Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kochane dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia. Moja szefowa wpadła wczoraj na pomysł zorganizowania koncertu charytatywnego dla mojej Mamy, może się uda coś nazbierać... a Anycool rzeczywiście popróbujemy z fundacjami. najgorsze, że mnóstwo ludzi chorych na raka nerki jest teraz w takiej samej sytuacji, a to wszystko przez nasz cudowny rząd.
Będziemy się trzymać, już tak od dwóch lat walczymy, by uratować Mamę.

A jak tam Wasze wizyty lekarskie? ja jutro się wybieram na kino bambino 🙂 podglądnąć naszego maluszka 🙂

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mufka kochana ja w tym interesie siedze od kilku lat i prawda jest brutalna KTO PIERWSZY TEN LEPSZY jedni maja z panstwa i fundacji na wszystko a inni na nic wiec do dziela kobitko i nie zalamujcie rąk , bo ludzi ktorzy chca pomodz jest naprawde ogromna ilość:laugh: :laugh: na szczescie :laugh: nawet mozecie znalesc odpowiednia fundacje zalozyc mamie konto i z rozliczen podatku wplacac na nie po 1% nie wiele ale liczy sie ilość , moja kumpela z takiego 1% dla chorej corci zebrala ponad 100tysiecy w jeden rok rozliczeniwy wiec warto :laugh: :laugh:

• Mamusia
Czesc dziewczyny! Wlasnie sie zapisalam na ta stronke wiec jeszcze troche sie gubie. Czy wie ktoras z Was cos o zapaleniu zatok w ciazy. Ja bylam u lekarza dostalam antybiotyk, ale nic nie pomogl. Teraz musze jechac do kliniki i beda dalej patrzec. Boje sie strasznie mam nadzieje, ze to nie ma duzego wplywu na Malenstwo. Fajnie byloby jakby znal ktos ten problem 🙂

• Mamusia
anycool Czekamy na wiesci 🙂 wizyta Ci się zaczeła 26 minut temu 🙂 może teraz lezysz i patrzysz w swojego synka? córcie? Dawaj nam tu od razu wiad 🙂
Ja też mam dzisiaj wizyte ale wieczorem 😆 nie mogę się doczekać 🙂 juuuupiiii.

Kornelia87 KOCHANA KOBITKO! NOSISZ CÓRCIĘ!!! ALE FAJNIE!! TEŻ BYM CHCIAŁA WIEDZIEC! MAM NADZIEJE ŻE DZIŚ POKAŻE MOJA DZIDZIA KROCZEK CO TAM SKRYWA 🙂 WTEDY JUŻ BEDE KUPOWAĆ DO POKOIKU DZIECIĘCEGO GADŻECIKI 🙂 GRATULUJĘ KOOFAAANNAAA!!!!

• Mamusia
Marcela84 znalazlam kawalek wypowiedzi jakiejs dziewczyny : "ja naswietlalam zatoki przy okropnym katarze i piekne wszystko
schodzilo. Jak sie pytalam gina czy mozna naswietlac w ciazy, to
powiedziala ze mozna, wazne tylko zeby nie byly to okolice brzucha,
zeby nie rozgrzewac. poza tym zamiast antybiotykow mialam
swiecowanie - dziwnie brzmi ale dziala i jeszcze bardziej posciagalo."

• Mamusia
Jaka jestem szcesliwa moje kochane kobitki 😁 lekarz powiedział ze mam sie wstrzymac z zakupem ciuszkow itd. ale jest prawie pewien 😁 moja mała sie normalnie wupieła tak ze doslowie pokazala pupe:Pi to wlasnej mamie:Pja jej dam jak wyjdzie:P lekarz sie smial ze ma Nas w dupce 🙂

• Mamusia
Jaka jestem szcesliwa moje kochane kobitki 😁 lekarz powiedział ze mam sie wstrzymac z zakupem ciuszkow itd. ale jest prawie pewien 😁 moja mała sie normalnie wupieła tak ze doslowie pokazala pupe:Pi to wlasnej mamie:Pja jej dam jak wyjdzie:P lekarz sie smial ze ma Nas w dupce 🙂

• Mamusia
Marcela84 witamy

Kornelia87 na prawdę super, wiadomo, że czasem może być pomyłka, ale z tego co piszesz to na pewno córcia 🙂 powiem szczerze, że zazdroszczę 🙂 ja muszę czekać jeszcze miesiąc 😞
to chyba dzisiaj święto w rodzinie 🙂
a pewnie zaraz następne zaczną się chwalić co mają 😉

Kornelia, gratuluję córeczki 🙂

To ja Wam sie przy okazji przyznam, że mi lekarz 2 tyg. temu powiedział, że na 80% chłopiec, ale ma to potwierdzić przy następnej wizycie, więc na razie razem z lubym trzymamy tą informację w tajemnicy 🙂

Natomiast kilka dni temu dowiedziałam się, że znajoma do końca ciąży była przekonana, że będzie chłopak, a urodziła się dziewczynka. Poprostu pępowina tak się zawineła, że wyglądała na siusiaka :/ Wszyscy byli w wielkim szoku. Także ja nawet jak się dowiem na 100% to nastawiać się nie będę bo a nuż widelec...

A co byście wolały- chłopca czy dziewczynkę? 🙂

Ja wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale... gdzieś tam głęboko chyba każda jednak sobie myśli "fajnie żeby była dziewczynka" albo "zawsze chciałam mieć pierwszego chłopca"

Ja np zawsze chciałam mieć dziewczynkę, a mój luby chłopca, choć tak naprawdę przy pierwszym dziecku to nie ma tak wielkiego znaczenia, dopiero przy drugim te pragnienia co do płci nasilają się, tak myślę 🙂

• Mamusia
anycool miala wizyte o 14.... i jeszcze nam tu nic nie napisala:P

ika79 wiadomo jak to jest dzidzia moze nam zrobic niespodzianke mojej znajomej tez lekarz powiedzial ze coreczka a w 24 tyg zauwazyl siusiaka 😮

wazne ze zdrowe 🙂 serduszko bije pieknie 🙂a i zapisłam sie na to USG 4D 😁

• Mamusia
ja to kompletnie nie wiem, od zawsze wiedziałam, że syn będzie Filip i jakoś teraz cała rodzina mówi o Filipie, zresztą koleżanki ostatnio najczęściej rodziły chłopaków i jakoś tak wszystko wskazuje na chłopca, ale jak będzie dziewczynka to będzie to wspaniała niespodzianka ;D
eh, ale miesiąc czekania 😞 pewnie wszystkie wcześniej będziecie wiedzieć 😞

• Mamusia
AAAleeeee faaaajnieee!!! Kornelia gratuluję ze szczerego serca! cudownie!
Jesteś pierwszą, która już wie 🙂
Palibulka dobrze, że wykurzyłaś tego "znawcę" kobiecego ciała ze swojego życia, ciekawi mnie tylko, czy on był takim chodzącym ideałem...? twój Brzusio jest przesłodki i jeśli teraz jesteś gruba, to wcześniej musiałaś być wychudzona...!

Mufka zdrowia, zdrowia i pozytywnego myślenia dla mamy, wiem czym jest ta okropna choroba, najważniejsza jest nadzieja i wiara, ze wszystko będzie dobrze 🙂
A z tym całym NFZetem do gazuuuuu!

a teraz idę leżeć, po dwóch ciężkich i pracowitych dniach, należy nam się 🙂

jestem jestem BĘDZIE SYNUŚ

MAKSYMILIAN ma ok 250gram i ok 25cm kawał chlopa z niego idealnie sie ustawil ze wszystko widac jak na dłoni:laugh: :laugh:
tatus pęka z dumy , dziadkowie powiadomiwni

kornelia gratuluje coreczki jak dasz na imie????

strasznie sie ciesze jednak mamy maly problem mam za duzo TSH POWYZEJ 6,4 umU/Lm a powinno byc max 2,5 nie ciekawkie bo jak sie okazalo mam niedoczynnosc tarczycy co w ciazy jest nie ciekawe