hahaha my tez mamy takie auto... do zestawu byly klocki hehe. kasiu zdrowiej. my nie bylismy w strefe we wtorek. noo a ja zmienilam kolor wlosow.. pierwszy raz w zyciu mam blond noo i zapuscilam wlosy. wkoncu wieczorkiem dodam fotki bo dawno nie dodawalam. pozdrawiamy z deszczowego dzisiaj poznania
Mala z dnioa na dzien zaczela tak mowic, przed wyjazdem zaczynala ale jak pojechalismy do Torunia to tak sie rozgadala ze nieraz mi glowa peka 🙂 ale milo sl;uchac jak mowi, czasami probuje wymusic cos i udaje taka sierotke, podejdzie do mnie :mamuś plosie... i jak tu dziecku nieulec 🙂 Za to znowu mamy pampersy 🤨 sika po nogach i wcale jej to nie przeszkadza... jedynie na spacerach jak jestesmy i jest cieplutko to chodzi bez pampersa i smialo mowi mama sikku a w domu jakos niechetna.
A wasze maluchy nadal majapampersy?
KAsiu mam nadzieje ze te skutki uboczne przejda i bedziesz wpelni zdrowa, zycze jak najwiecej zdrowka. A dzieciaczki sliczne !!
Nie moge wstawiac fotek, nie wiem jak dodac bo nie chca sie wklejac poprzed otwarcie folderu, macie moze jakacs stronke? ta wczesniejsza co byla uzywana juz nie dziala.
My nadal jedziemy na pampersach, czekamy aż mama będzie miała wakacje to się nauczymy 🙂🙂
Ja wklejam zdjęcia przez www.fotoo.pl i działa
Ja przez imageshack.us wklejam
Kamil też nie zaprzyjaźnił się jeszcze z nocnikiem i nawet nie myśli na niego siadać 😠. W ciepłe dni chodzi w majtkach ale nie robi na niego wrażenia jak są mokre i cieknie po nogach 🤢
Nowością u nas jest umiejętność picia przez rurkę którą Kamil opanował 5 dni temu i z kubka 360 stopni przerzuciliśmy się na taki z chowaną rurką. Pije o wiele chętniej z niego i uwielbia ogólnie pić wodę ewentualnie soki ale klarowne, nie gęste. 🙂
Jerzyk już od dawna pije sam z butelki (0,5 litra ) wodę mineralną i z normalnego kubka 🙂🙂🙂 sam też posługuje się widelcem 🙂🙂🙂 Ależ jestem z Niego dumna 🙂🙂
A to do mam które nadal porównują swoje maleństwa z rówieśnikami :
,, Nie próbuj porównywać dokonań i umiejętności swojego dziecka i dzieci znajomych. Szczególnie, jeśli chodzi o to, kto już robi siusiu na nocnik, a kto jeszcze używa pieluszek. Podświadomie możesz zacząć przypisywać tej sprawie zbyt dużą wagę, a to utrudnia bezstresową naukę korzystania z nocnika. Każde dziecko uczy się opanowywania czynności fizjologicznym w swoim tempie. "
🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
A to do mam które nadal porównują swoje maleństwa z rówieśnikami :
,, Nie próbuj porównywać dokonań i umiejętności swojego dziecka i dzieci znajomych. Szczególnie, jeśli chodzi o to, kto już robi siusiu na nocnik, a kto jeszcze używa pieluszek. Podświadomie możesz zacząć przypisywać tej sprawie zbyt dużą wagę, a to utrudnia bezstresową naukę korzystania z nocnika. Każde dziecko uczy się opanowywania czynności fizjologicznym w swoim tempie. "
🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
I to jest prawda, ale mozna podzielic sie informacjami 🙂 Mysle ze tutaj sie tak nie porownuje jedynie z ciekawosci pytamy o dzieciczki 🙂 Ja juz zakonczylam pierwszy rok ! 😁 w koncu 🙂 A moj maz jedzie jutro do Warszawy do pracy 😞 moze za tydzien lub dwa wroci na weedend do nas... Ale piekna pogoda !!
nasz hubi nocniczek ma ale traktuje go raczej jak zabawke zaklada go na glowe wchodzi nogami i tez ani mysli zrobic siku zdarzylo mu sie zrobic ale to raczej przez przypadek.
wlasnie wyczytalam na sierpniowkach 2012 ze jedna z nich chce obrzezac swojego synka... coz co kraj to obyczaj ale jestem ciekawa co wy o tym myslicie... no bo to chyba troche jak okaleczenie wlasnego dziecka ja tak to widze... ale nie osadzam w zadnym wypadku
Asiu ja w zyciu bym sie do tego nie posunela, ale masz racje co kraj to obyczaj 🙂 My kolejny dzien na dzialce od 11 do prawie 19 🙂 Julka troche sie spiekla, byla smarowna kilka razy ale chycilo ja. Za to ja caly dzien na sloncu i na zlosc mnie nie spieklo 😁 jutro chyba pojde w grzadki- o ile pojdziemy...
jak dla mnie obrzezanie to indywidualna sprawa, mówią że to bardzo higieniczne.ja raczej bym się na to nie zdecydowała bo to mało popularne, a jak coś w naszym pięknym kraju jest mało popularne to jest uważane za jakąś odmienność nie do zaakceptowanie,
Od soboty Jerzykowi znowu rozwiązał się język i zapytany w łazience co robi z uśmiechem odpowiedział : NIC 🙂🙂🙂🙂🙂 Gada jak szalony wszystko co się do niego mówi 🙂 powtórzy każde słowo 🙂 i potrafi powiedzieć co chce i o co mu chodzi tak że wszyscy rozumieją 🙂 POZDRAWIAMY serdecznie jutro ostatni dzień w pracy a w piątek pożegnanie i W A K A C J E 🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
asiulkaa1990
aniolek18
Za to znowu mamy pampersy 🤨 sika po nogach i wcale jej to nie przeszkadza... jedynie na spacerach jak jestesmy i jest cieplutko to chodzi bez pampersa i smialo mowi mama sikku a w domu jakos niechetna.
A wasze maluchy nadal majapampersy?
KAsiu mam nadzieje ze te skutki uboczne przejda i bedziesz wpelni zdrowa, zycze jak najwiecej zdrowka. A dzieciaczki sliczne !!
Nie moge wstawiac fotek, nie wiem jak dodac bo nie chca sie wklejac poprzed otwarcie folderu, macie moze jakacs stronke? ta wczesniejsza co byla uzywana juz nie dziala.
rusalka1980
Ja wklejam zdjęcia przez www.fotoo.pl i działa
Kasiula2
aniolek18
Maz nadal bez pracy i pilnie poszukujemy czegokolwiek.
Gość
Ja przez imageshack.us wklejam
Kamil też nie zaprzyjaźnił się jeszcze z nocnikiem i nawet nie myśli na niego siadać 😠. W ciepłe dni chodzi w majtkach ale nie robi na niego wrażenia jak są mokre i cieknie po nogach 🤢
Nowością u nas jest umiejętność picia przez rurkę którą Kamil opanował 5 dni temu i z kubka 360 stopni przerzuciliśmy się na taki z chowaną rurką. Pije o wiele chętniej z niego i uwielbia ogólnie pić wodę ewentualnie soki ale klarowne, nie gęste. 🙂
Kasiula ZDRÓWKA I WYTRWAŁOŚCI POZDRAWIAMY!
A NA JUTRO-DO BOJU POLSKO!!! 🤪
rusalka1980
Ależ jestem z Niego dumna 🙂 🙂
rusalka1980
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
aniolek18
I to jest prawda, ale mozna podzielic sie informacjami 🙂 Mysle ze tutaj sie tak nie porownuje jedynie z ciekawosci pytamy o dzieciczki 🙂
Ja juz zakonczylam pierwszy rok ! 😁 w koncu 🙂
A moj maz jedzie jutro do Warszawy do pracy 😞 moze za tydzien lub dwa wroci na weedend do nas... Ale piekna pogoda !!
asiulkaa1990
asiulkaa1990
aniolek18
My kolejny dzien na dzialce od 11 do prawie 19 🙂 Julka troche sie spiekla, byla smarowna kilka razy ale chycilo ja. Za to ja caly dzien na sloncu i na zlosc mnie nie spieklo 😁 jutro chyba pojde w grzadki- o ile pojdziemy...
Kasiula2
Wiojojka
aniolek18
rusalka1980
Gada jak szalony wszystko co się do niego mówi 🙂 powtórzy każde słowo 🙂 i potrafi powiedzieć co chce i o co mu chodzi tak że wszyscy rozumieją 🙂
POZDRAWIAMY serdecznie jutro ostatni dzień w pracy a w piątek pożegnanie i W A K A C J E 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂