Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to dzis chyba taki dzien, bo ja normalnie wstaje 9-10 a dzis od 6 juz na nogach, siedze w necie i szukam wyprawki dla małej, jak tylko kasa bedzie kupuje hurtem wszystko 😁 a dzis szkoła rodzenia znów, temat: poród 🙂 a potem na zakupy kupić parę rzeczy do łazienki 😜 sioperka fajnie ze znalazlas mieszkanko, troche blisko tesciowej ale ja swoją mam 2 metry niżej 🙂 a mogłaby być jeszcze niżej 😉 😉 😉

• Mamusia
Pewnie byś chciała ją widzieć dwa metry, ale pod ziemią 😜 Fajnie Sioperko, że tak tanio znaleźliście. Ja za nasze mieszkanko płaciłam 1000zł i w tym były wszystkie opłaty. A teraz to już nie mówię ile płacę za wszystko 😮 😜
Jadę z rodzicami do miasta...Mam nadzieję, że nie umrę z nimi 😉 Planuję napad na apteke...Zaszaleje z mega pampersami dla siebie hehe 😜

• Mamusia
Hej laski 😉
Kurde ja pobudka o godzinie 4 nad ranem i spac nie moglam jakas masakra moja mala tak wariowala i sie rozpychala ze zasnac nie moglam, ale puscilam sobie film i jakos zasnelam 😉
U mnie dzis w nocy taka ulewa byla ze az cudnie jest na polku a pogoda dzis paskudna 😉 i bardzo mnie to cieszy 🙂

DZIŚ 33 TYDZIEŃ

cześc dziewczynki 🙂
Dosik synuś jest kochany 🙂
Loli ja cały czas trzymam kciuki za Wasz pokój.
u mnie dziś 36 st. od tej zimniejszej strony - masakra ja dziś to zdechnę 🤨 wiatrak chodzi od samego rana, pierdziele dziś nic nie gotuję bo chyba nie dam rady.
My z Anią dziś szkoła rodzenia 🙂 zobaczymy czy nas znowu zaskoczą 😉 po ostatnim tygodniu Dawidowi tak się spodobało ze w tygodniach gdzie ma 2 zmianę się wymienił i będzie chodził ze mną co tydzień 🙂 a my do lekarza mamy jutro - mam nadzieje ze wszystko oki i ze moja niunia się w końcu odwróciła bo cały czas pupką na dół 🤨

Hey dziewczny 🙂
My już na nogach 😁 i oczywiście mały od rana juz ruchliwy :P
ale wczoraj na wieczór znów tesciowa mnie wkurzyła :/
przleciała oczywiscie by sie dowiedziec co i jak po USG
no i wprzedpokoju stoja moje nowe klapki te fioletowe na obcasie
a ona do mnie: " Ty zwariowałaś w takich butach, przecież to nie wygodne, będzie Cię wszystko boleć " 😠 😠 😠 Przecież do choelry jakby mnie cos bolało albo by nie wygodne były to bym ich nie nosiła 😠 wrrrrr co mto jest za człowiek.
Eluska: przecinek mi sie nie wstukał :P

Dzien dobry brzuszki,dziekuje dziewczyny za trzymanie kciukow wczoraj mi moj M powiedzial ze teraz jak sie nie obruci to bede miec pretensje do niego ze mnie beda ciac ,widze ze tez to przezywa biedactwo.Madzia hormonki ci szaleja podobno tak jest ze w 3 trymestrze wracaja nastroje zmienne i ciesze sie ze udalo ci sie znalezc mieszkanie ja mam tutaj dwa pokoiki duze i placimy z czynszem woda i pradem 380 zl plus 300 wynajemca wiec nie jest duzo tego bo jak mieszkalam w centrum miasta mialam 1000zl sam czynsz tylko ze bardzo duze mieszkanie 100 m kw.Bede dalej trzymac kciuki za reszte dziewczyn ktore szukaja 🙂

hej dziewczyny!
sioperka bardzo się cieszę że znalazłaś mieszkanko!! tylko żeby tam net był 🙂

za reszte poszukujących trzymam kciuki!

a ja od rana wqrwiona bo przyszedł ten mój zasrany przewijak!! i co?? brak kołków do zamontowania na łóżeczko! nie wiedziałąm, że jakieś kołki są potrzebne i zaczełam wpychać ten przewijak na siłe co tylko mi porysowało całe szczebelki!! zaraz mnie rozerwie!! po cholere go w ogóle kupowałam 😞 😞

• Mamusia
Agus sloneczko ty moje nie denerwuj sie bo zlosc pieknosci szkodzi :*

Hmm troszke dziwne ze nie bylo czegos takiego w zestawie i pewnie bedziesz musiala osobno to zamowic.
A po co zamawialas? Hm po to zeby sie puzniej nie schylac za kazdym razem jak bedzie trzeba dzidzie przebierac jeszcze na samym poczatku jak bedzie nas wszystkie tam bolalo to ciezko bedzie napewno. Moja ciocia to nawet usiasc na wersalce whygodnie nie mogla bo ja wszystko bolalo i te szwy ja kuły 🤨 🥴 😲 🤢

AGula a TY montujeszcz przewijak do łóżeczka wiekszość tak kładzie i jak chce to go poporstu ściągą ? 😉
aaa Sioperka własnie zapomniałam pogratulować znalezienia mieszkania 😁

• Mamusia
Hej mamuski....:*
DOSIK widzialam zdjecie malutkiego... slodkasny jest 😁 😁 😁 😁 🤪
Ale wiecie co... z ta waga... to ja nie czaje... wasze maja po 1700 1600 czy no mniej niz 2 i sa ponad norme... a moj z Aga ponad 2000 i lekko ponad norme?? to ja nie czaje jak to jest... ☺️ ??
MADZIA ciesze sie ze udalo Wam sie znalesc mieszkanko 🙂 to w sumie wam wychodzi tak jak za nasze 700 zl 🙂 a ile pokoi czy metrow tam macie? i z ta bliskoscia tesciowa to tez mam 5 min ... 🤢 dobrze ze jeszcze sa inne domy i bloki przed nami bo kupoila by sobie lornetke i wszystko widziala:P
LOLI kochana, jak tylko bede z nia rozmawiac to potem dam znac 😉ona przyjechala do babci do polski wiec albo tam pojade albo zadzwonie 🙂

wybralismy wozek 😁 stoi zaplacony na magazynie sklepu 😁 gondola, spacerowka, nosidelko, torba parasolka, folia na deszcz i siatka na owady...normalnie by kosztowalo to wszystko 1800 a byla promocja i 1500 🙂
o taki...szary w te fale takie 😉
http://allegro.pl/item1103457778_wozek_implast_bolder_sd_fulll_zestaw_promocja.html

kUZWAA..karol wczoraj poklucil sie z kierownikiem bo nie bylo roboty a on ze maja zostac, inny zze moga isc zadzwonili do szefa a on ze maja isc do domu... dzis poszedl do pracy i ze ma wolne... kurwa jak go zwolnia to nie wiem co bedzie 😞 😞 😞 😞 😞 😞 mam nadzieje ze nie.. tylko to dlatego ze nie maja zlecen na tylu pracownikow 😞
a 2 KUUZWAAA... to mam skurcze od pol godziny takie delikatne 😞 nie regularne ale sa... i boli mnie w dole... cos mi sie wydaje ze rozwarcie mi sie zaczyna robic.... dobrze ze ma wolne bo jak cos bedzie saie dzialo to bedzie przy mnie 🤨 mam nadzieje ze nie bo to za wczesnie... duzo za wczesnie.... 🤢
Ale to moga byc tylko te przedporodowe co macica sobie cwiczy....bo one nie bola ani nic 🙂
zobaczymy 🙂

lece ogarniac 😉 i mezula wykozystac troche 🙂))

• Mamusia
Tak tak dosik ale np ja mam taki miekki ze jak bym polozyla malego to by mi do lozeczka wlecial.... i tylko na specjalnej podstawie go moge miec... i mam wlasnie ten z zyrafa... a widzialam ze sa takie sztywne odrazu tez i pewnie o ten ci chodzi nie?? a Aga Ty jaki amsz?

• Mamusia
Agaa net mam do laptopa bezprzewodowy więc nie będzie problemu 😁,a co do przewijaka to się nie denerwuj pewnie twój mąż coś wymyśli ,żeby go zamontować....albo w najgorszym wypadku te kółka dokup.......i łóżeczka nie dewastuj he he 😜 😜 😜 😉 😉 😉 😉

Aniu super wozeczek i uwazaj na siebie bo to roznie bywa ze skurczami jak ci nie przejda to do lekarza zadzwon ,ja bym na twoim miejscu nospe sobie zapodala i troszke polezala ,a co do pracy to teraz wlasnie teraz tak jest moj ma to samo.

ANulkaa łądny wózek 🙂
a co do tej wagi to ja nie wiem, ale lekarz nam wczoraj pokazywał taką tabele i nasz mały ma wszystkie wymiary jak powinien no może minimalnie wiekszy jest i termin wychodzi szybciej,
Jejku Anula nawet wypluj że mogli by go zwolnić, pewnie jest tak jak mówisz że nie ma zleceń.
I uważaj na siebie i na te skurcze, lekarz mi mówił że podczas lata kobiety czesto rodza wcześniaków bo nie dotrzymuja ciaży przez upały. I powiedział że gdy te skurcze trawją juz jakas 1 godz tam sie powtarzają to warto jechac do szpitala by ktg zrobilii

• Mamusia
Anulka ja ostatnio poczulam wlasnie takie jak by 3 uklucia na samym dole az bolay naprawde.
A co do tych skorczy przedporodowych to strasznie teraz zwracam na nie uwage bo wlasnie polozna mi powiedziala zeby obserwowac ze jak nie ustana to zeby jechac odrazu ze wlasnie sie moze cos zaczac z tego co zauwazylam moje trwaja jakies 12-15 min i przestaja ale nie wiem czemu to nie boli ani nic ale wykancza mnie to..??? hmm dziwne...

Wozio sliczny 🙂

• Mamusia
Ania wózeczek super i fajnie że trafiliście na promocję 🙂
Sioperka gratulację w związku z mieszkaniem!
Dosik śliczne maleństwo. Domyślam się, że teraz nie możesz się napatrzyć:P
A co do przewijaka, to mi też wydawało się, że on jest tylko taki zakładany, łatwy do ew. demontażu.
Agaa może zadzwoń do sprzedawcy i zapytaj jak sprawa wygląda, czy dośle ci te kołki czy co?

• Mamusia
Dosik zeskanuj fotki twojego przyszlego krolewicza dla mojej Olenki bo mala sie tutaj domaga zeby zobaczyc go jeszcze 😉
Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko 😁
Powiedz mu ze pokaze mu ja 10 sierpnia ale niestety ze zwyklego USG 😞

Loli zeskanuje ale to musi byc mój bo ten skaner lezy w szafie :P nie zainstalowany ani nic 😞
Jejku chce już zobaczyc Twoją Oleńke 😁 Pewnie będzie tak urodna jak mamuśkaaa mmm 🙂

• Mamusia
A Perelka Twoj tez ma na godzine placone?? bo jak tak dalej bedzie to nie wiem ile on dostanie 😮 bo nie ma roboty to im nie zaplaca...
No wozek Karol wybieral ja tylko sprawdzalam sprezystosc 😜 hehe nadaje sie 😜 nie jest ten co chcialalm ale co tam 😉
NO to z ta waga nie wiem o co chodzi, ale nie zawsze te wymiary sie zgadzaja kazdy lekarz ma inny aparat i wiecie jak jest 🙂
A te skurcze to mam od kilku dni tylko rano tak z godzinke i potem cisza wiec nie wiem ale ide w poniedzialek do lekarza to jej powiem 🙂
No i na szczescie anemia mi sie zmniejszyla....
A ktoras wie co to sa HEMOKRYTY?? bo tego mam za malo i nikt nie wiem co to...