Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
niekoniecznie musi byc ciężkie...też taką miałam, tylko z tych tanszych, to jedyny problem był taki że sie łatwo psują melodyjki. Ja miałam nakręcane, szybciutko mi sie popsuło, dobrze ze miałam od kolerzanki drugą sztuke, to miałam na zmiane,misie i melodyjkę 🙂 🙂

Czesc Dziewczynki ,widze ze duze zakupy macie powiem wam ze z niektorych rzeczy dostaniecie od gosci na nowicke 🙂 czasem przynosza nawet karuzele tylko ze swojego doswiadczenia karuzela wam sie teraz nie przyda dopiero pozniej ja nawet na nowicke dostalam pieluchy hustawke i rozne ciuszki i kosmetyki wiec nie musialam potem kupowac ale sobie pospalam w koncu wczoraj moj M kupil 2 kg truskawek ale sobie pojadlam mmmm ,a jak tam Wasze brzusie ?

• Mamusia
Ojej, ale sie rozpisalyscie o tych zakupach.. a ja myslalam ze mam prawie wsyztsko, ale jak patrze na te wasze listy to duzo jeszcze brak. W sumie to mam:
łóżeczko+materacyk+wszystkie rzeczy potrzebne, jak ochraniacz, kolderka, przescieradelka i moskitiera;
ubranka, troche pajacykow, body, dresik, sweterek(na wyjscie ze spzitala) kaftaniki,
jutro odbiore wiaderko do kapania
oliwke, kremik, pampersy, chusteczki
zostaje w sumie wozek, fotelik, może przewijak, ale nie wiem czy nie zrezygnuje i nie bede przebireac na łóżku i plyn do kapieli, octanisept, fiolet, i pieluchy tetrowe, i chyba mi na razie starczy
kombinezon na chlodniejsze dni kupie jak juz bede wiedziec jak duży maluch sie urodzi. Z ubranek to mam same 62 rozmiar, jedno mam 56, w razie jak Synuś urodzi sie mniejszy to Mąż kupi jak bede w szpitalu. Mój Mąż jest na szczescie jak najbardziej zainterseowany zakupami więc wie czego szukac w razie czego 😁
a co do prania ubranek i wszytskiego z czym bedzie sie maluch stykal, tj, jego posciel, nasza posciel, nasze koszule itp to najlepiej wyprac w platkach mydlanych, bo proszki/plyny sa dla dzieci, ale dla niemowlaków - czyli od 1 miesiaca życia, a wczesniej bardzo czesto uczulaja.
te waciki ze spirytusem fajnie sie sprawdzaja, ale to zanim pepek nie odpadnie, jak juz sie zasuszy to i tak trzeba fioletem smarowac w pierscieniu pepka zeby sie zasuszyl wiec i tak go trzeba miec. A co do samego spirytusu, to podraznia jednak skorke, dlatego polecam octanisept 😁 i łatwiej sie go aplikuje 🙂 bo jest w spray'u 😁

O boże dziewczyny 13 stron ale nadrobiłam 😁 Moj tez zakupami niezainteresowany za bardzo własnie a szkoda bo tak samej wszystko kupowac to nie fajnie 🤢 Ale po łożeczko i materac to musi ruszyc dupe! Nie ma tak dobrze kurde no.. Ehh co do mojej listy to dramat mam pare rzeczy a brakuje mi strasznie duzo rzeczy.. Ale jeszcze troszke czasu jest

Moj obiadek sie wlasnie robi hehe to znacyz ja robie jego jedna czesc 😁 tzn pyyyyszniutki zurek 😁 ale mam strasznie brudne ł♦apki po obieraniu młodych ziemniczkow i sie domyc nie chcą 🤢

Hey dziewczyny 😉
o czym tu gawędzicie o jedzonku 🙂
ja juz po obiadku zjadłam pyzy z miesiem i sosem 😉
rano byłam na zakupach ale nic nie było kupiłam tylko bielizne.
Zaniedługo jade sukienke odebrac do krawcowej 😉

• Mamusia
Eluśka spróbuj umyć je kwaskiem cytrynowym. Może troszke pomoże. Ja byłam z rodzicami w mieście. Kupiłam gruszeczke do noska i sobie wkładki laktacyjne. Bo dzisiaj znowu pociekło. Ale u mnie to tak, że kropelka leci przezroczystego płynu. Bezwonnego. Nawet ślad na staniku mam. A za 30wkładek zapłaciłam prawie 20zł. Nie wiem czy tanio czy drogo. I w lumpie kupiłam taki dresik jak by z polaru szary za 10zł 🤪 I rzecz jasna...Truskawki 😜 A robiła już ktoraś tą tarte? Bo nie wiem czy dobra i czy warto marnować na nią moje truskawy ☺️

• Mamusia
Hmm tutaj chyba najtansze wkladki okolo 30 sztuk 3 funty wjec chyba nie jest tez tak zle, ale wiem ze tansze tez dalo by sie rady znalesc 🙂
Wlasnie napisala do mnie pewna Pani ze chce odda pare zeczy takich jak ubranka ale dopiero od 9 miecha, zabawki,grzechotki,lerzaczek i sie zastanawiam nad tym :P
Chce jeszcze sprzedac za 35funtow cos takiego
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.babyclub.pl/data/gfx/pictures/medium/5/7/3975_1.jpg&imgrefurl=http://www.babyclub.pl/product-pol-3975-Brevi-Wanienka-z-przewijakiem-Atlantis-kolor-054.html&usg=__hRgdJ1DfzyStbfeM1u2XYCLGheY=&h=343&w=250&sz=10&hl=pl&start=9&um=1&itbs=1&tbnid=KtiyfmpjJZHWVM:&tbnh=120&tbnw=87&prev=/images%3Fq%3Dprzewijak%2BBREVI%2Bz%2Bwanienka%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26tbs%3Disch:1

Może któras z was była by czyms takim zainteresowana?

cześć brzuszki 🙂
ja po Ikeii...i powiem Wam, że NIC SPECJALNEGO?! albo przez ta chaje z mężem nic mi się nie podobało, a jak podobało to drogie...i kupiłam tylko te osłonki na łóżeczko i moja mama kupiła taki wkład do przewijania dziecka z misiem 🙂 było troszke fajnych rzeczy, ale nic mnie z nóg nie zwaliło! jedno fajne łóżeczko - całe ciemnoniebieskie!! z takiego grubego drewna, niższe niż normalne ale fajnie wyglądało 🙂 ceny nie pamiętam. ale do niczego nie pasujące 🙂
w takiej innej hurtowni kupiłam za 6,50zł słodziuteńkie rajstopki dla małej 🙂 🙂
aaa i co mnie najbardziej ucieszyło? 🙂 że mój zdechlaty kochany aparat foto którego zajechał mój mąż jutro do mnie wróci z naprawy chyba naprawiony cały i zdrowy 🙂 🙂 🙂 będę Was zanudzać zdjęciami, aż będziecie miały mnie dość 😁

Dosik mam nadzieję że wrzucisz jakieś fotki z wesela? 🙂

hmm wiecie co? przyglądałam się dzisiaj w innym sklepie dla dzieci tym leżaczkom... i takie w miarę fajne kosztowały 160zł!! a taki jak by mi się marzył z fisher price jest za 180zł na allegro 🙂 więc sprawę mam jasną i przejrzystą 🙂

i ja idę na truskawki z jogurtem 🙂 🙂