Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

dzis bylismy na 3 wizycie wszystko ok - ksiazkowo... i mamy 3 usg - było niesamowite malestwo nie spalo wiec wariowalo w brzuszku kiedy maz chcial nagrac jak wariuje jak podskakiwal machal roczkami nawet sie smialismy ze ma pozycje jak do ogladanie tv 1 raczka za glowe a w 2 pilot. kopał nóżkami i zmienial pozycje ... przy nagraniu cisza jak by zamarl nawte chcielismy go zmusic do jakiegos ruchu a tu nic 🤨 MALY MA CHARAKTEREK 🙃 - "mały" bo mamy przeczucie ze bedzie to chlopiec

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂
Dziewczyny wiecie może od którego tygodnia ciąży wykonują zwykłe usg przez brzuszek? Ja mam kolejną wizyte na poczatku lutego (będe ok 11 tygodnia). Jak do tej pory miałam robione usg dopochwowe, a na takie wolałabym nie brać ze sobą męża ☺️ Bo mimo wszystko jest to troche krępujące. Pozdrawiam 🙂

http://www.brzuszek.net/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=23

Sara85 - usg przez brzuszek po 12 tyg ciazy ale to zalezy od wielkosci plodu lekarza i stanu twojego brzuszka ... a co do wizyt męża u ginekologa to dlaczego sie obawiasz .. kochana krępujące ☺️ a jak zrobiliscie maleństwo 😎 ja swojego specjalnie zabralam widzial 2 razy takie usg przy pierwszym byl zniesmaczony ale wiedzial ze tak trzeba w koncu to wasza ciaza a nie twoja ...
kochaniutka nie wstydzisz sie obcego ginekolaoga a krepujesz sie przed mężem ..
ale jak uważasz ja czułam sie lepiej jak był obok w 11 tyg widac juz dzidziusia moj tym widokiem byl podekscytowany jak malenstwo podskakiwalo, machalo raczkami i kopalo i nie zwracal uwagi ze mam sonde w pochwie ... a po za tym moj by mi nie wybaczyl jak by nie mogl zobaczyc malenstwa , zobaczysz to nic takiego ale najpierw z nim porozmawiaj o tej wizycie i powiedz mu jakto bedzie wygladalo i nie masz sie co obawiac ... bedzie dobrze wspaniale dzielic to przezycie we dwoje nie pozbawiaj go tej mozliwosci, a uwierz mi jednak zrozumie ze jednak cos tam w srodku jest i to jest jego czastka
ZOBACZYSZ BEDZIE SUPER
niech zabierze ze soba kamere lub nagra na komorke a moze uda wam sie nagrac na plytke jak lekarz ma odp sprzet , moj mąż chwali sie wszystkim tym filmikiem, nie wyobrazam sobie jak by moglo go zabraknac w takiej waznej chwili...

pozdrowionka i napisz jak poszlo 🙂

• Mamusia
Dziewczyny pewnie macie racje 🙂
Ja to w ogóle dziwnie zachowuje się w tej ciąży, z jedenej strony bardzo się ciesze, a z drugiej to jeszcze tak do końca do mnie nie dochodzi, że za kilka miesięcy będe już miała swoje upragnione Maleństwo 🙂
A mój mąż wariuje ze szczęscia i na pewno ucieszyłby się gdybym go zabrała na usg 🙃 , choć na pierwszej wizycie moja Pani dr powiedziała, że odradza wspólne usg dopóki nie będzie robione przez brzuch. Jeszcze mam troche czasu, wiec się nad tym zastanowie, ale dzięki za rade 😆
A tak na marginesie anitek85 wiesz już co będziesz miała?? Córeczke, czy synka? A Ty anycool chcesz znać płeć dziecka? Bo ja już się nie moge doczekać :P
Pozdrawiam

sara 85 - jeszcze nie wiemy co bedzie ale mamy przeczucie ze bedzie chlopiec jednak nie zabardzo nam zalezy na plci dzidziusia najwazniejsze zeby bylo zdrowe i zeby zaden lekarz czy polozna w czaqsie porodu nie dali plamy ... ale jak nam lekarz powie to nic sie nie stanie:P
sara tak samo lekarze odradzaja porody rodzinne bo to trauma dla mezow czy partnerow a i tak wiele kobiet chce by byli przy nich to nasze wspolne dziecko wiec dlaczego nie mamy przezywac wszzystkiego razem 😆
pozdrowionka

Ja mam termin na kolejne usg 25 stycznia 🙂 nie mogę się doczekać 🙂 mnie jeszcze trochę objawy męczą, ale mam nadzieję,że już niedługo 🙂 pozdrawiam wszystkie sierpniówki 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie sierpniowe mamy 🙂 Jako "nowa" na tym forum pragnę się serdecznie przywitać i życzyć wszystkiego co najlepsze 🙂
I w sumie mam jedno pytanie: czy wy tez odczuwacie czasami taki bóle w dole brzucha coś jak ból w czasie miesiączki? Troszkę się obawiam tym a do lekarza dopiero za 2 tyg..
Jeszcze raz gorąco pozdrawiam 🙂
🙂

hej Sara u mnie tak samo ale widze że zaczyna przechodzic gin powiedziala ze jeszcze z 2 - 3 tyg i powinno wszystko minać jak na razie jestesmy na dobrej drodze....

witaj Kamilko -- kochanie ten bol jest najprawdopodobniej spowodowany rozciaganiem macicy - rośnie wraz z dzidziusiem - ja tez przez to przechodze czasem budzi mnie w nocy , czasem mam wrazenie ze strasznie mnie wyrostek boli ale moja gin mnie uspokoila wytlumaczyla wszystko i jest ok .. mysle ze to jest wlasnie to ale dla swietego spokoju zapytaj sie lekarz niech obejrzy wszystko od srodka

• Mamusia
Też mam taka nadzieje 🙂 Szczególnie ze jestem jeszcze dość młoda (21 lat) a nie mam nikogo żeby zapytac 😞 w sierpniu wyszłam za mąz i przeprowadziłam sie do miasta męża wiec nikogo tu nie znam 😞 a i mame nie bardzo mam jak zapytac bo ona sama nie wie gdyż ja adoptowana jestem. No ale wierze ze wszystko bedzie oki 🙂 Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Witam serdecznie wszystkie sierpniowe mamy. Jestem pierwszy raz na forum więc chciałabym się przywitać 🙂

Jestem w 12 tygodniu ciąży jak do tej pory ciąża przebiega bez zastrzeżeń mam jednak pytanko czy Was dopadają okropne bóle głowy(od jakiegoś tygodnia cały czas), jak sobie z tym radzicie? pozdrawiam gorąco

• Mamusia
Witajcie dziewczyny 🙂
Ja zaczynam 10 tydzień a termin mam na 22 sierpnia. Czuję się już całkiem dobrze choć dokuczały mi nudności. Teraz mam zmienność nastrojów. Nadal jadam co trzy godzinki bo dzidzia głodna. Tak się cieszę że ją mam.
Pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamusie 🙂

witam wszystkie nowe mamusie:P

kamilko- jak masz jakies pytania to wal razem da sie wszystko roziwazac a to ze masz 21 lat to bardzo plusuje wiec sie nie martw

Karulina- bole glowy to narmalka zmienilo sie cisnienie krwi a co za tym idzie cisnienie srodczaszkowe dlatego glowa boli ... 🤢 ja w tedy intensywnie masuje skronie, najlepiej sie polozyc i w czasie masowania usnać 🤨 mi pomaga

rusalka1980 -- nie mart sie nudnosci za jakis 2-3 tyg ustopia do konca ja juz o swoich zaczynam zapominac, nastroje tez powinny minać byly za to odpowiedzialne dodatkowe hormony ale juz ok 10-13 tyg hormonami zajmie sie łożysko dziecka wiec powinno byc lepiej

pozdrowionka dziewczyny

plec dziecka mozna okreslic juz w 12 tyg ale na bardzo dobrym sprzecie usg... mi wszyscy mowia ze bedzie chlopiec z mezem tez mamy takie przeczucie ale poczekamy do nastepnego usg moze sie w tedy cosik wyjasni:P

• Mamusia
No to obu mój gin miał baaardzo dobry sprzęt i oko 😉 U nas z kolei odwrotnie, ja mam bardzo silne przeczucie ze to chłopiec a mąż z kolei że dziewczynka. Już nawet po imieniu woła he he 🙂No to może przekonamy się już 1 lutego a jak nie to później 🙂
A powiedzcie mi no czy Wy tez takiego lenia macie czy może tylko ja? (już 3 dzień firanki piorę he he ) 😉