Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

kamilka!!! to normalka za jakies 2 tyg zacznie przechodzic . mi sie nic nie chcialo lezala bym tylko na kanapie i podsypiala caly dzien :P kurcze chyba bede tesknic za tym lenistwem 😎 teraz juz lepiej :P my idziemy 9 lutego do gin moze cos sie dowiemy 🤪

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jak twierdze ze jedna kawa dziennie nie zaszkodzi czasem mocniejsza herbata ma wiecej kofeiny niz kawa, ja osobiscie nie pijam kawy a moj len juz przechodzi na szczescie bo nie moge patrzec na dom, ja przed ciaza ciagle sprzatalam moj maz sie smial ze dom zaczyna sie robic sterylniejszy niz sala chirurgiczna a teram mam to gdzies jednak wracam powolutku do formy :P no i z apetytem juz lepiej mdlosci w sumie przeszy i zaczynam normalnie jesc nie musze sie do niego zmuszac:P wic moze w koncu zaczne tyc bo jak na razie tylko chudlam ☺️

• Mamusia
Pocieszające, że nie tylko ja tak mam , że zaniedbałam swój dom. Mój mąż, który przyzwyczaił się, że zawsze w domku było czyściutko ciągle tylko powatarza " jutro musze odkurzyć" ale jakoś biedak czasu nie ma , albo zapomiana :P

Ja mdłości nie mam w ogóle, ale też niezbyt wielki apetyt na jedzenie. Ogólnie brak objawów ciąży, chociaż potwierdzona w 100% ( no jedyny objaw to ta narkolepsja :P )

sara85 co do mojego brzuszka to raczej go jeszcze nie widac 🤨 niektore dziewczyny maja juz spory brzuszek w tym czasie :P a u mnie tyci tyci 😞 moze zwiazane jest to z tym ze bylam bardzo aktywna sportowo przed ciza i mm brzucha nie rozciagaja sie tak szybko:P , choc moze u nas to byc rodzinne moja siostra w obu ciazach miala malutki brzuszek jak poszla rodzic to lekarz jej sie zapytal co ona tu robi w 5 mc 😉 u mnie jak ktos nie wie ze jestem w ciazy to po brzuszku sie nie domyśli 😮
a jak tam u ciebi malensto wypchnelo juz troche brzuszek 😁

• Mamusia
Wczoraj mój mąż stweirdził, że już coś widać 🙂 Miałam dośc opiętą bluzkę i On uparcie twierdził, że brzuszek się zaokrąglił. Ja tam nic jeszcze nie widze :P
Jutro odbieram wyniki badań, mam nadzieje, że wszystko będzie ok 🙂
Dzisiaj zaczęłam 10 tydzień, jak ten czas szybko leci. Pozdrawiam

ja tez nic nie widze ale wiesz od 5 tyg ciazy co tydz robie sobie zjecia brzuszka i powiem ci ze jednak sie troche zmienil... dopiero po nich cokolwiek widac nie wiele ale jednak cos 😎

dziewczyny co do lenia to sie nie martwcie to przechodzi :P chociaz szkoda bo taryfa ulgowa na nic nie robienie tez mija: 😎 to jedyny okres gdzie nikt nie ma pretensji ze ciagle spimy i nic nie robimy :P czasem tak jest fajnie 😉 ale w sumie ile można ☺️ ja wam powiem ze mozna i bede strasznie tesknic za tym okresem ciaży i ogólnie 😎

• Mamusia
Ja w pracy musze być non stop skupiona, bo mam pod opieką kilunastu 4 letnich rozbrykańców 🙂 I uwierzcie, że nie pozwalają na chwile odpoczynku, ale za to w domu - PADAM. I już na nic nie mam siły, ani na sprzątanie, ani gotowanie. Tylko spać. 🙂 Oby ten pierwszy trymestr już minął, bo podobno wraz z nim ma minąć zmęczenie.
Co do wózka, to dla mnie zbyt odległy temat..... Nie mam zamiaru nic kupować do 7 miesiąca 😉