Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

mi juz chyba wszystkie złe dolegliwości mineły nawet w domu zauważyli 🙂 zaczełam sprzątać , prać, a wczoraj zrobiłam sos grecki do ryb chyba dla armi wojska wyszło chyba na 3lub 4 obiady , zeby tego było mało dzis zabrałam sie za robienie gołąbków też wyszło na 3 lub 4 obiady dodatkowo miedzędzy czasie upiekłam sernik z brzoskwiniami :P ja cie krece ale mnie nosi musze sie uspokoić zeby nie przedobrzyć 😠

pozdrowionka

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
JoannaS Witamy na sierpniówkach 🙂 Coraz nas wiecej!!!! DOŁĄCZAJCIE DZIEWCZYNY!!!

rusalka1980 Ja też nadal biore luteine i tylko na noc. Z witamin - centrum materna, tam też jest kwas foliowy.

Mi się zaczoł zwiększać apetyt na małe co nieco ☺️ hi hi
Paweł spokoju mi nie daje tylko za piersi mnie łapie, bo strasznie wielkie się zrobiły :laugh: :laugh: Zawsze duze mialam ale teraz to są big 🤪

• Mamusia
Witam wszystkie sierpnióweczki i z przyjemnością do Was się dołączam 🙂
Jest to nasz pierwszy, wymarzony dzieciaczek i już nie mogę się doczekać by poczuć jego ruchy i poznać płeć.
Miałyście już może badania prenatalne? jak to wygląda? idę na nie w poniedziałek i zastanawiam się czy wziąć ze sobą męża:P a pytam o te badania, bo jakoś nie zdążyłam dopytać ostatnio lekarza, bo wtedy tylko byłam wpatrzona w zdjęcie maleństwa i nic poza nim nie istniało 😁

• Mamusia
Witam Wszystkie Msmy Sierpniowe !!! 🙂
Na początku mam do Was pytanie, jak wyglądały Wasze dotychczasowe badania, bo ja zaczynam wątpić czy wybrałam odpowiedniego ginekologa. Jedyne badania jakie miałam były robione w 1 miesiącu ciąży,aktualnie jestem po 3 usg i prócz wymiarów swojego maleństwa nie wiem nic.. zero pomiarów dzidziusia, serduszka też nie słuchałam, nie mówiąc o badaniu przezierności karkowej. Napiszcie mi proszę czy u Was też to tak wygląda czy ja jestem przewrażliwiona..
pozdrawiam Wszystkich gorąco 🙂

hej sierpnioweczki jak tam samopoczucie!!!!??? witam wszystkie nowe mamusie 😆 😆 😆
u mnie od poniedziałku remont łazienki i zastanawiam sie czy na ten tydzien nie wyprowadzic sie do tesciow ... 😉

• Mamusia
anochi Witamy 🙂
Badań prenatalnych nie mialyśmy ale wybieramy się w 20tyg na usg genetyczne. Napewno weź męża ze sobą!!!! taki momemnt pominie????

Ewa55 Ja mialam 3 badania usg i slyszałam serduszko, co do badan to mialam juz morfologie, mocz, toksoplazmoze,glukoza,odczyn kumbsa(czy jak to tam sie pisze)I napewno piwnnaś miec grupe krwi zrobioną, ja w tamtej ciazy zrobilam i teraz nie musiałam.

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

Powoli zaczynam odchodzic od zmysłów we wtorek mam wizyte u lekarza starsznie sie boje ze cos jest nie tak. Najchetniej profilaktycznie robiłabym USG raz w tygodniu zeby sie upewnic ze wszystko jest ok 🙂 Nie wiem czy tylko ja jetsem tak przewrazliwiona;/

A własnie jeśli chodzi o USG genetyczne to tez w okolicach 20-24 tyg chcemy zrobić bo wtedy juz wszystko łanie widać 🙂

Zdrówka dla Was mamusie 🙂

• Mamusia
Witajcie mamy sierpniowe 🙂 Ja mam termin na 12 sierpnia z czego bardzo sie ciesze bo rowniez urodzilam sie w sierpniu 🙂
Jutro mam pierwsze usg, ktore niestety powinnam miec wczesniej ale sie nie udalo. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok!

• Mamusia
Hej anycoll 🙂 To możemy sobie ręce podać, tyle że u mnie to łazienka+ przedpokój+ sypialnia+wymiana wszystkich okien i drzwi 🙂 🙂 M się śmieje że gniazdko sobie wije bo najchętniej wszystko bym malowała i odświeżała 🙂 🙂 o on biedy musi to robić 🙂 No ale cóż, kobiece w ciąży się nie odmawia:P

kamilka - my łazienke i przedpokoj trzeba dokończyć wymiane okien i drzwi i remont sypialni mamy juz za sobą:P

my idziemy we wtorek do gin zobaczyc jak sie dzidzius rozwija zrobic kolejne uge i nagrac kolejny filmik z figlami maleństwa :P mam nadzieje ze nie bedzie spał

a wiecie co CZUJE MALUSZKA JAK DAJE CZADU juz teraz wiem to na 100% ze to nie jelitka tylko maleństwo :P niewiarygodne uczucie 😁 a do tego jest juz strasznie cwany 😎

my tez genetyczne zrobimy po 20 tyg razem z usg 4d wiec za troche ponad miesiąć 😆 :P ale ten czas leci
niedawno dowiedziałam sie ze jestem w ciąży i nie mogłam sie doczekać kiedy powiem mężowi ( dowiedziałam sie na 2tyg wyjeździe w pracy) specjalnie wrociłam wcześniej 😎 nie domyślił sie dlaczego 😉 ale jak sie dowiedział miał taką samą zaskoczoną mine jak w dniu naszego ślubu gdy zobaczył mnie w sukience ślubnej 🙃 🤪 NIESAMOWITE PRZEŻYCIE 🤪 KOCHANY MĘŻUŚ

A JAK U WAS DZIEWCZYNY ZAREAGOWAŁ PRZYSZŁY TATUŚ NA WIEŚĆ O POTOMKU ????

• Mamusia
A ja poczówam w ciągu dnia z jeden raz i wedlug ułożenia dzidka to nóżkami mnie śtura 🙃 i wieczorem przed spaniem z raz 🙂

My dzisiaj juz obeszliśmy Walentynki 😆 , zaraz wskakuje do łóżeczka potulić się :P

Hm jak mój na dwie kreseczki zareagował? hmm prowadzimy sklep odzieżowy wtedy to ja jeszcze pracowałam i cos mnie tkneło zeby Paweł stanioł za ladą a ja poleciałam do apteki po test-nawet wiedziałam w której aptece testy po 5zł są, pomknełam na gazie i wrociłam....poszłam do kibelka "sklepowego" i wykonałam tak jak zawsze 🙂 najpierw nic a po chwili druga sie pojawiła dosc wyraźna i gruba 😲 a dwa tyg wczesniej robiłam test i nic nie bylo. Tchu złapać nie mogłam i nie wiedzialam czy płakac ze szczescia czy sie smiać i tak sama w tym kibelku stałam i wyleciałam po chwili powiadomisc mojego ukochanego...akurat klientka była w sklepie a ja bez opału zaczełam skakac i kiwać głową, Paweł wytrzeszczyl oczy z niedowierzania poleciał do kibelka zobaczyc test i przyleciał uchachany od ucha do ucha. Na tyle testów co wykonałam to naprawde było przezycie niesamowite. Zwłaszcza po tym co nas juz spotkało i tyle staralismy sie az sie udało!!!!!!!!! 😘 😘

• Mamusia
Buziaczkaa dziękuję za odpowiedź, po tym co napisałaś wiem już że zmieniam lekarza..powinnam to zrobić już wtedy jak mnie olał gdy plamiłam 😞 no ale mam nadzieję,że ten którego teraz wybrałam będzie bardziej ludzki i poinformowany no i wreszcie dowiem się coś więcej o moim maleństwie i zrobi mi konkretne badania.

Już się nie mogę doczekać tego małego szkraba na świecie..

Pozdrawiam gorąco Wszystkie mamusie 🙂

• Mamusia
Ja wałsnie wróciłam ze szpitala. W czwartek jak zawsze poszłam do pracy i dostłam tak silnego bólu brzucha, ze odrazu trafiłam na oddział. Ogólnie sytuacja dosc powazna, ale teraz juz wszystko w porządku. Najadłam się nieźle strachu. Przyczyną było przemęczenie i tak oto zakonczyłam kariere zawodową 🙂, ale najważniejsze jest zdrowie mojego Maleństwa. W szpitalu robili mi usg i widziałam poraz pierwszy mojego Skarbeczka, tak fikał, machał rączkami, ze aż się popłakałam 🙂 Najwazniejsze, ze juz jest wszystko w porządku. Dziewczyny jedynie Was przestrzegam, zebyście przez prace nie doprowadziły sie do takiego stanu jak ja, dobrze, ze wszystko skonczyło sie szczęsliwie 🙂

skad wiemy ze on :laugh: nie wiemy 😞 ale mamy takie przeczucie w sumie wszyscy :laugh: ale jutro sie przekonamy:P to dam znać...:P
ale historyjka:P dobrze ze nie padł przy ladzie z wrażenia 😎 dzielny facecik 😆

• Mamusia
już po badaniach, moja doktórka nazwała je prenatalne, mierzyła przezierność karkową, czy nie ma wad genetycznych i maleństwo jest zdrowe 🙂 męża wezmę na te badania genetyczne, bo wtedy podobno już dużo widać 🙂
dołączam się do dziewczyn z urządzaniem gniazdka, my remontujemy aktualnie całe mieszkanie, oprócz jednego zagraconego pokoju, dobrze, że pracuję i omija mnie cały ten hałas, pył i kurz

o kolejna z nas wije gniazdko przed narodzinami malenstwa 😆 ja niestety jestem w tej złej sytuacji ze prawie cały dzień siedze w domu 😠
ale w najgorszyma momentach staram sie wyjsc z domu chociaz na chwilke 🤨

jutro wizyta u gin i kolejne usg:P

kurcze sara ale sie porobiło... mam nadzieje ze odpoczniesz i wrocisz do formy:P

• Mamusia
Noi jak to nie możliwe że się dzidek rusza? własnie go czuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z lewej strony.Dzisiaj bylam u koleżanki i jak leżałam u niej to też czułam. Dupa jaś co mówią "inne" , naprawde to dzidek daje znać że jest 🙂 dobrze bo mam wyrzuty jak budze się leżąc na brzuchu, a nie powinnam 🥴 i wyobrażam sobie że coś stało sie dzidkowi ☺️ hehehe.

Ewa55 Kiedy idziesz do tego nowego lekarza? Daj nam znać od razu!!!!!

Sara85 Szkoda że w takich okolicznosciach musiałas z pracy zrezygnować!!! ale masz nauczke!! że koniec z pracą to nie koniec świata! BĘDZIESZ MIEĆ DZIECKO!!!!!!!!!! 😘 Musisz troche przyfolgować. Jesteś na L4?

• Mamusia
buziaczkaa
dzisiaj dostałam wypis ze szpitala i l4 na kolejne 2 tygodnie, a poźniej mam się zgłosic do swojego lekarza po przedłużenie do dnia porodu. Wiesz moja praca nie jest taka lekka na jaką wygląda, dlatego wole juz nie ryzykowac i posiedze grzecznie w domku 🙂
Dziewczyny a czy Wy macie takie białawe upławy? Bo ja mam od samego poczatku ciąży, ale lekarz powiedziała, żeby sie tym nie przejmowac.
Miłego wieczorku

• Mamusia
Buziaczkaa do nowego lekarza umówiłam się na piątek i mam nadzieję,że wyjdę stamtąd zadowolona w końcu 🙂 na pewno dam znać jak było 🙂
Powiedzcie mi dziewczyny jak się czujecie na obecnym etapie ciąży? Bo ja straciłam wszystkie siły i nie mam ich nawet aby wstać z łóżka 😞 nie wiem co się dzieje ale zaczyna mnie to denerwować i martwić 🤢
Pozdrawiam wszystkich bardzo sersecznie 🙂