Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

zaraz jedna z drugą i trzecią dostaniecie Super Kopa od mojej Super Nogi! 🙂
co to za klnięcie tutaj?? Anula, na spokojnie! ja wiem żeś wq i wiem, że nie zawsze idzie na spokojnie...ale kurde, trochę czasu się już znamy....dla Ani jej domniemana cukrzyca jest teraz problemem, dla Ciebie kasa i Karol...dla mnie mój mąż i puchnące nogi! ale kurde, piszemy tutaj po to żeby się wesprzeć! a nie po sobie krzykać!
jak mi się coś nie podoba, co któraś z Was napiszę na forum, to po prostu na to nie reaguje, albo omijam skrzętnie żeby do kłótni nie doszło. Bo cholera ile razy było tak i pewnie każda z Was przyzna mi racje, że nikt Was nie rozumiał, tylko 'dziewczyny z brzuszka'! że jak się tu wchodzi to można się nieźle ubawić 🙂 no same powiedzcie?!
Anulko moja 🙂 ja Cię bardzo lov, ale nie krzycz na Anie naszą 🙂
a Ty Aniu nasza się uspokój, do poniedziałku jeszcze jeden dzień! ja pytałam mojego gina, co by było gdybym miała więcej przekroczone, to mi powiedział, że wte4dy powtarzamy badania....i dopiero potem się będziemy martwić. i tak jak Anula napisała, dieta cukrzycowa to tyle pozbycie się paru przyzwyczajeń, gotować dalej będziesz dla Wszystkich tak jak do tej pory, a Ty po prostu ( ewentualnie! ) będziesz sobie jadła mniej...na pewno jest to trochę uciążliwe, ale konieczne, więc będziesz to musiała przyjąć za coś oczywistego....LECI CI SIARA???? pamiętasz jak ja spanikowałam jak ją dostałam??? że to takie ble i w ogóle?? a teraz? no cóż...niech se leci, skoro musi 🙂

główki do góry dziewczyny, najgorsze przed nami - cały czas to powtarzam 🙂
ja też chodzę podqrwiona, ale jak mogę Was poczytać i z Wami się pośmiać to jestem szczęśliwsza 🙂
cmoki-smoki dla wszystkich 😘 😘

i pamiętajcie: L E W A T Y W I E
M Ó W I M Y
S T A N O W C Z E
N I E E E E E E E!!!!! 😜

• Mamusia
Chcialam pomoc ale nie bede juz... bo wyszlo inaczej.
A ja sie nie wku ze Anka cos zle napisala czy cos, tylko chcialam zeby choc troche zobaczyla ze cukrzyca to nie jest nic az tak straszneg i nie trzeba wywalac swoich dotychczasowych przyzwyczajen do gory nogami.. a ciazowa cukrzyca mija z czasem. I zeby nie sluchala lasek ktore dodatkowo sieja w niej przerazenie.
A jak kazda z nas gdy dowie sie cos nie tak to niepotrzebnie sie denerwuje i czyta po necie jak "madre rzeczy" i potem jest dodatkowa panika , a po co? wkoncu lekarz bedzie wiedzial co z tym zrobic... i i tak wkoncu okazuje sie ze wszystko oki.

A moje problemy nie mialy wplywu na to jak pisalam, tylko to ze chcialam dobrze chociaz komus poprawic humor rada, a ktos odrzuca dobre slowo i wsparcie i nie da sobie nic powiedziec to az sie przykro robi... wyszlo troche dziwnie...niepotrzebnie.

przepraszam jak kogos urazilam... tez was bardzo lubie i wszystko co Aga napisala.
Ja sie lepiej odezwe w poniedzialek albo kiedy zeby znowu czegos nie tak nie napisac.

aaaa bo wiesz co Ci powiem? że kobieta jeśli chodzi o cukrzycę ciążową ( i zresztą normalną też ) jest niedoinformowany kompletnie! żę jakaś insulina...ale jak to? ile razy, codziennie? gdzie? w udo, brzuch? jak to? hmm no może uogólniłam, ale ja niemam pojęcia o cukrzycy, z czego to się bierze i czemu dotyka ciężarówki....a każda niewiadoma jest przerażająca. Także ja rozumiem Anie, że póki nie pójdzie do lekarza a ten jej nie powie, co i jak ma robić to będzie wystraszona.
a że będzie wszystko GUT to będziemy się śmiać z tej sytuacji 🙂
dobse dobse już? 🙂 kobitki, bo te forum zdechło...
a bym komuś napisała, że u nas nadal cisza,mijamy się,ja przygotowałam całe jedzenie na grilla, on posprzątał cały dom i mam taką cholerną ochotę go przytulić.....i pewnie zmiękne...już prawie zmiękłam...a najgorsze jest to że już dokładnie nie wiem o co mi chodziło 😞

• Mamusia
No to teraz nikt tu już nie będzie pisał???? 😮 Dopiero się obudziłam...Aguś nóżki też już mi powoli zaczynają puchnąć i nie ma czym u mnie oddychać 🤢 Taki upał...Śpie i budzę się cała mokra. U Krystiana w Norwegii ponoć to samo. Marzy mi się jezioro i żebym mogła popływać, a tu to głupie przeziębienie i nie mogę bo się całkiem rozłożę... 🤨

no ja tak właśnie myślałam, że Ty się chyba Eluś zajechałaś na tych jeziorkach Twoich pięknych...ojj ja też z chęcią bym wskoczyła do wody!! masakra jak ciepło...
mi nie tyle te nogi napuchły, co stały się jakieś takie zdrętwiałe i strasznie bolą...chodzę jak kaczka 😞

ale ja nadal mam nerwa na niego, tylko ten grill cholerny i głupio tak przed znajomymi udawać że jest ok.
a płakać na zawołanie też mi się nie chce i nie umiem! psia krew! a najgorsze jest to że on też nie zmięknie a powinien, bo to przecież ja jestem w ciąży, a to on zawinił...to ja jestem na niego obrażona 🙂 tak? czy nie? bo się pogubiłam 😜

• Mamusia
Nie wiem o co wam dokładnie poszło więc ciężko mi powiedzieć kto zawinił 🙂 Ja tylko sobie pomyślę jak bardzo kocham mojego i jaką straszną przykrość mi wyrządza to łzy same lecą. Jeszcze jak sobie pomyślę jak cudownie jest tulić go i nie być pokłóconą to już w ogóle....

Co to była za kłótnia miedzy dziewczynami ?? 😞
AGulaaa a Ty już się na obrażaj tak na niego 😁
czas wkoncu zatopić topór wojenny 😁
Jejku my już po 😁 pokój gotowy 🙃 jak tylko będzie aparat porobie wam zdjęcia i pokaże 😁

• Mamusia
A ja tak ogólnie napisałam o tym jak on jest i się pokłócimy i że wtedy mi przykrość wyrządza. Teraz to on już może sobie tam na stałe mieszkać już się tak odzwyczaiłam od niego..Tyle czasu...Ciężko mi się będzie przyzwyczaić , że znowu się pałęta pod nogami dziad 😜

o jasne jasne Eluś jasne 🙂 🙂 🙂 a jak mowa o seksie to tyłek chciałaś ostatnio na stole stawiać i jazzzda 🙂 🙂 🙂 więc ani trochę Ci nie wierzę 🙂 tęsknisz za nim jak sto byków 🙂

• Mamusia
Z jednej strony to tęsknie za nim i normalnym życiem. Z drugiej strony jak pomyślę, że on wróci i znów będę się kisisć w tym śmierdzącym mieście to ryczeć mi się chce. Tu mam wszystko co potrzebne mi do szczęścia. Mam zwierzątka, rodziców, ogródek...Luna ma staw i biega bez smyczy i jest szczęśliwa. Dlatego mam takie rozterki...

Widze weekendowa cisza panuje 😉
nudnaa sobota wyszła bym gdzieś ale lekarz kazał jeszcze unikać chodzenia, i dbać o noge
więc nawet nie ma jak wyjść 😁
ale po tym całym meblowym bałąganie zrobiłam sobie salon piękność dla siebie 😁
nudno troche nie ma już co robić 😞
chyba wezme się za układanie rzeczy od mojego do nowej szafy bo mu to pewnie długooo zajmie :P
Powiedzcie mi brzuszki budzą was już też kopniakii ? ;>

aaa zapomniałam że nasze zboczusie się zabawiają 😁
aaa wiesz co dzis znow dużo chodziłam i bolii dość trochee 🥴
ale nie jest tak żle. A jak Ty sie czujesz? 😉

• Mamusia
To chociaż teraz nózki na poduszki w górę 😜 A ja poszłam z małą na spacer i mnie jakieś skurcze złapały fest i się wystraszyłam. Szybko wróciłam do domku...I to przeziębienie mnie męczy. Ale co tam...Dam radę 🙂 Właśnie wpłaciłam pierwsze pieniążki na dług 😉 Co za ulga....

a często Cię takie skurcze łapią ??
Jejku ja jak mnie coś złapie zaraz w panike wpadam że już rodze albo coś ☺️
niom napewnooo ulga 😉
kuruj się by CI jak najszybciej to przeziebienie przeszło kochana ;*

A moj maluch mnie dzisiaj obudził własnie 🙂 Kurcze nie mam jak pisac za bardzo bo wyrwałam praiwe pol paznokcie i boli jak cholera a u mojego to z bolu sie poryczałam 😞 Okropnie boli ehh.. Wogole to mam takiego nerwa ze dramat 😠 Siedze sobie u niego dzwoni chlop od niego z pracy i pyta czy bedzie w pon na te 6 godzin a moj dyndus ze bedzie. Wróciłam do domu a on dzwoni do mnie i mowie ze kierowniczka dzwonila i ze ma byc jutro rano w pracy qrwa na 12 h!!!!!! No bez jaj1!!! Co ona sobie kolesia mlodeog znalazła to mysli ze bedzie robiła z ni, co tylko bedzie chciała?? A mielismy gdzie pojsc razem 😞 Takze jestem wściekła strasznie i jeszcze ten palec ..