Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja dopracowuje listę do szpitala i na to wygląda, że muszę jeszcze tylko parafinę kupić i sudocrem. A już na sam koniec mineralke dla siebie.
Jeszcze muszę zobaczyć co do pielęgnacji małego po powrocie do domu muszę mieć.
A z reszty zakupów to już tylko wózek, fotelik,wanienka i przewijak.

• Mamusia
ELUSKA obecnie za mieszkanie płacimy łącznie z funduszem remontowym i śmieciami 670 zł ,a na tym nowym 700zł....a to i tak tanio .....ceny u nas są okropnie wysokie......co do mieszkania to sprawa otwarta ,bo ponoć jest mieszkanie 2-pokojowe za750 zł jutro jedziemy je zobaczyć i jak co jednak je wybierzemy niż kawalerkę za 700zł....co do wagi to od początku ciąży niby przytyłam tylko 5 kilo ,a wyglądam jak maciora,więc wiecie..żal.... 🙃 🙃 🙃 🙃
ciuszki małej jeszcze mi się piorą .......w mojej pralce program prania dla maluszków trwa 2h i 30 min........szok tak długo... 😮 😮ale w tym czasie spakowałam już torbę do szpitala.....tylko ciuszki małej muszę dodać jak je wyprasuje, pieluszki i sudocrem i dla mnie kapcie i jest gotowa 😁 😁 no i popakowałam sobie trochę naczyń .......więc kuchnia już prawie pusta.

• Mamusia
U nas jest tak:
wkłady poporodowe
jednorazowe majtasy
w razie CC takie podkłady na łóżko
klapki pod prysznic i normalne
szlafrok
dwie, trzy pidzamy
kosmetyki i przybory osobiste
pampersy ok.20szt
chusteczki
sudocrem lub inny
parafina lub oliwka
mozna wziasc swoje ubranka dla dzidzi ale nie trzeba
do porodu woda mineralna w malej butelce i dobra pomadka nawilzajaca do ust

Cześć moje kochane ale jestem szczęsliwa ze łooooo!!!!! Wogole to szok bo mi robili usg a miałam nie miec ale w szpitalu maja takie fajne porządne to zrobili od razu i wrocilam cos po 22 dopiero do domku. Ale tak maleństwo ma 12,6 cm i 1645 gr 😁 Zdrowe i wszystko ok no i UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!
CÓRCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będzie dziewczynka 😁 Jutro Wam pokaże buzię jej 🙂

Wogóle to okropnie długo mi robiła to USG bo sprawdzała wszystko dokładnie bo to znajoma taka. Ułożenie miednicowe ale kurcze napewno sie przekręci 🙂 Mam dość dużo wód płodowych ale to podobno dobrze hmmm... co ona tam jeszcze mówiła ... ze wszystko oki i zdrowy maluszek 🙂

• Mamusia
Eluska no to wielkie gratulacje z okazji CORECZKI :* jak bedzie miala na imie ?
No no duza juz ta twoja dzidzia ciekawe ile moja wazy.
Bede czekala z niecierpliwoscia na jutrzejsze foteczki kochana :* obowiazkowo.
A teraz smigam spac 😉
Dobranoc :*

Pewnie albo Nikola albo Julia ale i tak nam sie zmieni jeszcze więc na razie nie mówie na 100 % 🙂 ale jestem szczęsliwa ze rajciu, widziałam wkoncu naszego aniołeczka i słyszałam serduszko bede przezywac pol nocy 🙂 Ide do tatusia 🙂 Miłych snów brzusiolki 😘 😘

Czesc Brzuszki.Elus gratuluje coreczki 🙂niestety nie nadrobilam zaleglosci jakosc od wczoraj wieczora mam skurcze i leze,ale przynajmniej pogoda sie zmienila lepiej sie oddycha i nie jest tak parno zajrze moze do was pozniej jak mi troche przejdzie,a moja kolezanka z pracy urodzila w piatek coreczke 56 cm i 3600g jaka slodziutka jest wlosiska czarne no male cudenko to trzymajcie sie 😘

Hey Brzusie !
My już na nogach niewyspanii troche bo nie dość że co godz do kibelka wstawałam bo mnie na pęcherz cisło to jeszcze wstaliśmy by jechac do tej Wisły i zaczeło cos padać ;/
to mówimy nie jedziemy bo dzis moze byc tak cały dzien a w górach to będzie mgła dodatkowo 🤨 I tak o to pewnie znów będziemy siedziec w domu 😞
jedno gdzie mamy jechac to mi po szlawrok i mój chce cos sobie kupić czyli tylko sklepy nam zostają. Kacper kopał w nocy chyba do 2 a rano znów juz od 7 pobudka kopniakami :P
Zaraz mój ma leciec po bułki i zjemy jakieś śniadanko bo umieram z głodu 😁
A wy śpioszki wszystkie jeszcze śpicie 😁 😜

Ja wlasnie wrocilam z USG i moj Adas jest zdrowy 🤪 ale pan doktor powiedzial ze duzy chlopak i ze do konca ciazy blizej mu bedzie do 4 kg niz do 3.5kg 🙂