotować, a bez niego mięso ciężko bylo rozdrobnić a mala sie krztusiła. Dzisiaj będę gotować!!! hehe Teść zamówił wczoraj miesko z królika, dzisiaj ma byc do odbioru mam nadzieje ze malej podpasuje, jak tak to będziemy zamawiać, świeże bo prosto z hodowli, i jak sie chce to mogą zabić i obrać do sprzedaży 😁

Spóźnione życzenia dla naszych kochanych solenizantów i duzo zdrówka