Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ann a te ciuszki to nie za wczesnie chcesz prac ??

Ja wlasnie sie zastanawiam ,ale mam termin na 25 lipiec wiec mam stanowczo wiecej czasu od ciebie i nic nie zapowiada by mial sie przesunac, ale jesli juz to zaczne je prac to pod koniec czerwca i popakuje wszystkie w woreczki posegreguje rozmiary ponaklejam karteczki na woreczki i fruu do komody 😉 tak sobie wymyslilam ;] oto moj plan a zycie pewnie go zweryfikuje 🙂

Lusiu to milo z Twojego meza ze ci tak powiedzial 😆 zawsze super jest sluchac takich rzeczy od bliskich osob 🙂

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jakoś ostatnio schizuję, że trzeba wszystko zrobić szybko, dopóki jeszcze mam trochę siły, bo ostatnio z tym coraz gorzej. Tym bardziej, że na razie nawet nie wiem ile czego mam, więc nie wiem też ile czego trzeba dokupić. Wymyśliłam, że przy praniu wszystko się obejrzy i posegreguje i już będzie wiadomo, jaki mamy stan na dziś 🙂
Justi, podoba mi się pomysł z pakowaniem w woreczki 🙂 Przynajmniej się nie będzie kurzyć w oczekiwaniu na swoje 5 minut 😉
Tak naprawdę to prawdopodobnie wszystkich ciuszków mamy za dużo. Kuzynka mówi, że jej Mały nawet nie wszystko zdążył po razie założyć. Być może trzeba będzie dokupić jakichś skarpetek, może rękawiczek na pierwsze dni, ale wydaje mi się, że resztę już mamy. Nawet chyba niepotrzebnie kupiłam śpiworek, bo okazało się, że dostaliśmy jeden w najmniejszym rozmiarze, a z dwóch w takim rozmiarze jak sama kupiłam, właśnie wyrasta synek kuzynki.

• Mamusia
Co do zdjęcia brzuszka, to na razie nie mam żadnego. Ostatnie zdjęcia, które mam, są ze chrztu, a tam pod długim płaszczem żadnego brzuszka nie widać. Coś skombinuję w tygodniu i wkleję 🙂 W każdym razie brzuchol coraz większy, ale na wagę się to nie przekłada w ogóle.

• Mamusia
Fajna komódka 🙂 taka w sam raz 😉

Jestem trochę zła, ale bardziej jest mi przykro 😞 Nastawiłam się na grilla, na którego nie pojedziemy. Robert się przebudził, oznajmił co miał do oznajmienia i poszedł dalej spać. Szkoda, jestem rozczarowana, bo jak zwykle muszę siedzieć w domu, kiedy wszyscy są poza nim, albo chociaż milo czas spedzają w nim. A ja siedzę, nie mam do kogo gęby otworzyć, popłakałam się nad swoim losem i tyle 😞 Kiedy mam wychodzić z domu?? Jak dziecko się urodzi??
Zjadłam 5 kanapek i wypiłam małą filiżankę słabej kawy rozp. z mlekiem, i chyba umyję okno w kuchni. Bo co tu robić?
Rozmrażam mielone na kotlety, ciekawe jakie będzie bo z mięsa wołowego jeszcze nie jadłam, a kupiła mi je mama, bo takie zdrowsze...nie mam nawet tyle bułki tartej do obtoczenia ich 😞
Ogólnie jestem na NIE...

• Mamusia
Ann co do ciuszków z Tesco, to widziałam je. Większość kompletów jest dosyć droga - bynajmniej jak dla mnie, ale często robią przeceny art. dziecięcych, poza tym w moim Tesco jest jeden regał, z 50% obniżką na body i pajace. Wszystko pakowane po 3. I tak np. body - to tańsze - frotkowe, ale nie jakies grube, jednokolorowe ( białe i niebieskie) są po 17zł komplet, body tańsze, ale nie pamiętam po ile, no i są też pajace bałewniane tyle że kolorowe, w różne wzorki, to już droższe, ale też nie pamiętam po ile 🙂 Ale podjadę w tyg. to kupię.

Szukałam w necie kaftaników batystowych o których mi mówiła teściowa, to na jednym forum dziewczyna mówiła że nie można ich już kupić w sklepie ( pewnie gdzieś są, ale napewno trudno je znaleźć), a w necie ceny są nieco za wysokie, bo 20 zł za sztukę, i to tylko rozmiarówka 54-62. Ja wychowywałam się bez takich koszulek, więc uważam je za zbębne, bo nie stać mnie na to, chyba że sama je kupi, bo zadeklarowała się że kupi małemu pierwszą jego wyprawkę na wyjście do domu.
Był 1 taki kaftanik za 9zł - podobno nowy, ale jak dolicze koszt przesyłki, to wyjdzie na to samo.

• Mamusia
lusia ja i tak mam gorzej 😉
rano z moim wstalismy,zjedlismy sniadanie poturlalismy sie troche w lozku,do wanny a potem on do kompa a ja w kimono.Teraz ja wstalam a on poszedl spac i zastanawiam sie co tu robic.Rozmrozilam piers z indyka na gyros ale nie chce mi sie stac w kuchni.Poza tym obmyslam plan na torta bo nie mam pomyslu.Zastanawiam sie nad galaretka i kremem czekoladowym ale nie wiem czy da sie to polaczyc 😉

• Mamusia
Mogłoby zacząć lać - nie życzę oczywiście źle mojemu bratu co siedzi z ojcem na działce 😁 ale chociaż nie miałabym żalu że siedzę w domu, niech tylko zdązę umyc okno 🙂
Jak wstanie Robert to będzie miał wyrzuty sumienia za to okno, i dobrze. A ja chociaż czymś się zajmę, tylko muszę uważać, bo ostatnio coś dziwnie w brzuchu czuję, jakby skurcze albo coś...sama nie wiem. Ale nie powoduje to u mnie jakiegoś ataku paniki żeby jechać od razu do lekarza. Coprawda wizyte u gin mam dopiero 17 maja, ale zobaczymy...

Olusiaa no nie wiem czy do galaretki pasuje krem czekoladowy 🤨 Chyba że go wykorzystasz na wierzch jako bitą śmietanę 🙂 Może ja też zrobię galaretkę....dawno już nie jadłam 🙂

• Mamusia
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220594534412&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

kupilam wczoraj bluzke 😉
stwierdzilam,ze nie bede juz raczej kupowac ciazowych ciuchow w sklepie bo po ciazy ich juz pewnie nie zaloze a szkoda mi wydawac pieniadze na taki krotki czas.
Kupilam spodnie h&m za 50 euro i kilka bluzek i kupa forsy a za ta cene z neta juz bym miala caly worek ciuchow firmowych jak nowych ehh, ze wczesniej nie pomyslalam
a jak u was jest z tymi ciuchami na ciaze?

• Mamusia
Ciążowe ciuchy raczej są u nas drogie, poza wyjątkami. Ja szybko wyrosłam ze swoich rzeczy sprzed ciąży, więc musiałam trochę uzupełnić garderobę, szczególnie że przez pewien czas pracowałam. Udało mi się kupić na allegro fajne zimowe ocieplane eleganckie spodnie po 45 zł, chodziłam w dwóch parach na zmianę non stop i nic się nie zniszczyły - będą do oddania kolejnej ciężarówce. Zachęcona u tego samego sprzedawcy kupiłam jeszcze spodnie wiosenne, ale z nich już nie jestem zadowolona. Najlepiej mi się gania w spódniczce sztruksowej, też kupionej przez net, ale ona już była trochę droższa, bodajże kosztowała 70 zł. Bluzek i swetrów w zasadzie nie kupowałam, bo normalnie nosiłam luźne i nadal są na mnie dobre. Jedynie bluzkę - tunikę na chrzest. Musiałam kupić za to majtki ciążowe i tu już z cenami dramat ponury. Ale jest jeden wyjątek - bielizna firmy Canpol, dostępna w necie. Zwykłe bawełniane majtki, krótkie za 9 zł, długie za 12 zł, czyli kilka razy taniej niż bielizna ciążowa w sklepach. Rajstopy ciążowe też są drogie, bo w większości sklepów w ogóle nie ma, a w tych lepszych jak już są to np. po 30 zł za parę. Ja kupowałam w necie po bodajże 12 zł, ale nie jestem nimi zachwycona, tyle że szkoda mi wydawać więcej kasy na coś, czego potem już nie włożę. I tak będę musiała kupić sobie buty, bo aktualnie wchodzę tylko w jedne, w dodatku białe, więc na wiosenny deszcz i błoto super 😉

• Mamusia
no, okienko umyte 🙂

Ja nie kupuję specjalnych ciuchów ciążowych - oprocz spodni. A tak to bluzki i tuniczki. Wiadomo, jak brzuch będzie już gigantyczny i coś kupię, to później mogę tego już nie założyć bo będzie za wielkie, ale część bluzeczek które były luźne przed ciążą są teraz obcisłe, ale ładnie za to podkreślają brzuszek 🙂
Szkoda kasy na typowe ciuchy ciążowe...a na lato jest tyle zwiewnych nieciążowych ubrań, że napewno coś da się wybrać.

Ja odkąd zaczęłam kupować ubranka dla Franka, siebie to raczej pomijam, on jest dla mnie ważniejszy 🙂 Tak mi się coś zmieniło. Wolę kupić jemu niż sobie, sprawi mi to więcej radości,a poza tym jest to bardziej potrzebne 🙂

• Mamusia
Co do letnich, to koleżanka pożyczyła mi całą wyprawkę i nic nie będę musiała dokupować 🙂 Tyle że jeszcze na nie za zimno na razie, więc może się zdarzyć, że ich nie zdążę w ogóle założyć 😉
Acha, jeszcze kupiłam kurtkę, ale taką, żeby była dobra też po ciąży, jak będę ze swoim Stasiem chodzić na hardcorowe spacery 😉

• Mamusia
no i majtochy 🙂 nie typowe ciążowe, ale bawełniane i pełne. Dostałam ostatnio od mamy takie fajne, bardziej pełne od tych standardowych i mają wysoki stan, że zakrywają mi cały brzuch, nawet pępek, bo te moje "stare" to noszę pod brzuchem i nie jest to wygodne...

marze, żeby w końcu wbić się w jakies klapki, bo coraz trudniej jest mi się schylać aby założyć skarpetki, a nadrzeć nogę to też nie lada wyczyn 🙂

• Mamusia
Ja Ann ostatkiem sił dopinałam się w zimową kurtkę, którą zdążyłam kupić na samym początku ciąży, bo liczyłam że tak szybko brzuch mi nie urośnie i jakoś to bedzie, no i w sumie to mi sie udało 🙂 No i mam nadzieję że na następną zimę również mi posłuży 🙂

• Mamusia
ja ciazowych majtasow nie mam,teraz tylko przeszlam na zwykle szorty bo w stringach to sie smiesznie czuje,zalozylam ostatnio takie z falbanka na biodrach to myslalam,ze padne ze smiechu bo wygladalam jak higienistka z wlatcow moch 😉
Dobrze,ze tutaj cieplo to juz w kurtce sie nie musze ciasnic 😉

• Mamusia
przez tą ciążę to chyba się już odzwyczaiłam od stringów, poza tym zdrowsze są pełne, więc możliwe że zostane przy nich 🙂

właśnie szukałam po necie fotelika samochodowego, który mogłabym założyć na stelaż od wózka - łatwiej transportowałoby mi sie małego na parking, no i cena nie jest pocieszająca, bo 350zł - a to tyle niemalże co zapłaciłam za wózek 🤢 będę szukac używanego, albo sobie odpuszczę....

• Mamusia
:-) Ja poki co to nie mam ciazowych ciuszkow jedna pare spodni tylko ale nie dosc ze zaplacialam za nia 90 zl przez neta sa lniane ale wczoraj w nich bylam byl upał no i ten pas nie jest zbyt fajny ehh jakis taki elastyczny przy takich upałach beznadziejny 😞 a myslalam,ze beda super 😞 bo luzniejsze takie do biegania musze zainwestowac w inne jeszcze ehhh zastanawialam sie nad leginsami no ale sama nie wiem jak sie do nich przekonac . . . .
w przyszłym tyg ide z mama na zakupy razem z nia mi jakos razniej moze cos sobie kupie chociaz kilka bluzek z krotkim rekawem no i to wesele w boze cialo tez cos musze miec ehh
a majteczki to ma bokserki 🙂 super sie mi w nich codzi przynajmniej na razie i mam 1 szt canpola dostalam new w spadku tylko jakos hehe smiesznie sie w nich czuje takie wysokie na brzuch nie wiem jakos dziwnie wiec poki co odpuszczam moze beda dobre na wizyty u doktorka 🙂

• Mamusia
😆dzis rozmawialam z moja ciocia ma 2 bobasow w wieku ( 9 mies. i 3 latka) i miala przy nich kosmetyki z serii bambino rodzice ich sa alergikami a dzieci nie wiadomo jeszcze ale podobno seria bambino super i wiadomo ceny nie jakies z kosmosu wiec ja przy najblizszej okazji robie wyprawke kosmetykow . . . . mowia tez ze body 56 to nawet nie warto kupowac chyba,ze 2 szt bo jej sie w ogole nie przydaly a najwazniejsze bym miala kilka par body rozm. 62 z krotkim rekawkiem do tego skarpetki i na spacer mozna isc ewentualnei jeszcze pieluszka lub kocykiem przykryc nawet polozna jak byla u niej gdy urodzila w sierpniu jej tak radzila by dziecka nie przegrzewac

masc LINOMAG - na odparzenia podobno duuuuzo tanszy od Sudocrem a rewelAcyjny 😆

• Mamusia
No właśnie z tym linomagiem to też mam zagwozdkę. Ja byłam wychowana na linomagu i jest to podstawowe moje skojarzenie z dziecięcymi pupinami. Ale jakiś czas temu przeczytałam ze zdziwieniem na opakowaniu linomagu, że nie jest polecany dla dzieci, bo ma w sobie kwas borowy. Zastanawiam się, czy zmienili recepturę od naszych czasów, czy też po prostu kiedyś nikt się tym nie przejmował?

• Mamusia
http://allegro.pl/item1008838451_laktator_odciagacz_reczny_canpol_z_papka_tanio.html

co myslicie o tym laktatorze . .. ?? nie wiem wlasnie ale tak mnie znajome nastraszyly ze warto go miec po przyjsciu z porodowki do domu ze chyba w jakis zainwestuje ,ale pytanie w jaki ?? macie juz jakis na oku ?? przeciez meza nei poprosze zeby mi biegl szybko jakis kupic jesli faktycznie bedzie taka potrzeba 🤢

• Mamusia
ja chyba obstawię sudokrem, zobaczymy jeszcze...
Justi czytałam, że nie ma co inwestowac za wczasu w laktator, bo nie wiadomo czy sie przyda, a zawsze zdążysz kupić...poza tym takie cos jak laktator to lepiej chyba zobaczyć na własne oczy niż kupowac z netu....same przecież wiecie jak czasami okazują się zakupy nietrafnymi.