Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Noo chyba kilka piw nie kupil za 300 zl... ??nie??
noo na mam ok 100 na prad, 50 net 50 tv woda co miesiac 40 czynsz 420 gaz 40 i to tak wychodzi 700 razem z czynszem. A leki ostatnio 100 zalpacilam, a jeszcze jedno za 40 mam do wykupienia, no i zelazo mi sie konczy to niecale 30 znowu pojdzie. a teraz badania sie zaczna to znowu wybule z 50 zl... 😠 a gdzie prawko 120 plus jazdy gdzies 150.... no i wyprawka ... a o jedzeniu nie mowie bo szkoda slow... zal w huj 😠 a ten patafian tylko o sobie.... 😠
No a krystian robi w cholere przyjedzie i co... to zaplacicie tamto troche zostanie i tez sie skonczy nie?? ehh z ta kasa to jest przejebane w huj!! ate krawaciarze smierdzace wszystko do siebie.... !!az zal isc glosowac bo te bajki co jeden przez drugiego gada to do smiechu warte sie nadaje.

a szkoda gadac..
A Elus tak wizyty potem naja byc co 2 a po 36 tyg nawet co tydzien...bo czesciej KTG beda robic itd. moja kupela tez chodzila prywatnie to tak zliczajac cala ciaazy to ok 2000 wydala na lekarza badania i leki.

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no ja place co miesiac 120 za iwzyte, za badania tak samo zawsze cos, i leki tez, wczoraj w aptece 80zł badania prawie 20 i 100 poszla, a wizyty mam miec co 3 tyg teraz, ktg u mnie 25 zł każde więc pięknie pięknie, jeszcze niech mi ta cukrzyca dojdzie to za takie produkty sietetyczne to wiecie ile sie buli, na azwykle żarcie nie wyrabiamy. a co do tego cukru to wiem Ela ze nie powinna m panikowac bo na dobre mi to wyjdzie taka dieta ale jakos nie ogarniam tego bo co innego jakbysmy sami mieskzali a tak to ja dla wszystkich gotuje i nie wiem jak to bedzie jak bede im gotowac sosiki i takie tam a ja sama sobie znow co innego robic, 2 obiady codzien, i w dodatku patrzec jak oni tamto jedza i wogole gotowac takie odbre rzeczy! a nie powiem przeciez gotujcie sobie teraz sami bo ja i tak tego nie jem. moj J jest uzalezniony od słodyczy i tez bede na to patrzec bo przeciez sie nie bedzie chować bo niby jak a jest taki chudziutki ze nie bede mu bronic jesc bo ja nie moge, i dlatego to mnie tak dobija wszystko

• Mamusia
No wlasnie... Ania ja nie wiem co Ty sobie robisz za zamet z ta cukrzyca??/ wmawiasz sobie cos i niepotrzebnie denerwujesz!!!
moj wynik byl taki ze przed wypiciem mialam - 80 mg/dl ( norm. 70- 110)
z heksonaza mialam - 4.44 mol/l ( norm. 3.89- 6.11)
Po wypiciu( po godzinie) mialam- 100 mg/dl ( norm. 70-110 )
z heksonaza mialam - 5.55mol/l (norm.3.89-6.11)
A po 2 godzinach mialam - 84 mg/dl (norm.70-110)
z heksonaza mialam - 4,66 mol/l ( norm. 3,89-6,11)
I o ile dobrze widze na tej kartce masz norme wypisana obok.. tak jak ja ci napisalam w nawiasach.
Musialas cos zjesc dzien wczesniej albo cos... bo az duzej nadwyzki nie masz.... to ci powie ze lekko podwyzszony cukier i mniej slodyczy itp bedzie ci kazal... moge sie zalozyc.

• Mamusia
ANIA.... ty myslisz ze cukrzyk ma specjalne dietetyczne jedzenie????????????????
boj sie boga kobieto.. przeciez normalnie sie je tylko ogranicza pewne rzeczy... ktore zawieraja duzo cukru. a cukrzyca ciazowa to juz wogle jest odrebna sprawa... przeciez jak bys nie mogla jesc normalnie i jakas diete ktora wyklucza polowe jedzenia to bys anemi sobie narobila to raz a 2 do dziecka nie docieralo by nic pozywnego.

• Mamusia
No będzie tak będzie...Jeszcze jak ja na początku krwawiłam i co dwa dni nawet u niego byłam? Ale wolę już tu płacić niż iść do byle kogo kto ma mnie w dupie i traktuje jak kolejny numerek w karcie 🤢
A żebyś wiedziała, że z Krystianem tak będzie. Teraz mamy niecałe 9tys złotych odłożone na koncie...6 tysięcy dla jego brata, 2 tysiące dla drugiego, i jeszcze na rate prawie 1000zł pociągną i konto wyczyszczone. Krystian będzie tam jeszcze max.6tygodni. W tydzień zarabia niecałe 3tys.zł. Ale odliczajac podróż, paliwo, jego wyżywienie tam i mieszkanie to do domu przywiezie jakieś 10 tys złotych. Z tego 2tys dla firmy za podłączenie gazu, 2tys piec do gazowego, plus ok 3 tys na reszte grzejników, rurek itp. Zostają nam 3 tys złotych z tak długiej rozłąki 😞 Ale to i tak coś wyskoczy...Poza tym na rate co miesiąc 1000zł musimy mieć. Rachunki to z mojego zasiłku się opłaci.
Ale damy rade Aniu 🤨 Jakoś musimy...Pocieszam się, że inni mają gorzej. Staram się nie patrzeć na tych co mają lepiej bo bym oszalała 😉

• Mamusia
u mnie nie ma tych norm napisanych, ale widzisz ty mialas 84 po 2 godz czyli wrocilo do normy (70-110) i tak byc powinno, ja na czczo mam dorze 73 wiec to nie jest tak ze cos zjadlam wczesniej, tylko ze nie toleruje tej glukozy ze organizm sobie z nia nie radzi albo ze za wolno, bo po 2 godz powinno wrocic, juz chyba nie musi byc jak na czczo ale w normie a ja mam 153, i z wszsytkich zrodel wynika ze jednak bedzie ta dieta konieczna

• Mamusia
dobra juz nic nie bede pisac! nie chodzilo mi o dietetyczne jedzenie tylko o normalne zdrowe, nawet glupi chleb razowy i takie zwykle rzeczy ktorych nie jem na codzien a jem to co inni zeby taniej było. spadam stąd i juz wam glowy nie zawracam

• Mamusia
i blagam cie nie czytaj tego co ta laska wypisala na forum cukrzyca!! bo mojemu dziadkowi w czasie cukrzycy babany i owoce ratowaly od naglych spadkow i wzrostow curku!!! ona nie wiem skad to wizela.. obiecuje Ci ze zaraz jak tylko poszukam w mojej ksiazce to ci powiem co powinnas odrzucic. daj mi tylko troche czasu na rozpracowanie co i jak.

A po za tym moja kupela ledwo uszla od spaczki cukrzycowej po zjedzeniu kilku bananow i drozdzowki.... bo tak jej spadl...

A ty mialas w normie przed wypiciem a po 2 godzinach 156 o ile dobrze wyczytalam, wiec to nie ejst duzo mowie ci ze ci powie ze masz podwyzszony i moze tylko dla pewnosci da ci na dodatkowe badanie.

• Mamusia
Będziemy się martwić i wspierać Cię Aniu w poniedziałek ,gdy dowiemy się co doktorek stwierdził 🙂
Teraz nie zamartwiaj się na zapas...Ja też ostatnio ryczałam głupia po wynikach, że mam wiele bakterii w moczu i w ogóle jakies leukocyty. Mądra w necie wyszukałam, że to zaszkodzi dziecku i w ogóle a guzik prawda lekarz powiedział, że w ciąży to norma 😮 I po co mi to było? Z tobą może być podobnie...Ja też miałam 50g glukozy i norma po godz to 140 dla ciężarnej, a ja miałam 132 😜 Zaraz poszukam od czego zależy to czy dostajemy 50g czy 75g. Bo też się wcześniej zastanawiałam nad tym. I mi nic na czczo nie robili. Poszłam, wypiłam, poszłam na spacer, po godzinie wróciłam i pobrali mi krew odrazu na te wszystkie badania :glukoza, coombs i ogólne krwii.

• Mamusia
I Śniadanie: 490 kcal, 6,36 WW,

Zupa mleczna z kaszą manną
Bułka wrocławska, wędlina, pomidor, sałata
Pomarańcza,

II Śniadanie: 245 kcal, 2,2 WW,

Herbatniki,
Sok grejpfrutowy,

Obiad: 732 kcal 2,77 WW,

Zupa jarzynowa,
Klopsiki wołowe w sosie koperkowym,
Ziemniaki,
Surówka- buraczki,
Kompot truskawkowy,
Owoc kiwi,

Podwieczorek: 246 kcal, 1,45 WW,

Kanapka-bułka graham z żółtym serem, pomidorem,
Owoc-brzoskwinia,

Kolacja: 489 kcal, 4,06 WW,

Kanapka z bułką wrocławską, serem twarogowym, dżem bez cukrowy,
Jabłko,
Sok z czarnej porzeczki,

Posiłek przed snem: 242 kcal, 2,47 WW

Kanapka-chleb z szynka, sałatą,Jogurt naturalny,Mandarynka, Jadłospis zawiera ogółem 2445 kcal

prosze Cie bardzo Aniu to jest tylko przyklad... 1 dniowy jadlospis dla ciezarnej z cukrzyca... rozni sie duzo od tego co jesz??? bo watpie.... wiec sie nie denerwuj!! 😘

• Mamusia
Ale klopsików wołowych to niet 🤢 Krowy to moje kulizanki i ja tam ich zjadać nie będę...Zjadam tylko czikeny bo są głupie i nie kumają jak do nich gadam i świnie bo to zwykłe świnie są 😜 Króliczków, krówek i owieczek to ja nie jadam 😲 Kiedyś miała królika...Zdzichu miał na imię...Ale mi go wywalili z domu i pies go zjadł 🤨 Owce też kiedyś miałam...Tzn pan owiec to był. Mama owczyca urodziła dwa i tylko jedno kochała, a drugie prawie zamarzło i zdechło by. Ale z tatą je uratowaliśmy. Na siłę strzykawką z ciepłym mlekiem je nafaszerowałam, tuliłam je w nocy siedząc przy kuchni kaflowej i rozgrzewałam i ruszałam mu kopytkami żeby się rozgrzał...A on później ze mną spał 🙂 Beczał pod drzwiami i trzeba było go wpuścić i spał na wyrku ze mną...Kochałam go. Miał na imię Wacek 😎 Aż pewnego dnia wróciłam ze szkoły, a mama do mnie, że gołąbki zrobiła...Wiecie z czego? Tzn z kogo? Z Wacka 😞 😞 😞 Tamtego dnia byłam bardzo głodna bo się strasznie obraziłami płakałam mocno 😞 Zjedli mi kurna chata Wacka 😠

Biedny Wacek... 🤔 Ja mialam tylko kure w mieszkaniu raz a mieszkam w kamienicy i malego pieska bo wtedy moja jeszcze malutka byla i taki armagedon byl ze dramat a pozanij z kury byl rosol i powiedziałam ze nie bede jesc tego co mi po domu chodziło

• Mamusia
heeheh 😜 to ale milas Ty kulezanek 😜 hihih
Ale tak byl golabka bym sobie zjadla.. i rosol z niego ...mmmmmm 🤪
Ja spalam z futerkiem kur pod poduszka ... bo u dziadka troche je obskubalam zeby mi w domu wyrosla.... 😜 haha myslalm ze to jak z kasa za zeby i rano bedzie maly pisklaczek ale nie wyszlo... 😜
Albo slimakom nadawalam imiona 😁 ahha psa z ulicy na ciastka przyprowadzilam do domu... ale mamie sie nie podobal bo troche smierdzial i byl brudny i szczrzyl zeby na nia i go wycpala...