Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamy
czy zmagałyście się z zapaleniem moczu u maluszków?? podejrzewam u Wojcia, łapie się za siusiorka i płacze, nie pozwoli się za niego dotknąć, kiedy pytam czy boli siusiorek macha główką że tak,czekam aż się obudzi i idę po skierowanie do lekarza 😠

• Mamusia
Wiolka my mielismy taki problem z Julka, tez plakala i mowila ze ja boli.
Teraz chorujemy, nie wiem czy ma taka goraaczke od zeba, idzie jej gorna lewa piatka, dwa dni cala rozpalona byla, daje jej paracetamol i niby dzisiaj lepiej nie ma takiej goraczki, szlag mnie trafia z termometrem, nie da sobie wsadzic pod paszke zwyklego wiec pozyczylam taki co sie przystawia do czola lub ucha ale w kazdym miejscy inna temperatura. na czole 37 na skroni 37,4 a w uchu 38,3 🥴 wiecie moze gdzie sie to dokladnie przystawia??
Katarek jej cieknie ale ladnie dmucha w chusteczke i nie musimy sie meczyc z odciaganiem 🙂
Wczoraj robilismy pozadki i z tego wyszlo ze dwie szafy z pokoju wynieslismy z mezem uff ale bylo do sprzatania ciuchow i gratow roznych 😁 wiecej sie nie bede bawic w takie zbieranie 😁
Powywalalam pol ciuchow Julki teraz mamy przewaznie 98 ale to zalezy od ciucha 🙂
Milego dnia 🙂

• Mamusia
Kasiula2 napisał(a):
czy to normalne,że Marcel jeszcze nie mówi???mam mega stracha,że będzie u niego to samo co u córci.....

a co rozumiesz przez to, ze nie mówi? nie wymawia żadnych słów czy tylko np. mama, tata?
Wiola powodzenia, ja też powoli się mobilizuję w pisaniu pracy
niestety nie mam już tyle czasu by tu pisać, ale czasami zaglądam 🙂

• Mamusia
Wiolka mala mylam plynem od infekcji. miala badanie moczu ale wyszly dobrze.
Kilka dni i po bolu 🙂 Teraz kompletnie nie pozwala sobie zakladac pampersa, walka jest nawet na spaniu. Jedynie po kapieli zlaozy na noc.
Kasiu nie martw sie chlopcy faktycznie duzo pozniej zaczynaja mowic, nasz kolega 2 latka skonczyl i jedyne slowo jakie mowie to ;mama i to na wszystkich kogo spotka. Wiec nie masz co sie jeszcze denerwowac.
Nasza sie rozgadala zaczyna laczyc slowa, nie ma, nie chce, ojej co to... duzo slow juz mowi 🙂
Niedlugo idziemy na przeswietlenie bioder i spowrotem do lekarza....
My w koncu zdrowi ! ale nas rozlozyla choroba, jak nigdy.
Kurcze w tamtym roku szlismy w krotkim rekawku swiecic koszyczek,a w tym? w kurtkach? eh co za pogoda.
pozdrawiamy mamusie i dzieciaczki 🙂

Kasiula2 napisał(a):
Marcel mówi tylko pa pa...nic więcej...nie próbuje nic nasladować,choć kiedyś tam pokazywał jak robi krowa czy kotek...teraz nie....

ale "milczy" czy "po swojemu" intonuje cokolwiek? 😞
Kamil też mówi tylko kilka slów i większość na "yyyy" trzeba się domysleć bo pokazuje ale po swojemu "spiewa" cały czas..
Życzę jak najlepiej!! Dodam że córka znajomej nie mówiła NIC! do 5 rou zycia, jeździli po całej Polsce do lekarzy.. Dzisiaj ma 12 lat i jest zdrową mówiącą 🙂 dziewczynką!

...u mnie zapalenie płuc...przerwa w karmieniu Kamilka na kilka dni-zlecenie lekarzy- ot czepiło się chorósko... 😞 właśnie ze szpitala wracam po badaniach...
Dużo zdrówka dla Was!

• Mamusia
Oli dużo zdrówka, choróbsko przed świętami 😠

co do mówienia to Ala też bardzo mało mówi, ale intonuje po swojemu, są dni, ze praktycznie milczy a są dni, kiedy prawie prowadzi ze sobą rozmowę 😉
co do konkretnych słów to mam wrażenie, ze nauczy się jakiegoś, przez 2 tygodnie ciągle je używa, a potem przestaje, tak było z "mamą", "kotek", "prose", ostatnio ćwiczy "auto" i tyle, żadnych innych słów do tej pory 😞 aha "tata" często używa jako tata i papa, ale w ogóle od kilku dni nie chce wołać nawet "tata" tylko przychodzi do nas, ciągnie nas za fraki i pokazuje palcem co chce, np pokazuje na swoje łyżeczki a potem otwiera lodówkę, to znaczy chce serek 😉

• Mamusia
Duzo zdrowka dla Was.
Kasiu mam siostre 6 letnia, zaczela cokolwiek dusic slowa jak miala 3 lata, w tamtym roku jeszcze bardzo slabo mowila, teraz tez sie z nia ciezko dogadac bo jest uczona w dwoch jezykach.
Mam nadzieje ze w przyszlym roku nnormalnie sie z nia dogadamy 🙂

• Mamusia
Kasiula2 napisał(a):
jedna Kasia na naszym forum była chora....teraz druga wam się rozchoruje...... 😞

była - nie była!! ludzie mają bujna wyobraźnie do tego połączyć wujka Google i ciocie Wikipedie i choroba gotowa!!.... ale tobie wam chorować nie wolno!!!!

• Mamusia
aniolek18 napisał(a):
Anycool- choroba chyba nie byla wymyslona...
Co jak co mozna pokolorowac ale nie z takim czyms....

mnie to tam jakoś nie obchodzi,czy była czy nie była chora,to nie moja sprawa,nie mnie oceniać ani osądzać,to jest jej sprawa i po co wyciągać brudy na forum które już nawet nie jest tak zżyte jak kiedyś i zanika... bo jeśli tylko po to,żeby budzić kolejną sensację by je ożywić to po prostu przykre...

• Mamusia
anycooll napisał(a):
Kasiula2 napisał(a):
jedna Kasia na naszym forum była chora....teraz druga wam się rozchoruje...... 😞

była - nie była!! ludzie mają bujna wyobraźnie do tego połączyć wujka Google i ciocie Wikipedie i choroba gotowa!!.... ale tobie wam chorować nie wolno!!!!

o mamoo.....nie wiedziałam,że to blef......zresztą nadal w to nie wierzę.....
to ja już nic nie wspominam o sobie.......może mnie podleczą... 🤨

• Mamusia
To ja się pochwalę moim Skarbem który mówi BBAARRDDZZOO dużo i nawet odmienia np. mama, mamo, z mamom 🙂 🙂 🙂 tak samo jest z tatą 🙂 🙂 🙂
poza tym mówi trabant 🙂 🙂 🙂rodzice są bardzo dumni 🙂 cześć, halo, pa, tak, banan, pep znaczy chleb, siedź, pić, baja, dziadzio, bocian, miś, broda, buzia, nos, itd.
Nie jestem w stanie wymienić wszystkiego, jedno jest pewne dogadać się z Nim to nie problem 🙂 🙂 🙂

DUŻO ZDROWIA dla chorowitek 🙂