Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wczoraj jak była ta moja koleżanka to jej opowiedziałam, jak to wszystko wygląda z mojego punktu widzenia...Opowiedziałam jej o tym jak mój brat potrzepał mamą, jak moja siostra leżała u mnie w łóżku i płakała bo matka jak była taka pijana to powiedziała, że wychodzi z domu i tu nie wróci. A wiecie jak to dziecko...Usłyszała to i w płacz bo mamy nie będzie, tata całe dnie ogląda tv , albo śpi a brat pojedzie na ryby albo na wieś i kto się nią zajmie? Powiedziałam jej, że ma przecież jeszcze mnie 😞 A ona, że ja będę w Gorzowie i będę miała Franka....Nosz kurwa mać!!! Niech oni się tłuką i robią co chcą, a ja w dupie to już mam bo takich sytuacji przeżyłam wiele. Ale co oni robią z tym dzieckiem??? Sama pamiętam jak miałam może 7 lat i ojciec szarpał w pokoju matkę , a my już leżeliśmy z bratem w łóżku i krzyczeliśmy tato nie bij mamy. I to nie są wspomnienia jakie powinniśmy wynieść z dzieciństwa. Ja widziałam to i zacięłam się w sobie, że będę miała zupełnie inny dom! Koniec i kropka, ale ja osiągnę w życiu to o czym marzę...A mój brat? Dziś 19sto letni...On chyba wysnuł inne wnioski. Bo skoro ojciec bije mame, wyzywa od szmaty, każe jej dosłownie wypierdalać z domu to tak jest dobrze. Bo to jest normalne. Wszyscy tak robią...Ech. I dlatego właśnie zachowanie Krystiana boli jeszcze bardziej. Nie mówię mu większośći rzeczy bo on jest tam i po co ma się denerwować? A poza tym nie chce ,żeby znienawidził moją rodzine 😞 Ja mimo wszystko nie potrafię. I mimo wszystko będę taką naiwną idiotką, która im pomaga...

• Mamusia
Hej kobitki 😉 20 str. do nadrobienia ale co tam...teroz macie notatke 😁
Loli dzwonilas do tej mojej kuzynki?? co Ci powiedziala??
Dosik czop to tak jak Aga powiedziala krwisty itp, a wody przezroczyste normalnie jak bys sikala takie uczucie, tak wszystkie znajome ktore juz rodzily mowily. Chyba ze jakies zatrucie bylo czy przenoszenie to wody sa zielonkowate.
A z ta torba to ja nie wiem jaka masz bo mi sie fotka nie otworzyla, tylko mowilam ze ja mama taka jak bym na 2 dni jechala 😜 heh
Aga.. juz mowilam to eli..na facetow sily nie ma, a ta piosenka FACET TO SWINIA.... to jesty przewaznie bardzo bardzo na miejscu... 🙂 Moj nieraz tez mi wypomina ze ciagle siedze na brzuszku ze objezdzamy im dupy, gadamy o glupotach.... Ale jak moze to sam czyta i chetnie by popisal... z nimi to kurna jak wiatr zawieje...I jez im w dupe 😁
Eloite z tabletkami anty. w czasie pologu to niby roznie bywa, moja kumpela tez brala jaies, i to specjanie jakies dla jej watroby bo po ciazy ma strasznie zniszczona.... i zaszla w ciaze... 🤢 po 4 tyg. od urodzenia 1 dziecka.
I tez sie nad tymi tabletkami zastanawialam...ale kurcze nie wiem boje sie... A tez myslalam o plastrach, ale to znowu sie odkleja i bez sensu...gumy to wogle odpada. Jedynie co pozostaje to ceibat;D ahhaha
Elus, Franus jest BOSKI 🤪 🤪 nie moglam sie napatrzec, i tak jak mowisz wykapany krystian 🙂 Co do tej calej sytuacji... hmmm
Ja mialam podobnie, rodzicie sie bili wlasciwie to matka ojca 😮 i siostra tez mala wyla w cholere zamykalysmy sie w pokoju itd. a jak Brat sie urodzil to on malenki i nie rozumial krzyczal z paniki plakal szalu nerwowego dostawal 😞 I po tym jaka mialam sytuacje w domu ze matka mnie tez lala ze wyzywali mnie od wszystkiego co szlo... obiecalam sobie ze co kolwiek z tych czasow wroci to biore brata do siebie. On ma teraz 11 lat, i wiecej rozumie, wszytskim sie przejmuje itd. wiem ze jak by byla taka sytuacja to on by im jeszcze najebal.
Wiec porozmiawiaj z Krystianem i moze wezcie ta mala do siebie co?? u was bedzie miala spokuj, pomoze Ci przy malym... hm?? Aaa no i wkoncu widzialam filmik... niezle on ci tam buszuje 😜

Ogolnie sobota dobrze...odwiedzinki u rodziny, babcie kasa troche syply, mama tez dala sporo 😉
bedzie na naprawe auta na czynsz i rachunki na zycie i reszte odkladam 😉 A wczoraj dzwonila wlascicielka ze za gaz przyszedl rachunek...90 zl, i we wrzesniu bedzie 60 😞 ehh co zrobic...
Karol troszku mocno za duzo wczoraj wypil... oblewali zareczyny znajomych... ehh ale co zrobic, teraz dlugo byl spokojny, i wczoraj jak wypil nie byl taki agresywny jak nieraz... sam z siebie polozyl sie w pokoju obok, powiedzial ze to za kare bo za duzo wypil... hahah byla w szoku lO ale przyszeld do nas potem 🙂 teraz jak zacznie jezdzic na tirach to mu sie skonczy.... 😉
chce go namowic na prywatnego gina zeby zrobil mi USG zeby mogl isc ze mna, bo czasem moze malego dopiero widziec jak sie urodzi...Ale musze oszacowac wydatki a potem dzialac 😜
dzis na obiad do tesciowej.................. .

milej niedzielki kochane brzuchatki 🙂

• Mamusia
A miałyście wyniki na HBS?
Aniu z tym, że u mnie takie ostre jazdy sporadycznie się zdarzają. Jak ich nie ma to wszystko jest ok, a mała jest szczęśliwym dzieckiem. Gdyby faktycznie ostro przeginali to bym ją napewno zabrała. Jedno jest pewne. Je fizycznie nie skrzywdzą.
Ale mniejsza z tym...Czasami to mi się wydaje, że mam dupe z kamienia, że jeszcze nie zgłupiałam przez to wszystko 😉 Co do wydatków...Nie martw się Aniu.Nasz zarząd kamienicy podjął decyze o wymianie instalacji gazowej w całym budynku. I za to 500zł i dla kominiarza 100zł za ekspertyze 😮 Żeby tak do mnie choć raz ktoś przyszedł i podjął decyzje żeby dać i 600zł 😠 A teraz dorwałam poradnik dla kobiet po porodzie i wertuje...Bo to mnie interesuje najbardziej.

• Mamusia
HBS to jest yyyy.... zoltaczka nie?? to sie przed porodem robi od 36 tyg.ale to nie jest obowiazkowe..chyba ze o co innego chodzi 😉
A te poradniki kurcze w kazdym pisze inaczej... 😞 ja kupuje ten M JAK MAMA .... sa tam ciekawe rzeczy itd ...Ale jak bym miala wierzyc we wszytsko co tam pisze to bym chodzila w sterylnych workach i musialabym miliony miec na koncie.... A nestety do mnie tez nikt nie chce zapukac i od tak sobie dac cos kasy....
Damy rade 🙂)))

• Mamusia
HBS to coś tam z zapaleniem wątroby 🤔 Nie wiem...Ja teraz dostałam skierowanie na ostatnie wyniki i niby mam mieć wizyty co dwa tyg. Teraz to kasy pójdzie. Poradnik zabrałam od doktorka...Ale wiecie co. W dupie mam ten poród ale to wszystko ,,po,, mnie przeraża...
Trzeci dzień nie rozmawiam z Krystianem 😞

• Mamusia
mam nadzieje 🙂 wczoraj wieczorem to tak kulo mnie w srodku... ze koniec maly napiera glowka na maksa ... najgorzej jak sie napnie porzadnie jak by chcial od zoladka sie odbic i wyjsc...
i te skurcze rano... kurde 😞
Ale kwietniowki 2011... kurde niech zwolnia trocheeeeeeee 😜
Sierpniowka nie wiem czy urodzila ale na pazdzierniku maja fotke jakies kruszynki i to nie jest Majeczka..... czyzby koleja urodzila??

• Mamusia
A o patyczkach to do mnie? Bo jak tak to nie dostałam. USG chyba już nie...Nie wiem jak z KTG. Nic mi nie powiedział. Ale teraz ak do niego pójdę to wg jego obliczeń będę prawie w 36tyg.Więc nie wiem...
Krystian jeśli wróci tak jak miał być to będzie za trzy tyg, a jak szybciej to za dwa 🥴 Jakoś się nie cieszę 😞

• Mamusia
noo... bo u nas na jakies ostatnie badanie laski dostawaly jakies patyczki... ale to moze inne badanie jakies. kurde mi zaraz stuknie 9 miesiac 36 tydzien.... koniec siwata chce juz byc po ale sie cholernie boje 😞
A jak wroci krystian to mu walnij ode mnie najpierw za te glupoty co robil i gadal a potem sie uwies na niego i przytul!!!!!!!!!! bez dyskusji!!
bo teraz cie zdenerwowal i jestes zla a jak go zobaczysz to wszytsko ci minie ...zobaczysz ze nie bedziesz wiedziala od czego zaczac zeby mu opowiadac pokazywac ... a jak maly mu wysoli kopa to sie odsknie.

a jak nie to dzwon my przyjedziemy z marcelem i mu nakopiemy do tylka

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
Wlasnie widzialam ze kolejna Sierpnioweczka sie rozpakowala pieknie 😮 czyzby zaniedlugo czas na nas 🤨
Aniu nie,nie dzownilam do niej.
Ela to badanie na ta watrobe co pisalas to ja mialam robione na samym poczatku jak mi pobierali 5 fiolek na raz krwi w 13 tygodniu.

Hey brzusie! 🙂
Myśmy już wstali 😁, kurdeee no tym sierpniówką szybko to idzie 🤪
Teraz tylko czekać az u nas ruszy akcja 🙂
Ale dziś fajna znów pogoda chłodny wiaterek bez słońca 🙂
Anulkaa Ty już najbliżej jesteś 😁
a co do Tych wód to mogłam się pomylić bp ktoś mi to mówił :P
Ja dziś tak twardo spałam ze nawet sikanie mnie nie obudziło, ale za to jak wstałam to myślałam że mi pęcherz wybuchnie 😁