Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
malutka90: jeszcze nie wiemy...wszystkie czekamy z niecierpliwością ja 23.03 mam usg 🙂

Wiojojka: moja droga i o to jest pytanie - czy wróce do moich 55?? hahaha widze że podobnie "wyglądałyśmy" i pięknie się rozrastamy :P:P:P
mi mówią że wyglądam pięknie choć pewnie za plecami smarują że mi tyłek urósł :P:P heheheh

• Mamusia
śmiać kochana śmiać!! zdrowo pięnie rośnie dziecie 🙂

dawno już nie było aktualizacji zdjęć więc pewnie brzuszki naszym kochanym sierpnióweczkom porosły - mój urósł napewno i myślę że jest bardzo podobny do Twojego tyle tylko że ja mam inna budowę ciała bo jest bardziej nabita :P heheheh 😠 🤔 🙃

ja też˛ mam już duży... mój było widać już w 2 miesiącu bo byłam bardzo szczupła i już w 3 miesiącu miałam taki jak kuzynka mojego męża w 6 miesiącu z tym,że ta kuzynka miała raczej mały brzuch przez większość ciąży,teraz jest przed porodem i jej nie widziałam to nie wiem jaki ma.a mi wszyscy mówili,że pewnie jak taki brzuch mam duży to że bliźniaki, ale na 100% jedno:laugh:

hej brzuszki wszystkiego naj w naszym dniu:laugh: ja cie krece ale sie tu narobilo od wczorajszego wieczora 9 stron ładnie ładnie:laugh:

nie wiem od czsego zaczac>>>
moze od tego nieszczesnego zusu chyba dla ilony - stawka dzienna w malym zusie jak ktos ma swoja dzialnosc to 10 zł dziennie na duzym ok 20zł za dzien wiec to nie sa duze pieniadze no ale na ulicy nie leza i co najwazniejsze zus nie spieszy sie z placeniem na pierwsze chorobowe czeka sie 3 miesiace ja od grudnia jestem na zwolniu i do dzis jeszcze nic nie dostalam 😠

witam nowe mamusie

co do brzuszkow to ja tez jeszcze nie mam kreseczki ale za to włoski ktore sa bardzo widoczne - ciemnie i jak by dluzsze 😮

co do L4 ja jestem na nim od 7 tyg i zasranym obowiazkiem lekarza jest wypisanie zwolnienia ciezarnej i zapisanie skierowania na badania jakie tylko chce zrobic mamusia

asiulka 1984 ja mam duzy brzuszek ale terza ty przejelas paleczke a i przytyłam 2kg od poczatku ciazy

dzis jestesmy już po badaniach bo jutro wizyta :laugh:

moja siorka jak rodzila synka i juz lezala na porodowce to lekarz jak przyszedl to zaplytal sie jej co tu robi w 6 miesiacu - a ona na to ze jest w 9 i wlasnie rodzi:laugh: tez miala malutka pileczka a u mnie jak na 5 miesiac to taki sobie

wyobrazcie sobie ze pierwszy raz ustapili mi miejsca jak bylam w przychodni normalnie szok:laugh:

pozdrowionka brzuszki

a jeszcze zapomnialam pepuszek moze nam wypchnac juz ok 19 tyg zalezy wszystko ok tego jakie duze jest dziecko i nasza miciczka jak przekroczy wysokoscia pepek to moze wyskoczyc a nie musi:laugh:

• Mamusia
Kobietki wszystkiego najlepszego w naszym dniu! 😘
Jaki duzy brzusio u Asiulki u mnie jeszcze takiego niema... a szkoda, ale moze troszke mniejszy bede miala pod koniec ciazy hihi 🙂 mam znajoma co w 5 mies wygladala na koncowke, a do konca ciazy przytyla 35kg mimo iz jest niska i drobno zbudowana, ale wiecie zero rozstepow, jejku ona to chyba jest z gumy. maluszek fakt duzy chlopak 4100 i jak sie nie myle 56cm 🙂
Ah a ja dalej czekam na wyniki... chyba sie nigdy ich nie doczekam 😞

[img size=372]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzuszek_18_tc_1_marzec2010-b35bc326babefac847f0d50456bd26e1.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" /> moj brzuszek z ubieglego tyg (18) jutro nowa fotka z 19 tyg + dzidzia

• Mamusia
anycool ładny brzuszek coraz większy 🙂
a wiecie może dlaczego już takie brzuchy mamy? skoro wszędzie piszą, że macica to wielkości grejpfruta a mnie wypycha jakbym miała tam ich kilogram :P a maluszek to jeszcze drobinka, boję się że to samo sadełko 😞

kochan nie zapominaj ze w nasz brzuszek jest upakowany na maxa juz przed ciaza a teraz cos tam rosnie i sie rozpycha... wszystko zalezy od bydowy kobiety czasem dzidzia i maciczka wkomponuje sie w miednice i dlatego brzuszki sa malutkie a inna wepchnie sie miedzy jelita a miesnie brzuszka i oto juz mamy okraglutki brzuszek

kornelia zaraz ci dupsko skopie za tego dała co to ma byc słoneczko ladnie swieci idzie wiosna a co do moczu to co sie dzieje jakas infekcja - pij sok z żurawiny:laugh:

pisz tu szybciutko co sie tam dzieje a wspolnie cos na to zaradzimy:laugh:

• Mamusia
hej dziewczyny, ja tylko na chwilke. Dostałam zwolnienie na 3 tygodnie i ponownie mam się zgłosić po L4, ale już z podkładką od ortopedy, ( tak ustaliłyśmy z tą lekarką) W sumie tyle dobrze, że mi teraz już będzie przedłuzać do konca ciąży.

A co do doła Kornelia, to witaj w klubie 😞 😞 😞

• Mamusia
Dziewczynki nie martwcie się - ja też mam ciągłe problemy z moczem, brałam już 2 antybiotyki a dziś rano skonczyłam brać Furagin, brałam 6 tabletek dziennie - mega dawka! taka nasza dola, nie ma co się martwić - wszystko można wyleczyć, wiem co czujecie ale głowa do góry ja od 4 dni nie czułam żadnego dyskomfortu związanego z moczem więc jestem dobrej myśli 🙂

będzie dobrze, żadnych dołów! 😠

• Mamusia
Hej Brzuchaczki 🙂
Palibulka a tam, po ciąży będziemy się wzajemnie motywować do zrzucania wagi, a teraz hulaj dusza, piekła nie ma, nie żałujmy sobie dobroci:P
obiecuje też wrzucić jeszcze dzisiaj zdjęcie mojego Brzusia 🙂
cholerka, to nie za wiele tych zusowskich pieniędzy, no ale zawsze coś.

Witam nowe mamusie 🙂

Zdołowane, głowa do góry!! Kornelia, moze źly mocz oddajesz, stąd takie wyniki. Sorki, że tak piszę, ale sama ostatnio wtopiłam w ten sposób mimo 30 na karku. Miałam zakodowane w głowie, że mocz do badania ma być z rana na czczo, ale że ma być po podmyciu się i z drugiego strumienia to doczytałam dopiero po tym, jak mi wyszły kiepskie wyniki.

Sara, a u Ciebie skąd zły nastrój, skoro udało Ci sie załatwić L4?

Kurcze, ale niektóre z Was mają już brzuchy 🙂 A u mnie zaczął rosnąć od tygodnia, aaaa (to był krzyk przerażenia), bo w sobotę muszę zmieścić sie w sukienkę. I teraz wieczorami tłumaczę temu mojemu szkrabowi, że skoro do tej pory nie rozpychał sie tak intensywnie, to niech jeszcze się wstrzyma do soboty, a potem może rosnąć jak na drożdzach i mogę nawet się toczyć w ostateczności 😉 Juz raz mnie posłuchał- w sylwestra miałam wolne od mdłości, to moze i tym razem będzie posłuszny 😉

A, i jeszcze się przeziębiłam :/ od wczoraj boli mnie gardło jak diabli i kuruję się domowymi sposobami, bo inaczej przecież nie da rady. To taka informacja dla tych zdołowanych, że u kazdego bywa czasem pod górkę, ale w końcu przechodzi 🙂

• Mamusia
witam w klubie zdołowanych, dzisiaj byliśmy u lekarza i wyszło, że mam brzuszek twardy i koniecznie podwójna dawka luteiny i leżenie, przynajmniej dostaliśmy L4
widziałam też chwilkę maleństwo, ale chyba spało, bo coś praktycznie się nie ruszało 😞

• Mamusia
A to mój brzusio 🙂 nie wiem nawet czy się powiekszył bo roznicy wielkiej w spodniach ciazowych nie widze hehe. Ale np ciężej juz mi się podniesc...wstać. [img size=129]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P1290200.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />