Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniu kochanie wszystko ok 😉 moj nick jest wlasnie pochodzenia LIZACZKA ale to dlugsa historia zeby opowiadac 😁 wjec wybaczam 😜

Kurde laski zapomnialam wam powiedziec, wczoraj pod wieczor mialam takie rwanie ku dole ze myslalam ze wyjde z siebie i nagle zaczely mi sie te skorcze ale byly one taki silne ze spanikowalam i powiedzialam mojemu ze sie denerwuje siedzialam z zegarkiem w reku bo cos mi nie pasowalo ale trwalo to naszczescie tylko 10 min , nie wiem czy z czasem one beda chyba coraz silniejsze ale masakra jakas.
Ehhh no i jak sie juz polozylam do lozka mala zaczela sie tak wiercic kopac mnie kochane ze ryczalam normalnie z bolu skora mnie tak bolala ona tak wyciagala nogi rece ze az sie prosilam zeby poszla malutka spac 😞
Ale dalam jakos rady

• Mamusia
OJ LOLI pewnie nieźle przestraszona byłaś....teraz to już takie sytuacje coraz częściej będą opisywane na naszym forum w końcu mało czasu nam zostało...... 😮 😮 😮 😮aż strach.......ja jeszcze nie miałam jakiś takich bolesnych skurczy jedyne co mi się zdarza oprócz tych kłuć w dole to takie uczucie na dole brzucha jakby takie pulsujące leciutkie uderzenia i nie wiem czy są to jakieś ruchy małej,jej czkawka czy może jakieś pierwsze przygotowujące skurcze..... 😮 😮 😮 😮 😮?????????? 🤔

• Mamusia
No ja tez tak kochana mam 😉
Wszystko mozliwe i wszystko na to wskazuje ze tak jest 😉
Ale nie masz sie co martwic wkoncu to normalne...
Tylko mi ostatnio polozna powiedziala ze to troche zawczesniej na takie cos.
A czyalam ze chyba od 32 tyg one zaczynaja wystepowac..
Wjec nie wiem dokonca musiala bys sie najlepiej swojego lekarz zapytac...
Ale napewno to nie jest nic obawiajacego :*

• Mamusia
wczoraj miałam tez kilka takich mocnych ucisków jakby główką małej ,ze aż piszczałam tak znienacka mi się tam kruszynka pchała.....jak dłużej siedzę to też mnie dół uciska i tak ciasno tam czuję ..................AŻ STRACH SIĘ BAĆ 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲

• Mamusia
No moja mala tez mnie uciska cholernie w dole 😞
Wsumie najgorzej mam jak zadlugo pochodze to mam takie rwanie w dol ze az czasem w pol bym sie zgiela i tak szla, mam normalnie czasem takie uczucie jak by mialy mi zaraz wody odejsc , juz coraz blizej nie ma sie co oszukiwac teraz jedynie obserwowac swoje cialo.

• Mamusia
Hehehe Sioperka mnie to tez lekko przeraza i wogule, ale sie nie przejmuj nie jestes sama 😁 jakos nam to pujdzie 😉
Tez nie chodze na zadne szkoly rodzenia ani nic takiego 😉

Ale bym juz ja chciala miec przy sobie 😞

• Mamusia
jestem zła na siebie! miałam wstać rano i zrobić coś pożytecznego a tu znów o 9 sie obudziłam i gorąc! kiedy te upały się skończą? pamiętam zew tamtym roku było identycznie a 18.07 było najgoręcej, potem już temp spadała. pamiętam bo ślub braliśmy 18tego 😁 jutro rocznica :P i nie mam pojęcia jak ja wytrzymałam w tej sukni a mój w garniaku, nawet tego nie czuliśmy. a upał był taki że nawet klima z przeciążenia na sali weselnej padła bo chodziła cały czas a nie jak normalnie że się włącza i wyłącza co chwile, jak orkiestra podpieła sprzęt to padło wsio 😜 😜 a ludzie mnie błagali żeby już lepiej została klima bez orkiestry jak trzeba wybierać ":P ale udało się naprawić

• Mamusia
hmmm no ja też ,ale jednak strach jak cholera...... 😮no nic jakoś damy radę w końcu jak to mówi moja kumpela gorsze sieroty urodziły hahahahaha 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😜 😜 😜 😜 😜 spadam pod prysznic do później lub aż do poniedziałku buziolki pa 😘

• Mamusia
Hehehe pewnie 😉 Silne jestesmy Sioperka :*
Uuu kazda z was nas zostawia gdzies sobie jedzie no to do poniedzialku :* tez na siebie uwazaj 😉

Aniu no to jak bym sobie zapomniala to wszystkiego najlepszego :* Duzzzzzzoooo miłosci 😉 i cierpliwosci do meza ;D hihihih

• Mamusia
ja juz też zaczynam panikować 😲już coraz bliżej końca 🤢o matko ale mam pietra!a najgorsze jest to że moge mieć przedwczesny poród ,bo mała juz sie pcha na swiat ,szyjka macicy mi sie skraca i mam skórcze 😞 😞 😞musze lezeć i brać leki 😞 😞obyśmy wszystkie wytrzymały do końca.

• Mamusia
ehhh koszmar kurnaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! 🤢 😞 😞 😞
mam dosyc juz tej ciazy.... 😞 😞 😞 😞 naprawde 😞
jak bym mogla decydowac kiedy chce rodzic to bylo by juz natychmiast, bo kurna to sie nie da poprostu 😞 siedze i ze mnie leci, stoje i czuje ze zemdleje, oddychac nie mam czym 😞
moje nogi wygladaja jak od 500 kg grubasa 😞
boli mnie brzuch... 😞 leci mi mleko tzn ta siara 😞
nie no do dupy!!!!!!! 😠
W dodatku czuje ze may sie przekreca glowa typowo w szyjke , rwie mnie i zaraz sie przekreci... nie wiem o co chodzi 😞

LOLI mycha, Tobie tez brzuch sie obnizyl?? mi sie wydaje ze mam nizej 😞
I tez mnie tak rwie, i te skurcze typowo jak bym okres miala dostac.... a bola jak nie wiem 😞
rano mialam 3 tak co 5 min. i teraz przez 30 min. I Loli tak jak Ty ja jak dostane skurcz to telefon w reke i patrze na zegarek.... a nieraz tak mnie cos cisnie ze mysle ze wody zaraz mi poleca.. ajkie one wogle maja kolor?????????? ☺️
Juz mojemu powiedzizlam ze dobrze ze teraz ma wolne 2 tyg. bo cos czuje ze niedlugo jedziemy 😞
dobrze ze ide w poniedzialek do gin...

dobijcie mnie blagam bo mam dosyc 😞((( jak juz chce urodzic 😞(((
i jestem moze glupia ale ja nie chce wiecej dzieci 😞( ta ciaza mnie wykancza 😞(

• Mamusia
Aniu kochanie ty moje wspolczuje ci jeszcze tego upalu wiem co czujesz, bo naprawde mi tez jest okropnie ciezko ale mala non stop praktycznie glowa w dol i cisnie jak cholera i tez mam wlasnie czasem uczucie jak by mi mialy zaraz wody odejsc 😞 czesto chodze do wc patrzec czy przypadkiem jakies krwawienie nie wystepuje ani nic 😞
Hmm z obnizeniem brzucha tez mam problem jest juz dosc nisko jak siedze to czuje ja na maxa i nie wysiedze w pozycji siedzacej dluzej niz 15 min 😞 masakra jedynie lezenie albo chodzenie nie ma innego wyboru ale czasem mam tak ze i nawet jest mi zle lezec i tez juz mam dosc.
Aniu uwiez ze wczoraj tez az plakalam i mowilam do mojego ze mam dosc ze juz chce mala miec przy sobie bo ja ma byc coraz gorzej to ja dziekuje 😞
Mala to mi sie tak bo bokach rozpycha ze az mnie skora boli 😞
Ania hmm ja mam takie impulsy co chwile ale sa dosc silne i trwaja np. 15 min i przestaja,
Wody nie mam pojecia jak wygladaja ale bardziej interesuje mnie ten CZOP jak on wyglada?

Czesc brzuszki kochane ja mam straszny problem z netem i ledwie co sie dostałam uff.. Gorąco dzisiaj znowu ja juz mam dosc i ja juz tego wytrzymac nie moge 😞 Ania spokojnie kurde dzidzia niech sobie siedzi a Ty odpoczywaj duzo. Ja rozumiem ze CI ciężko i wogóle ale to nie jest jeszcze pora dla dzidziusia zeby sobie wychodził wiec trzymaj go tam.

• Mamusia
Aniu 87 ja wstałam po 7 i już była taka masakra, że umierałam na tym ogródku, a potem krew mi poleciała z nosa. Pierwszy raz. A później rozpętała się taka burza , że nie macie pojęcia...Grad walił, wichura na maxa, zboże połamane, szyby u zwierząt wybite 😮 A teraz pełno chmur ,ale duszno i tak dziwnie jakoś. A te burze mają przez cała Polskę przejść więc być może do was też dotrą...Spokojnie damy radę 🙂 Wyobraźmy sobie może , że będzie już za tydzień chłodniej to będzie nam lżej. Nóżki też mam opuchnięte, ale co poradzimy...W nocy skurcze łapią w łydki. A brzuch to ja jakoś od początku miałam nisko. Ale też czuję takie jak by ostre kłucie , szczypanie czasem w dole i mam wrażenie , że zaraz główkę małego między nogami będę miała 🤢