Skocz do zawartości

witka | Forum o ciąży

nati1455

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
  • Mamusia
hej dziewczyny z brzuszkami z Białegostoku 🙂 Moja Zuzieńka skonczyła 2 tygodnie temu roczek, i moje przygoda zaczeła sie tu jakies 2 lata temu. Myslimy o kolejnym dzieciątku i tak jakos z sentymantu zajrzałam na tą stronkę. Troszkę się pozmieniało widze. Jak tu trafiła to była to nowiusienka stronka, wiele rzeczy szwankowało,a teraz patrze... super. Moze niebawem zawitam tu ... juz z brzuszkiem 🙂 pozdrawiam i życzę szczęsliwego rozwiązania wsyztskim mamusiom 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej!
ewci@ gratuluje skonczonego roczku 🙂 Jak malutka sie chowa? U mnie Piotrus rosnie jak na drozdzach 🙂 Tez za 1,5 m-ca bedziemy obchodzic roczek 🙂 Juz sie nie moge doczekac... A co do kolejnego maluszka to ja raczej sie wstrzymam hehe 😉 Narazie niech ten nerwusik maly troche podrosnie 🙂

Pozdrawiam mamusie z Bialegostoku i okolic 🙂

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...
  • Mamusia
e3milka podobno najlepszy oddzial jest na warszawskiej,ale dyżury mają co drugi dzien na przemian z psk 🙂 Ale bez problemu daja bezplatne znieczulenie i na warszawskiej masz 2 osobowe sale z oddzielna lazienka 🙂 Tak mi przynajmniej tlumaczyl ordynator,ale ja niestety nie zdazylam dojechac i rodzilam w sokółce 😉

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja osobiście też rodziłam się na warszawskiej mimo że mama moja mieszkała w ostrowi mazowieckiej i tam tez jest szpital, więc jakiś sentyment mam 🙂
Słyszałam o szkole rodzenia przy szpitalu i,że tam wydają zaświadczenia do rodzenia na warszawskiej, ale do czego one upoważniają to nie wiem 🙂 a Rozmawiałam z koleżanka która miała staż na ginekologi w PSK i mówiła, że tam teraz każdej pacjentce dają oksytocynę i nie ma problemu, a też doszły mnie słuchy, że rodzi się tam godzinami jak sie nie ma znajomości, a moje 2 koleżanki właśnie w PSK urodziły w 6 godzin i to były ich pierwsze ciąże. Jeśli chodzi o prywatne kliniki to nie chcę ryzykować bo nie ma tam zaplecza medycznego dla dzidziusia.

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Ja urodziłam w lutym 2011 w USK, znieczulenie dostałam bez problemu (choć przed porodem myślałam o rodzeniu bez... 😜) i dostałam też oksytocynę, choć nie prosiłam o żadne przyspieszanie i to akurat mi się nie spodobało, gdy już po wszystkim się o tym dowiedziałam. Nie podobało mi się też unieruchomienie przez stałe podłączenie do KTG... No i już po znieczuleniu nie mogłam chodzić, choć chętnie bym pospacerowała (na Warszawskiej ponoć i po znieczuleniu można sobie chodzić) Przyjechałam do szpitala o 5 rano z rozwarciem 2,5 cm a i skurczami co 3 minuty, a o 8:45 trzymałam już w ramionach moją Córeczkę 😁

• 1 rok później...