Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

niezła ta lista 😲
ale ja kilku rzeczy też nie rozumiem, między innymi:
"pieluchy jednorazowe 3-6 kg 1 opakwanie" - to co szpital w pieluchy dla dzieci zaopatrują rodzące??!! przecież w takim opakowaniu pampers jest 80 szt pieluszek! to niewiem lie maluszek musiałby narobić zeby zużyć wszytskie w ciągu 3-4dni pobytu!! MASAKRA!! 😲
pozatym: lewatywa!! x 2 !! no nie no!! nie poważni są chyba
Ciekawa jestem jaka panuje u nas w szpitalu lista rzeczy niezbędnych do zachowania REZIMU 😮

• Mamusia
Aga lista dosc spora :P
-Lewatywy dwie jak by ci jedna nie odpalila 😁 to druga na wszelki wypadek buhahaha
-papier toaletowy to najlepiej takie 4 rolki sobie kupic, gdyby ci ktos ukradl przypadkiem 😁
-pieluchy jednorazowe dla poloznej pewnie 😁 dar pocieszenia po porodzie 😁

A to co nizej jest napisane to wiesz, wsumie pisza pewnie tylko tak a nikt sie tego nie trzyma i wsumie wezniesz to co ci bedzie potrzebne a gdyby ci nie pozwolili czegos wniesc do szpitala to zawsze twoj moze wziasc spowrotem do domku 🙂

Oj oj to sie juz doczekac nie moge 🙂 aby twojego brzusia zobaczyc 🙂

qrka napisał(a):
niezła ta lista 😲
ale ja kilku rzeczy też nie rozumiem, między innymi:
"pieluchy jednorazowe 3-6 kg 1 opakwanie" - to co szpital w pieluchy dla dzieci zaopatrują rodzące??!! przecież w takim opakowaniu pampers jest 80 szt pieluszek! to niewiem lie maluszek musiałby narobić zeby zużyć wszytskie w ciągu 3-4dni pobytu!! MASAKRA!! 😲
pozatym: lewatywa!! x 2 !! no nie no!! nie poważni są chyba
Ciekawa jestem jaka panuje u nas w szpitalu lista rzeczy niezbędnych do zachowania REZIMU 😮

pewnie w większości tego co napisali jest duża przesada...ciekawa jestem Twojej listy kurka, jak będziesz ją miała to napisz co tam na niej masz 🙂

Loli Ty to jesteś agentka!!! 🙂 🙂 🙂 co znaczy jak by nie odpaliła?? to jest jakaś torpeda czy co? 🙂 🙂

hmm jak mi zostanie na tej sraltaśmie jeszcze trochę papierku to też sobie mogę zabrać do domu? czy nie wypada? 😜

no ja już Loli mówiłam, że jak ona będzie takimi hasłami sypać to urodzę przez nią wcześniej ze śmiechu 😁
no ja czekam na Wasze listy 🙂
a rozumiecie pojęcie:
pieluchy jednorazowe ( dla połóżnicy - 1 opakowanie ) - co to ta położnica???
niby ja??

LAURANA gdzie jesteś! wytłumacz nam 🙂

lewatywa torpeda powoduje torpedowo szybko wypadającą kupę? 🙂 oto chodzi Loli? 🙂 🙂

jak to? jeszcze mnie nikt tak brzydko nigdy nie nazwał 😜 wypraszam sobie! położnica eee 🙂

ale wiecie co jakoś do mnie nie dochodzi jeszcze ze bede musiała urodzić dziecko 😮 no z jednej strony wiem przecież ale to jakies takie nierealne jeszcze mi sie wydaje 🙃 rozmawiałam o tym ostatnio z teściową i mówiła ze miała tak samo, powiedziała ze dojdzie do mnie "jak się zacznie" 🙃

• Mamusia
Aga różnie to chyba jest, najlepiej miec jakies te duze wklady poporodowe, niektorym sie zaduzo nie bedzie lalo a jedna moze miec strumienie wody wjec do tego ci sie to moze przydac , wiem ze jakies 2-3-4 godz to same te wszystkie pozostalosci sie z ciebie wylewaja a dopiero puzniej masz okres jak go oczywiscie dostaniesz.

• Mamusia
widze ze nie nadążacie za moim tokiem myślenia.. i dobrze bo dzis on jest zwichrowany przez nauke, siedze w tych angielskich słowkach i mi odbija. jak przeczytałam to to sobie wyobraziłam ze to jest taka torpeda co cio wsadzaja w tyłek i podpalają 😁 i leci do środka w tyłek przedzierajac się przez wszystko w środku i przez to ci luzuje tam to i owo. heh, może ja lepiej do tej nauki wróce bo mi sie w głowie coś przestawia 😁 wiem ze z lewatywa to nie ma nic wspolnego ale od razu mi takie cos przed oczami staneło 🙃