Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja też jeszcze pracuje ale wszyscy włącznie z moją pania doktor radzą żeby nie pracować i to nie dlatego że coś jest nie tak - po prostu żeby wykorzystać ten cudowny okres na wypoczynek, czytanie, spacery itd a nie siedzenie w biurze przed komputerem ściskając biedną fasolkę w brzuszku 😉dlatego też byłam ciekawa jak wy to postrzegacie 😉

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej laseczki 🙂 co do kremów i rozstępów ja używam oliwki bambino od kiedy wiem że jestem w ciąży i powiem wam że skóra jest jędrna i delikatna,
ja niestety muszę pracować bo razem ze szwagierką prowadzimy od niedawna sklep odzieżowy i nie stać nas jeszcze na to , żeby móc kogoś zatrudnić, także pracuję od 10 do 18 😞
ale jutro mam dzień wolny i mam zamiar odespać, wyleżeć się, a później jeśli wyjdzie tak piękne słoneczko jak wczoraj pójść na spacer!
Moje koleżanki same dzwonią i pytają jak się czuję ja i mój dzidziuś, więc muszę przyznać że mam szczęście i póki co, nie poczułam się odrzucona.

• Mamusia
Widocznie Palibulka twoje koleżanki nie są ciebie warte, dlatego nie przejmuj się 🙂 znajdziesz jeszcze prawdziwych przyjacioł którzy zawsze będą się cieszyć twoim szczęściem 🙂
mam trzy siostry gdzie dwie, maja już dzieci, po dwie córeczki, w wieku przedszkolnym i żłobkowym, dziewczynki dotykają mojego brzucha i każą pytać dzidziusia jak się dzisiaj czuje, co dzisiaj zjadł, i ja muszę pytać dzidziusia a później im odpowiadać 🙂 głaskają brzuszek i już chciałyby Go wozić w wózeczku 🙂 🙂 więc w mojej rodzinie dzieci mają największą radochę z przyjścia na świat Małego Człowieczka 🙂

• Mamusia
Dzień dobry drogie kobietki, jak tam weekend się zapowiada? U mnie zaczął się od potwornego bólu głowy 😠, ale to pewnie sprawka tego niskiego ciśnienia. Jakoś muszę to przetrzymać.

Kasia38 witamy Cię serdecznie 🙂 Ciekawa jestem jak Twój starszy syn podchodzi do tego, że będzie miał małego braciszka lub siostrzyczkę..?

Mufka PRZEDE WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA POWITANIE 🙂 co prawda fakt , że jestem w ciąży zaskoczył wszystkich , wyglądało na to ,że chyba mój syn zostanie przymusowym jedynakiem , wszelkie próby kończyły się kompletną klapą , kiedy w grudniu okazało się ze jestem już w drugim miesiącu ( miałam normalną miesiączkę i do głowy by mi nie przyszło , że jestem w ciąży)byłam w takim szoku ,że najpierw się popłakałam , mąż nie mógł uwierzyć nosił test w kieszeni kilka dni 🙂 a syn zrobił ogromne oczy i oświadczył , że on zdecydowanie chce siostrę.Razem ze swoją dziewczyną już snują plany jak to będzie wozić wózek i że będą mieli jazdy próbne 🙂).Zycie przewróciło sie do góry nogami wszystkim domownikom ale wszyscy czekamy niecierpliwie na finał.

FAJNIE JEST BYĆ ZNOWU MŁODĄ MAMĄ 🙂

• Mamusia
Ale fajnie Kasia, gratuluję, ze się Wam wreszcie udało.
Teraz życzę, żeby dzieciątko rozwijało się wzorowo 🙂
U mnie w domu była podobna sytuacja, moja Mama miała 37 lat jak okazało się, że jest w ciąży. Ja miałam 10, a mój starszy brat Szymek - 15 lat. Rodzice bali się szczególnie reakcji syna-nastolatka, ale on, jak i ja byliśmy zachwyceni. Od razu zaczęliśmy się kłócić - bo ja chciałam siostrzyczkę a Szymon braciszka. No ale urodził się chłopczyk, teraz sam ma 16 lat 🙂i jest super. Moi rodzice otrzymali przedłużenie młodości 🙂

• Mamusia
No ładnie ładnie- zadna nawet nie domyśliła sie że się wczoraj nie pojawiłam 😠 😉 hehehe

Palibulka Witanko w naszych skromnych progach 🙂

Kasia38 tez Witam 🙂

Musze powrócic do tematu zwierzaków z kilku stron wczesniej 😲
Ja mam 3 psy - Saba:bernardyn , Dasza:Labrador i kundelek przybłęda Kajtek 🙂 KOTA: JÓZKA, oraz dwie cukrówki w klatce uszkodzone 🤔 sąsiad palant z wiatrówki chyba jednej krzywde zrobił bo straciła skrzydło a druga od znajomego (który chowa ozdobne gołębie) i urodziła się w klatce przez mame też bez skrzydełka i tak nauczona zycia nie poradziła by sobie na wolnosci.

NIE BYŁO MNIE WCZORAJ BO BYLIŚMY PO TOWAR.

Wiojojka Jak to fajnie bo my też mamy sklep odzieżowy. Gdzie kupujecie ciuszki?

• Mamusia
Hej A My z Dzidzią właśnie wróciłyśmy ze szkoły 🙂 A co, trzeba się dokształcać i zdobywać kolejne profesje na podyplomówkach :P

Palibulka i Kasia38 WITAM 🙂 Fajnie, że nasze forum się powiększa

Ja też stosuje od kilku dni krem z Ziajki Mammamia czy jakoś tak. Zobaczymy czy faktycznie cos to da.

Buziaczkaa cieszę się , że nawiązałaś do zwierzaków ja też mam małą gromadkę 9 letnią kocicę syjamską Miśkę i 8 miesięczną znajdę kocurka Waleriana i papugę falistą Mańka .

A jeśli chodzi o krem na rozstępy to jestem tu chyba w większości też używam Ziajki i jestem bardzo zadowolona.

I jeszcze witam witające 🙂

• Mamusia
Mamusie wklejam link i proszę o głosiki 😉
http://pl.lennylamb.com/#user/show_photo/501

Jeśli komuś przeszkadza to, że wklejam link na forum Waszego miesiąca to bardzo proszę o wiadomość na prv. Nie to żeby zależało mi na moich oklaskach ( bo ktos mi je cały czas zabiera 🙂) ale nie chcę być upierdliwa z wklejaniem linków jeśli sobie tego nie życzycie 🙂

Konkurs trwa tylko do końca miesiąca więc jeszcze tylko tydzień :P

Pozdrawiam Mamusie i Brzuszki :*

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 a ja mam kota Hermana, który jest w oczkiem w głowie mojego męża, potrafi przytulać się do niego i głaskać godzinami 🤪 nasłuchałam sie , naczytałam na temat toksoplazmozy, ale mój lekarz i lekarz weterynarz zapewnili nas, że nie mamy się czym martwić bo nasz kot przebywa tylko w mieszkaniu, nie wypuszczamy do go na dwór, jego kuweta zawsze jest czysta a i nie zje byle czego, także jesteśmy spokojni.
Buziaczkaa, razem ze szwagierką prowadzimy sklep z używaną i outletową markową odzieżą. Odzież zamawiamy z zagranicy lub różnych dużych hurtowni w Polsce, póki co rozpoznajemy rynek jeśli chodzi o hurtownie o kupujemy trochę tu trochę tam 🙂

hej kobitki u mnie remont dal w kosc i dzis po sprzataniu kuchni i korytarza wiec od kilku godz leze w wyrku 😉
a co do mlodszego rodzenstwa to ja jestem takim wypiertkiem po 11 i 13 latach mama miala 36 lat siostra 11 lat starsza a brat 13 :laugh: :laugh: nie wiem co mysleki w tamtym momencie ale ja w wieku 15 lat cieszylam sie ze mam starszego brata :P :P :P
[color=#008000]a jutro wizyta tesciow ... co mam zrobic na kolacje POMOCY POMOCY 😞 😞 ☺️ ☺️ [/color]

na szczescie sa wszystkozerni:laugh: :laugh: :laugh: ale pomyslalam o tortillach ale nie zwijanych tylko przekladanych 1 placek sosik salata miesko ,2 placek pomidorek ogorwk salata cebulka i przykryc trzecim plackie moze byc na cieplo lub na zimno -- co myslicie

lub nadziewane buleczki na cieplo z mieskiem i wszystkim co w lodowce zapiekane z serem:laugh: :laugh: :laugh:

wlasnie kasia38 placek wegierski to nie glupi pomysl musze wziasc to pod uwage DZIEKI

JA NIE CIERPIE SCHABU ZE SLIWKA i kombinacji miesa i owocow

milego woeczorka ide w komonko:laugh:

• Mamusia
Zapomniałam jeszcze dodać że mam rybki 🙂 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Kasia38 Mój ojciec też jest wędkarzem 🙂 tylko wędki mu w głowie itd. Ryb mam w zamrażalniku pod dostatkiem - najbardziej uwielbiam pstrągi 🙂 różowo-pomarańczowe mięsko mniam! Denerwują mnie tylko te ości :laugh: :laugh: :laugh:

Buziaczkaa u mnie cały dom to jedna wielka ryba 🙂 wszędzie są wędki i całe mnóstwo różnych gadżetów wędkarskich ale co robić skoro my z tego żyjemy mus był przywyknąć 🙂

Dziewczyny napiszcie jak sobie radzicie z bolącymi więzadłami 😞 bo ja na razie cierpię w milczeniu ale może macie jakiś patent 🙂

moj tesc to zapalony wetkarz wiec faktycznie moze ryba mam jakies w lodowce musze sprawdzic a moj mezulek uwielbia salatke grecka ale chyba kupie do tego łososia tesc go uwielbia :laugh: :laugh:

kasia ale wiezadla brzuszka??? ja tez cierpie wiec nie jestes sama ale na postach jakis czas temu pisalysmy o tym wiec wiem ze nie jestesmy same 😉
a co do dzidziusiow to wszyscy twierdz ze bedzie chlopiec my juz w rodzinie mamy 2 chlopcow mojej siostry wiec chca dziewczynke nie ukrywam ze ja tez bym wolala i moja tesciowka tez ale to jest najmniej wazne MUSI BYC ZDROWE:P :P

dzis chyba za duzo sie narobilam w domku i brzuszek zrobil mi sie twardawy i troche sie zaniepokoilam 🤨 🤨

• Mamusia
Dzień dobry w niedzielny poranek 🙂
Wy jeszcze pewnie śpiochy śpicie, a ja znowu do szkoły 😉

Wczoraj na wieczór znowu musiałam brać nospe tak mnie brzuch bolał 😞

Miłego dnia 🙂

Taka ładnie słoneczko świeci, że aż się wiosna marzy 🙂 🙂 🙂