Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hejka brzuszki - chyba ta pogoda mnie dobija
a co do L4 to ja jestem od 7tyg i co miesiac dostaje bez problemow:P

wiecie co ale mnie wkurzaja ci moi faceci ja zdazylam zrobic, pranie, obiad, zjesc obiad, zrobic ptysie a oni sprzataja 1 szafe w korytarzu az przejsc nie idzie - no czego sie dziwic skoki narciarskie - 😠 szlak mnie trafia 😠 ale nic ide podjesc ptyski:laugh: :P 😆

Witam o poranku 😉

Właśnie stwierdziłam, że jestem nieźle porąbana. W tygodniu, kiedy muszę iść do pracy, ledwo wstaje o 8, a w soboty i niedz. budzę się o 6 rano nawet wyspana grrr

pozdrawiam

• Mamusia
ika79: taaaa skąd ja to znam :P

anycool: jesteśmy w tym samym wieku i powiem Ci że ja jestem pierwszą mamusią fasolkową z większości moich koleżanek - średnia wieku rodzących to 32-33 lata, wiec ja tam mowie że jestem młodą mamą 😉

obiadek dla rodziców wyszedł bardzo smaczny i było naprawdę przyjemnie chcociaż po tym jak gotowałam od 10 rano byłam nieźle zmęczona jak zasiadłam do stołu 🙂 dostałam od teściowej tort ze śpioszków i pieluch i bukiet ze smoczków 🙂 czadowy gadżet 🙂

dziś wyciągam drugą połowę na spacer i do kina, muszę koniecznie zobaczyć Alicje w krainie czarów moja ukochanego Tima B.

Buziaki

• Mamusia
Hej Kobietki, dwa dni mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia 🙂

Anycool przede wszystkim nos do góry, możne to taki typowo późnozimowo-przedwiosenny dół... zimno, mało słońca, mąż wpatrzony w skoki. Życzę dużo uśmiechu więc 🙂

Ja z moim mężem i dzidziusiem oczywiście byliśmy wczoraj na pierwszej (dla Maluszka) przebieranej imprezie. Było czadowo. Trochę się pokołysałam, nie za mocno, by nie wytrząść Dzidzi.

ostatnio mam smaka na owocowe cukierki i gumy, Wciąż zajadam mambę......

hej kobitki !! wyryczałam sie wykrzyczałam i jest juz lepiej:P :laugh: 😆 faktycznie jak sobie przewietrzylam pluca ulzylo mi:P
zastrajkowalam i powiedzialam mezulkowi ze caly dom zostawiam na jego glowie sprzatanie, gotowanie , pranie, zakupy , zmywanie itd zobaczymy ile czasu wytrzymam by nie sprzatac 🤨 a on kiedy poprosi o pomoc 😎

zmusilam sie by jechac do tesciow na obiad i kawe ...ale bylo ok ... wszyscy podziwiali jaki mam juz duzy brzuszek :P a ja zabralam moje ptyski ktore zostaly zjedzone w ciagu niecalej minuty:laugh: :laugh:

jutro badania - ciekawe jak wyjda a we wtorek wizyta u gin:P

jejku jak ten czas leci niedawno dowiedzialam sie o dzidziusiu a tu juz polowa ciazy - kurcze to juz 5 miesiac :laugh:

Palibulak ty caly dzien w pizamce a ja wstalam o 12:30

kochane brzuszki dziekuje za wsparcie

• Mamusia
anycool: zdecydowanie bardziej Ci do twarzy z uśmiechem 🙂 🙂 🙂 cieszę sie ze już lepiej!

oj tam cały dzień :P 🙃 , po 16 się ogarnęłam i poszliśmy do kina gdzie przeżyłam szok bo cena biletu w Multikinie wynosie: UWAGA 33zł!!!!!! myślałam że padnę jak usłyszałam tą cenę, mam swoje ulubione kino w centrum gdzie bilety kosztują 14zł - niezła różnica co?? dramat!! film całkiem fajny, Alicja w krainie czarów 3d - troszkę oczka bolą ale ujdzie :P

• Mamusia
Hej, pytanko jakie badania wykonywałyście w ostatnim czasie lub macie zaplanowane...mój lekarz jakość nie pali się do zlecania badań. Za dwa tygodnie mam badania przepływowe i tyle co na razie mi wiadomo żadnych badań krwi,moczu.Mam jeszcze jedno pytanko..ile przytyłyście do tej pory...ja na początku schudłam 4 kilo i do tej pory odrobiłam tylko/aż pół kilo 🙂 Spokojnej nocki

33 zł?? o rany, rozbój w biały dzień 😉 dlatego my zazwyczaj chodzimy do kina w tygodniu, bo wtedy taniej 🙂 I za każdym razem liczymy ile musi wydać rodzinka z dwójką dzieci na jeden seansik z obowiązkowym zestawem popcornu z colą- masakra

• Mamusia
Karulina: nie miałaś badań krwi i moczu do tej pory?? to dziwne, powinnaś mieć badania na różyczke, toksoplazmozę, HIV, żółtaczkę, ogólnie jak zajrzysz do karty ciąży to tam masz wypisane na co powinnaś mieć badania, i z tego co się orientuję to wyniki tych badań są bardzo istotne. A miałaś usg w 12 tygodniu ciąży?
jeżeli chodzi o wagę to ja nic nie schudłam bo nie wymiotowałam za to tyje pięknie 😜

czesc, Karulina 🙂

ja schudłam 1kg na początku, i właśnie w ostatnich dniach o ten 1 przybrałam, więc bilans zerowy jak na razie 🙂

jeśli chodzi o badania- do tej pory miałam 2 razy badania moczu i krwi- na początku, jak dowiedziałam sie ze jestem w ciązy i ok.12 tyg.

pozdrawiam

• Mamusia
witam w ten piękny, MROŹNY, słoneczny poranek
JA CHCE WIOSNY!!!!!!!!!!!!

dzisiaj idziemy znowu do gin i może zaglądniemy co tam u małego dzidzi się dzieje 🙂 mam nadzieję, że będzie w porządeczku. Ostatnio ciągle boli mnie pęcherz i biegam co chwile do kibelka 😞 wkurzające