Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Teraz mam więcej czasu by coś napisać 😜
wrrr jesteśmy po oobiedzie dopiero, bo rano po sklpech sie goni bo od jutra remont
mój mnie wkurza jak nie wiem 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Wrrrr ja nie wiem jak można być chwilami takim zmierzłym jak on 🤢
Ogolnie u mnie i maleństwa jest ok 🙂
Wybrałam dziś łożko i meble do sypialni, jak będzie po remoncie pokże wam fotki 😁
A tu znów cichutko jak to w weekend 🙂
Jutro pewnie będe miała dużo mniej czasu bo ten remont wiadomo jak to jest 😞

• Mamusia
Agaa no ja tez wlasnie nie wiem jak to jest z tym :P
Jedne maja inaczej a drugie inaczej :P Jedna ma szybciej tydzien a puzniejsza date porodu :P
Wjec hmm straszna rozminka na ten temat juz tak szczerze wlasnie kiedys o tym myslalam Anulka sie zgadza i reszta dziewczyn, ale wlasnie Sioperka zawsze ma kilka dni puzniej niz ja a ma date puzniejsza odemnie 🙂
Kurde cichawo tutaj na maxa 😁
Pewnie jutro sie cos ruszy tutaj 😁

Loli a bo to taki też dzień, że się nic nie chce...u nas podobno taka pogoda do końca tygodnia, ale ja tam się cieszę, bo nie ma gorąco 🙂
czy Twoja Ola też Cię kopie coraz mocniej? Ja normalnie czasem aż podskoczę! i coraz częściej czuję ją nad pępkiem 😁 ciekawe ile ma wzrostu hihi

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😘
Wracam dziś do domu, po jednodniowej nieobecności i szok. Moja kotka jest w ciąży 🤪
Wywaliło jej brzuch dosłownie w ciągu jednego dnia. We wtorek idę z nią na usg sprawdzić czy wszystko ok i dopytać o ryzyko toksoplazmozy u młodych.
Przyznam, że obecnie mi to nie na rękę, młoda miała być poddana sterylizacji ( jak reszta moich kotów) a tu taki klops. Pocieszam się tym, że przynajmniej nie ja jedna powiększyłam swoje rozmiary 😜 I doprawdy kicia jest teraz rozkoszna 😁
Poza tym byłam dzisiaj w nocy na imprezie. Zupełnie nieoczekiwanie, założyłam kieckę i szpilki i ruszyłyśmy na rajd po knajpach. Dziewczyny,nie sądziłam, że będę w stanie się tak dobrze bawić! Świetnie się tańczyło mimo, że obawiałam się czy dam radę. Mały przespał całą imprezę 😁 Dopiero kiedy z rana ułożyłam się do spania on postanowił sobie pokopać 🙂
Agaaa a jak ty sobie dałaś radę na tym babskim wieczorze, na który miałaś iść?

UUu ale cisza... Agus to na kogo głosowałas?? 😜 Boze u mnie za niedlugo kolejny tydzien ale to leciii i pozniej juz 30 😮 ale jeszcze troszke jest uff 😁 Eloite jak tam Twoje poszukiwannia łożeczka??

Eluska no powiedzmy, że jestem po części zadowolona z wyników wyborów 🙂

eloite impreza całonocna? szpilki?? wooow 🙂 nie, to ja mam to gdzieś, śmierdzące knajpy, tłok! pijane chopy....chyba się starzeję 🙂 ale podziwiam podziwiam! na takie rzeczy potem to dopiero nie będzie czasu 🙂
hehehe to nie będziesz jedyna w ciąży w domku 😁 zawsze raźniej 😁 ale ona raczej urodzi pierwsza 😁
eloite a kiedy Ty nam swój brzuszek wreszcie pokażesz?? 🙂

• Mamusia
Agaa moja Ola to juz mega duza jest na bank, tak kopie ze to jest masakra, dzis szczegolnie mala wiercipieta , a o podskakiwaniu to ja juz dawno weszlam w ta strefe 😁 najgozej jak przysadzi w zebro :/
Bo tak to jak kopie to nie boli ale ,zebra sa masakrycznie bolacy czasem ;/

to ja w żebro jeszcze nie dostałam 🙂 moja jeszcze nie jest taka duża, albo ja mam bardzo pojemny bebol 😁 ale wszystko przede mną 😁
dzisiaj mam jakiś napięty brzuch...chyba po arbuzie i cieście z truskawkami teściowej - tym razem jej na ziemie nie zleciało 😁 😁 i było pycha!!

• Mamusia
Agus to sie ciesz, moze bedzie taka grzeczna ze nie bedzie mamusi kopala w zeberka 🙂
Eh powiem ci ze ja juz tez mam dosc wielki ben brzuch i zaczynam chodzic jak jakas kaczka 😮
Dzisiaj poszlam z moim jeszcze do sklepu i brzuch w jedna strona ,puzniej w druga tak sie smiesznie rusza jak chodze, ale coraz wjekszy ciezar :/ i chyba nogi moje lekko to przezywaja 😞

ojj Loli na pewno zacznie Ci coraz bardziej przeszkadzać...niestety wchodzimy chyba w najgorszy okres ciąży...kiedy będzie nam wszystko...ciążyć 🙂 🙂 ale damy radę! trzeba się cieszyć z tych chwil kiedy czujemy się świetnie 🙂
a w żeberko to na pewno dostanę nie raz jeszcze 😉

dzisiaj się zdecydowaliśmy jechać do zakopanego na lipcowy weekend 🙂 to będzie już ósmy m-c więc ciekawe jak sobie tam dam radę 🙂 🙂

• Mamusia
Oj Agus widze ze dziala ci rozowe konto 😁 superasnie 😁
Ohhh weekend w zakopanym , wiesz co tylko pozazdroscic, gubaloweczka i te sprawy, oscypki 😁 mniam i moje najukochansze przezycia z dziecinstwa to robienie sobie zdjec z tymi pieskami co zawsze na moscie stali panowie miedzy krupowkami a gubaowka 😉
Nawet nie pamietam jaka rasy jest tych psow , no ale napewno takie dobre do pilnowania owiec 😁

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty
wg tego spisu co kiedyś chyba Anulka podawała, to jeszcze nie...

hmm a te pieski to chyba bernardyny, jeśli o te białe Ci chodzi? 🙂 chociaż tam ostatnio w październiku jak byłam to i inne rasy też były 🙂
tak...krupówki mają swój czar 🙂
a konto działa!! nareszcie!!

kurcze, nie wiem czy czytacie czasem forum innych m-cy...ja wchodzę bardzo często na sierpień zobaczyć jak się będziemy miały za m-c 🙂 i wchodzę też na październik....dzisiaj jedna z tych dziewczyn napisała posta że URODZIŁA!! w 25tc!! mam nadzieję że z jej dzieciątkiem będzie wszystko OK! ale jestem w szoku.....

• Mamusia
Wow Agaa przeczytalalm wlasnie tego posta i jestem pod wrazeniem, ale niech mala ma duzo sily 710 gramow wazy tyle to moja mala miala w jakims 21tyg 😞 ehhh
Wiecie co chyba coraz bardziej sie obawiam jakiejs niespodziewanej niespodzianki 🤨

Loli nie przejmuj sie tak i musisz wierzyc ze wszystko bedzie dobrze, że mala urodzi się w terminie a nie przed 🙂 Ale w 25 tc to ja wspolczuje rodzic eh.. Zgodnie z tym co Aga tam wysłała to ja juz jestem w 7 miesiącu?? 😮 uu szybko

dzień dobry brzuszki, przepraszam za tak długi czas nieobecności ale miałam pracowity weekend - pościłam wreszcie 2 rozdział do promotorki 😎 i mieliśmy dość gorący okres w domku ale wszystko poszło gładko, mówię tu o mojej młodej szwagierce ale teściowa przyjęła wiadomosć1 klasa więc wszystko w jak najlepszym porządku 😜 co do skurczów łydek to ja dziś właśnie nad ranem miałam pierwszy raz coś takiego, nie duży ale nie przyjemny bardzo, muszę uzupełnić magnes bo mi się skończył a to chyba przez to właśnie. Widzę ze rozmaiłyście o zgodności terminu porodu OM z tym z USG u mnie różnica wyszła 1 dnia tylko więc żadna, ale wiem ze termin ostateczny jest ten właśnie liczony z OM
oj to to strasznie szybko jak taki maluszek się urodził 😮 mam nadzieję ze wszystko będzie ok. i będzie szybko przybierał na ciałku.
Ja wczoraj miałam dzien wielkiego jedzenia bylismy u mojej mamy na obiedzie, po deserze myślałam ze w kościele nie wysiedzę, później kupilismy pakę lodów i poszliśmy do teściowej, a tam jeszcze pożarłam (bo inaczej nie mozna powiedzieć) miskę truskawek i kawał arbuza - to juz poźniej wyglądałam sama jak arbuz, pod wieczór to sie ruszyć nie mogłam - musze przystopowiać a tym jedzeniem 🤢

cześć dziewczynki 🙂
a więc...ja Wam się tu chwalę, że skurczy łydek nie mam, a w nocy TAKI STRASZNY BÓL że myślałam, że mi tą nogę oderwie!! nie miałam jak tego rozmasować, ruszanie na wszystkie strony NIC nie dało 😞 masakra ból 😞 oby te co nie miały tego nie przeżyły nigdy!! to już chyba poród boli mniej 😁
a Eluska zaskoczona że już w 7 m-cu 😁 tak tak kochana, leci jak cholera 🙂

a Wy jakie plany na dziś macie? Ja mojego ciągnę dzisiaj na szkołe rodzenia...ciekawe doświadczenie, bo nigdy razem w ławce nie siedzieliśmy 😜 wprawdzie chodziliśmy razem na studia, ale na inne kierunki 🙂 fajne czasy, hehe a teraz? w jednej ławce 😜

ooo Kasiu dziękuję że się ze mną w skurczu łydek zsolidaryzowałaś 😁
hmm przez brak magnezu mówisz? to czemu te bóle pojawiają się teraz a nie na początku ciąży kiedy ani jednej tabletki z witaminami nie brałyśmy??

super że ciśniesz do przodu z tą pracą! 🙂 🙂
a jedzeniem się nie przejmuj...to prawie same owoce, a arbuz zapycha jak dziki! a jak się sikać chce 😁 dwa razy w nocy wstawałam... 🙂 a może to już się zaczęło wstawanie przez ucisk małej na pęcherz? 🙂

o to pewnie dziś w nocy też latałam jak dzika do łazienki 🙃 a te skurcze łydek to właśnie z powodu magnezu, ja cały czas wcinałam magnes osobno w tabletkach - miałam przepisane bo działa rozkurczowo, ostatnio wyniki miałam dobrze i samopoczucie lepsze i mi nie przepisał, a skończyły mi się tabletki i parę dni już nie biorę, muszę sobie kupić bo nie ma co się meczyć 🙃