Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej kobietki- widze ze niezle tu dzialacie ja ostatnio nie mam za badzo czasu na odwiedzanie was i dlatego tylko sie melduje:P tak palibulka dobrze pamieta to ja zrobilam ptyski - mniam 😉 moj mezus znow mnie na nie namawia:laugh: ale tym razem to kopiec kreta z bananami w srodku:laugh:
a na obiadek fasolka po bretonsku mniamiusna:laugh: :laugh:

dzis znow sie nachodzilam po sklepach i nic nie kupilam upatrzylam sobie spodnie ciażowe ale ZARY i kosztowaly 299zł 😠 wiec nie fajnie i juz sie z nimi pozegnalam 😠 moze jak pojede do rodzciow to tam cos kupie bo w poznaniu ceny katastrofalne nawet nie mam pojecia gdzie jest jakis fajny lumpeks zeby czegos tam poszukać - nie ma to jak w rodzinnym miasteczku kazdy sklep zna sie na wylot:P

a dzis zaszalałam i pomalawałam pzanokietki na mega ostry czerwony :laugh: strasznie mi brakuje kolorkow i wzorkow na moich paznokietkach - powoli zaczynaja sie odradzac i rosną jak kiedyś wiec czerwony juz na nich jakos wyglada:P :P

i zeby rozweselic ten wietrzny nie zbyt przyjazny dzień czerwone rajtki:laugh: :laugh:
ale tesknie za wiosna i lzejszymi ciuszkami ☺️

a ja ostatni jem chyba kilogramami a na wadze nic nie przybieram :laugh: :P pewnie maluszek wcina wieksza cześć:P

a za to dzis od rana wyskoczyla mi mega kulka (maciczka) w brzuszku byla tak widoczna ze moglam dotykiem zobaczyc jaka jest duza a do tego maluszek intensywnie fikał , najbardziej jes niezadowolony jak siedze , woli jak chodze lub leze na wznak 🤨 :P 😉 co za cwaniaczek:P
ale sie rozpisalam... buziaczki brzusiaczki

hej my tez mamy badanie 9 marca i juz sie nie moge doczekac mam nadzieje ze w koncu uda nam sie zobaczyc czy to chlopiec czy dziewczynka:laugh: a 3D w 23tyg na nastepnej wizycie:laugh:

kochane oto mój 18tyg brzyszek

[img size=372]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzuszek_18_tc_1_marzec2010.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

ja tyle place za normalna wizyte a za 3d/4d od 200 nawet do 350zł koszmar a o wizycie na NFZ moge zapomniec , jak w grudniu dowiedziala sie ze jestem w cizy to jak chcialam sie umowic na wizyte na NFZ to pani zaproponowala mi dzien ktoregos marca 2010 :laugh: :laugh: wiec musimy leczyc sie prywatnie 😠

• Mamusia
JA DOSTAŁAM SIĘ DO NFZ ALE TO PO ZNAJOMOSCI I MIAŁAM NAJLEPSZEGO LEKARZA ALE MUSIAŁAM GO ZMIENIC BO ZWOLNIENIA NIE CHCIAŁ DAC I WOGÓLE ROBIŁ WSZYSTKO ŻEBYM POSZLA DO NIEGO PRYWATNIE. NIBY W TEJ CENIE JEST KRÓTKI FILM I 6 ZDJĘC

• Mamusia
Hej dziewuszki! Anycool Twój brzuszek jest przesłodki 🙂 Fajowy 😉
Jestem po wizycie u lekarza, z dzidzią wszystko ok, mam kolejne zdjęcie do kolekcji 🙂
Dzidziunio fikał koziołki, machał rączkami, mój mąż znów taki uśmiechnięty jak zobaczył na ekranie 10 centymetrów Naszego Szczęścia 🙂 🙂 Na płec jeszcze czas, lekarz powiedział, że może poznamy ją przy następnej wizycie, a więc za miesiąc 🙂
Uff od razu mi lżej, kiedy już wiem że wszystko dobrze, serduszko bije jak należy 🙂
Jestem taka szczęśliwa!:laugh:

• Mamusia
poćwiczyłam 😁 lepiej mi psychicznie ale fizycznie ałć :P

anycool: piękny masz ten brzuszek - urósł od ostatniego zdjątka 🙂
Wiojojka: super że wszystko jest ok 🙂 bardzo się ciesze 🙂

u mnie wizyta kosztuje ok 120 -150 zł, w jednej z najlepszych klinik dla kobiet, nie wiem ile usg, ja mam o tylko fajnie ze mam abonament na usługi medyczne z pracy wiec zaoszczędzam naprawdę kupę kasy.

• Mamusia
Widze ze szal na spodnie ciazowe 😁
Ostatnio tez szukalam takich specjalnych ciazawych masakra 50-150 euro 😮 zrezygnowalam i kupilam dresy dwie pary a zaplacilam niecale 15 euro :laugh:
Jej ja tez chcialabym miec usg 3d albo 4d niestety moj sobie zyczy w przleiczeniu 800zl wiec chyba sie nie skusimy na to. Nastepna wizyte mam bodajze w piatek lub sobote (o ile bede miec wyniki badan, mam nadzieje ze tym razem nie bedzie problemu z nimi) i moze dzidzia bedzie grzeczna i pokaze nam swoja pupcie, bo ostatnio na zosc nie fikala tylko lezala spokojnie i bawila sie raczkami 🙂
Anycool sliczny brzusiio! moj troszke mniejszy, no chyba ze patrzac na niego wieczorem to moze i taki sam 🙂
Milej nocki mamusie 😘

Cześć dziewczynki ja tylko tak kontrolnie 🙂 ZAJRZYJCIE NA ALLEGRO TAM JEST TYLE SPODNI CIĄŻOWYCH ŻE GŁOWA MAŁA

Ja kupiłam całkiem fajne jeansy za jedyne 45 zł 🙂

miłego wieczora wam wszystkim brzuszki i do miłego 🙂

• Mamusia
hej Wam kobietki, aleście rozpisały się jak mnie nie było. Ja padam na ryjek po pierwszym dniu pracy, ale miło jest wreszcie wyjść sobie do ludzi, bo leżąc w domu cały czas czułam się jak odludek.

dziś słucham sobie Chopina, sądzę, że Maluszkowi się podoba 🙂

dobrej nocki.

• Mamusia
Wiojojka super, że z dzidzią ok
nigdy bym nie pomyślała, że tak będę się cieszyć na wizyty u ginekologa 🙂 ale za tydzień znowu "spotkam" się z maleństwem 😁

ciekawa jestem czy teraz lekarz powie co za płeć, ale pewnie za wcześnie i zachowa dla siebie ta informację, bo może źle zobaczy i po co kobietę nastawiać?

qrcze też już koniecznie muszę kupić spodnie, może jutro z okazji egzaminu? :P

• Mamusia
🙂witam Was dziewczyny 🙂

Słyszłam ze plec mozna poznac od 14 tyg... ale jak widzicie dzidzie z nami nie wspolpracuja albo tez jakos sprzetu nie pozwala tego okreslic 🙂 wszystko moze zalezec od Nas samych jakie sa u Nas warunki na przeprowadzenie ugs 🙂zawsze jednak mozemy polegac na Naszej intuicji:Pja czuje ze to chłopczyk 🙂 ale jakie ja wczoraj widziałam przepiekne sukieneczki dla dziewczynek 🤪 obiecałam sobie ze za 3 mies bede szalec:P

Witam

Pozdrawiam znów z pracy, bo popołudniami i wieczorami jestem zabiegana.

Widzę, że większość ogernęło szaleństwo zakupowe ciążowe 🙂
Ja mam to szczęście, że dostałam w spadku 3 pary spodni i jedną sukienkę 🙂 Dobrze jak przyjaciółki i kuzynki rodzą wcześniej 🙂 Nie muszę też martwić sie o ubranka dla dzidzi w pierwszym roku, bo podobno czeka na mnie kilka worków prawie nowych ciuszków, które przekazywane są z rąk do rąk. A jak by tego było mało to nawet wózek dostaniemy w pozyczkę, więc przed nami jedynie zakup łóżeczka.

Ale i tak kupiłam sobie kilka rzeczy ciążowych- zuepłnie przez przypadek. Czarną wąską spodnice za 100zł, którą bede mogła nosić nawet po ciąży do dłuższej bluzeczki, bo jest tak fajnie uszyta, w jakimś malutkim sklepie osiedlowym. I spodnie na lato w zwykłym nieciążowym sklepie za 50 zł- zamiast paska mają fikuśny szeroki pas bawełniany, który na okres ciąży można odwinąć i jest git 🙂 Polecam więc buszowanie po zwykłych sklepach, bo naprawde mozna trafić coś fajnego, a napewno tańszego niz w sklepach dla przyszłych mam.

i znów wyszedł mi elaborat hehe Pozdrawiam

witam brzuszki :P
mi chyba 2 dni z rzedu calodniowego buszowania po sklepach zle zrobilo ... wczoraj padłam o 21:00 w nocy boł brzuszka wstalam o 10:30 zjadlam sniadanko i nadal leze i przysypiam 🤨 jak ja nie cierpie tak duzych miast 😠 nie ma to jak moje miasteczko w ciagu jednego popoludnia kupisz wszystko co chcesz bez wielkiego chodzenia 😉

a co do zakupow na allegro fakt sa fajne spodnie ale na mne wszystkie zakrotkie 😠 😠 mam długie nogi i to jest moja zmora bo odbiegam od standardow 😎

musze sie kimnac 🤨

do wieczorka