Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Loli czekaj jak jej wystrzeli do m-ca czasu 🙂 i nie będzie czego zazdrościć, nie może mieć takiego do końca 😁 słonko moje bez takich minek 😘 Twój brzunio jest uroczy 🙂

• Mamusia
Kurde ale ja w jej tyogndiu to juz mialam pozadny brzusio 🙂
Hehe no moze i byc tez ze pod koniec jej wyszczeli a moze byc taki malutki do konca 🙂
Chociarz jej nie jest ciezko 🙂
JA to zaczynam sie robic kluseczka 😁

o tak Loli Ty i kluseczka 🙂 wyglądasz jak mrówka która tic taka połknęła a nie kluska 🙂
nie, takiego na pewno do końca ciąży nie będzie miała 🙂 to jest anatomicznie nie możliwe 🙂

• Mamusia
Ciezko mi nawet siedziec przy kompie bo pupcie czuje non stop pod lewym zebrem :/ i jak sie wypycha jeszcze sie na srodek nie przekrecila ale z tego co zauwazylam najlepiej jest jej wlasnie w takiej pozycji lewej 😁 pod zebrekiem ahh mala urwiska z niej a mamusia by juz chciala byc po.
Wyobrazacie sobie puzniej co calej akcji wstac z tego lozka i tak lekko jak motylek 😁

Haha wogole wczoraj jak jechalismy do tego entliczka to moj do mnie mowie ze mi miejsce ktos ustąpi ja bede chodziła na kulach a ja do niego haha tak albo bede w 10 miesiącu ciąży 😁 Własnie kurde gdzies czytałam ze moze nie wyskoczyc duzy brzusio i zostanie taki malutki no mi tam nie przeszkadza a mojemu tez sie podoba 😜 a Ty Loli masz przesliczny brzusio i każda z was ma sliczne brzuszki bo ma kazda inny

• Mamusia
Eluska ciesz sie ile mozesz, pamietam wlasnie ze mialam taki malusi ten brzusio dosc dlugo okres czasu i przerazalo mnie wlasnie to ze mam taki malutki bo reszta kobitek tutaj juz miala dosc wjeksze, a tutaj nagle bum 😁 arbuz przed soba 😁

jak chcesz zobaczyć kluskę to patrz 😁
ze wczoraj
[URL=http://img36.imageshack.us/i/img3258g.jpg/][IMG]http://img36.imageshack.us/img36/4374/img3258g.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

no to ja się zakładam że mała Ela skończy CO NAJMNIEJ na takim brzuszku jak ma teraz buuterfly 🙂

ale proporcjonalnie to masz Loli chyba większy od mojego 🙂 do swojej budowy ciała...jak myślisz?

mnie mała po żebrach jeszcze nie kopie...od paru tygodni dopiero czuję ją powyżej pępka jak się przemieszcza 🙂

• Mamusia
Agus moja juz przekrecona tez i tak jak mowie pupa pod zebrami glowka w dol , i dosc czesto czuje jak mnie uciska w okolicach macicy , najczesciej jak dlugo chodze to naciska mi i czuje ja pozadnie w dole :/
Ona jest polozona w ksztalcie literki C po lewej stronie.
Ale czasem ma tak ze sie przekreci w szerz nachwilke porozciaga sie i wraca do pozycji glowa w dol.
A i jeszcze mam czesto jak mi raczkami w macice udeza :/
Ona to juz chyba przygotowana jest do wyjscia cos mi sie wydaje...

skręcony...i szkoda mi go rozkręcić teraz, a trochę niepotrzebnie zajmuje miejsce 🙂pójdzie chyba na szafę jak wanienka pieluchy i moja piłka do pleców 🙂

Loli podoba Ci się?
http://www.allegro.pl/item1084934624_karuzela_z_pozytywka_motylki_super_cena_k_ow.html

muszę zobaczyć ile taka w sklepie kosztuje 🙂

nie krakaj Loli bo sobie wykrakasz 🙂
też czuje jak mi uderza w macicę, albo w szyjkę! wtedy mam wrażenie że bierze tą szyjkę w łapki i uderza nią 😁 albo się często tak jak by trzęsie...? dziwne uczucie

• Mamusia
A przez ostatnie 2 dni zauwazylam ze jak leze na lewym boczku to ona wtedy zaczyna swoje harce ile sie da i kopie mnie w prawa czesc :/ kurde ona jak wypnie noge albo ja trzyma taka wypieta razem z ta skora ze ja glaskam bo tej nozce czy raczce bo sama sie gubie bo nie wiem dokonca ale moja skora jak ona sie wypnie robi sie juz biala wjec poporstu chyba jest juz na maxa cieka 😁 albo ona ma juz tyle sily ze szok 😁
Najlepszy widok jak przejedzie tak po dlugosci brzucha taka wypieta noga 🤪 az sie smieje z tego czasem ale, nie powiem ze nie boli 🤢 bo boli 🥴
Od normalnego brzucha potrafi wypiac noge tak na jakies 2-3cm 🤪 😁 moja mala wariatka 😘 ☺️

ooo to tak intensywnie to jeszcze nie mam 🙂 pewnie przez tłuszczyk na brzuchu którego Ty nie posiadasz 😁
to jak masz możliwość to nakręć film 😁 w necie te filmiki z ruszającym się brzuchem są genialne 🙂

mi też sie podoba karuzela, ale właśnie jakaś taka tania i nie wiem czy tandetna nie będzie....

• Mamusia
Ale wiesz co Agus tak ci powiem szczerze ze czesto mam tak ze sobie sama wbijam do glowy ze moze sie juz cos tam dzieje i ze zaniedlugo sie zacznie i bede miala wczesniaka, i juz 2 razy pod wieczor jak juz prawie zasypialam przyuwazylam lekkie ukucie w pochwie , takie troszke nieprzyjemne i nie wiem wsumie stresuje sie ale jak pujde do lekarza to sie jej zapytam jak nie zapomne 🙂

• Mamusia
Agus czemu tandetna? to tobie sie ma podobac, po co masz kupowac jakies wycudowane? dzidzia nachwilke sie na to popatrzy nawet sie tym nie pobawi ani nic a puzniej sama zobaczysz ze to po jakims czasie odkrecisz , jak moja ciocia to tylko tak nachwilke zeby ladnie to lozeczko wygladalo a puzniej to jej to przeszkadzalo nawet przy wyciaganiu dziecka bo jak jeszcze jest SZMATA NA KIJU to malo miejsca jest 🙂 hehe
wjec wydaje mi sie ze na takie zeczy nie nalezy wydawac majatkow.

Loli nie wiem czemu tak jest, ale podobno gorzej dla dziecka urodzić się teraz w 8m-cu niż wcześniej w 7. Laurana by wiedziała, po fachu dziewczyna 🙂 więc nie wmawiaj sobie nic...niech Ci się nigdzie nie spieszy 😁 bo ja tak do tego podeszłam...kurcze, wpisywałam terminy z USG! że najwcześniejszy teraz na 5go, a prawdziwy mam na 21go i tylko sobie namieszałam w tych tygodniach 🙂 po co? nie wiem...teraz mi się nigdzie nie spieszy 🙂 poczekam na swoją kolej 🙂 pewnie że chciałabym się pierwsza rozpakować i pierwsza Wam napisać jak było 😁 żebyście dla mnie pierwszej robiły osobny wątek z gratulacjami 😁 😁 hehe ale to takie głupie marzenia były...chyba mi ta ciąża służy bo mi się piorytety zmieniają bardzo 🙂 nigdzie mi się nie spieszy 🙂
a Ty oczywiście zapytaj lekarki, chociaż pewnie powie standardowo 'ze to normalne' 🙂

a mojej listy zakupów okazuje się że z ubranek mam wszystko!!!!!! 🙂 🙃 🙃