Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie dziewczyny, jak tam u was mija dzien?
U mnie dobrze. Dzisiaj znowu bede robic ptysie 😁 tak wczoraj nam posmakowalo ze narzeczony poprosil o kolejne ptysie dzisiaj 🙂
Troszke odpoczne i idziemy robic jedzonko z Malenstwem 🙂
Wstawlabym nowe fotki z USG ale lekarz od niechcenia chyba je robic i nic prawie nie widac, na jednym nawet nie orietuje sie co gdzie jest... Ale mysle ze przy nastepnej wizycie zrobi mi rowniez USG i jakies zdjecia w miare ladne i ahh poznamy plec, ale to juz zalezy od malenstwa czy sie ujawni nam, no i upewnimy sie czy jest zdrowe 🙂
Pozdrawiam 🙂

Ja do tej pory miałam robione usg dopochwowe, które było super wyrażne. Można dostrzec oczka, buźkę.Podobno się do nas uśmiechał 😉 Ostatnio poraz pierwszy miałam juz usg brzucha i widziałam tylko plamy bedące zarysem dziecka. Gdyby mi gin nie powiedział, gdzie główka a gdzie dupka, to sama bym na to nie wpadła. Też tak macie?

ps. ptysie uwielbiam 🙂

• Mamusia
Ja już jestem po badaniu.
Wszystko w jak najlepszym porządku 🙂 Dzidziuś rozwija się prawidłowo.
Mamy kilka zdjęć i płyte CD z badania, po prostu cos niesamowitego 🤪 Maleństwo nie spało, miało otwarte oczka, machało rączką, poźniej włożyło sobie kciuka do buzi tak sobie ślicznie ssało 🙂

Cześć dziewczynki 🙂 ale mi narobiłyście smaka tymi ptysiami 🙂 ja zapraszam na gołąbki wczoraj walczyłam cały wieczór ale wyszły mniamuśne.

mój maluszek też fika już całkiem nieźle szczególnie w późnych godzinach i oby mu ten nawyk nie został 🙂 wolałabym żeby jak będzie już z nami fikał w dzień a w nocy dał pospać 🙂 ( tak mi się przynajmniej marzy 🙂

miłego popołudnia moje "ciężaróweczki "

• Mamusia
hej dziewczyny, ale fajnie, ze już czujecie gilgotki od Maleństwa, też bym już chciała..

a ja mam mały problem - od wczoraj czuję ból w lewej pachwinie i ten ból promieniuje w dół uda... raz mocniej, raz słabiej, czy miałyście też takie bóle?

• Mamusia
Mufkanie zamartwiaj się na zapas, niestety nie wiem jak Ci pomoc bo nie odczuwałam czegoś takiego...hmmmmm...
a kiedy masz najbliższą wizytę u ginekologa? Jeśli Cię to niepokoi to dobrze żebyś skonsultowała to z lekarzem, a nie niepotrzebnie się nakręcała 🙂

Mufka możesz być spokojna wyczytałam ,że takie promieniujące bóle od pachwiny do nawet łydki to ucisk na nerwy , taki ból potrafi łagodnieć lub nasilać się w miarę zmęczenia .Może za dużo się forsujesz a może po prostu maluszek gdzieś się tak układa że uciska na nerw.W mojej książce o ciąży uspakajają.

Staraj się w miarę możliwości rozchodzić tan ból lub delikatnie masowań od łydki w górę nie na odwrót tak tu przynajmniej piszą.

daj znać co sie bedzie działo 🙂

Mój brzuszek 🙂 [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/fasolka.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Cześć kochane Brzuszki 🙂
Ja po wczorajszej wizycie chodze jakaś szczęsliwsza 🙂
Jedynie mam mały problem z L4 bo lekarka powiedziała, że wystawi mi je ostatni raz, bo nie ma podstawy do wysyłania mnie na chorobowe 🥴 i mam teraz problem, bo wiem, że na moje miejsce przyjeli już nową nauczycielke i nie wiem co ja bym miała robic w tej pracy, chyba korytarze sprzątać... 🤔
A poza tym atmosfera by była nieźle napięta, bo dyrekcja wściekła na mnie za ciąże, ech...

Kornelia87 wiesz jak to jest przed badaniem , zawsze się trochę martwimy czy wszystko będzie ok , ale już teraz jestem spokojna 🙂
Palibulka super, że odczuwasz już sowje Maleństwo, moje jest tak ruchliwe, ze moze ja też niedługo Je poczuje 🙂
Wiojojka co do płci to usłyszałam podobnie jak Ty, że przy następnym badaniu po 20 tygodniu, bo teraz nie chce snuć żadnych przypuszczeń żeby nie wprowadzać w błąd 😉